Danmarks Biblioteksforening
 





Danmarks Biblioteksforening - Vesterbrogade 20, 5. sal - 1620 K?benhavn V - Tlf +45 33 25 09 35 - Fax +45 33 25 79 00

Skriv til webmaster
Skriv til Danmarks Biblioteksforening

 

Følg DB på Facebook
Foreningen har en Facebook side, hvor der jævnligt lægges link til artikler, begivenheder og andet med relation til biblioteksverdenen. Seneste post kan ses her til højre.
 
Hvis du vil følge DB på din Facebook konto, så klik på "Synes godt om" lige ovenover denne tekst.
 
 
Få international synlighed – deltag i IFLA 2012 med et oplæg eller en poster Læs mere » 

Har du eller din institution gang i ny udvikling, som kunne være af interesse for et bredere og international biblioteksforum? Så skulle du/I overveje at holde et oplæg på en de mange sessioner på årets IFLA kongres eller på en af årets forkonferencer. Dette års konference finder sted i dagene 11-17. august 2012 i Helsinki, Finland. Og forkonferencer rundt omkring i ugen inden.
Deltag på DBs årsmøde - årets største bibliotekspolitiske konference Læs mere » 

Fra den 28. til 30. marts 2012 mødes flere end 400 kulturpolitikere, biblioteksfaglige, studerende, firmaer, samarbejdspartnere og andre interessenter til DBs årsmøde - årets største bibliotekspolitiske konference.
TILMELDINGEN til årsmødet er nu åben - med early-bird priser til DBs medlemmer og gode rabatter til hele kulturudvalg. Vi glæder os til at se jer alle sammen i Frederikshavn!
Velkommen til Vallensbæk i DB Læs mere » 

Vallensbæk kommune har efter et møde med DB netop valgt at blive medlem af foreningen. Velkommen til!
Det valgte de efter vi havde besøgt dem på vores Danmarksturné, og det er dejligt at mærke en så umiddelbar effekt. DB er nemlig på Danmarksturné hos kommunernes kulturudvalg. Dels for at høre hvordan det står til med bibliotekerne, dels for at styrke dialogen mellem kommunerne og DB, så kommunerne som medlemmer kan se hvordan de kan få endnu mere ud af foreningens politiske og faglige aktiviteter.

Danmarks Biblioteksforenings politiske stemme har tyngde i politiske sammenhænge i kraft af, at størstedelen af landets kommuner er medlem af foreningen, og dermed tydeligt viser, at DB er de kommunale folkebibliotekers talerør. Dette sammenhold er vigtigere end nogensinde, og der er derfor også en glæde at kunne byde endnu en kommune velkommen i foreningen. DBs medlemskommuner dækker nu mere end 93 % af landets befolkning!

BITE - Bibliotekernes Temauge Læs mere » 

Bibliotekerne i 24 kommuner omkring København er gået sammen om BITE – Bibliotekernes Temauge i uge 47. Med temaet ’Oprør’ arrangerer bibliotekerne en perlerække oprørs-arrangementer rundt om på regionens biblioteker.

»Vi vil gerne pege på bibliotekerne som kulturhuse, der kan en hel masse andet end at låne bøger ud. Vi peger på dem som kulturelle centre i en bredere forstand, som danner rammer om begivenheder,« siger Stig Grøntved Larsen, projektleder for OPRØR til Berlingske.

Kommunerne skærer på bibliotekernes budgetter igen i 2012 Læs mere » 

- alligevel viser bibliotekerne stor omstillingsparathed og får flere brugere

Besparelser er endnu en gang realiteten for en stor del landets folkebiblioteker i 2012, viser Danmarks Biblioteksforenings store landsdækkende undersøgelse af bibliotekernes budgetter for 2012. Op imod 60 % af landets kommuner giver et reduceret budget til deres biblioteker i 2012, mens ca. 30 % ender på status quo. Hele 92 af landets 98 kommuner har indtil nu svaret på undersøgelsen, heraf har fire endnu ikke tal på budgettet for 2012.

DB opfordrer ministre til stærkere uddannelsesindsats overfor IT-svage borgere Læs mere » 

Danmarks Biblioteksforening har sammen med Ældresagen og Dansk Folkeoplysnings Samråd i en fælles henvendelse opfordret hhv. finansministeren, økonomiministeren og videnskabsministeren til, at der afsættes en national søgepulje, som skal styrke den helt nødvendige uddannelsesindsats overfor de it svage, som kræves, hvis målet om den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi skal nås til 2015.
Kære Kulturminister! Læs mere » 

I skrivende stund kender vi ikke dit navn, men vi ønsker tillykke med valget - vi har store forventninger til dig!
I Danmarks Biblioteksforening har vi et stort ønske om, at du som noget af det første tager initiativ til, at vi i Danmark får lavet en national biblioteksstrategi. En politisk vedtaget strategi, der sikrer, at alle borgere får et godt bibliotekstilbud. En strategi, der kan føre til, at vi fortsat udvikler gode fysiske biblioteker og at vi nationalt får opbygget det digitale bibliotek, vi venter så utålmodigt på. Sådan som det bl.a. anbefales i rapporten Folkebibliotekerne i vidensamfundet fra 2009, initieret af en af dine forgængere.
Formand Vagn Ytte Larsen blogger

Kommende begivenheder
09-02-2012 kl. 16:00
Bestyrelsesmøde og generalforsamling, DB Region Hovedstaden
01-03-2012 kl. 15:00
DB SYD - Biblioteksudstilling, temamøde og generalforsamling m.m.
26-03-2012 kl. 14:00
Bestyrelsesmøde i DB Midtjylland
26-03-2012 kl. 17:00
Generalforsamling i Region Midtjylland
28-03-2012 kl. 19:30
DB årsmøde 2012
Hele kalenderen » 
DB Årsmøde 2011 » 
Oplæg, tidligere arrangementer » 
 
Læs direktør Michel Steen-Hansens blog BIBLIOTEKSDEBAT

Danmarks Biblioteker

Danmarks Biblioteker nr. 8, 2011Nr. 8, 2011 er online »
Søg i ældre udgaver »

Leder: Danmarks Digitale Bibliotek - tiden er moden til beslutning


Aviserne Skriver

Abonnér på de ugentlige resumeer »

Læs gamle resumeer
i arkivet
»

 

 

 
© Danmarks Biblioteksforening 2002 - 2011