Självmordssajten är tillägnad "alla som haft modet att fly från sitt helvete och ta sina liv" och listar ett hundratal metoder att ta livet av sig, med ingående beskrivningar om dosering och tillvägagångssätt.

Nu har en grupp svenska bloggare startat ett upprop för att peta ner den från Googles förstaplats.

– Google är som en omröstning där du hamnar högre ju fler som länkar till din sida. Väldigt många klickar bara på det som ligger högst upp, säger Pontus Löf, en av de bloggare som stödjer kampanjen, tillsammans med bland annat "Mymlan" Sofia Mirjamsdotter.

Bloggarna försöker genom att länka få självmordsförebyggande sajter som Vårdguiden att knuffa ner självmordssidan.

– Optimalt skulle vara om självmordssidan inte dyker upp på topp tio när man söker. Jag tror inte att det är en mirakelkur, men det kanske ger någon möjlighet till kontakt med någon som kan hjälpa i stället för att de går in på en sida som puttar dig över gränsen, säger Pontus Löf.

Bakom sidan ligger nätpublicisten Magnus Brahn. Hans uppfattning är att självmord inte har något offer och han är för dödskliniker i Sverige för svårt sjuka.

– Jag vet om att en del människor använt information på sajten för att avsluta sina liv. Både gamla som unga som döende, säger han till metro.se.

Sajten fyller ett tomrum när det handlar om att avlägsna tabun och tillåta diskussioner om självmord, menar han. Även om han vet att råden på webbsidan kan ge en ung människa den sista knuffen över räcket sover han gott om nätterna.

– Det är inga problem tycker jag själv. Men det behövs nog en viss typ av person för att göra det. Alla tider har ju haft publicister som testar gränserna. Jag har inget emot att flyttas ner till plats två eller tre hos Google, så länge ingen censur förekommer.

Vad skulle få dig att lägga ner sajten?
– Om läkarassisterat självmord blev lagligt.

Finns det något du tycker inte ska få finnas på nätet?
– I så fall barnporr, men det gäller inte tecknad barnporr. Där finns det ju inget offer.