Merry… 1967.


Minns ni Merry… Jag minns sommar & sol… tillsammans med Merry.
Läskedrycken som fanns i slutet av 60-talet. Jag minns den och säkert många med mig. Det kändes lite extra att köpa och dricka Merry. Lite spännande… lite av det som Coca-Cola vill ha fram… det hade Merry.
Merry hade 7up/fruktsoda-smak… och den introducerades under 60-talet… och det annonserades och hölls vid liv med olika jippon… samla kapsyler, eller annat som fanns i och på flaskan…

Merry-flaskan som hade en lite speciell form som inte syns på bilden… inte som de vanliga 33cl Apotekarens eller någon annan av drickabackdryckerna… lite som Coca-Cola flaskan.

Jag lyckades inte hitta så mycket info, så som vanligt får ni gå på mina minnen… och som vanligt får ni kommentera.

Inte en enda bild av Merry finns utlagd på internet…! Utom nu… (080808) en bild som jag själv scannat in idag från en tidning från 1967… endast hos Farbror Sid.

This entry was posted in Anekdot - Storyteller, Mat & Dryck, Merry, Reflektioner, Svensk Reklam - Swedish Ad and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Merry… 1967.

 1. Bengt Kinle says:

  Kommer ihåg att man samlade kapsyler med bokstäver eller jokrar som kunde vara vilken bokstav som helst. man skulle bilda vissa ord, och skicka in .

 2. Farbror Sid says:

  Jag kom ihåg att det var något med kapylerna och man skulle samla.

 3. Farbror Sid says:

  Nu är Merrybilderna synliga igen.

 4. Erik says:

  Merry gjorde ett försök till comeback. Har för mig att det var i slutet av 80-talet, möjligtvis tidigt 90. Flaskan var lite lägre än en standard 33:a och med vidare öppning.
  Slogan i reklamen var ”Merry me!”

 5. Farbror Sid says:

  Tack för informationen Erik. Jag har för mig att någon tidigare besökare hade tankar/minnen åt det hållet också.

 6. Mikael Löwengren says:

  Var det verkligen så sent som i slutet av 80-talet? Som jag minns det så känns det som om mina minnen härstammar från åren 75-79 (i grova drag). Har du lyckats utröna när Merry slutade tillverkas först? För jag minns tydligt att jag drack den och jag minns också den där typen av skyltar för läsken som du har på någon bild från en korvkiosk eller liknande. Just den där slogan-grejen ”Merry me” som Erik nämner minns jag också.

  /Micke

 7. Farbror Sid says:

  Jag har faktiskt inget minne av att comebacken… så där kan jag inte vara till någon hjälp.

 8. Imperial58 says:

  1981 fanns det Merry, 9 Maj i år hade jag ett inlägg med reklam från då!
  http://imperial58.blogspot.com/2011/05/now-its-merry-time.html

 9. F.S. says:

  Tack för det I58