stema orasului .
A+A
home . primaria consiliul . informatii . afaceri . despre sibiu . turism
orase infratite

PRIMARIA SIBIU

link Conducerea
link Cladirea primariei
link Structura primariei
link Organigrama
link Servicii publice
link Starea civila
link Centrul de Informatii
link Urbanism
link Orase īnfratite
link Cetateni de onoare
 

ORASE ĪNFRATITE CU SIBIU

DEVENTER- Olanda

Nr. de locuitori :

96 596

Primar :

Andries Heidema

Site internet :

http://www.deventer.nl

deventerDeventer este un oraş în regiunea Salland din provincia olandeza Overijssel. Oraşul s-a dezvoltat în mai mare masură pe partea estică a râului Ijssel, dar şi pe cea vestică. La răscruce de drumuri feroviare, Deventer se află şi pe autostrada A1 (Amsterdam-Berlin-Moscova).
Perioada cea mai înfloritoare a oraşului a fost între anii 1000-1500, Deventerul dezvoltându-se datorită comerţului fluvial, ce se făcea cu vase mari, pe râul Ijssel. Prin acest comerţ fluvial, Deventerul a devenit membru al Ligii Hanseatice. Dar începuturile localităţii sunt mult mai timpurii, existând pe teritoriul respectiv o aşezare ce a fost prădată şi arsă din temelii în anul 882 de către vikingi. Imediat după această dată localitatea a fost fortificată, primind în 956 drepturile de oraş. Între anii 1500 – 1800 Deventerul şi-a pierdut din importanţa economică, reuşind, începând cu secolul al XIX-lea să devină un oraş industrial, ce se remarcă prin producţia de biciclete, covoare, sisteme de încălzire.
Prin hotărârea Consiliului Local Sibiu din data de 31.03.2005 s-a aprobat înfrăţirea celor două oraşe, care s-a semnat efectiv la data de 22.05.2007, de către primarii Klaus Iohannis şi James van Lidth de Jeude, ca urmare a relaţiilor de colaborare în diverse domenii ce s-au dezvoltat imediat după evenimentele din decembrie 1989
MARBURG - Germania

Nr. de locuitori :

78 117

Primar :

Egon Vaupel

Site internet :

http://www.marburg.de

marburgCa multe asezari, Marburg s-a dezvoltat la intersectia a doua importante axe ale evului mediu timpuriu: pe directia est-vest, între Köln si Praga, iar pe directia nord-sud, între Marea Nordului si Alpi. Asezarea era protejata de un mic castel construit în secolul al IX-lea, ajungând sa fie, între 1485-1500, respectiv 1567-1605, capitala statului Hessen. Dupa 1605 este cunoscut mai ales prin universitatea sa. Aici îsi are sediul cea mai veche universitate protestanta din lume, Philips Universität, fondata în anul 1527. Actualmente Marburg este unul din cele patru importante orase universitare ale Germaniei si se afla în landul Hessen. Universitatea Philips din Marburg are o foarte buna colaborare cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, colaborare ce a stat la baza înfratirii dintre cele doua orase, conform acordului încheiat la 24.10.2005 la Sibiu.

[detalii]

Landshut - Germania

Nr. de locuitori :

59 586

Primar :

Hans Rampf

Site internet :

http://www.landshut.de

landshutLandshut este capitala landului Bavaria de Jos incepand din anul 1839. Un oras cu o istorie de peste 800 ani, a acumulat valori culturale si artistice cu totul remarcabile.
Relatiile de prietenie īntre orasele Sibiu si Landshut exista si au fost īntretinute, īntr-o forma simpla, de mai multi ani. Apropierea s-a produs firesc, avānd ca punct de plecare proiecte īn domeniul cultural, academic, al sanatatii si chiar economic, tināndu-se cont de faptul ca foarte multi etnici germani din Ardeal, si īn special din Sibiu, s-au stabilit īn orasul Landshut si au dorit sa pastreze legatura cu locurile unde si-au petrecut o mare parte din viata. Īn timp, aceste relatii s-au dezvoltat, iar apoi s-au pus bazele unei colaborari mai concrete si chiar ale unui parteneriat īntre cele doua orase, parteneriat care a fost finalizat la data de 13 aprilie 2002, cind in cadrul ceremoniei desfasurate la sediul primarei in Landshut a fost semnata Carta de infratire dintre cele doua orase.

[detalii]

Rennes
- Franta

Nr. de locuitori :

212.000

Primar :

Edmond Hervé

Site internet :

http://www.ville-rennes.fr

rennesOrasul Rennes, situat in partea de NV a Frantei, la confluenta raurilor Vilaine si Ile, este capitala provinciei Bretagne. Atestat ca asezare celtica inca din sec. VI i.e.n, orasul a cunoscut o istorie tumultoasa. Rennes a fost dintotdeauna un important centru economic, comercial si administrativ, fiind renumit in ultimul timp prin dezvoltarea in domeniul tehnologic, a cercetarii, electronicii si telecomunicatiilor. Printre marile companii care au sediul in Rennes putem aminti : Citroen, Ouest-France, Yves-Rocher si Cannon. Rennes se bucura de asemenea de o mostenire culturala impresionanta, fiind si un puternic centru universitar.
In anul 1999 au fost incheiate documentele de infratire dintre orasele Sibiu si Rennes, ca o implinire a numeroaselor contacte avute anterior intre cele doua municipalitati.

[detalii]

Klagenfurt
- Austria

Nr. de locuitori :

91.099

Primar

Dkfm. Scheucher Harald

Site internet :

http://www.klagenfurt.at

Oras cu o istorie de 800 de ani, Klagenfurt respira o atmosfera deosebita, datorata in special lucrarilor arhitectilor italieni in sec. 16 si 17. Orasul vechi a fost supus unor lucrari de restaurare, si ca urmare, peste 50 de curti interioare au fost deschise publicului. Totusi, orasul nu este un muzeu, ci un organism viu, cu o viata proprie, fascinant pentru turisti.
Parteneriatul dintre orasele Sibiu si Klagenfurt s-a finalizat in anul 1996, prin semnarea Cartei de Infratire.

[detalii]

klangefurt


Columbia
- Missouri - USA

Nr. de locuitori :

100.000

Primar :

Darwin Hindman

Site internet :

http://www.ci.columbia.mo.us

Orasul Columbia este situat in statul Missouri, la 120 de km.de Kansas City si St. Louis. Centru cultural, medical si social al regiunii centrale a statului Missouri, orasul este cotat in mod constant printre primele 10 orase americane ca standard de viata. Columbia are o populatie de aprox. 100.000 locuitori, incluzind cei 26.000 de studenti din cele trei centre universitare: Colegiile Stephens si Columbia, Universitatea Missouri-Columbia.

Parteneriatul dintre orasele Sibiu si Columbia s-a incheiat in anul 1994.

columbia

Alte relatii de infratire incheiate de municipalitatea sibiana:

  • Valencia / Carabobo / Venezuela - din 1993

  • Wirall / Marea Britanie - din 1994

  • Bauru / Brazilia - din 1995

  • Malines / Belgia - din 1996

  • Thorigne-Fouillard / Franta - cu cartierul Hipodrom din Sibiu - din 1


.
© 2002 - 2010Primăria Municipiului Sibiu - Design by MB Solutions, All Rights Reserved!