Leszálláskor szakadtak le egy DC-9-es hajtóművei – KÉP és VIDEÓ

- nbandras

Nem mindennapi leszállást produkált a venezuelai Aeropostal pilótapárosa az ország keleti részén fekvő repülőtéren, a fellépő erőhatások következtében mindkét hajtómű leszakadt a helyéről.

Az YV-136T lajstromú, Aeropostal Alas de Venezuela színeiben repülő, McDonnell Douglas DC-9-51 típusú utasszállító repülőgép Caracasból repült szeptember 26-án a Puerto Ordaz városa mellett található Manuel Carlos Piar Guayana repülőtérre. A VH 342-as járat fedélzetén 125 utas és ötfős személyzet várta a zökkenőmentes megérkezést, azonban a leszállás nem éppen úgy sikerült, ahogy a pilóták eltervezték.

Fotó: Lorena Canas
Fotó: Lorena Canas

A 8 óra 55 perckor végrehajtott műveletbe hiba csúszott és a gép bődületes erővel vágódott a betonhoz, melynek következtében a Pratt&Whitney JT-8D-17A típusú erőforrásokat tartó pilonok kiszakadtak a helyükről. Az esetnek szerencsére nem volt személyi sérültje. Az értesülések szerint a kár jelentős, a leszakadáskor és az utána kialakult tehetetlen csapódások közepette ugyanis megsérült a jobb hajtómű.

A Flightglobal adatbázisa szerint a 47738/830 gyártási számú gép 1976. július 9-én emelkedett először a levegőbe, azóta 66 012 repült órát és 65 814 ciklust teljesített.

—–

És, hogy milyen következményekkel járhat egy kemény leszállás, azt jól mutatja az MD-80-as egyik tesztrepülésén történt baleset is:

| |

A +1 gombbal javasolhatod ezt a tartalmat ismerőseidnek a Google keresőben

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Highslide for Wordpress Plugin
Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE