Skriv ut Skriv ut Textstorlek: Textstorlek 1 Textstorlek 2 Textstorlek 3
Erik i Ottawa - NHL:s bäste Karlsson.

Sex poäng av Ottawas svenskduo

LOS ANGELES. En svensk poängfest i Kanada mot ett amerikanskt topplag.
Daniel Alfredsson och Erik Karlsson bjöd på sex poäng tillsammans när Ottawa besegrade Pittsburgh i natt med 6-4.
Alfie gjorde ett mål och assisterade till ytterligare två.
Erik svarade för tre målgivande passningar och rycker i ledningen av backarnas poängliga - och har dessutom nu nått 100 poäng i NHL.

Karlsson är nu uppe i 29 poäng, 2 mål och 27 assist, på 33 matcher i höst.
Han har fem poängs försprång till tvåan Brian Campbell, Florida.
Och i den interna poängligan i Senators har Karlsson bara Jason Spezza framför sig.

Fyra poäng av Spezza

Kanadensaren producerade på egen hand fyra poäng i natt i form av två mål och två assist.
Hans samspel med Alfredsson och Colin Greening i förstakedjan var suveränt.
Sedan Alfie serverat Spezza pucken till 2-1-målet återgäldade Spezza det fyra minuter senare när han jobbade fram pucken längs sargen till svensken, som tog några skär in i banan och sköt ett handledsskott som ställde Penguinsmålvakten Brent Johnson.
Det stod då 3-1 och hemmalaget såg ut att ha en trygg ledning i mitten av den andra perioden.

Åtta mål i en period

Men som så många gånger tidigare i höst kämpade Penguins på även utan Sidney Crosby. Matti Niskanen och Jevgenij Malkin hade inom två minuter både reducerat och kvitterat.
Målfesten i den andra perioden var inte över där.
Före pausvilan hade Jared Cowen och Zenon Konopka gett Ottawa en ny tvåmålsledning.
Det betydde åtta mål under en och samma period.

Har slutspelskänning

Spezza ökade på till 5-2 efter 12:23 av den tredje perioden, framspelad av Alfredsson.
Chris Kunitz gjorde ett tröstmål åt gästerna med en dryg minut kvar, men närmare än så kom inte Penguins.
Nattens två poäng betyder att Ottawa håller kontakten med lagen strax ovan slutspelsstrecket i Eastern conference. Man ligger på nionde plats, en poäng efter New Jersey som innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen.