Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Scheermessen tegen deportatie

Sharp_Razor_Blade (13k image)

Een paar dagen geleden sneed een man in een vliegtuig met een scheermes zijn keel door. Hij zou vanuit Londen worden uitgezet naar Jamaica. Passagiers keken geshockeerd toe terwijl het vliegtuig van Virgin Atlantic al vaart maakte om op te stijgen. De vlucht moest worden gecancelled.

=Janneke= op: 23/06/2011 om: 16:23u [meer] [Geen reactie]

Inspirerende Pinksterlanddagen in Appelscha

Ruim 500 mensen bezochten tijdens het Pinksterweekend de jaarlijkse Pinksterlanddagen (PL) in het Friese Appelscha.
PL2011Overzicht (38k image)
De grootste anarchistische manifestatie in Nederland op het eigen kampeerterrein ‘Tot Vrijheidsbezinning’ was andermaal inspirerend, zo lieten de deelnemers tijdens de evaluatie van de dagen weten. Er viel nauwelijks een wanklank te bespeuren, want de stemming was opperbest.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 21/06/2011 om: 22:10u [meer] [Geen reactie]

VAN MARXIST TOT CHRISTEN

KOLAK (60k image)

Kan iemand een ontwikkeling doormaken van een geloof in de volmaaktheid van het marxisme tot een uitgekleed christelijk denken, ingegeven door de opvatting over de onherstelbare onvolmaaktheid van de mens? Ja. Leszek Kolakowski bijvoorbeeld.

Klik op meer.


=Thom= op: 20/06/2011 om: 10:48u [meer] [Geen reactie]

HARTSTOCHT, REDE EN OVERLEG

ELSTAR (78k image)

‘Hartstochten, redeneringen en overleg’. Is dat niet een wat merkwaardige boektitel om het denken van de socioloog en politicoloog John Elster mee samen te vatten?

Klik op meer.


=Thom= op: 15/06/2011 om: 21:25u [meer] [1 Reactie]

PARTICIPATIE…

Particip (42k image)

Participatie is een containerbegrip. Dit betekent dat het van alles kan inhouden: ‘deelname’, ja, maar door wie, waar aan en met welke zin?

Klik op meer.


=Thom= op: 11/06/2011 om: 15:28u [meer] [4 Reacties]

Pinksterlanddagen 2011 van start gegaan

In het Friese Appelscha zijn de jaarlijkse Pinksterlanddagen van start gegaan. Bijna 200 bezoekers hebben zich inmiddels op het kampeerterrein Tot Vrijheidsbezinning verzameld.

Overzicht_PL_2011_small (29k image)

De hele dag is er gestaag gewerkt aan de opbouw van het anarchistische festival. Tientallen mensen droegen daaraan hun steentje bij.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 10/06/2011 om: 20:32u [meer] [2 Reacties]

Kamp Zeist: 6 man preventief de isoleercel in

Het afgelopen weekend zijn in Kamp Zeist zeker 6 mannen preventief in de isoleercel gegooid. Als reden werd opgegeven dat er een gerucht ging dat er een opstand op stapel was.

iso-2 (51k image)

Toeval of geen toeval? Zondag vond een solidariteitsdemonstratie plaats bij Kamp Zeist. Deze was aangekondigd. Enige dagen voor de demonstratie liet de veiligheidsdienst van Kamp Zeist aan de wakegroep, die op dezelfde dag (op een tijdstip na de demonstratie) haar maandelijkse wake had gepland, weten dat “in aansluiting op een vreedzame lawaaidemonstratie bij Kamp van Zeist, rond 17.00 uur een groep mogelijk agressieve demonstranten” werd verwacht. “De politie en ME zullen op volle kracht aanwezig zijn om eventuele ongeregeldheden de kop in te drukken.” In e-mail contact had AAGU eerder die week aan de wakegroep laten weten dat zij nergens bang voor hoefden te zijn. De demonstratie was weliswaar ongelukkig op dezelfde dag gepland maar reeds vervroegd om ruimte te maken voor de wake. Niettemin slaagde de veiligheidsdienst erin de wakegroep te laten uitwijken naar een kerk. Opzet geslaagd.

=Joke Kaviaar= op: 08/06/2011 om: 15:43u [meer] [1 Reactie]

DE STRAAT OP

PLACE (61k image)

In de herfst van 2010 kwamen in Frankrijk vele miljoenen mensen in beweging. Sociale onrust deed zich voelen. Demonstraties, stakingen. De plaats van het volk? De straat ! In Nederland en elders in Europa hetzelfde beeld. Is er iets bereikt?

Klik op meer.


=Thom= op: 06/06/2011 om: 12:09u [meer] [2 Reacties]

APPELSCHA CALLING!!!

100_1988 (1041k image)
Want, over 2 weken is het alweer zover, dan vinden er in Appelscha de jaarlijkse anarchistische Pinksterlanddagen plaats. De Pinksterlanddagen 2011 zijn van vrijdag 11 juni tot en met maandag 13 juni. En ook dit jaar is het weer gelukt een interessant programma samen te stellen.
Zie: "more" voor een greep uit het programma

De Pinksterlanddagen vinden plaats op het kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, Aekingaweg 1a in Appelscha. Het terrein is per openbaar vervoer bereikbaar met lijn 15 of 19 vanaf de NS-stations Assen en Heerenveen. De kosten voor de PL zijn 12,50 euro. Hierbij is het kamperen, de boekenbeurs inbegrepen, maar het eten niet. Vergeet je kampeerspullen niet!

Zie voor uitgebreidere informatie de webstek www.pinksterlanddagen.nl.
De voorbereidingsgroep is bereikbaar via het emailadres: pinksterlanddagen@hotmail.com

=AGA= op: 28/05/2011 om: 13:00u [meer] [Geen reactie]

Kernenergie of lokale energieopwekking?

seek=255-Kerncentrale_in_Borssele.ogv (13k image)

De Haagse Mug nodigt uit
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 25/05/2011 om: 21:59u [meer] [3 Reacties]


Powered by Greymatter