Tandblekning Hemma – Bleka tänder enkelt och billigt!

 • Europas överlägset mest sålda tandblekning, över 100.000 nöjda kunder bara i Sverige!
  • Populäraste tandblekningen
  • Störst i Europa
  • Fler än 100000 nöjda kunder

  Easewhite

  299 kr

 • Hos Dentway kan du köpa samma produkter som tandläkarna använder, men istället använda det själv och spara tusenlappar.
  • Resultatet garanteras av Dentway
  • CE-märkt produkt
  • Snabbt och gratis leverans

  Dentway

  895 kr

 • Med DentaWorks tandblekning får du vitare tänder utan att betala tusentals kronor hos tandläkaren!
  • Vita tänder snabbt och enkelt
  • Samma metod som hos tandläkaren
  • Tänderna håller sig vita i flera år

  Dentaworks

  395 kr

 • Samma tandblekningsprodukter som tandläkare använder, men 1000-lappar billigare! Gratis frakt och bara 1 – 3 dagars leveranstid.
  • Samma produkt som hos tandläkaren
  • Snabb leverans
  • Långvarig effekt

  Simplesmile

  295 kr

 • Beconfident tandblekning har 100% nöjd kund garanti och man får alltid pengarna tillbaka om man inte är nöjd. Snabb leverans.
  • Snabb leverans
  • Flera olika tandblekningsprodukter
  • Effektiv och skonsam tandblekning

  Beconfident

  325 kr


Tandblekning hemma: Hur effektivt är det?
När dagens peroxid-baserade tandblekning börjar bli populärt i början av 1990-talet var det begränsat till dyra behandlingar hos särskilda tandläkare som tagit till sig den nya tekniken.

Dessa tandblekningsmedel startade vad som blivit känt som “leenderevolutionen” och nu finns tiotalss blekningsalternativ tillgängliga för varje plånbok och smak – allt från professionella behandlingar hos en klinik, till affären eller numera på internet. Många tandblekningsprodukter är förblandade och klara att använda, andra kräver att man blandar de hemma. 

Det råder enighet om att bra tandblekningskit för tandblekning hemma till och med kan ge ett bättre resultat än en behandling hos tandläkaren.

En viktig anledning är den regelbundna användningen i kombination med det faktum att små mängder blekmedel finns kvar i tandens ytskikt i upp till 36 timmar. När man behandlar med en ny dos blekmedel och tanden dessutom har kvar lite av föregående dags blekmedel, blir dess effekt större.

Fördelar med att bleka tänderna hemma

tandblekning_hemma

Resultat på lång sikt: tandvårdsexperten är överens om att det enda sättet att behålla dina vita tänder är med produkter för blekning hemma, och att de upprepas regelbundet – helst var fjärde till sjätte månad. Den sista tiden har många tandläkare börjat ge råd till människor med mycket mörk-färgade tänder med att fortsätta hemblekning under en period på några månader (eller upp till ett år) för optimalt resultat. En intressant grej är att den nyaste metoden för tandblekning med remsor är avsedda för fem minuters användning varje dag, alltså inte värre än att borsta tänderna.

Sortiment: Du har ett val av blekningsskenor, remsor eller måla-på produkter, samt ett flertal tillbehör för vitare tänder.

Bekvämlighet: Du kan göra blekningen hemma när som helst på dagen eller natten, för kortare eller längre perioder.

Flexibilitet: Du kan även använda många tandblekningsprodukter på resande fot eller på kontoret. 
Kostnad: De tandblekningskit för hemmabruk man köper på internet brukar kosta mellan 200 och 400 kronor, medan behandlingar hos tandläkaren brukar kosta från några tusen kronor och uppåt.

Vad man måste veta om tandblekning hemma?

