Yttrandefrihet

tappas_fogelberg_720

Jag har tröttnat på att betala för Lars Vilks polisskydd

Publicerad 5 oktober, 2012 - 15:28

LARS VILKS Är det verkligen yttrandefrihet Lars Vilks slåss för? Som han smädar islam känns Vilks mest besatt av uppmärksamhet. När konstnären nu rest till en rasistkongress i USA har det gått för långt. Jag vill inte längre avlöna hans livvakter via min skattsedel. Dra in polisbevakningen och lägg ut stormningen av Lars Vilks hus på Youtube – se det som ett konstprojekt, skriver Täppas Fogelberg.

En gång var Lars Vilks en rolig knasboll som retade kommunalgubbarna genom att utan byggnadslov uppföra ett torn av drivved på en strand.

Nu är han inte kul längre. Jag vet verkligen inte, trots att jag envist hyllar demokratins fördelar framför andra samhällssystem, om jag har lust att via min skattsedel avlöna de poliser som ständigt bevakar honom och som häckar i en husvagn vid Vilks boning – eller de Säpoanalytiker som bedömer hoten mot hans person.

Utan att ha en direkt tillgång till Lars Vilks hjärna misstänker jag att det egentligen inte är yttrandefrihet som han slåss för. Konstens och ordets frihet är inte hans primära mål.

Om han haft humor hade jag kunnat köpa det. Men när han med sådan torr vällust gärna rabblar upp omständigheterna kring sitt personskydd får jag istället intrycket av en djupt störd personlighet.

Karlen är mer narcissist än påven är katolik.

Ernst Billgren driver också sitt liv som ett konstprojekt. Skickligt och rätt harmlöst saluför han sig själv som konst hela vägen till banken. Lars Vilks innefattar allt och alla som kommenterat hans verk som delar av hans konstprojekt. Problemet är att han verkar ha något slags ambitioner som inte är ambitioner. Genom att skriva dessa rader blir jag en del av hans konstprojekt. Hur det känns?

Festligt som att ha trampat i en hundlort.

Föreställer mig honom ensam i sitt hem. Utrustad med en sax och tejp klipper han ut varje artikel och notis som handlar om honom själv. Fyller klippbok efter klippbok och behandlar sedan dessa luntor som de viktigaste bland alla urkunder. Jösses vilken liten rädd pojke som måtte sitta där inne någonstans.

Han borde räddas från sig själv innan han kostar oss ännu mer pengar.

Måttet på hans omättliga behov av bekräftelse och applåder är bottenlöst. När han reser till en rasistkongress i USA för att bli applåderad och klappad på axeln av crème de la crème bland västvärldens mest trångsynta och främlingsfientliga elit har det gått för långt.

Det finns PR-byråer som sysslar med uppmärksamhetsträngtan så varför ska Samhället, Vakterna och Medierna hjälpa honom med det? Låt honom betala allt ur egen ficka.

Lars Vilks får skylla sig själv. Att smäda en religion och dess utövare är rätt billigt, enkelt liksom. Bland denna religiösa skara finns personer lika korkade och humorlösa som konstnären själv. Dumskallar som retar sig på en annan dumskalle.

Jag försvarar allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt. Men om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast.

Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop. Snälla. Glöm Lars Vilks.

Låter slutklämmen brutal? Inte då, den är en del av mitt eget konstprojekt.

Täppas Fogelberg, jounalist och författare
 • Vadvadejasa

  Detta var nog det mest korkade jag hört som kommit ur Täppas mun, annars TYCKTE jag han var ganska kul förr. (Varför försvara dessa medeltida horder som inte tål lite skoj)

 • anders

  Om man inte vill betala, inför en kryssruta i deklarationen vilket man inte vill betala för:
  Stöd till handikappade X
  Invandring X
  Socialhjälp X
  Sida X
  och så vidare.

  • DollarSture

   Täppas Fågelberg X

 • valmet1

  Det är lugnt Täppas, skicka räkningen till mig. Själv vill jag inte bidra till det av V och MP infekterade SR.

 • Lena2222

  Ok Täppas vill inte betala för Vilks och jag vill inte betala för invandringen, kanske jag skulle skriva en debattartikel om det på Svt förresten

 • VADSBOSV

  Täppas du går på fel person
  ”Lars Vilks pläderar bara med sin konst den enkla och rimliga tanken att i en demokrati, baserad på individens rätt till frihet, måste den enes religiösa tro kunna samexistera med den andres förnekande av alla helighetsanspråk. Det är de krafter som avvisar denna princip, inte konstnären som vill tillämpa den, som borde nagelfaras och drabbas av fördömande.”

 • http://openid-provider.appspot.com/homerhemp Tusentalskonto

  ”Jag försvarar allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt. Men…”
  -
  Där kom som vanligt det där berömda MEN
  Du är precis som dom som skyller våldtäkter på kvinnor själva och säger, om du bara hade klätt dig ordentligt eller du skulle aldrig gått på den där efterfesten.
  För det är kvinnors beteende och kläder som får dom våldtagna så bara de hade betett sig ordentligt, inte sant ?
  Eller för ett par veckor sedan läste jag om pensionärer som gick på utbildning för att inte bli rånade, för det är förstås deras eget fel att dom blir rånade.
  Man tar sig för pannan och undrar vad är det för totalt inkompetenta politiker vi har som istället för att ta itu med problemen låter det ske och tänker, vi utbildar pensionärerna så att dom uppför sig rätt, då blir dom inte rånade, för det är deras uppförande som är fel, dvs deras eget fel.
  -
  ”Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop. Snälla. Glöm Lars Vilks.”
  -
  Är du ens på riktigt ?
  Finns det någon annan du tycker vi ska offra och som får skylla sig själva?, som råkat tänka eller tycka något du inte gillar ?
  -
  Ingen kan säga något som kan få mig att vilja döda denna, jag kan däremot med ett fåtal ord i EN mening få miljoner att vilja döda mig.
  Men det är mig det är fel på inte sant ?

 • fantastic88

  Okej, bara för att man har tröttnat på hans ”konst” så ska man låta honom bli mördad? Är det inte bättre att se till att de som inte passar in i en demokrati lämnar landet/samhället?

  Tänka som Täppas, att det är bättre att alla anpassar sig och aktar sig för vad man tycker och säger för att slippa bli mördad eller misshandlad istället för att stå upp för allas rätt att uttrycka sig… Jag är inte där än i alla fall

 • http://twitter.com/Rolandsoderlind Roland Söderlind

  Bra idé det där med konstprojekt. Tror Vilks på fullt allvar att han kan spöa Islam ensam?

 • 2generationen

  Jag har tröttnat på att betala skatt…

 • Arnbert

  Man betalar för all skattefinansiead verksamhet också sådan man ej gillar… Borde du veta Täppas
  Kan dock känna att tex utsatta kvinnor med besöksförbud kanske borde prioriteras framför en virrig clown, men alla har väl lika rätt till skydd så låt oss säga att han iaf inte skall ha mer rätt. Tll skydd än dessa….

 • http://exitall.myopenid.com/ exitall

  Jag lyssnar aldrig på Täppas. Honom har jag tröttnat på för länge sedan.

 • http://www.facebook.com/Manssonskultur.se Johnny Månsson

  Dax att växa upp Täppas och komma ut ur din trygga verklighet och låta någon berätta för dig vad som händer i ditt land. Du verkar tycka det är ok att någon blir mördad av människor med en snedvriden verklighetsuppfattning som heter islam. Nu hade Lars Vilks tur och klarade sig men vad hade du sagt om inte så var fallet?

 • http://stenkvist.wordpress.com/ Robert Stenkvist

  Du har just gett både honom och dig själv ytterligare uppmärksamhet med denna artikel Täppas.

 • http://sqworl.com/gscvmo MENA:s problemas

  En av statlig medias rödgardistiska demokrater uttalar sig (det räckte inte med allt utrymme han tar sig att pådyvla folket sina snedvridna, hatiska och föraktfulla åsikter i Ring P1):
  .

  ”Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop. Snälla. Glöm Lars Vilks.”

  .
  Stackarn har ju
  .

  ”tröttnat på att betala för Lars Vilks polisskydd”

  .
  Det tar ju resurser ifrån dom som vill mörda Vilks. Vilka Fågelberg inte nämner med ett ord att han tröttnat på att betala för.
  .
  Sen din fenomenala insiktslöshet i meningar som denna:
  .

  ”När han reser till en rasistkongress i USA för att bli applåderad och klappad på axeln av crème de la crème bland västvärldens mest trångsynta och främlingsfientliga elit har det gått för långt.”

  .
  Det är ju du själv, och övrig medie-pöbel som du beskriver, inte SION. Se dig i spegeln karl!

 • http://cyberord.wordpress.com/ Magnus Johansson

  ”Men om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast.”

  Problemet, Täppas, är att de där jordgetingarna hotar att med våld införa islam som den enda religionen i hela världen. Har du verkligen aldrig tänkt på det? Vanliga jordgetingar känns fredliga vid en jämförelse.

 • Laesare

  Senaste raden på min lista över skatteknorrande är villorna Falkenbergs kommun tänker köpa till stora somaliska familjer.
  .
  Täppas, fy dig som inte gillar olika! Vilks är ju jätteolik på så många sätt, både dig och …. Han är ju svensk och med inkomster har han också betalat skatt..

 • xingyi

  Denna form av hatretorik är som tur är mycket ovanlig på detta debattforum…hoppas att det är ett olycksfall i arbetet från SVT:s sida….

  • http://profile.yahoo.com/UAGXT5BCT6BDNMAISHL6UAKAS4 Elisabet

   Det strider mot SVTs regler, att förespråka våld. Gäller tydligen inte alla.

   • jannesh

    Dom har kanske lite överseende med Täppas,inte ens svt tar honom på allvar.

 • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

  täppas sågar yttrandefriheten totalt,kan man inte ifrågasätta o kritisera allt så finns det inte någon yttrandefrihet,yttrandefriheten är kompromisslös.stingsligare än jordgetingar,men det är ju vårt land för hel-ete,vilken idiot.

 • arch_a

  Tänk om man ändå fick välja vad skatten skulle gå till! Jag har tröttnat på en hel del saker. Bland annat att betala Täppas lön. Han driver runt i radiohuset. Utan någon kompetens att tala om. Men vi betalar.

 • http://twitter.com/Kaffeflickor Ulf Kaffeflickor

  Själva slutpunkten på konstprojektet blir alltså Lars Vilks egen grav, designad som en rondellhund får man förmoda…

 • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

  vilks är en modig man,envist försvarar han rätten att kritisera det han inte gillar,svenskarna borde vara stolta över honom.täppas är bara en av många pk-människor som florerar runt o låtsas vara folkliga.lätt att ersätta, det är däremot inte vilks.

 • Foben

  Så Knäppas vill alltså att en annan människa ska bli mördad? Vilken trevlig prick du är Knäppas. Ett vidrigt litet as är du knäppas. Hoppas du blir hotad av mupparna eller ska vi kalla dom muslimas?

 • kingis

  Citat Täppas:
  ”Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop. Snälla. Glöm Lars Vilks.”

  Hade jag skrivit något liknande och och bytt ut Vilks emot Täppas hade min kommentar betraktats som hatfull och farlig. SVT hade definitivt inte publicerat den.
  Det är skillnad på folk och folk.

  För övrigt utgår jag ifrån att Täppas har samma inställning till provokatören Salman Rushdie som till Lars Vilks.

  • wonamik

   Om man ska sammanfatta vad Täppas säger så är det att Vilks har kritiserat Islam och därmed förtjännar att dö. Jag önskar att det var jag som hittade på detta, men det är ju exakt var karln säger.

 • PolarenPer

  Så Täppas via SVT anser alltså att Vilks ska bli av med sina livvakter? Detta är lika med att godta att han mördas! Otäckt! Är det den typen av värderingar som journalister hos SVT har?

  Slutklämmen är i det närmaste en uppmaning till att döda Vilks!

 • ClaraZet

  Genialt, Täppas, dina metaforer och ditt bildspråk når hittills oanade höjder!

  God bless Täppas, som vågar ta bladet från munnen!

  • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

   vad är det han vågar som inte resten av befolkningen vågar?

 • stefan101

  Jasså Täppas tycker att det vi tycker och tänker och säger skall fjärrstyras av andra, imponerar inte, betalar gärna Vilks skydd, nu när det tyvärr är nödvändigt, Vilks har inte bett om att bli överfallen vad jag vet, det var väl Janne Josefsson som bad att få följa med på resan inte tvärtom och media i övrigt som blåste upp detta sions möte till en stor ”rasistkonferens”, Täppas skjuter på fel personer.Mycket riktigt är nog det farligaste som finns i lilla trygga Jättendal jordgetingar,är inte känt som någon världsmetropol för islamism.

 • anders

  Dra in hans assistans och lägg ut när han ramlar var som helst på Youtube, så alla får ett gott skratt,
  sedan kan vi väl glömma alltihop. Snälla. Glöm Täppas.

 • wonamik

  Jag är trött att betala för Sveriges importerade brottslighet och splittrade samhälle

 • HenkeHansson

  Ja tänk va bra att själv välja ut var de egna skattepengarna ska gå till.
  Då kan jag välja bort SR, SVT, liksom presstödet till Aftonbladet, Expressen, DN, m.fl.
  Täppas är riktigt obehaglig, med tanke på det sista stycket. Någonting står inte rätt till i skallen på’n.

 • DKO666

  Herregud, vilket trams. Vilken fruktansvärd människosyn. De som gnäller om Vilks USA-resa var lika arga på honom efter rondellhunden. Det handlar inte om att han nu har gått över en gräns. För dem (de Vilksbesatta) korsades gränsen så fort islam kritiserades (var det ens kritik av islam, det var en teckning…). Så fort stackars Nalin Pekgul satt och tjöt i tv för att hennes mamma blev ledsen. Man pratar om att man sparkar på den som ligger (muslimer), men samtidigt sitter folk nu och skrockar åt montaget på kungen, Silvia och Camilla Henemark, en helt oskyldig människa som dessutom haft en hel del svårigheter att kämpa mot. Det om något är att sparka på den som ligger, eller i alla fall alldeles nyligen lyckats ta sig upp igen. Man jämför kristen fundamentalism av amerikanskt snitt (som SION till stor del är) med islamisk dito. Men medan folk dör som flugor VARENDA DAG i islams namn så…är de högerkristna faktiskt jättejättedumma och säger dumma saker! Att likställa en koranbränning med att slakta oskyldiga barn är bisarrt, men det gör folk nu för tiden. Täppas är förmodligen en av dem som, när nån påpekar faran med islamisk extremism, genast säger: ”Ja, men de kristna då?!” Struntprat, islamisk extremism är ett reellt hot och Lars Vilks är ett levande bevis för det. Men inte länge till om Täppas får som han vill. Fruktansvärt.

 • Per1976

  Täppas. Idag förlorade du tyvärr all respekt från mig.

  T.o.m brottslingar skyddas i Sverige om det finns hot. Men du vill inte skydda en person som inte begått något brott mot Sveriges lag alls.

  • rinkebysvenska

   Håller med. Tycker han har en skön stämma att lyssna på och lite intressant, visst tyckte jag han var väl för pk men det är något jag har nonchalerat.

   Dock var detta höga höjder över ribban alltså.

 • Tommy_Funebo

  Lovande tankar från Täppas Hoppas bara att han talar utifrån ett principiellt, libertarianskt perspektiv. Staten skjutsar iväg skattesubventioner till allt möjligt, från vård och omsorg till kulturkoftors känslopjunk. Det måste förstås upphöra. Skattebetalarna har ingen moralisk skyldighet att öppna sina plånböcker för dylikt.

 • Elsa

  Jag har också tröttnat på att betala skatt,till fientliga främlingar och fientliga gästers uppehälle i Sverige.
  Men jag vill inte storma deras hus eller lägenheter,så att dom döden dör och lägga upp det på Youtube.

 • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

  jag undrar om det vore omvänd roll där någon muslim i Sverige gör nidbilder på Jesus o blir mordhotad hela tiden av fri religiösa kristna,skulle du då vilja betala för muslimens polisskydd täppas.tacksam för svar.

 • http://www.facebook.com/erik.hellsborn Erik Hellsborn

  Själv är jag trött på att tvingas betala Täppas lön via TV-licensen.

  • monamuslim

   sluta betala då

 • OnTheBeaches

  Så Täppas Fogelberg, journalist och författare, vill inte betala polisskydd för konstnärer som vågar vara kontroversiella och utmanande och som följd lever under mordhot från religiösa galningar.
  .
  Då skulle det skulle vara bäst för Täppas Fogelberg att han håller sig till medelmåttlinga och säkra åsikter i hans skrivierier och uttalande ifall han råkar väcka förargelse hos någon våldsam extremist.
  .
  Eller, om han vill ge sken av att vara radikal och våghalsig men ändå tar inga risker själv, då kan han välja ett mjukt och ofarligt mål som objekt för sina spel för galleriet.
  .
  Men det finns ingen fara, Täppas kan i all säkerhet fortsätta agera för besparningar i detta område, det är någonting som skenheliga medelmåttor som han kommer aldrig att belasta skattebetalaren för.

 • karing

  Här visar Täppas Fogelberg vilken människosyn han har utan att darra på stämman!
  Det har i och för sig visats i programmet ring p1, men här har alla hämningar släppts.
  Han måste tycka lika dant om Roberto Saviano och Salman Rushdie eller….?

 • I_Beg_2_Differ

  Kunde inte Debatt-redaktionen ha gjort Täppas tjänsten att refusera detta debattinlägg? Det ställer honom i allt annat än en god dager.

 • Svensk_Riddare

  Jag har tröttnat på PK-Täppas!!!!!!

 • Svensk_Riddare

  Lars Vilks är en hjälte! Han står upp mot ondskan och gör det med livet som insats. Jag betalar gladeligen för skyddet som vilks har.

  Islam är en sjuk sekt som inte tål någonting!

 • mahnazina

  När det gäller polisskyddet av LV så måste man ställa tre frågor:
  #1 Hur pass allvarliga ärr hoten mot LV? Är det hans egna påhitt för att skapa uppmärksamhet?
  #2 När kan den dam i 60-års åldern som i veckan här i Malmö överfölls av tre-fyra friska pojkar i sin trappuppgång och brutalt misshandlades och rånades på sina smycken få ständigt polisskydd mot bakgrund att det är betydligt fler damer i Malmö som rånas på öppen gata än det finns ”Vilksar” som attackeras av uppretade muslimer.
  #3 Den dag massmedia slutar skriva om denne mediokre konstnär och provokatör kommer hans konstprojekt att självdö utan hjälp av några muslimer.

  Jag har själv (72 år och lätt handikappad) blivit utsatt för ett försök till s k ”åldringsrån” i min bostad som avvärjdes tack vare min hund men då jag omedelbart ringde Polisen fick jag besked att en sådan händelse inte var prioriterad och att man dessutom inte hade någon at skicka för att ta upp en anmälan.
  Polisstationen ligger 500 meter bort men eftersom jag varken är konstnär eller heter Vilks så är jag ointressant för samhället.

  • Svensk_Riddare

   Du är vidrig som försvarar islam och dess jakt på islam. islam kommer inte att skona dig då dagen är inne för dom att ta över.

   Du är just nu ett redskap som islam använder sig av.

   • jannesh

    En nyttig idiot.

  • Lasse_Eriksson

   Du kunde ju ha brutit lite, da hade det blivit hatbrott och då hade du prioriterats. Hör du inte hur sjukt det här är?

 • Nelip

  vore det inte enklare att göra sig av med jordgetingarna?

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Vi vill inte heller betala dyra notor för polisbevakning av Lars Vilks. Tyvärr behövs detta och varför verkar även den annars enögde Täppas inse.
  Den muslimska världen tolererar inte den yttrandefrihet, den åsiktsfrihet och de övriga demokratiska värden som ett modernt västerländskt samhälle är uppbyggt av.
  Muslimer är stingsliga som jordgetingar, men det kan aldrig få tolereras att muslimer och Islam görs till en helig ko som ingen får kränka (vad nu kränka innebär för en troende muslim?)

 • Fru_Herr

  Antingen räddar vi folk från mångkulturen eller så lägger vi ner den. Jag är trött på att betala för dessa parasiterande medeltidsmänniskor, och vill endast betala för de som vill komma in och anpassa sig och dra sitt strå till stacken.

 • EXsossen

  Täppas eller Wilks, vem har störst gilla-faktor ? Hm…. svårt val. Som att stå i valet mellan Pol Pot och Caligula…typ.

  • ClaraZet

   Du glömmer humorfaktorn – knock out från Täppas.

   • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

    på yttrandefriheten.så bra då

    • jannesh

     Det gillar dom,kommunisterna.

 • anders

  Förbjud Hound Dog muslimer kan ta illa upp,
  Förbjud Ground hogs (Igelkottar) muslimer sparkar på dem och kan skada sina fötter.

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Täppas kanske också vil dra in polisbevakningen av våra politiker?
  Denna kostar ju också enorma summor och ingen kan väl med allvar mena att våra folkvalda är en okonventionell grupp?

 • DKO666

  Gäller det här förresten alla som provocerar de stingsliga? Kvinnor som gör sina män arga? Dissidenter som protesterar mot förtryck? De som klär sig utmanande? De som älskar en person av fel kön/tro/hudfärg? Kan de inte bara sluta provocera så? Täppas ska väl inte behöva betala för att deras liv ska skyddas.

 • Lasse_Eriksson

  Så står det då äntligen klart att Täppas veliga stämma har att göra med avsaknad av ryggrad. Fy fan rent ut sagt Täppas. Står du som journalist inte upp för tryck- och yttrandefriheten så anser jag att du omedelbart ska friställas från dina uppdrag inom public service ägda radio.

  • jannesh

   Gummiryggen är bara rädd om sitt jobb.

 • KalleAndersson9

  Täppas, varför inte flytta till Saudiarabien? Där skulle din syn på yttrandefrihet passa in.

 • Svensk_Tiger

  Och jag har tröttnat på att betala Täppas Fogelbergs lön. Om Sveriges Radio ger Täppas sparken så uppnår man båda målen – jag slipper betala Täppas lön, och Täppas slipper betala något för Vilks livvaktsskydd eftersom han inte längre har någon lön.

  Akta dig Täppas så att du inte retar upp några ”jordgetingar” med dina uttalanden, för då kanske du får ”skylla dig själv”!

  • EXsossen

   Precis, ”jordgetingar”…..undrar vad mussarna säger om det ? Akta dig för de stingsliga Täppas…..

 • Rupert

  Alltid lika Intressant/skrämmande med livs levande Quislingar.
  ”dra in hans bevakning” för att sedan lägga ut islamisternas stormning av Vilks hem ”på Youtube”. Skrämmande!

  Du är verkligen knäpp Täppas!

 • http://www.facebook.com/anna.carlbro Anna Carlbro

  Som libertarian är det just yttrandefriheten man bör vara beredd att försvara. Eller du kanske tycker att medborgarna ska ha rätten att själva försvara sig med våld?

  • http://twitter.com/Kaffeflickor Ulf Kaffeflickor

   Fast du kanske hyllar Täppas idé om att skatt är ett slags smörgåsbord där man betalar för vad man vill ha. :-)

   • M Capensis

    Tja, en liten ruta att kryssa i på deklarationsblanketten med ”Ja, jag är villig att i år betala 50 000 kronor till invandringen” hade varit välkommet.

  • kingis

   Dagens bästa inlägg. Alla, utom Täppas, ställer nog samma fråga som du.

 • kingis

  Jag är enig på en punkt med Täppas, man vill inte gärna betala skatt för Vilks livvaktsskydd.
  En variant till finansiering av skyddet av Vilks är att beskatta alternativt dra in bidrag till muslimska föreningar och församlingar så länge religiöst motiverade hot uppträder. Ju mer våld och hot, desto hårdare beskattning.
  Men om nu Täppas envisas med att dra in skyddet för Vilks bör man i linje med detta dra in skyddet även för Fredrik R, Stefan L, Jimmie Å osv.
  Det finns mycket skattepengar att spara och mycket demokrati att trasha.

  • Fru_Herr

   En annan lösning är att kasta ut alla som inte vill anpassa sig till landet dom kom till. Vi börjar med alla kriminella, och går vidare till de som inte vill jobba och göra rätt för sig.

   • MindMatterIdeas

    Den typiske SD-väljaren är en yngre lågutbildad man
    troligen utan något jobb, hur stämmer det in på dig?

 • ned newman

  Jag tror inte att Täppas förstår ett ord av vad ni skriver. För det första har han problem med synen och till yttermera visso har han problem med sin objektiva verklighetsuppfattning. Den fungerar inte längre.

  • Svensk_Tiger

   Så vi måste alltså betala för en massa handikapphjälpmedel till Täppas?? Borde inte Täppas skylla sig själv???

 • fafhrd2

  Själv har jag tröttnat på att betala för dessa s.k flyktingar som sedan åker tillbaka på semester till sitt hemland, och även de som har pengar i sitt hemland men lever på oss skattebetalare här -så vart fan vill du komma!?

  Ännu mera trött på folk i radio som inte har några argument att komma med och som får sitta och babbla sin propaganda och stänger av telefonen för den som ringer in tex ”ring P1″……

  • MindMatterIdeas

   Hur mycket har du personligen betalat?
   .
   har du räknat?
   .
   kan du räkna ut hur mycket du betalar?

   • Fru_Herr

    32% som mest går till skit och dålig handhavning.

    • Svensk_Tiger

     32% är bara en bråkdel av de totala skatterna. Räknar du in sociala avgifter, moms och punktskatter så är du uppe i 60-70%

     • MindMatterIdeas

      fattigdom och ekonomiska orättvisor leder till att människor blir kriminella och rasister

     • jannesh

      Ser vi dagligen i Malmö.

     • fafhrd2

      Imponerad att du orkar svara den där, för han skriver ju samma hela tiden i olika forum, och aldrig klarar han debattera heller…

     • Svensk_Tiger

      Definiera ”fattigdom” samt ”ekonomisk orättvisa”!

     • ShowroomDummy

      Falsk analogi

 • HOTorpeden

  Nu riskerar väl Hamilton åtal för hets mot folkgrupp:
  Bland denna religiösa skara finns personer lika korkade och humorlösa som konstnären själv. Dumskallar som retar sig på en annan dumskalle.

  • ClaraZet

   Ner med dumskallarna!

   • Svensk_Tiger

    Jaha en uppmaning åt dig själv

 • http://www.facebook.com/anna.carlbro Anna Carlbro

  Som libertarian är det just yttrandefriheten man bör vara beredd att försvara. Det är väl en av de få saker skatten bör gå till, eller är du emot statens våldsmonopol? Ska medborgarna ha rätten att själva försvara sig med våld?

 • madelphi

  Applåd Täppas!!!! Äntligen en som har full insyn i vad det handlar om. Stor varm kram till dig/ Christina

  • Fru_Herr

   Det handlar om att din yttrandefrihet tas ifrån dig av en grupp fanatiskt religiösa, och du gör ingenting åt det.

   • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

    jag försöker ialla fall upplysa folk i min omgivning,vad mer kan man göra,har lyckats rätt bra.

    • Fru_Herr

     Vi alla måste lyckas bättre med det, för detta tåget är på väg utför ett stup.

     • MindMatterIdeas

      Fattiga och lågutbildade rasister är en börda för samhället

     • jannesh

      Vad har du emot muslimer?

     • Svensk_Tiger

      Precis! Högutbildade rasister som Jimmy Åkesson är mycket bättre för landet!

  • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

   ja en stor varm kram för att vi äntligen har en förespråkare för yttrandefrihetens värdelösa existens.,nu kröker vi våra ryggar för det nya herrefolket.

  • ClaraZet

   Jag instämmer i applåden – fler Täppas med både språkets och tankens skärpa!

   Narcissister som Vilks kan betala sina ”polisprojekt” själva.

   • Fru_Herr

    Såklart. Ni vänsterextremister har väl aldrig varit emot om oliktänkande ”försvinner”?

    • madelphi

     Du jag är definitivt höger, så förhäv dig inte.

     • Fru_Herr

      Tillräckligt långt åt höger så möter man plötsligt vänstern.

   • walborg

    Jajmenssan :) ………..Å Diagnosen har du ställt med som vanligt.

   • freekarelia

    Nu har du visat ditt rätta ansikte.

   • makrill

    Jag tycker Vilks ska få sitt skydd av oss. Det jag tycker är roligt är att Täppas gör precis likadant som Vilks gjorde. Han lyckas med sitt konstverk provocera människor med extrema åsikter att agera. Många av dem här har sagt att Täppas borde censureras, att han borde få sparken från SR mm.
    -
    Täppas har med denna artikel visat hur dubbla SD och dess anhängare är Yttrandefrihet ska gälla så länge det gäller deras sak men inte om det gäller andras rätt sin sak.

  • fafhrd2

   ”Full insyn” -hahaha, ja det är inte lätt med skygglappar och när andra ska tänka åt en…ClaraZet är ju på samma nivå så man förstår att ni verkar ha något gemensamt, hahaha

  • Per1976

   Vad är värt att applådera? Att vi inte tar hand om och skyddar våra medborgare mot folk som kan begå mord för sina åsikter? Har du tappat alla humana och yttrandefrihets perspektiv?

   I min värdegrund görs stor skillnad på våld och åsikter.

  • Svensk_Tiger

   Höll på att vika mig att skratt när jag läste ditt inlägg. Täppas skulle ha ”insyn”, hahahahahaha! Han är ju helt blind!!!

   • jannesh

    Hahaha,underbart.Madelphi fattar nog inte hur rolig hen är.

  • jannesh

   Det var väl ironi …eller?

 • Svensk_Tiger

  Är det inte Täppas som blir hotad av nazister emellanåt? Vad skulle han själv säga om SÄPO påstår att ”han få skylla sig själv” om dessa hot skulle intensifieras?

  • LindaDanielsson

   Jag förstår och delar din andemeningen men liknelsen är lika lik som äpplen och päron då muslimerna är oefterlikneliga i våldsstatistiken world wide, -stockholm har också fått sin beskärda del av självmordsbomberi tex.

 • ned newman

  Vilks har faktiskt blivit utsatt för ett brandattentat. Tror nog att de militanta muslimerna är skyldiga till det och inte Vilks.

  Faktum är att i många muslimers ögon är vi västerlänningar ett otyg som bör förgöras bara för att vi inte tillber rätt profet.

 • Arnbert

  Funderar på om en icke svt medarbetare hade ett inlägh om att brännandet av meningsmotståndares hus skulle ut på nätet – hade det publicerats?

  I övrigt tycker jag att alla som är hotade har samma rätt till skydd och funderar på prioriteringen mot de kvinnor som faktiskt mördats md besöksförbud men utan det skydd provokatören får – ålitiaerad religion är nog bland det allra värsta jag vet men den som rör om i et jordgetingbo m en pinne är kanske inte berättigad till MER skydd än en mordhotad svensk kvinna oavsety

 • ned newman

  Nu sitter Täppas ock nickar belåtet: ”se nu rasisterna hur di skränar! Tur att vi journalister på SR har den rätta tron och vet vad som är rätt och fel!”

  • Fru_Herr

   Han har förmodligen fullt upp med att hälla upp från sin bag in box för att bry sig.

 • Snowflinga

  Det är inte bara Lars Vilks som blivit förföljd och dödshotad av islamiska extremister utan det är många andra också runt om i Europa. Några har även blivit dödade medan andra måste hålla sig gömda.
  .
  Man kan fråga sig vad det är för en religion som har kommit till Europa och varför sådana som Täppas Fågelberg säger att konstnärer, författare och andra skall skyllla på sig själv istället för att kritisera de som hotar andra med döden.

  http://www.youtube.com/watch?v=I6cLa4xoRo8&feature=related

 • freekarelia

  Det här var det dummaste inlägg jag någonsin läst. Täppas flörtar med ultrarfacismen. I Serbien har ecco homo skapat våldsamma reaktioner från högerkristna och jag undrar om Täppas vill att de som gjort den utställningen också skall utstå stormning av sina hem? De borde ju ha förstått att facisterna blev arga. Vill Täppas sitta hemma och kolla på youtube når islamisterna skär halsen av Wilks. FY FAN vilket djävla bottennapp detta inlägg var. Facistiskt så det ryker om det.

 • Solvindar

  Täppas Fogelberg har anmälts till Granskningsnämden flera gånger då han pratat med lyssnare i programmet Ring P1. Jag har själv lyssnat på radioprogrammet otaliga gånger och har hört hur folk blivit bemötta.
  .
  Han har bland annat sagt att ”elöverkänsliga är humorlösa personer som tycker att lidande är en form av njutning”. Källa: Expressen.

  • ShowroomDummy

   Täppas är bitter, kanske för att han är blind?

 • manontheweb

  Är komiskt att ni gudlösa kommunister tagit på er rollen som skyddande sköldar åt religiösa fanatiker. Islam är uppenbarligen vänstersympatisörernas opium. Kan tänkas att Vilks är en stolle, han är dock en hjältemodig sådan. Yttrandefriheten ska och kan inte anpassas efter en religion.

 • Goja

  Den som tycker att någon som lever under dödshot är narcissist har jag inte mycket till övers för.
  .
  När Jan Gunnarsson sa något olämpligt om somalier så var han nära att få sparken. Täppas tycker att man ska storma Lars vilks hus så att man blir av med honom, för det uttalandet borde han verkligen få sparken från Sverige Radio.

 • Svensk_Tiger

  Täppas själv brukar håna påven emellanåt, så jag antar att han tycker att han får skylla sig själv om några militanta katoliker bränner upp hans hus…..

  • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

   ja men det är stor skillnad ,pk-pöblen vet att detta aldrig kommer att ske,som att stjäla godis från ett barn,helt ofarligt.

 • makrill

  Jag håller absolut inte med Täppas i denna fråga. Oavsett vad Vilks står för har han rätt att föra fram sin åsikt och åsiktsfriheten ska skyddas. Vad många av täppas motståndare, och ofta är de SD anhängare, här inte tänker på är att de har ungefär samma syn som Täppas men då gäller det muslimers rätt att föra fram sina åsikter i vårt samhälle.
  -
  De menar att detta är ett tecken på att vårt samhälle islamerats då muslimer har möjlighet att föra fram sina åsikter och därmed motverkar demokratin! Detta är väldigt uppseendeväckande enligt min mening och visar samtidigt att SD och dess anhängare har en annan syn på vad som anses vara demokratiskt. Att förkasta en åsikt, relgion eller en ideologi är inte det samma som att förbjuda människor att framföra sina åsikter. Det är en naturlig del enligt mitt sätt att se det att vi har olika uppfattning om hur ett samhälle ska utvecklas. Om nu SD anhängarna får sin vilja igenom att förbjuda människor att föra fram sin åsikt eller tro kan man fråga sig vilka andra åsikter står på tur? Vilka blir ”dom” i samhället?

  • Snowflinga

   Jag håller med dig yttrandefrihet skall gälla alla.
   .
   Men varför uttalar du dig så föredomsfullt om SD och yttrandefriheten? Varför säger du att alla i SD vill förbjuda yttrandefrihet för muslimer? Har du gjort en undersökning? Har du underlag för dina påståenden?

   • MindMatterIdeas

    Den organiserade rasismen slingrar sig som en röd tråd genom debatterna

    • Snowflinga

     Du slänger ordet ”rasismen” omkring som om det betyder någonting, men hur du använder ordet saknar det all betydelse. Det verkar som ditt huvud är fullproppat med slagord istället för tankar.

   • makrill

    I debatter med SD anhängare här i detta forum och insändare så har flera menat att detta är ett tecken på islamisering. Detta ska stoppas då det utgör ett hot mot den svenska nationalstaten och dess demokratiska system. När man då frågar hur det går ihop med yttrandefriheten får man som svar se hur det ser ut i mena länderna. Alla ska ha rätt att föra fram sin åsikt men får räkna med att motargument kommer

    • Snowflinga

     Du kan inte säga att alla i SD är emot yttrandefrihet. Det är fel och du har inget underlag för det. Du har sagt förut att man skall inte dra alla över en kam men nu gör du det själv. Det är föredomsfullt och oärligt.

     • makrill

      Läs mitt inlägg igen

     • Snowflinga

      Jag har läst det och ingenstans finns det något belägg för ditt påståeende att alla i SD är emot yttrandefrihet för muslimer.

     • makrill

      Se deras definition på folkstyre Se deras syn på den nedärvda essensen då förstår du varför du varför de kategoriserar olika folkgrupper där en utgör ett hot mot Svergies national-och kulturidentitet.

   • MindMatterIdeas

    Att SD bärs upp av främlingsfientliga strömningar är tveklöst. Men vad uttrycker denna fientlighet? Handlar det om rasism i egentlig mening, eller är det ett syndabockstänkande, där invandringen får klä skott för något helt annat?

    Viktiga ledtrådar till detta finns i olika debattfora på nätet. Där möter regelmässigt uttryck för både invandrarhat och invandrarförakt. En del av dessa angrepp är direkt rasistiska i sin uppfattning att vissa folkslag är mer högtstående än andra. Men den största delen av de fientliga inläggen utgår från vad som anses vara konkreta problem orsakade av invandringen.
    Två punkter dominerar: arbetslöshet, eller snarare arbetsovilja, och kriminalitet.

    • Snowflinga

     Din analys av SD får du behålla för dig själv. Frågan var om SD vill förbjuda yttrandefrihet för muslimer. Finns det underlag för ett sådant påstående eller är det bara en lös beskyllning som är plockad ur luften? Som man säger på engelska: ”put up or shut up.”

    • ShowroomDummy

     Falsk analogi.

    • walborg

     Skall vi ta den om LENIN/STALIN en gång till. De hade ett effektiv botmedel för folk som inte jobbade oavsett etnicitet.. ( för i Sovjet finns många olika)det hette GULAG och de brydde sig inte ens om vilken ”RAS/Religon” folk hade som skickades dit! Alla fick samma behandling.
     Jämlikt å bra…Trolig siffra var 20 miljoner………

   • makrill

    Att sverigedemokraterna kan anses vara ett hot mot dagens demokrati är inte förvånande då de i sitt principprogram visar på vad de anser vara demokrati utifrån deras definition av folkstyre. De talar ju även om en nedärvd essens. För att kunna genomföra denna politik har de som jag tidigare påpekat delat upp folkgrupper i tre olika kategorier varav en utgör ett hot mot den svenska national- och kulturidentiteten. Statsvetare kallar detta för att vara ett apartheidliknande system.

    • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

     tänk att vissa tycker att sd är farligare än islamister.sina egna landsmän, vad räds man för egentligen?självbevarelsedrift-tittar du på youtube klipp där salafisterna dödshotar o härjar i England Tyskland o andra länder med,är det dom du vill att dina barn o barnbarn ska leva med i framtiden.

     • makrill

      Läs SD:s principprogram så ser du att de har en annan syn på demokrati än vad som anses vara brukligt. Sen vad gäller kampen mot det som hotar vår demokrati får vi göra som norrmännen. Möta det med mer demokrati. Dvs inte med SD:s lösningar.

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      javisst vi röstar bort sd,o in med ett islamistparti istället-allt för demokratin,så blir alla nöjda o glada,lite sharia upplopp o krav på särbehandling.det samhället skulle jag vilja ge mina barnbarn i arv-du med förstår jag!

     • makrill

      Som jag sa är inte SD:s väg att gå den demokratiska. Det är däremot den norska genom som de säger att möta hot mot demokratin med mer demokrati. Det verkar som om du är emot detta. Då kanske det inte är så konstigt att du inte ser SD som ett hot mot demokratin. Jag ser SD som ett hot mot det demokratiska samhället men anser ändå att de ska få verka som parti. Annars är man inte demokrat.

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      med mer demokrati,visst i Norge mörkar o pixlar man tex inte utländska gärningsmän på samma sätt som här.det är demokratiskt alla ska med,gäller andra länder också,sd brukar kritisera det otyget. men det var nog inte den demokratin du menade.

     • makrill

      Du blandar ihop saker och ting. Vad gäller mörk eller vitpixlade foton så om det förekommer är det en enskild tidningsutgivare eller TV-kanalen. Det är inte någon lag som tvingar någon att göra så. Så länge ingen är dömd eller erkänt under förundersökning finner jag det vara bra att media inte går ut med namn och bild. Sen tycker jag åter att du ska läsa SD:s principprogram för då märker du att de inte har samma uppfattning om vad som ska ses som ett demokratiskt styrt samhälle än det som anses vara brukligt.

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      va tusan spelar deras partiprogram för roll,tror du att bokstavstrogna islamister har o respekterar en handbok om svensk demokrati, den dag dom är fler än oss .

  • Fru_Herr

   Föra fram sina åsikter är självklart. Att våldföra sig på svenska befolkningen, skita i lagarna och vägra anpassa sig är något helt annat.

   • makrill

    Det gäller väl alla oavsett nationalitet

   • ClaraZet

    Sant, sluta genast med det där!

  • walborg

   Du bet dig själv i svanssen,,”Om nu SD anhängarna får sin vilja igenom att förbjuda människor att föra fram sin åsikt eller tro kan man fråga sig vilka andra åsikter står på tur”?

   Var har SD någonsin velat ”förbjuda” någon åsikter.. det ä inte SD som har Interaktiv Säkerhet i sin tjänst!

   • makrill

    Läs deras principprogram

  • Per Sverige

   Hrm… sillen.. där var det nära att du fick en gilla av mig… tills jag läste vidare i din text. Här måste du leverera bevis för det du påstår…

  • init100

   Men vilken SD-anhängare har velat förbjuda människor (inkl. muslimer) att yttra sina åsikter? Jag är säkert stämplad som en sådan (SD-anhängare, inte muslim), och jag står för allas rätt att yttra sina åsikter, men också för allas rätt att kritisera andras åsikter, även i skarpa ordalag.

   Skarp kritik mot någons åsikter skall inte tolkas som önskan om förbud för denne att yttra sig. Är du säker på att du inte läser in mer i vad som skrivs än vad som faktiskt står där?

   Att jag är för en öppen debatt där människor får komma till tals oavsett åsikt innebär också att jag praktiskt taget aldrig anmäler inlägg.

  • von vettet

   Här i Sverige, när ett av värdens mest toleranta folk skall dela plats med anhängare av en av de mest intoleranta ideologier, islam, kommer ”dom” att vara du, när de intoleranta har blivit en något större grupp än idag.
   Ditt resonemang här ovan har praktiserats förr, låt oss slippa en upprepning av 30-talets Tyskland.

   • makrill

    Mycket märkligt uttalande från dig. Du har tidigare förklarat varför minoriteter har ett kollektivt ansvar och svenskar har ett individuellt ansvar precis den synen som man hade under 30-talets Tyskland

  • Zikkurat

   Och ändå gillar du, tycker det är humoristisk, att Vilks mordhotas.

   • makrill

    Nej han mordhotats inte han gör en Vilks

 • Per1976
 • walborg

  JÖSS ..lever han?? Trodde han hade drunknat……… som att läsa om ett gammalt åkerspöke!

 • Xstates

  ”Låter slutklämmen brutal? Inte då, den är en del av mitt eget konstprojekt.”
  .
  Du får gärna teckna /skildra det händelseförloppet med ”stormningen” av Lars Vilks boning, Mr Fogelberg, och visa upp det i någon tidning? Eller skulle det vara kontraproduktivt för glömma honom, så du undviker det?
  .
  Vissa är puckade som leker med getingbon, ja. Men vissa är också modiga som vågar flytta på dem till något bättre eller mindre utsatt ställe, (som djurvän gillar jag inte kemiska metoder), trots alla ”stick” man får. Stackars bi-odlare…
  .
  Om något läggs ut på youtube så glöms det inte lika lätt, nu gjorde du det snarare lättare att minnas Lars Vilks genom artikeln, än ”att glömma” som du skrev.

 • Lazzaruzz

  Täppas Fogelberg har tröttnat på att betala för Lars Vilks polisskydd…jag har tröttnat på att betala för illegala invandrare och ekonomiska flyktingar…

  • Frilansare

   Jag har tröttnat på att betala Täppas lön. Släng ut islamistkramaren och svenskhataren Täppas – helst idag!

 • gunnarsoderstrom

  Täppas har inte förstått något alls men det var ju inte så oväntat heller. Obegripligt bara att han för fortsätta syssla med sin orala nedskräpning i våra etermedia. Fast lite kul är det att även få läsa vad byfånen ”Knäppas” har att säga. Han döps härmed till ”Knäppas” Fågelberg för sin korttänkta artikel.

 • M Capensis

  Muslimer, ”mer stingsliga än jordgetingar?”

  Hur står det egentligen till med Täppas värdegrund?

  • OnTheBeaches

   Täppas menar att konstnärer, journalister och fortfattare skall hålla sig till medelmåttliga, okontroversiella eller säkra saker som inte är det minsta riskabelt för dem. Man ser det i allt som han gör.

 • Fru_Herr

  http://bloggar.aftonbladet.se/oppengranskningmigrationsverket/2012/10/sa-manga-som-mojligt-ska-ges-uppehallstillstand/

  Vi har en av Saddams generaler här, en hel hög med krigsförbrytare och en omfattande välfärdsturism, och numera även fullblodsterrorister. Men Täppas är trött på Vilks. Är det inte dags att vakna upp och inse att sanningen är att vi sysslar med något som inte är hållbart om vi vill behålla demokratin och välfärden?

  • MindMatterIdeas

   Avsaknad av empati är ett särdrag hos rasister

 • TattarLasse

  Sorglig text. Godnatt Täppas. Jag trodde bättre om dig.

 • WorldInMyEyes

  Täppas! Har tröttnat på att betala för alla kostnader som den allt för stora invandringen orsakar…
  Du som sannolikt värnar den stora invandringen, som är för stor i relation till samhällets förmåga att integrera, får då även ställa upp att betala när konsekvenserna av detta uppkommer.
  Polisbeskydd och annat inkluderat!

 • http://pulse.yahoo.com/_EC5RCDMJ3HVFCJ2RE7Q723Z5QE eva

  Nu betalar jag hellre Vilks och andras yttrandefrihet, eftersom det
  tyvärr kostar numera.
  Jag vill däremot inte bekosta Täppas åsiktsförtyck och läggning.
  Varför bor inte Täppas i mellanöstern?

  Förresten varför hör jag aldrig hört muslimer fördömma fatwa?
  Har jag missat något?

 • xingyi

  Om nätet hade funnits på 60-talet hade vänstervågen i Sverige aldrig blivit så stark som den blev…ett sådant totalt förakt för demokratiska rättigheter!!?…men det är nya tider nu Täppas..ditt förakt går inte hem i stugorna längre…

 • jannesh

  Där sjönk Täppas till absolut bottennivå,måste väl finnas någon slags lägstanivå även på svt.

  • ShowroomDummy

   Lyssna på Täppas när han håller i ”Ring P1″ :-)

   • Per Sverige

    Där har vi lågvattenmärket för SR…

 • ayanami rei

  Jag har tröttnat på att behöva betala för att Vilks ska behöva polisskydd.

  • M Capensis

   Välkommen i klubben. Jag har tröttnat på att behöva betala för dem som Vilks behöver polisskydd emot.

  • Per Sverige

   Jag har tröttnat på religioner som utövar kvinnoförtryck och förespråkar heliga krig…

 • MindMatterIdeas

  GG citat
  .
  Rasister vänder sin vrede mot de svagaste, flyktingar/främlingar. Och spelar känslomässigt ut dem mot andra i dåliga livslägen, t ex gamla människor.
  .
  Däremot låter rasisterna både välbärgade människor och företag ta mer och mer välfärd från dem

 • Not2LateIHope

  Täppas ”bäst före datum” gick ut när muren föll 1989, sen dess har han haft tur att SR finns där han kan leva o verka som om kommunism fortfarande är allenarådande. Han sitter säkert (tror han) i Ring P1 där han smädar folk som ringer in o som han inte gillar. SR är på väg utför…o Täppas har fortfarande inte fattat att den såphala utförsbacken inkluderar även honom. Men det kommer han snart att göra.. även om han själv tycker att han är det bästa han vet. Vi får se hur länge omvärlden håller med!

 • AQVALP

  Hade Lars Vilks varit en konstnär, han är långt därifrån, med ambitioner om att skapa sig ett namn utan så kallade rondellhundar och annat otyg, hade förhållandet varit annorlunda.

 • Fredrikkkk

  Täppas är förmodligen den rödaste medarbetaren på SR, och han kan inte vänta tills Sveriges ryggradslöshet inför islam till slut förvandlar Sverige till det kalifat det kommer bli – i alla fall i den takt svenskarna nu visar s.k. respekt, tolerans och öppenhet.
  Vilks och SION är några av de få riddare som står upp och slåss för yttrandefriheten och slåss emot den oroväckande och snabba islamiseringen av västvärlden.
  Det är dags att vakna nu. För Sveriges del blir valet 2014 det vägskäl som fortsätter Sverige på den nuvarande socialliberala och mångkulturella agendan, eller försöker ta tillbaka någon slags vettig värdegrund.

 • http://www.facebook.com/people/Nisse-Logadas/100003471681216 Nisse Logadas

  Om det var möjligt att öronmärka de belopp jag betalar i skatt varje månad så skulle inte en krona gå till migration och bidrag till PUT:arna. Dessutom är jag övertygad om att det skulle bli svårt att finansiera den verksamheten och de bidragen med hjälp av majoritetsbefolkningens pengar. Tro mig. Du är ute och cyklar rejält Knäppas och dessutom ensammare än du tror om din världsbild. Är någon ett pucko i den här debatten så är det artikelförfattaren själv.

 • Michael_58900

  Det är beklagligt att en så pass känd person som Täppas Fogelberg inte kan stå upp för yttrandefrihet och demokrati!
  Vår samtidskonst eller historiskt tryckta alster är inte något som vi offrar på det mångkulturella altaret. För börjar vi svenskar offra det ena och det andra, då dröjer det inte länge innan vi även får offra något som vi värderar mycket högre som ex. Vår demokrati, yttrandefrihet, tryckfrihet, människors likavärde, och jämställdheten mellan könen.

 • ミッコ

  Jag har tröttnat på att betala polisskydd för nazister som ska demonstrera i salem

  • Svensk_Tiger

   Är det nazisterna som har polisskydd eller är det allmänheten som har polisskydd?

   • ミッコ

    nazisterna har skydd av polisen så att inte vänsterpacket slår ihjäl någon av dom

   • ミッコ

    idiotiska censureraren har varit framme och censurerat inlägg som inte bryter mot reglerna

    nazister får skydd mot vänsterpacket av polisen

 • MatsD

  Är det bara Vilks som Täppas anser bör betala för sitt eget beskydd mot muslimer? Chris Stevens som lynchades i Libyen, fick han också skylla sig själv. De otrogna kvinnor och homosexuella som stenas, skjuts eller hängs, de borde ha hyrt in egna livvakter.

  Och man vet ju att det finns stingsliga muslimer liksom. Varför ska man då envisas med sådana oviktigheter som yttrandefrihet och konstnärlig uttrycksfrihet? Men det måste förstås gälla om man retar nazister också eller hur? Och med Täppas logik kanske offren på Utöya också borde ha låtit bli att reta Breivik till den milda grad genom att ge uttryck för sina provocerande åsikter?

  Det Täppas säger är fullständigt snurrigt, väsentligt snurrigare än den snurriga konstnär han kritiserar. Men i en demokrati med yttrandefrihet får både Vilks och Täppas säga vad de vill och har lika rätt till samhällets beskydd om de hotas och attackeras för det.

 • Svensk_Tiger

  När man börjar utse fritt villebråd på det här sättet har man passerat en gräns och står på randen till inbördeskrig!

 • ned newman

  Tankarna går osökt till Ring P1. Hur kommer det sig att Täppas F är så dålig att prata med de som ringer. Andra klarar av det mycket bättre. Uppenbarligen kan de flesta behärska denna radiofunktion, Utom då Täppas F. Man undrar hur det kommer sig?

 • ShowroomDummy

  Det kriminella Södertäljenätverket (Polisutredning och rättegång) har hittills kostat skattebetalarna 209 miljoner. Nu ska hela rättegången tas om, det går bra för Sverige nu!

  • http://pulse.yahoo.com/_EC5RCDMJ3HVFCJ2RE7Q723Z5QE eva

   Sedan undrar jag om ”jävig” är rätta ordet.
   Här har vi en lång utredning med jurister som tjänar grova pengar.
   Hittils har man redan i tingsrätten tjänat 209 miljoner kr.

   De ringer sina kompisar från juristlinjen som kan ta del av kakan.
   Man håller kollegerna om ryggen och tjänar pengar på skattebetalarnas bekostnad.
   Är inte det jäv(l)igt?
   Ingår inte det här i ”speciella kostnader” för Sverige?

  • fafhrd2

   Ja det där är ju ett skämt -vad kostar kulor…för mer är det där packet inte värt!

   Ska censuren censurera vad vi alla tänker eller..

 • fafhrd2

  Censur fjantar -vad bryter inlägget emot då allt är sant???

  Själv har jag tröttnat på att betala för dessa s.k flyktingar som sedan åker tillbaka på semester till sitt hemland, och även de som har pengar i sitt hemland men lever på oss skattebetalare här -så vart fan vill du komma!?

  ”

  Ännu mera trött på folk i radio som inte har några argument att komma med och som får sitta och babbla sin propaganda och stänger av telefonen för den som ringer in tex ”ring P1″……

 • freekarelia

  Som jag ser på saken så är Wilks en bruten man. Han förstod nog inte vidden av sitt ”konstverk” när han gjorde det. Nu har han levt i åratal under konstant mordhot och som det verkar regelrätta mordförsök. Även om han håller god min utåt så måste det vara fruktansvärt att leva under de omständigheterna. När media drev Juholt till avgrundens rand fanns det famnar för honom att hoppa i, han kunde fortsätta med sitt liv. Lars Wilks liv är förstört och media har under åratal utlöst den ena vågen av hat efter den andra. Få människor vågar umgås med Wilks nuförtiden därför att det kan vara förenat med fara för dem själva. Lars Wilks är mycket riktigt isolerad som Täppas skriver och kanske han håller på att bli galen men det beror nog mer på det hat han får utstå år ut och år in. Jag är inte förvånad över att Lars Wilks tar sin tillflykt till extremhögern, det är media som drivit honom dit genom sitt oförsonliga hat. Även Lars Wilks behöver få höra att han har rätt att få finnas. SVT gjorde en stor affär av Wilks besök i New York och konferensen där. Jag undrar varför? Vi vet att 90 % av alla muslimer skiter fullständigt i både Lars Wilks och hans teckning så varför fortsätter media med sina attacker på Wilks? Och varför låter man sedan Täppas efter programmet skriva en artikel som mer eller mindre uppmanar folk till att mörda Lars Wilks? Är det verkligen SVT´s önskan att Lars Wilks mördas? Vems ärenden är det man går med detta beteende? Täppas skriver att Lars Wilks beteende blir mer och mer underligt men hur är det med deras egna beteenden? Skall man vänja allmänheten vid tanken att det är OK att mörda Lars Wilks, att storma hans hem? Vad hade hänt om någon började skriva artiklar som uppmande folk att storma hemmen till Täppas och medarbetarna på SVT? Varför stormar inte Täppas Lars Wilks hem? vill han att någon förvirrad ung muslim skall göra jobbet åt honom?
  Jag hör bruna skjortor marschera i bakgrunden.

 • Snowflinga

  Täppas Fogelberg måste förstå att yttrandefriheten kommer att minska desto mera extrema islamister det kommer till Sverige och Europa. Man har bara sett början ännu. Man borde värna om yttrandefriheten nu innan hotet mot den blir ännu större.

  http://www.youtube.com/watch?v=I6cLa4xoRo8&feature=related

  • Per Sverige

   You aint seen nothing yet…

   • Snowflinga

    That’s what worries me.

 • Svensk_Tiger

  Jag har tröttnat på att betala för handikappstöd till Täppas….

  • Per Sverige

   Jag har tröttnat på Täppas…

 • http://profile.yahoo.com/DTMH4MCID52Y3LE6EYNPCRW7JM Karl

  Jag är full av beundran inför Lars Vilks sätt att driva sitt konstprojekt vidare.
  Lugn och timid tillhandahåller han repet i förvissning om att hans belackare kommer att hänga sig, och det fungerar varje gång.
  Det är väldigt underhållande.
  Nu har Täppas bekräftat det vi alla anat, Täppas har inget till övers för yttrandefrihet.

 • Sanningskommision

  Typiskt en politiskt korrekt islamkramande marxist. Att filma andras avrattningar verkar vara mycket populart bland bade vanstern och deras allierade fran mellanostern. Vi faar vael se om hans forhoppningar gar i uppfyllelse.

 • Per Sverige

  Undrar vad Täppas anser om skyddet som Salman Rushdie får? Skall han också lämnas ut till den islamistiska pöbeln?

  Läs också om iranska Naeimeh Doostdar Sanaye är journalist, författare och aktivist, skall hon också utlämnas åt jihaadisterna?
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/iransk-poet-far-skydd/

 • fafhrd2

  Själv har jag tröttnat på att betala för dessa s.k flyktingar som sedan åker tillbaka på semester till sitt hemland, och även de som har pengar i sitt hemland men lever på oss skattebetalare här -så vart fan vill du komma!?

  ”

  Ännu mera trött på folk i radio som inte har några argument att komma med och som får sitta och babbla sin propaganda och stänger av telefonen för den som ringer in tex ”ring P1″……

 • mnilsson99

  ”Jag försvarar allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt. Men om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast.”

  Men hur kan du i samma mening både förkasta och omhulda muslimer. Du erkänner villigt att de är stingsligare än jordgetingar ett bra uttryck för övrigt men samtidigt menar du att vi andra ska anpassa oss till att vi har jordgetingbo utanför dörren. Vet du var man gör med riktiga getingar? Jo man röker ut dem, eftersom de skadar människor.

  Varför är det acceptabelt att vissa religiösa människor har en mental nivå som insekter och att man inte kan ställa högre krav på dem än på en uppretad geting. Jag tror att även muslimer har frontallober som de kan använda till att behärska sig om de vill, men de behöver inte för vi accepterar att de uppför sig som förorättade barn, som vi andra ska akta/omhulda??

  Det är väl i så fall muslimerna som ska betala Vilks vakter och ingen annan.

 • mnilsson99

  ”Tankefiguren tycks vara att en provokatör får räkna med att mista livet om han ger sig på islam; samma som gentemot de vilda djuren. Går man in i en tigerbur får man skylla sig själv. Det kan vara värt att påpeka att våldsbejakande islamister inte är tigrar. De är födda med samma potential som andra att skilja på våld och fiktion och att använda förnuftet för att besinna sig. Det som kommer emellan tycks vara konstruktionen om helighet, att somligt inte får petas på.”

  http://www.dn.se/ledare/kolumner/heligheten-ar-problemet

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Täppas in idiot du kan krypa tillbaka till stenen du kröp fram ifrån iom du kan hitta den vill säga!

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Fy fan för pack som dig KNÄPPAS!

 • Micketheone

  ”Jag har tröttnat på att betala för Lars Vilks polisskydd” Hmmm? Jag är ännu mer trött på att medfinansiera importen och försörjningen av islamisterna som hotar Lars Vilks…..

 • Vallon_46

  Täppas, din vänstertomte. Jag har tröttnat på att betala skatt och tv-licens för att folk som du ska hacka på svensk yttrandefrihet och försvara en kvinnofientlig ideologi från medeltiden.

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  ”Jag har tröttnat på att betala för Lars Vilks polisskydd”

  Och jag har tröttnat på att betala för den usla invandring och integrationspolitiken, men bäste Täppas. Likt förbannat får vi stå ut med de kostnaderna eftersom det är nackdelarna med ett demokratiskt samhälle. Så jag säger i all välmening ”fortsätt betala, svenne!”

 • frilansaren

  Sedär, med sitt inlägg blev Täppas en del av Vilks installation utan att han verkar begripa det själv. Ett inlägg som för övrigt borde utgöra skäl för uppsägning från SR. Ren uppvigling. Och jag är ärligt trött på att avlöna sådana som Täppas. Via min skattsedel.

  • init100

   Absolut. Det här är bortom vidrigt. Täppas borde få sparken med omedelbar verkan. Det är en sak att ha andra åsikter, men något annat att förespråka att en människas hem stormas och (indirekt) att personen avrättas, i synnerhet då ”brottet” består i att ha ritat teckningar och hållit föreläsningar.

   • Per Sverige

    Man kan anmäla kommentarer… men var kan man anmäla insändaren?

 • Vallon_46

  Jag har tröttnat på skottlossningar på Hisingen, eldstrider i Eskilstuna, familjefejder på Sahlgrenska, personrån i Malmö, skottlossningar i Karlstad, stenkastning i Rosengård, bilbränder i Tensta, maffiarättegångar i Södertälje och misshandelsfall i Kortedala.

  • Snowflinga

   Jag vill inte göra dig allt för ledsen, men det kommer mera ännu.

 • Kvotsvensk Deluxe

  Att Lars Vilks står upp för yttrandefriheten är värt 119 miljarder om året för mig. Kostnaden för det får vara gränslös. I solidaritetens och alla mänskliga rättigheters namn, Amen. ;-)

 • slundberg11

  Täppas,den f.d. populära radiorösten, är slut !
  Har blivit folkets fiende.

 • Snowflinga

  Täppas Fogelberg tycks inte förstå att ju mera extrema islamister som kommer till Sverige och Europa desto större blir hotet mot yttrandefriheten. Man måste stå upp för yttrandefriheten nu och inte ge efter för extremisterna på grund av en missriktad känsla av tolerans.

 • http://allraunderdanigast.blogspot.se/ Allra underdånigast

  P1:s egen Gollum är i farten igen och visar att när rött rullar sig i grönt så blir det brunt.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000144111940 Alex Bylow

  Oj Oj Täppas verkar hata åsiktsfrihet och demokrati,tillhör säkerligen extrem vänstern

 • init100

  Jag vill inte längre avlöna hans livvakter via min skattsedel.

  Det finns mycket jag inte vill betala för via skattsedeln, men som jag är tvungen att betala för ändå. Ibland får man helt enkelt bita ihop och inse att man inte kan få som man vill.

  Dra in polisbevakningen och lägg ut stormningen av Lars Vilks hus på Youtube – se det som ett konstprojekt, skriver Täppas Fogelberg.

  Och där gick du långt över gränsen för anständighet. Du vill alltså att Lars Vilks hus skall stormas. Och vad mer, vill du att Lars Vilks skall dödas också? För det ligger ju nära till hands att anta att set är din önskan, eftersom en stormning troligtvis skulle leda till just Lars Vilks död om han vore hemma.

  Du äcklar mig Täppas Fogelberg. Du vill att en människa skall dö för att han ritat en teckning av profeten Muhammed, och sedan föreläser om detta för andra som drabbas av extrema muslimers otyglade vrede.

  När konstnären nu rest till en rasistkongress i USA har det gått för långt.

  När skall det gå upp för dig att kritik och avsky mot en religion inte är rasism? Muslimer är inte en etnisk grupp, utan snarare anhängare till en politisk ideologi. Den enda skillnaden är att religioner baseras på idéer om övernaturliga krafter, vilket inte icke-religiösa ideologier som t.ex. liberalism och socialism gör. Så om kritik och avsky mot islam är rasism så är även kritik och avsky mot t.ex. liberalism, socialism eller nazism en sorts rasism.

  Han borde räddas från sig själv innan han kostar oss ännu mer pengar.

  Räddas från sig själv? Antingen så belägger detta min hypotes ovan att du faktiskt önskar livet ur Lars Vilks, eller så vill du ”bara” att han låses in på mentalsjukhus. För hur skall man annars tolka ”räddas från sig själv”?

  Jag försvarar allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt. Men om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast.

  Nej, du försvarar inte alls allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt. Du försvarar religiösa fanatikers rätt att begränsa andras möjlighet att uttrycka sina åsikter. Annars hade du inte velat tysta honom för att han ”retar upp dem som är mer stingsliga än jordgetingar”. Du vill låta fanatikerna få bestämma (genom våld och hot om våld) vad som får sägas och vad som skall vara förbjudet att säga. Det är antitesen till att försvara allas rätt att uttrycka sin åsikt.

  Det här var lågt Täppas, ett riktigt bottennapp. Men till skillnad från dig så försvarar jag allas rätt att yttra sin åsikt, även din, även om det retar upp de som är mer stingsliga än jordgetingar.

  • Per Sverige

   Skrämmande att SVT lägger ut insändare som i princip uppmanar till mord…

 • swebyggare

  Fick vi som betalar de allmänna utgifterna välja vad pengarna skulle gå till såg landet helt annat ut, även SVT skulle förmedla verkligheten i landet. Landet skulle vara ett humanistiskt samhälle, fritt från illvilliga religioner.

 • Sverigefritt

  Jag har tröttnat på att betala för kriminella invandrare,

 • xyzzyx

  ”Dumskallar som retar sig på en annan dumskalle.” Snacka om att kasta sten i glashus.

  Jag är trött på tvingas betala skatt och tv-licens för att antidemokrater som Täppas Fogelberg ska få bedriva sin propaganda i radio och tv.

 • walborg

  Å Nu vill UK utrycka sin FRIA åsikt…….de villa ha folkomröstning om UK UT ur EU. Tur inte ”elendet” sitter där………

 • Styrbjörn

  Täppas, du säger dig stå upp för demokrati och yttrandefrihet men tycker att Vilks får skylla sig själv. Enligt dig så är yttrandefriheten alltså bra så länge man inte gör religiösa extremister upprörda. Där har du dragit din gräns för yttrandefriheten och vad den skall omfatta.

  Vi andra tycker att det inte finns någon gräns: alla religioner, politiska åskådningar och åsikter SKALL få hycklas, ifrågasättas och drivas med, annars är det inte yttrandefrihet! Eller tycker du att yttrandefriheten bara skall gälla vissa områden men inte andra? Är det okej att driva med exempelvis kristendomen men inte islam? Så är det de facto idag, där västvärlden går på knä inför islamisters krav samtidigt som kristna mördas runt om i världen enbart pga sin tro. Steg för steg gör vi avkall på demokratins hörnstenar, och det är sådana som du som verkar tycka att det är något positivt för att slippa konflikter.

  Du skriver att du är trött på att betala Vilks livvaktsskydd. Det är okej att tycka Täppas, jag är nämligen trött på att betala din lön.

 • 2generationen

  ”Om han haft humor hade jag kunnat köpa det. Men när han med sådan torr vällust gärna rabblar upp omständigheterna kring sitt personskydd får jag istället intrycket av en djupt störd personlighet.”

  Om någon verkar störd så är det inte han…

 • Kvotsvensk Deluxe

  ”Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort” (Bröderna Lejonhjärta) Täppas, inte vill du väl vara en liten lort? Det är nämligen precis vad du aspirerar till enligt mig.

 • http://exitall.myopenid.com/ exitall

  För att korta ner en debatt till dess essens:
  Lars Vilks är egensinnig och cool.
  Täppas Fogelberg är dum i huvudet och ännu dummare i huvudet.
  OK?

 • Mats_L

  Jag är trött på Täppas Fogelberg.

 • PetronellaP

  Täppas Fågelberg säger i själva verket att han tröttnat på vår sekulära demokrati, där yttrande- och tryckfrihet är en grundpelare.

 • guran55

  Och jag är trött på att betala lön till den här pajasen!

 • Platinaapa

  Täppas Fogelberg har alltid vara en antidemokratisk kommunist. De demokratiska principerna passar bara herr Fogelberg när de ligger i linje med hans egna. Givetvis passar yttrandefriheten när han babblar på i radio och spyr galla över oliktänkande, medan den i övrigt mest verkar gå honom på nerverna.
  -

  Vänstern lever aldrig som den lär.

  • Per Sverige

   How do you tell a communist? Well, it’s someone who reads Marx and Lenin.
   And how do you tell an anti-Communist? It’s someone who understands Marx and Lenin.

   -Ronald Reagan-

 • swebyggare

  Vem har betalat täppas lön när han har jobbat i det allmänna, ni som jobbar i det allmänna ska inte ta det för givet att vi gillar vad ni häver ur er för imbecilla dumheter.

 • Goja

  Det är många som inte vill betala radiolicensen för att finansiera lönen till sådana som täppas.

 • Certino

  Täppas lilla! Du tror att det du eventuellt bidrar till med Dina uttalande och det Du betalar i skatt går till det som gynnar Sverige.NEPP, det är nya tider nu och det är inte den tiden och det samhället som Du och jag växte upp i. Försök i alla fall , även om jag förstår att det kan vara svårt för Dig att inse faktum hur illa det har blivit med vårt Sverige på grund av alla dessa KRIMINELLA BIDRAGSSÖKANDE ASYLSÖKANDE SOM INTE HAR ETT SKVATT HÄR ATT GÖRA! Vad vi behöver i Sverige är ansvarstagande människor, som i grund och botten vill bidra till en positiv utveckling av samhället och inte motsatsen!

 • http://profiles.google.com/pirinhagbg Fredrik Larsson

  Täppas, jag har tröttnat på att betala skatt för att du skall sitta i radio och ljuga för lyssnarna.
  Gå i pension och sitt och gnäll på ett torg, medan du matar duvorna!!

 • soleniwest

  Vilks är viktig genom att han visar att yttrandefriheten faktiskt är i fara i Sverige idag.

  Täppas, du förstår uppenbarligen inte vilka mörka krafter du öppnar för, om du börjar tumma på yttrandefriheten.

  Och det gör du med kommentaren ”Men om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast.”.
  Skulle du vilja leva i ett samhälle, där man riskerar att bli laglös bara för att JAG tycker någon är puckad?

  Jag tror ärligt talat att du inte tänkt igenom detta alls.

 • Per1976

  Ni censurerar väl inte kommentarer på SVT?

 • ミッコ

  moderatorn gillar verkligen inte yttrandefrihet raderar inlägg som inte bryter mot reglerna så att det blir omöjligt att diskutera

 • freekarelia

  Någon borde anmäla SVT för detta hatiska inlägg. Vad jag förstår så är Täppas anställd av koncernen SVT ( ser ut så på en del inlägg ) Täppas kanske tycker han är modig som hetsar på det sätt han gör. Jag tycker Täppas är en feg ynkrygg.

 • GandalfGra

  Det är inte den som utsätts för våldshandlingar som är den onde…det är inte Lars Vilks som hotat någon till livet..det är det muslimer som har gjort..varför är det han som ska vara den som ni försöker misskreditera, förföljer och hånar och för vadå att han ritat en karikatyr av Muhammed.

  Jag tycker att ni journalister på allvar borde rannsaka er själva och varför ni tar ställning för dumheten och ondskan och mot konsten och yttrandefriheten. Det är inte muslimerna i Sverige som behöver polisskydd dygnet runt det är det en konstnär som behöver..!

  Lars Vilks mördare om någon gud förbjude skulle lyckas döda honom är garanterad att få över 1 miljon kronor och 350 000 kronor extra om han skär halsen av Vilks..ta till er vilka hot som riktas mot honom och visa lite empati med den hotade..! TA NU FÖR HELVETE OCH SKÄRP TILL ER TA STÄLLNING MOT VÅLDET OCH FÖR DE SOM DRABBAS..!!Räckte inte de vinklingar som Janne stoppade in i programmet där de som står upp för yttrandefrihet blir misskrediterade som ”hatare”…det är en stor skillnad mellan att ”hata” kritisera en religion som islam…säga saker om islam som en muslim inte kan fördraga ..och att från ord gå till handling. Ordet kan inte vara värre än handlingen..eller..?

  Jag tycker att SVT istället borde granska islam och ställa sig frågan varför det är mer OK att som muslimer runt om i världen ägna sig åt terrordåd..mer än 19200 terrorattacker har muslimer utfört EFTER 9/11-2001..ägna er åt detta våld istället för att beklaga er över att det finns människor i världen som upprörs över detta våld.

  Det BORDE väl för tusan bövlar vara en högre prioritet på att granska islam som bevisligen går till handling…för sina högst tvivelaktiga ”relgiösa värden” ta tummen ur arslet och ägna er åt lite verklig journalistik istället för att krypa för Muhammeds särkklädda skäggnissar…!!

  Ni har ta mig tusan ingen trovärdighet kvar när ska ert förbannade hyckleri kring våldsideologin islam få ett slut….för ni kan inte på allvar vara så infernaliskt korkade så att ni inte kan se skillnad på våld ond bråd död i sprängningar och skjutningar när ni beklagar er över att ”vissa” ”elaka” personer som tycker fel enligt er upprörs över islamisters och vanliga muslimers våld och övergrepp mot sina medmänniskor..!!

  Är ni ens medvetna om vad som sker i världen…?? Hur kan ni ens kalla er för journalister..? Ni borde skämmas….empatilösa..censurerande fega hundar det är vad ni är..! 19200 terrorbrott på 11 år hur många terrorbrott har EDL gjort..? Hur många har SION gjort..? Hur många har DDL gjort…? Hur många har SD gjort…?

  Jag anser att man borde sansa debatten en aning…och tänka på ett par ord som min gamle far alltid sa till mig när jag växte upp…citat ”Man ska se till vad människor gör inte vad dom säger..” slut citat.

  GandalfGrå

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Täppas är en stackare som lever så långt ifrån verkligheten som bara en kommunist kan göra.

 • Frilansare

  Täppas har aldrig varit för yttrandefrihet, pinsamt att höra honom på radion när någon som kritiserar den heliga mångfalden ringer. Täppas vill tysta all kritik mot islam, invandring och mångkultur. I mitt konstprojekt skulle Täppas hem gärna få invaderas och raseras till smulor av de islamister han vurmar för. Låter det brutalt? Inte då, det är ju bara konst! Dessutom konst med en härlig ironi till skillnad mot Täppas våldsfantasier… Varför tillåts denna åsiktspolis jobba i statlig radio?? Sparka honom omedelbart, han föraktar ju minst 25% av

 • webbadmin

  Spiken i kistan!

  • rinkebysvenska

   Kistan i spiken hur ni verkar tänka.

 • http://www.facebook.com/fredrik.kronholm.9 Fredrik Kronholm

  Va ovanligt att någon från mediaeliten tycker att bara ”rätt” åsikter ska skyddas av yttrandefriheten.

  Sen att springa runt med en påse kokain runt halsen i en favela är knappast samma sak som att göra ett konstverk om en av världens störts maktfaktorer (islam). Religioner ska ALLTID hånas och ifrågasättas när de används för att styra människor till våldsamheter. Hån och satir är några av de kraftigaste sätten att få människor att vakna upp från sina villfarelser, hade satir inte funnits hade antagligen franska revolutionen aldrig inträffat.

