Het naamloze pleintje achter de Zoo, op de kruising van de Provinciestraat, de Ploegstraat en de Ommeganckstraat, wordt dit weekend omgedoopt tot Giraffenplein. Sinds kort is de heraanleg van het pleintje klaar en dat wordt op zondag 28 juni gevierd met een ‘Fiesta Giraffa’. De buurtbewoners zochten voor het nieuwe pleintje een heleboel ‘beestige’ peters en meters: Noël Slangen, Luc de Vos, Joke Devynck, Marijn Devalck, Kristof Vliegen, Mieke Vogels, Vic Mees en Joke van Leeuwen.

Sinds kort is de heraanleg van het pleintje aan de Provinciestraat, Ploegstraat en Ommeganckstraat helemaal klaar. Omdat je vanaf het plein naar de giraffen in de Zoo kunt kijken, heeft iedereen het ondertussen over het Giraffenplein. Op zondag 28 juni wordt het Giraffenplein geopend met een buurtfeest, waarop heel dierenliefhebbend Antwerpen is uitgenodigd.

De buurt is heel blij met het nieuwe pleintje, omdat dankzij het zicht op de enorme bomen in de Zoo er eindelijk wat groen is in de dichtbevolkte wijk, op de grens van de Antwerpse stationsbuurt en Borgerhout.

Bovendien kan je nergens anders in Antwerpen op een bank zitten terwijl je de leeuwen hoort brullen in de Zoo en de apen hoort krijsen, of kijken door de bamboe en de giraffen op wat bladeren ziet kauwen aan de andere kant van de muur.

Beestige Bekende Vlamingen

De buurtbewoners hebben voor het nieuwe plein peters en meters gezocht die het pleintje koesteren. Niet omdat ze in de buurt wonen, wel omdat ze door hun naam verbonden zijn aan de buren van het plein. Marijn Devalck, Joke Devynck, Luc De Vos, Joke van Leeuwen, Vic Mees, Noël Slangen, Kristof Vliegen en Mieke Vogels zijn de BBV’s (Beestige Bekende Vlamingen) die het Giraffenplein een warm hart toedragen.

Openingsfeest op zondag

11 uur: beestig buffet aan kleine prijzen
12 uur: wedstrijd steltlopen
13 uur: inhuldiging Giraffenplein met Geert Hautekiet
Noël Slangen onthult het straatnaambord
13.15 uur: il buono, il brutto, il cattivo (live)
14 uur: stoepkrijtwedstrijd
16 uur: grote prijs voor de strafste giraf

Doorlopend: opbouw giraffenuitkijktoren (om oog in oog te kunnen staan met de giraffen!), safari-springkasteel, dierenschmink, ballonnenmagiër, nostalgische filmcaravan, eten, drinken en muziek.

Daarnaast lanceren de buurtbewoners een oproep om een giraf (beeldje, beker, knutselwerk, foto, tekening, etc) mee te nemen van thuis. Daarmee richten ze een giraffententoonstelling in. Aan het eind van de middag wordt de strafste giraf gekozen.

Lieve Van den Bulck

Bron: HN

Leave a Reply

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: