Četvrtak, 23. septembar 2004. godineTelenor FLAT paketi

Sadržaj internet i štampanog izdanja ne moraju se podudarati u potpunosti. Sadržaji su djelimično prilagođeni prirodi medija.

Internet izdanje dnevne novine Pobjeda objavljuje se u 15 časova.

  • Naslovna strana
  • Slika dana
Mail lista

Opšta mail lista
Marketing
Izdavačka djelatnost


  • Kursna lista
  • Meteo
USD USD 1.4358
JPY JPY 115.72
GBP GBP 0.8779
CHF CHF 1.2602
AUD AUD 1.3295

Konvertor valuta
Ostale Valute
Trenutne temperature:


 

 

 

Crna Hronika - Četvrtak, 23. septembar 2004. godine

U OSNOVNOM SUDU NASTAVLjEN GLAVNI PRETRES PROTIV PREDSJEDNIKA FUDBALSKOG SAVEZA CRNE GORE

Savićević: Policiji sam trn u oku

Podgorica, 22. septembra - Sudija za prekršaje Osnovnog suda u Podgorici Radmila Klikovac danas je nastavila da ispituje Dejana Savićevića, protiv koga je podnijeta prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira i nepoštovanja Zakona o saobraćaju.

Danas su svjedočili policajac koji obezbjeđuje stan predsjednika Vlade Mila đukanovića Svetozar Kasalica i svjedok Milovan Laković.

- Radio vezom sam od kolega dobio dojavu da je 19. septembra ove godine oko 2,30 sati na raskrsnici pored Hotela „Crna Gora” kroz crveno svijetlo prošlo vozilo „audi 8” PG 35-05. Znao sam da je to vozilo Dejana Savićevića jer ga svakodnevno viđam jer živi u blizini stana premijera. Izašao sam prema raskrsnici i podigao ruku da bi zaustavio Savićevića, ali je on prošao pored mene velikom brzinom. Pošao sam za njim i kad sam ga stigao već je izašao iz vozila. Pitao me „Što je bilo?” Rekao sam mu da nije stao na znak saobraćajne patrole u blizini hotela „Crna Gora” i da je prošao na crveno. Počeo je da vrijeđa, ne mene, već policiju i uputio je niz psovki na račun policije, kazao je svjedok Kasalica.

Dejan Savićević je prigovorio iskazu policajca Kasalice. Rekao je da je bio iznerviran i da se podgorička policija u zadnje vrijeme prema njemu ponaša veoma čudno, a da nema razloga za to.

- Te večeri sam došao iz Trebinja. Usput su me tri puta zaustavljale saobraćajne patrole i nijesam imao nikakvih problema. Priznajem da brže vozim, ali nijesam vidio da me te noći zaustavljala patrola kod Hotela „Crna Gora”. Nakon razgovora sa Kasalicom, rekao sam da idem kući i da policija može doći da me hapsi, znaju gdje Će me naći, izjavio je Savićević.

Svjedok Milovan Laković je rekao da je 19. septembra vidio da je ispred njega prošao Savićević. Primijetio je i policajca kod hotela, ali tvrdi da nije ni pokušao da zaustavi Savićevića.

- Zvao sam Dejana telefonom i rekao mi je da me čeka kod njegovog stana. Kad sam stigao vidio sam Dejana i policajca Kasalicu kako raspravljaju. Pokušao sam da „izgladim” situaciju, ali policajac me je pitao „Ko si ti?”, ispričao je Laković.

Glavni pretres se nastavlja u petak 24. septembra, kada Će se ispitati novi svjedoci. Dejan Savićević je najavio da Će angažovati branioca.


A. O.