Alexander Tettey spilte da Rennes gikk til semifinale.
Alexander Tettey spilte da Rennes gikk til semifinale. Foto: STEPHANE MAHE

Fikk avbrekk fra benketilværelsen.

Publisert: 21.03.2012 kl. 21:58 , endret: 21.03.2012 kl. 22:00

Alexander Tettey fikk en avveksling fra benketilværelsen i serien da han onsdag hjalp Rennes til semifinale i den franske cupen.

Tettey spilte hele kampen på gjestenes midtbane da Valenciennes ble slått 3-1 på bortebane. Laget avgjorde kampen i annen omgang.

Jonathan Pitropia ga Rennes en tidlig ledelse med et hodestøt, men Mamadou Samassa utlignet etter en drøy halvtime. Før pause fikk hjemmespilleren Foued Kadir direkte rødt kort for en stygg felling av Yann M'Vila.

Med en mann mer på banen tok Rennes grep om kampen, og John Boye scoret ledermålet i det 53. minutt. Noen minutter før slutt satte Youssouf Hadji punktum.

Rennes var første toppserielag som tok seg til semifinale. Tidligere onsdag vant 3.-divisjonslaget Ajaccio 1-0 over Montpellier takket være Yohan Bocognanos scoring et kvarter før slutt.

Tirsdag vant 3.-divisjonslaget Quevilly 3-2 over Marseille etter ekstraomganger.

Paris Saint-Germain og Lyon gjør opp om den siste semifinaleplassen. (NTB)