www.xbebek.com

|Anasayfa|
Bebek Bakımı | Anneler | Şifalı Bitkiler | Gelişim | Gebelik

Bebek Sağlığı Hakında Detaylı Bilgiler

Bebek Bakımı
Bebek Sağlığı hakkında bilgilere ulaşın. Bebeğiniz doğduğu andan itibaren ne yapacağınızı nasıl davranacağınızı öğrenin. Sağlıklı bebeklerin nasıl beslenmesi gerektiğini, bebeğinizin sizden ne istediğini hal ve hareketlerine bakarak anlayın.
Discover Ayurveda

En son Eklenen Makaleler

şifalı bitkilerle yemek tarifleri

Şifalı Bitkilerle Yemek Tarifleri

Biz Şifalı Bitkilerle Yemek Tarifleri başlığını bu konulara uygun gördük. Aslında bir çok lezzetli yemek tarifi bulabileceğiniz bu başlık, Sadece şifalı bitkilerle yapılan yemeklerle sınırlı değildir.

www.Xbebek.com

Sitemizde bebek bakımı, bebekpsikolojisi, bebek gelişimi, anneler ve gebelik, hamilelik ve doğum sonrası, gelişim grafikleri, şifalı bitkilerle zayıflama, bebek masalları, kadın bakımı, diyet ve güzellik konularından birçok makale bulabilirsiniz.
şifalı bitkilerle zayıflama

Şifalı Bitkilerle Zayıflamak

Gebelik bitti, hamilelik sona erdi... Ya şimdi... Şifalı Bitkiler sayesinde zayıflamak aslında hiç te zor değildir. Doğru bilginin yanında yeterki biraz da iradeniz olsun. Aşağıdaki Başlıklar sizlere yeterli bilgiyi vermeyi vaadediyor.
    google bağlantı 600*90
goole bağlantı 160*90

Yaban Mersini Neye İyi Gelir?

YABAN MERSİNİ
Bu makalemizde Yaban mersini hakkında bilgi vereceğiz. Yaban mersini nedir? Yaban Mersinin faydaları nelerdir? Yaban mersini nasıl tüketilmelidir? Gibi sorulara yanıt arayacağız. Öncelikle yaban mersinin ne olduğunu kavrayalım. Yaban mersini, ılıman iklimlerde yetişen bir çeşit üzümsü meyve türüdür. Yaban mersinin anavatanı, kuzey yarımküre olmakla birlikte, bazı türleri serin ve dağlık bölgelerde yetişir. Genelde ormanlık bölgelerde yabani biçimde değişik yaban mersini türlerine rastlanılır. Avrupa, Amerika, Türkiye ve Doğu Karadeniz bölgelerinde görülen bu bitkinin sağlığa birçok yararı vardır.

Yaban mersininin faydaları nelerdir?
Yaban mersininin yapraklarından yapılan çaylar sayesinde oluşan ishal problemleri önlenir ve giderilir. Yaban mersini çayının, adet döneminde yaşanılan ağrı ve kramplara iyi geldiği de bilinen bilgiler arasındadır. Ayrıca, idrar yolu enfeksiyonları için antibiyotik etkisindedir. Vücutta kansere karşı koruma sağlayan enzimleri harekete geçirme özelliğine sahip olan yaban mersini, antioksidan özelliğini de taşımaktadır. Vücuttaki fazla yağların dışarı atılma hızını arttırır.

Taze hali ile yenildiği zaman vücuttaki kanı temizler. Yaban mersini kan şekerini düşürür, aynı zamanda kabızlığı da önler. Barsak düzenleyici etkisi sayesinde, lifli bir bitki olduğu için kabızlık oluşmaz. Kandaki kolestrolü düşürür, kalp krizi riskini azaltır. Yaban mersininin tüketilmesi, karanlıkta görüş kabiliyetini arttırır.  Ayrıca HIV virüsünün tekrar etmesini azaltarak, insanlara sağlık katar.

Diyet yapan insanlara yaban mersini önerilmektedir. Kansere karşı vücudu koruyan ellagic-asit içeriğine sahiptir. Mide bulantılarını, mide kramplarını ve mide ağrılarını önler. Damar sertliklerine çare sağlar. Bir çok insanın korkulu rüyası haline gelmiş varisleri de iyileştirme özelliğine sahiptir. Kabızlığın neden olduğu basuru geçirir. Aynı zamanda, anksiyete, huzursuzluk, öfke ve gerginliği yok eder, sakinleştirici özelliği sayesinde rahatlama sağlar. Akşam saatlerinde tüketildiği zaman, kolay ve rahat uyku uyunur. Ağız içindeki hastalıklara da yaban mersini iyi gelmektedir. Diş çürüklerine ve ağız içi yaralara iyileştirici özellik sağlar.

Yaban mersininin faydaları gördüğünüz gibi saymakla bitmiyor. Son yıllarda yapılan bir araştırmaya göre, hergün bir kase yaban mersini tüketmek, yaşlılık döneminde ciltte oluşan kırışıkları ve hasarları önlüyor aynı zamanda hafızayı kuvvetlendiriyor. Temin edebileceğini yerler arasında, büyük süper marketler ve tabii ki, aktarlar vardır. Aktarlardan alınan yaban mersini genelde çaya katılarak tüketilir. Daha sağlıklı bir yaşam için yaban mersini tüketmeye özen göstermelisiniz.


KONU HAKKINDA YAPILMIŞ YORUMLAR

Bu Konu Hakkındaki Düşüncelerinizi Yazın

Bebek | Site Haritası

;)

Copyright © 2007-2011 Redox İnt. Hzmtl. FlashMax All rights reserved.Tasarım:FMX