publicitat

publicitat

Enquesta de la Setmana

publicitat

publicitat

Ultima modificació: 08:17segueix-nos al twitterEspai Cercle a Facebooksindicaci� de continguts

ARXIU

informació activada el Wednesday, 12 de October de 2011 a les 11:13

Esports: FUTBOL

Messi i Bojan són cosins i amb arrels a El Poal

  • 1
Bojan i Messi

Robert Pérez, Maria Torrent i Mingo Sala, funcionari de l'ajuntament de Bellcaire, contrastant ahir diverses partides de naixement.

Robert Pérez, Maria Torrent i Mingo Sala, funcionari de l'ajuntament de Bellcaire, contrastant ahir diverses partides de naixement.

ÒSCAR MIRÓN

L'arbre genealògic de tots dos revela que els seus respectius rebesavis, nascuts al Poal al segle XIX, eren germans || L'astre argentí i el de Linyola són cosins de quarta generació

xavier pujol
| LLEIDA

Ja era públic que Leo Messi i Bojan Krkic compartien arrels al Poal (vegeu SEGRE del passat 29 de setembre), però el que no estava clar llavors era si el destí els oferia alguna vinculació més. Fetes algunes indagacions i després de contrastar diferents partides de naixement, s'ha pogut determinar que els rebesavis respectius, nascuts al segle XIX a la localitat del Pla d'Urgell, eren germans, fet que converteix el blaugrana i l'ara jugador del Roma en cosins de quarta generació.
 
La clau de tot està en el cognom Pérez que les dos famílies comparteixen i que procedeix d'avantpassats que van emigrar des de Terol fins al Poal, probablement al segle XVIII.
 
Però tot va començar quan Maria Torrent, veïna de Bellcaire d'Urgell, va començar a elaborar l'arbre genealògic del seu segon cognom, Solé, fet que la va portar a descobrir que una cosina germana del seu besavi, Maria Solé Font, va contreure matrimoni el 1860 amb Ramon Pérez Llobera, que va resultar ser el rebesavi de Messi per part paterna i que, a més, havia nascut al Poal.
 
El fet que avantpassats de Bojan també procedien d'aquesta localitat del Pla d'Urgell, va animar Robert Pérez, oncle de la mare de l'exdavanter blaugrana, Lluïsa Pérez, i que també seria familiar, encara que més llunyà, del pare de l'astre argentí (Jorge Horacio Messi Pérez), a començar a indagar, en col·laboració amb Maria Torrent, en el seu propi arbre genealògic.
 
Les investigacions van acabar per demostrar que el germà de Ramon Pérez, Gonçal Pérez Llobera, era al seu torn rebesavi de Bojan per part materna, cosa que lligava familiarment els dos jugadors, ara allunyats després de la marxa del de Linyola al futbol italià.
 
L'ajuntament i la penya barcelonista de Bellcaire, d'on és fill un besavi de Messi, Josep Pérez, s'han posat en contacte amb el Barça per informar sobre la troballa i sol·licitar que l'astre argentí pugui vindre a la localitat per retre-li un homenatge, cosa que es preveu complicada. El que és gairebé segur és que la penya passarà a dir-se Lionel Messi.

tornar enrera

publicitat

publicitat