(Novum) - Peter Breedveld, de medewerker van de Vrije Universiteit in Amsterdam die vorige week twitterde dat PVV'ers doodgeschoten moesten worden, biedt zijn excuses aan voor zijn 'misplaatste en misselijke' grap. Dat schrijft hij in het VU-weekblad Ad Valvas, waarvan hij redacteur is.

Breedveld twitterde vorige week over de politietrainingsmissie naar Kunduz dat er eigenlijk VN-troepen naar Nederland zouden moeten komen om PVV'ers dood te schieten. Hij schreef eerder al op zijn eigen weblog Frontaal Naakt dat het een grapje was.

In Ad Valvas schrijft hij dat hij iets 'ongelofelijk stoms' heeft gedaan. "Een moment de leukerd uitgehangen en mijn collega's en werkgever worden nu al een week ondergedompeld in een giftig bad van negativiteit. Dat spijt me heel erg."

De VU liet vorige week weten zich volledig van de uitspraken te distantiëren en maatregelen te overwegen. Inmiddels hebben Breeveld en de VU 'passende' afspraken gemaakt over de grens tussen zijn journalistieke werk voor de VU en zijn privéweblog.