Aluan Pengarah KMP

Pengarah5

Saya mewakili seluruh warga Kolej Matrikulasi Perlis mengalu-alukan kesudian pengunjung-pengunjung mengunjungi laman sesawang ini .  Semoga laman ini mampu menyediakan sebahagian daripada informasi-informasi yang terdahulu dan yang terkini serta secara tidak langsung dapat menggambarkan keunikan Program Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia.  Seterusnya di harapkan laman ini berupaya menjadi pencoret kenangan kepada warga Alumni Kolej Matrikulasi Perlis yang amat dikasihi.  Selamat menempuh kehidupan dewasa dan pulanglah bila hati terasa digamit rindu.

Teks Aluan Pengarah

 

Log MasukPautan Portal Kerajaan

link_1mlink_kpm
link_govlink_jpa

nkrapsdSelamat Datang ke Laman Web Rasmi Kolej Matrikulasi Perlis

  • KMP

 

Ucapan Hari Raya   baru

 

kad_raya_2_2 

Pengarah bersama-sama warga KMP mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada muslimin dan muslimat yang sedang melayari laman sesawang ini. Semoga ibadah kita diterima Allah. Kepada semua pelajar KMP yang sedang bercuti, silalah jaga diri dan selamat kembali ke KMP bila sampai masanya nanti.

 

Pulang Berhari Raya   baru  

Picture_0071

Jumaat, 19 Ogos 2011, KMP - Pengarah serta Pengurusan Tertinggi KMP meraikan kepulangan para pelajar pulang ke kampung halaman sempena Cuti Pertengahan Semester serta Cuti Hari Raya Aidilfitri. Pihak Kolej juga telah menyediakan dan menyampaikan sedikit juadah untuk berbuka puasa semasa berada di atas bas. Seluruh warga KMP mengucapkan "Selamat Hari Raya Aidilfitri" kepada semua pelajar KMP yang beragama Islam dan "Selamat Bercuti" kepada semua pelajar bukan Islam. 

 

Baca selanjutnya...
 

Majlis Iftar Perdana KMP 

iftar

Selasa , 17 Ogos 2011, KMP - Majlis Iftar Perdana KMP telah  diadakan pada 17 Ogos 2011 di Dewan Seri Kayangan KMP. Majlis ini telah dimeriahkan dengan kehadiran Pengarah KMP, Datin Hajah Azuyah Bt Hassan , staf KMP sekeluarga dan pelajar KMP.

Bermula dari jam 6.00 petang dengan ketibaan para jemputan. Bacaan Yassin dibacakan dan diadakan sedikit Tahlil Kemerdekaan sebelum Iftar Perdana.

Selesai Iftar Perdana para jemputan serta pelajar Solat Maghrib, Isya' dan bertarawikh berjemaah di Masjid Al-Falah. Majlis Khatam Al-Quran diadakan  sebaik selesai sahaja Solat Tarawikh. 

Baca selanjutnya...
 

Pelancaran Bulan Kemerdekaan

berita

 

Isnin, 8 Ogos 2011, KMP - Pelancaran Bulan Kemerdekaan Peringkat Kolej Matrikulasi Perlis telah diadakan pada 8 Ogos 2011 jam 8.30 pagi di tempat parkir kereta Bangunan Pentadbiran. Pelancaran ini telah disempurnakan oleh Datin Hajjah Azuyah Bt Hassan dan telah disertai oleh pensyarah dan pelajar KMP. Antara program yang telah dijalankan adalah nyanyian lagu Jalur Gemilang, berbasikal dan penyerahan bendera Jalur Gemilang. Kibarkan Jalur Gemilang sempena Bulan Kemerdekaan ini.

Baca selanjutnya...
 

Hebahan KMP

Cuti Pertengahan Semester dan Cuti Hari Raya Aidilfitri  

Para pelajar dibenarkan pulang pada 19 Ogos 2011 pada jam 4.00 petang dan datang semula ke KMP pada 4 September 2011 sebelum jam 7.00 malam kerana kuliah akan bermula seperti biasa pada 5 September 2011. Selamat bercuti dan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri. 

 

Jadual Peperiksaan UPS Semester II 

Jadual Peperiksaan UPS Semester II sesi 2011/2012 adalah pada 25/01/2012 - 27/01/2012. Tertakluk pada perubahan. 

 

Program Matrikulasi

pengumuman

Jawatankuasa Pengurusan

Senarai Jawatankuasa 
(Kemaskini : 10/10/2010)

Open Source@KMP

ookmpicon

Kalendar Akademik

Jadual Peperiksaan MUET baru
(Kemaskini 16/8/2011)

Soalan Tinjauan

Apakah pendapat anda tentang Perisian Open Office berbanding Ms Office?
 

Aplikasi Atas Talian

Email KMP

Sistem MIS

e-HRDC (Intranet)

Portal e-KMP

HRMIS

Web OPAC KMP (Intranet)

Technical Support System (Intranet)

Sistem e-Penyata Gaji 

Pengguna Atas Talian

Terdapat 1 pelawat atas talian

Statistik Pelawat

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari Ini22
mod_vvisit_counterSemalam21
mod_vvisit_counterMinggu Ini97
mod_vvisit_counterMinggu Lepas2580
mod_vvisit_counterBulan Ini5030
mod_vvisit_counterBulan Lepas2844
mod_vvisit_counterKeseluruhan228513