1960   Titteliture   Första adventskalendern i svt, hade fokus på nanmsdagarna.
1961   Julbåten Juliana   Båten plockar upp olika varor runt hela jorden som ingår i en riktig svensk jul
1962   Tomtefamiljen i storskogen   Tomtarna reser runt i en helikopter och samlar in barnens önskelistor.
1963   Den tänkande brevbäraren   En brevbärare som är kompis med alla berättar om ett av husen han arbetar i.
1964   Lill-Stina på reportage i storskogen   Reportern Lill-Stina och programledaren Julle rapporterar om vad som händer i Tomteskogen
1965   Farbror Pekkas handelsbod   Pekka Langer var en särdeles märklig handelsman i en särdeles märklig affär, vid fjället i Vinterbo
1966   En småstad vid seklets början   En berättelse om en liten hamnstad strax före första världskriget.
1967   Teskedsgumman   Birgitta Andersson är gumman som blir liten som en tesked.
1968   Klart spår till Tomteboda   Vi får följa med stinsen Svante på hans arbete på den lilla stationen i Tomteboda, där bisarra saker sker.
1969   Herkules Jonssons storverk   Tage Danielsson skriver en adventskalender om en förortsfamilj där mamman kan trolla.
1970   I regnbågslandet   Genom en dörr i ett träd kan Nanna fly bort från decembermörkret och kommer till regnbågslandet där det är sommar.
1971   Broster, Broster!   Handlingen kretsar kring familjens förberedelser inför julen, det väntade barnet och oron för framtiden.
1972   Barnen i höjden   Handlar om nyinflyttade människor i ett höghus.
1973   I Mumindalen   Troll var inne och publiken ville ha snö, då fick det bli Mumintrollen.
1974   Rulle på Rullseröd   Rulle har problem att läsa och hans farmor hjälper honom ända fram till jul.
1975   Långtradarchaufförens berättelse   Beppe Wolgers söker efter sagornas kungarike i Jämtland.
1976   Teskedsgumman   10 år efter förra gången sänds den igen för en ny generation
1977   Fem myror är fler än fyra elefanter   Julkalander med 28 luckor, då de pratar om de olika bokstäverna i alfabetet varje dag, från 27 november fram till jul
1978   Julius Julskötare   Björn Skifs lotsar tittarna genom en märklig byggnad
1979   Trolltider   I en glänta i skogen, inte långt från människornas hus bor en samling småtroll...
1980   Det blir jul på Möllegården   En riktigt gammal men moderniserad skånegård är skådeplatsen för denna julkalender.
1981   Stjärnhuset   Prat om stjärnbilder och inslag från den grekiska mytologin
1982   Albert och Herberts jul   Skrothandlare Albert Karlsson med son stökar inför julen på sitt egna sätt.
1983   Lille Luj och Änglaljus i strumpornas hus   Lillstrumpa och Syster Yster bor i Staffan Westerbergs socklåda
1984   Julstrul med Staffan och Bengt   Serien kretsar kring Oskars Koopra, en privatägd andelsaffär i Fjällbyn någonstans i Västerbottens glesbygd.
1985   Trolltider   Julkalendern vävde in element från folktro i en berättelse om en grupp småtroll. (repris från 1979)
1986   Julpussar och stjärnsmällar   Den handlar om konstnären Paul som flyttar till Busnäs, en påhittad by i det svenska landskapet Dalarna, med sin familj.
1987   Marias barn   Kristen julberättelse
1988   Liv i luckan   Barn i åldrarna 7 - 10 år skrev manus till denna kalendern
1989   Ture Sventon, Privatdetektiv   Handlar om privatdetektiven Ture Sventon, hans ovärderliga sekreterare fröken Jansson, vännen herr Omar och skurken Ville Vessla.
1990   Kurt Olssons julkalender   Det var låtsad direktsändning från Kurt Olssons släktgård i Norrland med julpyssel, reportage och damorkesterns julvideor.
1991   Sunes jul   Manuset bygger på Anders Jacobsson och Sören Olssons barnboksfigur Sune och författarna skötte också lucköppningen.
1992   Klasses julkalender   Den handlar om Klasse Möllberg, som lever uppe i en liten trästuga i Svenska skogens högsta gran.
1993   Tomtemaskinen   Gubben Pettson försöker uppfinna en tomtemaskin till sin katt Findus
1994   Håll huvet kallt   Baserades på boken Eddie och Johanna av Viveca Lärn.
1995   Jul i Kapernaum   Serien utspelades i en liten stad kallad Kapernaum som låg ovanför en begravd "stjärna" som många år tidigare hade fallit ner från skyn.
1996   Mysteriet på Greveholm   Spökjakt och uppladdning till julen.
1997   Pelle Svanslös   Pelle Svanslös är en katt utan svans från Uppsala, född 1939.
1998   När karusellerna sover   Serien spelades in inne på nöjesparken Liseberg i Göteborg.
1999   Julens hjältar   Handlar om ett gäng julgranssaker som försöker komma upp till granen i familjens lägenhet innan julafton.
2000   Ronny & Julia   En modern Romeo & Julia historia för barn.
2001   Kaspar i Nudådalen   Utspelade sig i en liten by i norra Sverige och handlade om 10-årige Kaspar som bodde i ett litet hus med sin morfar.
2002   Dieselråttor och sjömansmöss   Den utspelade sig på ett fartyg där två barn blev krympta och tillfångatagna av ett gäng råttor som bodde bland rören i maskinrummet
2003   Håkan Bråkan   Håkan är Sunes lillebror i Sune-serien och kallas Håkan Bråkan.
2004   Allrams höjdarpaket   Allram och Tjet presenterade Höjdarna och därefter öppnade de dagens lucka.
2005   En decemberdröm   En decemberdröm handlar om 11-åriga Bobo, vars mamma har världens värsta sångröst och röst över huvud taget.
2006   LasseMajas Detektivbyrå   Den handlar om tioåringarna Lasse och Maja, som hjälper en velig polismästare med att lösa deckargåtor.
2007   En riktig jul   Serien handlar om tioåriga Mila som bor med sin mamma i ett radhus i en liten stad, i sin önskelista skriver hon att hon vill ha en vanlig jul
2008   Med skägget i brevlådan   Intrigen börjar när de istället för att skicka sin önskelista till tomten, skickar sin inköpslista. Sammsändning med radion (Klappjakten), olika historier men med samma personer i huvudrollerna.
2009   Superhjältejul  

Supersnällasilversara och Stålhenrik har blivit pensionärer och flyttat till planeten Julstjärnan, där det alltid är jul!
Stålhenrik njuter av att en gång för alla kunna stänga igen stora hjältedådsboken, där alla gamla äventyr finns sparade. Men Supersnällasilversara hoppas att det ska dyka upp nåt, litet, ynka äventyr, bara en gång till.
En dag kommer deras barnbarn Vega och Nova på besök och de vill gärna höra på morfar Stålhenriks berättelser om sitt och Supersnällasilversaras allra första äventyr, det om superskurken Gjerta.
Gjerta ville få bort alla barns skratt och allt som gör barn glada, och till sin hjälp hade hon ett gäng med superskurkar! Varje skurk med sina speciella förmågor.