Hooge en Lage Zwaluwe

Welke informatie kunt u in deze website vinden over Hooge en Lage Zwaluwe?
Sinds 1 januari 1997 maakt Hooge en Lage Zwaluwe deel uit van de gemeente Drimmelen.

Archievenoverzicht en inventarissen.
In het archievenoverzicht vindt u een rubrieksgewijze opsomming van de archieven, collecties en verzamelingen van instellingen, bedrijven en particulieren die wij beheren. Het archievenoverzicht geeft naast de titel van het archief ook de periode die de stukken bestrijken, de omvang van het archief in strekkende meters, de taak van de archiefvormer en eventueel literatuur over de archiefvormer. Vanuit het archievenoverzicht kunt u direct doorklikken naar de inventaris van het betreffende archief, als die tenminste in digitale vorm beschikbaar is.

>> bekijk het archievenoverzicht van Hooge en Lage Zwaluwe
>> ga naar het zoekscherm voor archieven & inventarissen

Persoonsgegevens
Met behulp van de genealogische database kunt u snel zoeken naar uw voorouders. Van bijna alle gemeenten staan ook al enkele duizende scans van akten online. Een ideale manier om uw stamboomonderzoek vanuit thuis inhoud te geven.

>> ga naar het zoekscherm van de genealogische database

Fotocollectie
In 1999 is het Regionaal Archief Tilburg begonnen met het digitaliseren van de fotocollectie. Inmiddels staat het grootste deel van de collectie al online. U kunt de foto's tot in groot detail bekijken. Behalve foto's vindt u in BeeldOnline ook kaarten, plattegronden, prenten en andere afbeeldingen.

>> ga naar het zoekscherm van BeeldOnline (fotodatabank)