En debut att minnas för Helander

Text: Kent Jönsson
Publicerad 18 oktober 2011 9.14 Uppdaterad 19 oktober 2011 23.30

Malmö.
Arton år, debutant och utsedd till MFF:s bäste spelare.

Filip Helander kunde inte ha fått en bättre start på A-lagskarriären.
– Det var lite nervöst på förhand, men det släppte direkt när matchen startade, sa han efter vinsten med 1–0 mot Syrianska.

Filip Helander tog för sig, vann dueller och uppträdde förståndigt. Han hade hyfsat precisa uppspel och kunde utnyttja sin längd i luftrummet.
– Jag försökte bara tänka att det var en vanlig match, sa Filip Helander.

Det skadade förstås inte att ha Daniel Andersson bredvid sig.

Filip Helander visade med eftertryck att han är ett framtidsnamn. Han har kommit tillbaka starkt efter vinterns ryggproblem (diskbråck). Det var bara egentligen mot slutet, när Syrianska skickade fram allt folk, som det blev lite skakigt.
– Får jag chansen igen är jag redo. Jag är nöjd med min insats. Ibland spelade jag fel, men det gör man ju i alla matcher, sa Filip Helander.Kent Jönsson

Större eller mindre text53 läsare har reagerat på denna artikel

96% är glada

0% är likgiltiga

0% är nyfikna

3% är arga


Hur reagerar du på "En debut att minnas för Helander"?
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se så godkänner du våra regler
  • avatar Littlegem  2 dagar sedan
  • Pågen gjorde det bra. Det ser bra ut på den framtida backfronten. Ponne är redan Dannes kronprins, Sudic får vi hoppas att han bli hel och kommer igång igen och Helander var direkt lovande. En som jag tror mycket på är Tobias Malm som Ricardinhos framtida ersättare och så har Stenström fått många lovord på den andra kanten.  Därmed finns detg ingen anledning att förlänga ett år till med Yago.
  • avatar Gora64  2 dagar sedan
  • Han var mycket bra. En framtidsman. Lyckad debut som lovar gott. En sak är säker MFF har mycket bra ställt med mittbackar i framtiden om MFF förvaltar det rätt
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu