Halfdan Mahler – Københavns Universitet

Forside
Resize Print Bookmark and Share

Æresalumner > Æresalumner > Halfdan Mahler

Halfdan T. Mahler

 


 

Halfdan T. Mahler er en af de danskere, der er nået højest i FN-systemet, og siges at være en af de mest indflydelsesrige ledere inden for folkesundhed i det 20. århundrede. Hans tid som generaldirektør for WHO, i årene 1973 til 1988, er vidt kendt som ’de gyldne år’. Det var blandt andet med Halfdan T. Mahler som generaldirektør at WHO introducerede kampagnen "Sundhed for alle i 2000". Denne udstak en global strategi for folkesundhed. Halfdan T. Mahler formulerede et visionært helhedsperspektiv, hvor fokus blev lagt på udviklingslandes muligheder for sundhed.

Efter Halfdan T. Mahler afsluttede sin uddannelse fra Københavns Universitet arbejdede han blandt andet med tuberkulosebekæmpelse i Equador og var efterfølgende i ti år engageret i WHO’s tuberkulosebekæmpelse i Indien.

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets skriver i sin indstilling af Halfdan T. Mahler til æresalumne:

"Halfdan T. Mahler har haft en enestående karriere, hvor han bl.a. i årene 1973-1988 var generaldirektør i WHO. Halfdan T. Mahlers personlige egenskaber sammenholdt med hans position som generaldirektør i WHO har således haft stor betydning for udviklingen af den globale sundhed".