Opuh Koffie – bezoek van Verre

@Raaphorst met @Elja1op1 _MG_1059
Marco is natuurlijk niet wars van een beetje commerciële praat wanneer hij Elja voorstelt aan de mede koffieleuten als “Ja, ja, ze komt helemaal uit de Verenigde Staten voor de Opuh Koffie!”

Elja kenden we al via Twitter. Ze organiseert wekelijks op maandagen tussen 20.00 en 21.00 uur #blogpraat op Twitter. Marco en Karin twitteren daar wel eens mee.  Ikzelf ben dan meestal aan het eten.

Dus Karin was er nu ook eens bij!

Elja is Nederlandse, maar woont in de Verenigde Staten en is af en toe in Nederland. Toen ze aankondigde voor de feestdagen in de buurt te zijn heb ik gesuggereerd om eens naar de Opuh Koffie te komen. Vorige week was ze er ook al, maar toen konden er een paar van ons weer niet (waaronder ikzelf).

Leuk als je binnen komt wandelen en elkaar nog nooit hebt gezien. Ik roep altijd dat je herkenbaar moet zijn via de avatar die je gebruikt, oftewel het kleine profiel fotootje dat je gebruikt bij Twitter Facebook en al die andere Social Media zooi….Mooi niet! Ik herkende Elja, omdat zij voor mij de enige onbekende aan tafel was. “Dat moet Elja zijn” dacht ik.  Haha en zij herkende mij helemaal niet…totdat het dubbeltje viel en ze uitriep: “Oooo jij bent Happy Hotelier! Djeesus wat ben je grooooot!” Lol.

Altijd leuk om iemand die je online wel lijkt te mogen in werkelijkheid te ontmoeten. Vaak klopt het beeld dat je van iemand hebt gekregen wel, maar de verschijning die je voor ogen hebt helemaal niet. Daarom maar eens een echte profielfoto van Elja hierbij  gezet;-). De verschijning wordt geaccentueerd door onze door mijn lens vaag gemaakte Roel op de achtergrond.

@Interniek

@Interniek

PS Elja en dit is een foto van Interniek die je nu wel gezien heeft, maar je ook graag had gesproken. Hij wurmt zijn weg wel naar je Twitter account.

Abonneer

Abonneer je per email of via RSS op onze blogberichten voor updates. Of volg ons via Twitter, Facebook en/of Flickr.

13 reacties op Opuh Koffie – bezoek van Verre

 1. Roel Wijnants januari 5, 2012 op 12:44 am #

  Goed stukje over een leuke spontane vrouw . die even overkwam en een Haags Bakkie kwam meeproeven .

 2. HappyHotelier januari 5, 2012 op 10:33 am #

  Dank je Roel. En ook bedankt dat je haar samen met Akbar als vaste Opuh Koffiekern en de anderen vorige week zo goed hebt opgevangen.

 3. Niek januari 5, 2012 op 10:49 am #

  Mooi hoor Guido deze opname van interniek en wat een eer voor iemand die zo laat aanschuift. Heb inderdaad al contact met Elja over de historie van Frankwatching. Vroegâh zonder internet zou je hier niet aan beginnen toch? Als je dan te laat aanschoof dan was het typisch geval van jammâh. Ben benieuwd naar het vervolg.

 4. HappyHotelier januari 5, 2012 op 11:12 am #

  Enne natuurlijk Elja niet zonder bijgedachte uitgenodigd…..wanneer ze in Nederland is organiseert ze ook bij tijd en wijle een bijeenkomst van de #blogpraat deelnemers…en wie weet kan een volgende in Den Haag plaats vinden. Heeft ze nu met eigen ogen kunnen zien;-)

 5. Elja januari 7, 2012 op 10:36 am #

  Ha! Deze had ik even gemist! Dank voor de foto’s, leuk! Het was erg leuk om jullie te ontmoeten, in het ‘echt’. Het voelt hetzelfde als in het ‘niet echt’ oftewel online! Ik had Niek inderdaad al even in de mail gesproken over Frankwatching :-)

  Die Marco inderdaad…altijd zo commercieel, he??

  Stom he Guido, dat het kwartje eerst niet viel?? Ik had op basis van je avatar eerder het idee dat je wat kleiner was, LOL. Ik verwachte geen boom van een kerel!

  Toen ik de eerste woensdag op de koffie kwam was het heel anders dan ik had verwacht, e n ik kende natuurlijk ook niemand. Maar Roel en Akbar en Frans waren ook gezellig gezelschap die deden of ze niet vreemd opkeken dat er opeens een vreemde eend (ooievaar) in de bijt was.

  Een #blogpraat tweetup in Den Haag…dat zou lekker zijn zeg. Meestal lukt dat niet doordat mensen uit het hele land moeten komen. Maar misschien gewoon maar eens doen he??

 6. HappyHotelier januari 9, 2012 op 10:40 pm #

  Ik denk dat Roel en Akbar al lang in de gaten hadden wie je was;-)

Geef een reactie