Även om du kan enkelt kan köpa tandblekningsprodukter undan en tandläkares rekommendation, om du använder dem för mycket eller felaktigt på annat sätt, kan de skada din tandemalj och irritera tandköttet. Dessutom kan över-blekning ge en oönskat blåaktig färgton, en kritaktig vithet eller ojämnt resultat.
Tillsyn av en tandläkare kan förhindra dessa problem. För att säkerställa ett hälsosamt leende, fråga din tandläkare innan du väljer tandblekningsmetod och börjar blekningsprocessen.Tandläkare vet mycket om dessa produkter och kan hjälpa dig att välja rätt och använda den på rätt sätt. Tänk på att tandläkaren dock hellre säljer sin egen produkt än rekommenderar något du hittar på internet och som han inte tjänar något på.

Tänk också på:

Ju starkare formula, desto snabbare effekt, ju svagare formula, desto längre kan man ha medlet kvar på tänderna på ett säkert sätt. Medel med en låg andel blekmedel som används över natten varje natt i veckan kommer att producera ungefär samma resultat som ett starkt medel  som man har kvar på tänderna en timme per dag under sju dagar.

Den bästa tiden att börja tandblekning hemma är strax efter man fått tänderna rengjorda av en tandhygienist. Detta förfarande tar bort ytskiktet av plack och smuts som kan störa blekningen. 
Tandläkare och munvårdsföretag uppmanar tandborstning och tandtråd precis innan någon form av tandblekning
För bästa resultat, ska ni inte äta eller dricka (förutom vatten) inom ett par timmar efter en blekning.

Marknaden är idag översvämmad med tandblekningsprodukter både på webben och på ditt lokala apotek. Besök vilken stormarknad som helst och du hittar hyllor fyllda med tandvårdsprodukter, många vilka är inriktade mot tandblekning och utlovar vitare tänder. Bland dessa finns många välkända märken av tandkräm för blekning. En sak alla har gemensamt är dock att de ofta lämnar konsumenten ganska missnöjd med det slutgiltiga resultatet. Man får helt enkelt inte särskilt mycket vitare tänder.

Om du väljer att gå till en klinik eller en tandläkare för att bleka dina tänder kan det hela bli mycket kostsamt. Oftast fungerar det dock mycket bra, man får klart vitare tänder som dessutom håller sig vita länge. Det kostar dock skjortan så om du inte är beredd att ta fram stora plånboken är det inget för dig.
Som tur är finns det massor av saker du kan göra hemma med receptfria tandblekningsprodukter, utan att behöva leva på nudlar resten av månaden.

 1. Tänder blir missfärgade med åren på grund av mat, dryck (särskilt läsk, kaffe, te och rödvin) och kanske den allra största boven mot vita tänder: rökning.
 2. Det är självklart att det första steget du bör ta för ett vitare leende är att begränsa din exponering för de saker som orsakar missfärgade tänder.
 3. Mat är naturligtvis en nödvändighet men byt ut din läsk mot vatten eller åtminstone din Coca Cola till Sprite. Cola sägs ha en mer negativ inverkan på vita tänder än ofärgad läsk.
 4. Rött vin förfular tänderna mer än vitt så det är en avvägning du får göra om du är en vindrickare.

Förutom att undvika vissa produkter och aktiviteter som kan leda till ett inte så vitt leende, kan du också ta proaktiva steg mot tandblekning. Detta inkluderar två besök årligen till tandläkaren, för att få en fullständig rengöring av dina tänder. Slarva inte med tandläkarbesöken.

Om det har gått ett tag sedan ditt senaste rengöring, kan du bli förvånad över vad detta kan göra för ditt leende i sig. Selleri och morötter kan till exempel bidra till att plack bildas på tänderna, vilket även kan leda till sjukdomar i tandköttet och tandlossning. 

Tar du hand om dina tänder på ett naturligt sätt kan du förhindra att leendet ser trist och missfärgat ut, och kan leda till en livstid av friska tänder och tandkött. Utnyttja några eller alla av de råd i den här artikeln och du kommer att vara på väg till ett vitare leende och friskare tänder överlag.

Om du är en av de många som slarvat lite för mycket med kaffe- och tedrickandet och fått missfärgade tänder, så finns det hopp som tur är. Det finns många produkter för hemmabruk som är enkla att använda och som leder till ett bländande vitt leende.