Εισαγωγή

Ενδεχομένως να έχετε ακούσει για το πρόγραμμα "Ενας φορητός υπολογιστής για κάθε παιδί". Στόχος του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει ανθεκτικούς, φθηνούς και ενεργειακά αποδοτικούς φορητούς υπολογιστές στα παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου. 

Ο φορητός ΧΟ είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο σχεδιασμένο να γίνει διαθέσιμο σε κάθε παιδί. Με τη χρήση ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοικτού κώδικα και προγραμματιστικές συνεισφορές απ' όλο τον κόσμο, το OLPC (Ένας φορητός υπολογιστής για κάθε παιδί) υποστήριξε τους φορητούς ΧΟ για διανομή σε όλο κόσμο σε πολλαπλές γλώσσες.

Feet_and_smile_1_1

 

Μέσα σε μια τάξη στο Περού

Ο φορητός ΧΟ τρέχει ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το οποίο ονομάζεται Sugar, και επιτρέπει σε οποιονδήποτε να  εκτελεί, αντιγράφει, διανέμει, μελετά, αλλάζει και βελτιώνει το λογισμικό. Πολλοί άνθρωποι που συνεισφέρουν στο πρόγραμμα "Ενας φορητός υπολογιστής για κάθε παιδί" πιστεύουν ότι αυτές οι ελευθερίες είναι κρίσιμες για την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων του προγράμματος. 

Βλέποντας ιστορίες για ένα προσιτό φορητό υπολογιστή για παιδιά ή βλέποντας φωτογραφίες ενός μικρού υπολογιστή στα χέρια ενός παιδιού μπορεί να αναρωτηθείτε για τις δυνατότητες του XO. Όμως όταν δείτε αυτό τον βολικού μεγέθους και ταυτόχρονα γερό υπολογιστή με το χερούλι μεταφοράς και τα μοναδικά χρώματα θα συνειδητοποιήσετε τις σπουδαίες του δυνατότητες για τα παιδιά όλου του κόσμου. 

Ανοίγοντας το XO, θα δείτε την υψηλής ανάλυσης, ευκρινή οθόνη που λειτουργεί ακόμη και σε απ' ευθείας έκθεση σε ηλιακό φως. Μπορείτε επίσης να γυρίσετε το XO σε λειτουργία ανάγνωσης βιβλίων. Το XO σχεδιάστηκε για χρήση στο ύπαιθρο και επιβιώνει τις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας των παιδιών.

Ελπίζουμε, διαβάζοντας αυτές τις σελίδες, να μάθετε περισσότερα για το φορητό υπολογιστή XO έτσι ώστε να μπορέσετε να μάθετε περισσότερα με τον φορητό υπολογιστή XO.

Hiking02

Ένα οδοιπορικό στην Ταϊλάνδη

Συγγραφέας: Εισαγωγή
© Anne Gentle 2006, 2008
Τροποποιήσεις:
adam hyde 2006, 2007, 2008
A Holt 2008
Luke Faraone 2008
Michael Stone 2008
Rob Mason 2008
Sandy Culver 2008
Seth Woodworth 2008
Tom Boyle 2008Άδεια: General Public License

Δημιουργήθηκε στο FLOSS Manuals