Kultúra.hu

Nagy kontrasztú változat Alapértelmezett színséma

Friss hírek:
« | »
Tóth Endre 97 éves volt, temetéséről később intézkednek.
2011. augusztus 17.
Grecsó Krisztián író és öccse, Grecsó Zoltán táncos-koreográfus közös estjét láthatja a közönség a Szavak a szabadban – Tánc és irodalom a Millenárison című sorozat keretében csütörtök este.
2011. augusztus 17.
"Nem könnyű Istennek lenni!" - mondta Zilahi Péter a Molyolás című műfajnépszerűsítő storytelling délutánon a Szigeten. Azt is mondhatta volna, hogy "Nem könnyű Istennek lenni a színpadon!" KRITIKA
2011. augusztus 12.
Kiállítással emlékezik meg London neves írója, Charles Dickens születésének kétszázadik évfordulójáról.
2011. augusztus 12.
A Sziget Fesztiválról feltehetőleg nem sokaknak jutna eszébe William Shakespeare neve – pedig az idei első napon volt miért emlékezni a lassan négyszáz éve elhunyt költőóriásra. A W. H. Formáció egy igazán különlegesnek mondható előadáson szólaltatta meg a szerző tizennégy szonettjét, egészen egyedi zenével, hangzásvilággal, stílussal. KRITIKA
2011. augusztus 11.
Koszorús költő címmel tüntette ki szerdán Philip Levine-t, az amerikai elbeszélő líra kiemelkedő alakját a Kongresszusi Könyvtár.
2011. augusztus 11.
Az anyanyelvi kultúrára, benne a klasszikus és kortárs magyar irodalomra fókuszál a szerdán kezdődő 39. Tokaji Írótábor. Az eseménysorozatra csaknem kétszáz hazai és határon túli írót, költőt, esszéírót, esztétáz, irodalomtörténészt várnak a szervezők.
2011. augusztus 10.
A magyar irodalom külföldre juttatásával foglalkozó irodalmi ügynökséget alapított Sárközy Bence és Halmos Ádám.
2011. augusztus 9.
Netre fel címmel könyvtár-informatikai versennyel készül az új tanévre a zalaegerszegi Apáczai Csere János Általános Művelődési Központ Könyvtára.
2011. augusztus 9.
A Magyar Írószövetség Íróiskolája szeptember végén új évfolyamot indít.
2011. augusztus 9.
Add ide a drámád! 2. címmel ismét drámapályázatot hirdet a József Attila Kör Irodalmi Egyesület és a Merlin Színház a Színház- és Filmművészeti Egyetem Novák Eszter vezette zenész-színész osztályával együttműködve.
2011. augusztus 9.
Grecsó Krisztián és öccse, Grecsó Zoltán már bemutatkoztak a Margó Fesztivál Rokonok című programján. Az író-táncos testvérpár augusztus 18-án közös, egész estés programmal áll elő a Millenárison.
2011. augusztus 8.
A névadó ünnepséget szombaton tartották Zayzon Mártának, a költő özvegyének, valamint a falu sok lakosának és a szomszédos települések polgármestereinek jelenlétében.
2011. augusztus 8.
A Scolar humor könyvsorozat elegáns kis lila–fehér kötete KNL rajzait grafikatúráknak nevezi. ÖO szövegei nem karinthkatúrák, inkább – hogy azért emlékeztessünk a Mesterre – enciklonok. KRITIKA
2011. augusztus 8.
Olvasóliget, rendhagyó irodalmi estek, versadaptációk is lesznek az idei Sziget fesztivál irodalmi programkínálatában, slam poetry-vel lép fel az Akkezdet Phiai, Dagadu Sena pedig Shakespeare-szonetteket ad elő.
2011. augusztus 8.
A rejtőzködő magyar krimiíró, Kondor Vilmos Budapest romokban című regénye után a Gordon Zsigmond-sorozat lezárására készül. Az új kötet 1956-ban játszódik majd és a következő könyvhétre fog megjelenni. A szerző közben karácsonyra egy thrillert tervez.
2011. augusztus 7.
Vasárnap kezdődik a 23. nyári Szép Szó tábor a délvidéki Kishegyesen. A Kátai-tanyán várják az érdeklődőket augusztus 14-ig, az eseményt a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete (VMVE) szervezi.
2011. augusztus 6.
Meghalt Varga Katalin költő, író, a Gőgös Gúnár Gedeon, a Mosó Masa Mosodája, a Barátom Bonca és számos más gyermek- és ifjúsági könyv szerzője.
2011. augusztus 5.
Fénykutya és a vonat címmel augusztus 18-án Can Togay és Másik János lesz a Hadik Irodalmi Szalon vendége.
2011. augusztus 5.
Megszűnik a Nyitott Könyvműhely Kft., a kiadó Libri Könyvkiadó Kft. néven folytatja tevékenységét.
2011. augusztus 4.
Korábbi cikkeink