Bli en bättre affiliate med dessa tipsen!

Ja, då var det dags att avslöja min hemlighet om hur jag får mer kunder genom min webbplats till andra företag på Internet. Men först tänkte jag berätta lite om vad jag sysslar med. Jag är ägare lite över 25 affiliate sajter som alla är på svenska, jag har nu på senare tid gått in på den amerikanska marknaden för att bygga upp ett litet imperium där också. Jag är också ägare av ett svenskt företag som jobbar med webbutveckling som marknadsföring, sökmotoroptimering och vi erbjuder även kunder webbhotell.

Nu åter till hur man tjänar mer pengar på sin webbplats. Jag har sedan i mitten av 2005 sysslat med just affiliatemarknadsföring och får då säga att det är den bästa metoden om man verkligen vill tjäna pengar på Internet. Det finns inget lättare, man slipper att ge kunder support, skicka varorna eller ha kundkontakt över huvud taget. Man skickar endast sina besökare vidare till andra företag på nätet och sedan hoppas på att de köper något från de. Gör dem det så får ju jag pengar, oftast ge företagen provision och det tycker även jag är bäst. Jag försöker alltid att undvika PPC kampanjer för dessa ger inte lika mycket pengar som CPA.

Så hur gör jag för att mina hemsidor ska dra in mer pengar till mig? Jo, först och främst ska du veta att banners och liknande har minskat dramatiskt de senaste 2 åren. Folk ser helt enkelt inte de på sin datorskärm, det vet att reklamen finns där men ignorera den totalt. Så därför ska du försöka undvika att lägga till det på din webbplats, använd utrymmet till något annat istället.

Överdriv inte med reklamen…
Jag tror säkert att du varit inne på aftonbladet den senaste tiden, om inte, gå dit nu! Visst var det mycket text och reklam på den? Reklamen kan man säga är deras webbdesign, de har täckt hela sin portal med detta. Det ger inget bra användarvärde för besökaren. Skulle de tagit bort mer än 50% så skulle de troligtvis få in mer annonsintäkter på sin webbplats. Så överdriv inte med detta på din egna hemsida.

Vad är budskapet på din hemsida?
Det du skriver om ska du ha reklam om. Du ska inte lägga till en massa annat trams som inte hör till din hemsida. Använd endast annonsörer som har produkter / tjänster om det du skriver om. Du kommer då att få en högre CTR och tjäna mer pengar. Ett bra alternativ är då att använda Google Adsense som automatiskt granskar innehållet på din webbplats och lägger till relaterad reklam.

Använd textlänkar som reklam
På senare tid, när det har blivit så populärt med bloggar på Internet så länkar många i sina artiklar. Men dock så är de flesta länkarna inte reklam, det är så kallad cleanlinks som är en vänlig länk för sökmotorerna. Klickar man på en sån så tjänar ingen pengar, inte ens du som länkar till en annan hemsida. För att du ska tjäna pengar på detta ska du lägga till reklam i form av textlänkar. De är användarvänliga samt att besökarna oftast klickar på dessa mer än en reklam banner.

Anslut dig till flera affiliatenätverk
Då Internet är så stor, så finns det flera olika affiliatenätverk på nätet som man kan ansluta sig till. Jag är medlem på alla, detta är för att man då kan jämför de olika provisionerna som man får från de olika nätverken. Oftast så är samma företag anslutna till olika affiliateprogram och erbjuder då affiliate olika betalningar. Det kan skilja på 30-100 kronor från program till program. Så för att få ut maximal effekt av annonserna på din hemsida så ska du ansluta dig till alla som jag har gjort. Du kan läsa mer om affiliatenätverk här.

Detta var mina tips för hur man tjänar mer pengar på sin hemsida. Jag använder de och flera andra gör det också. Så vill du börja få in mer pengar så ska du göra precis som jag!