Sommardesignkontoret

Sommardesignkontorets logotyp. Piktogram med hus som solen lyser på.Är du en högskolestudent med minst två studieår bakom dig på designhögskola eller på annan utbildning med designinslag inom till exempel hälsa, vård, teknik, ekonomi, entreprenörskap, landskapsarkitektur, miljö eller annat? Vill du arbeta med skarpa uppdrag, möta framtida arbetsgivare, lära av andra kompetenser och få en upplevelserik sommar? Då ska du söka till Sommardesignkontoret!

Studenter från Sommardesignkontoret Fagersta/Norberg 2011. Foto: Sommardesignkontoret Fagersta/Norberg 2011.

Ett Sommardesignkontor arbetar med korta idéorienterade uppdrag, både för företag och andra verksamheter som till exempel kommuner. Målet är att skapa kreativa miljöer när olika kompetenser möts. Som sökande bör man därför vara inställd på att arbeta intensivt i grupp, lära av andra och bidra till att uppdragsgivarna får en ökad insikt om vad designarbete är och hur det kan skapa nytta. 

Kontoren kan vara tematiskt inriktade mot till exempel hälsa, miljö, trä, boende och design för alla. De kan också vara allmänna med många olika uppdrag. Antalet studenter är 4-8 per kontor. Även antalet uppdrag per kontor varierar. 

Varje kontor har en lokal projektledare och en erfaren designer och/eller arkitekt som handledare.

Arbetet pågår under sju veckor, oftast tre veckor i juni och fyra veckor i augusti. Du får 23 000 kronor i lön och gratis boende. Efter avslutat arbete får du ett anställningsintyg.

Sommardesignkontoret 2012 - tema Hälsa

Ansökningsperioden för Sommardesignkontoret 2012 är nu avslutad.

Det är ännu inte klart vilka platser Sommardesignkontoret 2012 kommer att finnas på, men minst fem kommer att ha temat Hälsa. De kommer att ingå i SVIDs nystartade programområde Hälsa där vi kommer att driva ett antal projekt i samarbete med olika aktörer från näringsliv och från offentlig verksamhet.

Har du sökt till Sommardesignkontoret 2012? Läs "Så fungerar Sommardesignkontoret"

Twitter

Twitters logotyp. Till flödet för #svidsdk på Twitter. Öppnas i nytt fönster.

Vill du twittra om Sommardesignkontoret? Använd gärna hashtag #svidsdk

Kontakt / Contact

Har du frågor om Sommardesignkontoret? Kontakta mig!

Questions? Please contact me!

Jonas Gumbel.

Jonas Gumbel
Programansvarig Hälsa

E-post: jonas.gumbel@svid.se
Telefon: 08-406 84 44

Se alla mina kontaktuppgifter