  Och sen hittar jag inget debatt inlägg från täppas angående Ecco Homo utställningen som kristna inte var speciellt glada över. Men just de, i Sverige nuförtiden är det ju dom som skriker högst och är mest våldsamma som är kränkta bara. Jag är så j-la trött på vår svenska attityd att så fort någon skriker lite så blir vi så satans undanfallna och ber om ursäkt.

  Det är tid att stå upp för våra värderingar! Våra västerländska ideal som yttrandefrihet och jämlikhet är INTE förhandlingsbara. Och alla kulturer är INTE lika bra, medeltidskulturer som rättar sina liv efter sagofigurer och tyranner från 600-talet kan ALDRIG mäta sig med vårt upplysta samhälle. Punkt slut!

 • GandalfGra

  Det är inte den som utsätts för våldshandlingar som är den onde…det är inte Lars Vilks som hotat någon till livet..det är det muslimer som har gjort..varför är det han som ska vara den som ni försöker misskreditera, förföljer och hånar och för vadå att han ritat en karikatyr av Muhammed.
  Jag tycker att ni journalister på allvar borde rannsaka er själva och varför ni tar ställning för dumheten och ondskan och mot konsten och yttrandefriheten. Det är inte muslimerna i Sverige som behöver polisskydd dygnet runt det är det en konstnär som behöver..!
  Lars Vilks mördare om någon gud förbjude skulle lyckas döda honom är garanterad att få över 1 miljon kronor och 350 000 kronor extra om han skär halsen av Vilks..ta till er vilka hot som riktas mot honom och visa lite empati med den hotade..! TA NU FÖR HELVETE OCH SKÄRP TILL ER TA STÄLLNING MOT VÅLDET OCH FÖR DE SOM DRABBAS..!!Räckte inte de vinklingar som Janne stoppade in i programmet där de som står upp för yttrandefrihet blir misskrediterade som ”hatare”…det är en stor skillnad mellan att ”hata” kritisera en religion som islam…säga saker om islam som en muslim inte kan fördraga ..och att från ord gå till handling. Ordet kan inte vara värre än handlingen..eller..?
  Jag tycker att SVT istället borde granska islam och ställa sig frågan varför det är mer OK att som muslimer runt om i världen ägna sig åt terrordåd..mer än 19200 terrorattacker har muslimer utfört EFTER 9/11-2001..ägna er åt detta våld istället för att beklaga er över att det finns människor i världen som upprörs över detta våld.
  Det BORDE väl för tusan bövlar vara en högre prioritet på att granska islam som bevisligen går till handling…för sina högst tvivelaktiga ”relgiösa värden” ta tummen ur arslet och ägna er åt lite verklig journalistik istället för att krypa för Muhammeds särkklädda skäggnissar…!!
  Ni har ta mig tusan ingen trovärdighet kvar när ska ert förbannade hyckleri kring våldsideologin islam få ett slut….för ni kan inte på allvar vara så infernaliskt korkade så att ni inte kan se skillnad på våld ond bråd död i sprängningar och skjutningar när ni beklagar er över att ”vissa” ”elaka” personer som tycker fel enligt er upprörs över islamisters och vanliga muslimers våld och övergrepp mot sina medmänniskor..!!
  Är ni ens medvetna om vad som sker i världen…?? Hur kan ni ens kalla er för journalister..? Ni borde skämmas….empatilösa..censurerande fega hundar det är vad ni är..! 19200 terrorbrott på 11 år hur många terrorbrott har EDL gjort..? Hur många har SION gjort..? Hur många har DDL gjort…? Hur många har SD gjort…?
  Jag anser att man borde sansa debatten en aning…och tänka på ett par ord som min gamle far alltid sa till mig när jag växte upp…citat ”Man ska se till vad människor gör inte vad dom säger..” slut citat.
  GandalfGrå

  Hur orkar ni…ni är till löje för er själva och alla som vet hur ni mörkar..?

 • Doc_Mabbe

  Nja…
  .
  Att låta Lars Vilks betala livvaktsskyddet ur egen ficka låter sig inte göras.
  .
  Dels är det ur rättslig synpunkt regelvidrigt och dels är det uppenbart inte privatekonomiskt genomförbart.
  .
  Någon har räknat att ut att Vilks polisskydd kommer att sluta på ca 250 miljoner SEK, om nu inte karln lever tills han blir hundra vill säga.
  .
  Täppas skrivning är givetvis humor på mästar nivå, kanske inte för Vilks i praktiskt genomförande, men vi andra bör se det så.
  .
  ”En del av mitt eget konstprojekt.”
  .
  Tänk om livet vore så enkelt – Täppas i provokativ högform för att få oss att reflektera…

  • http://www.facebook.com/erik.pedersen.1422 Erik Pedersen

   Det är väl bara att inse att vi ”kristna” har tagit oss den rätten att hata och fördömma, döda folk för att dom inte passar in o vår religion, kallades korstågen, eller har ni glömt dom, sen att vi växt upp sen dess och gått vidare är väl bra, fast vi skall väl också vara ärliga och erkänna att vi inte ser islamister förlöjliga vår tro, jesus och gud, på samma sätt som vi vi ( delar av oss ) förlöjligar deras tro och gud.

   Frågan är ju dessutom, vart går gränsen för vad som är konst, för som det ser ut idag, så skall jag kunna skjuta någon av er och gå fri, bara jag kallar det konst.

   Unga slår sönder en tågvagn, och hur mycket mer som helst, allt i konstens namn.

   I vår goda herres bok står det på inget ställe att vi har rätt eller skall förlöjliga andra människor, så varför gör vi det då ?

   Jag är kristen, går i kyrkan 1-2 gångar om året max, svär som alla andra svenskar som kallar sig kristna, men inte fan håller jag på att häda andra för det, och vill inte heller vara med att betala för skydd av i mina ögon brottslingar som gör det. vi måste lära oss att respektera varandra. sluta förlöjliga någon annan för dennes tro.

   • http://profile.yahoo.com/BVB6E7FRQFTTHCSEEOADIG33XY Miriam

    Korstågen var bara motsvar, naturliga reaktioner på islams aggressioner! Ta reda på vad som föregick korstågen, t.ex invasionen av det Bysantinska riket år 1071 vid Manzikert!

  • ClaraZet

   Täppas är konstnären som med sin verbala instalation lyckats provocera hela SD-etablissemanget.

   Bless Täppas!

 • GandalfGra

  Ni har en sida här som ni kallar för Debatt ”yttrandefrihet” vilken humor med tanke på att ni själva censurerar det som är skrivet…hahahaha hur tänker ni..??

  Min kommentar har tagits bort flera gånger under natten…ni är pinsamma och vet inte vad ni talar om när ni talar om yttrandefrihet..förstår ni hur ni uppfattas…?? :) Jag hoppas verkligen att ni förstår att det ni gör är det värsta av hyckleri…!

  Varför har ni en sida som ska ta upp ”YTTRANDEFRIHET” när ni inte kan låta kommentarer stå kvar….?

  Begriper ni ingenting….alltså ni är för sorgliga…!

 • GandalfGra

  Frågan Täppas är väl varför ska vi acceptera muslimers ”stingslighet” som du uttrycker det…! Är inte det frågan egentligen handlar om..hur stingslig får man vara…? Får man hota en man en konstnär i Sverige och erbjuda pengar till den som mördar honom..?
  Får man hindra denna man i Sverige att hålla föreläsningar på våra universitet..?

  Varför ska Lars Vilks i landet Sverige ens behöva tänka tanken på att det är hans eget fel att han blir mordhotad..i sitt egna land…av araber som egentligen inte har i Sverige att göra överhuvudtaget..och här i Sverige hänvisa till någon obskyr profet som aldrig profeterade och hävda att denne får man inte kritisera eller ens avbilda…för då har Muhammeds efterföljare ”RÄTT” att döda vem det vara månde…!

  Du ger dem livsluft med ditt enfaldiga försvar av deras ”rätt” att få hota människor i Sverige till tystnad..!

  Hur är du funtad Täppas..du kan på riktigt inte vara riktigt navlad som jag ser det…var har du din empati människa..??

  Du borde SKÄMMAS…!!

 • GandalfGra

  Ingenting kan urskulda muslimers hot mot en enda person..dom har inte den rätten..och dom ska inte heller ha den ”rätten” föresten vem är det som ger dem den rätten…är det gud? Eller är det vi människor eller tar dom sig helt enkelt den rätten själva..?

  Varför ska vi böja oss för deras ”rätt” till detta varför urskuldar DU dem Täppas Fogelberg..jag tycker att du ska fundera över detta när du nu ändå verkar befinna dig i rättfärdighetens rosa moln…!!

 • GandalfGra

  Det är inte den som utsätts för våldshandlingar som är den onde…det är inte Lars Vilks som hotat någon till livet..det är det muslimer som har gjort..varför är det han som ska vara den som ni försöker misskreditera, förföljer och hånar och för vadå att han ritat en karikatyr av Muhammed.
  Jag tycker att ni journalister på allvar borde rannsaka er själva och varför ni tar ställning för dumheten och ondskan och mot konsten och yttrandefriheten. Det är inte muslimerna i Sverige som behöver polisskydd dygnet runt det är det en konstnär som behöver..!
  Lars Vilks mördare om någon gud förbjude skulle lyckas döda honom är garanterad att få över 1 miljon kronor och 350 000 kronor extra om han skär halsen av Vilks..ta till er vilka hot som riktas mot honom och visa lite empati med den hotade..! TA NU FÖR HELVETE OCH SKÄRP TILL ER TA STÄLLNING MOT VÅLDET OCH FÖR DE SOM DRABBAS..!!Räckte inte de vinklingar som Janne stoppade in i programmet där de som står upp för yttrandefrihet blir misskrediterade som ”hatare”…det är en stor skillnad mellan att ”hata” kritisera en religion som islam…säga saker om islam som en muslim inte kan fördraga ..och att från ord gå till handling. Ordet kan inte vara värre än handlingen..eller..?
  Jag tycker att SVT istället borde granska islam och ställa sig frågan varför det är mer OK att som muslimer runt om i världen ägna sig åt terrordåd..mer än 19200 terrorattacker har muslimer utfört EFTER 9/11-2001..ägna er åt detta våld istället för att beklaga er över att det finns människor i världen som upprörs över detta våld.
  Det BORDE väl för tusan bövlar vara en högre prioritet på att granska islam som bevisligen går till handling…för sina högst tvivelaktiga ”relgiösa värden” ta tummen ur arslet och ägna er åt lite verklig journalistik istället för att krypa för Muhammeds särkklädda skäggnissar…!!
  Ni har ta mig tusan ingen trovärdighet kvar när ska ert förbannade hyckleri kring våldsideologin islam få ett slut….för ni kan inte på allvar vara så infernaliskt korkade så att ni inte kan se skillnad på våld ond bråd död i sprängningar och skjutningar när ni beklagar er över att ”vissa” ”elaka” personer som tycker fel enligt er upprörs över islamisters och vanliga muslimers våld och övergrepp mot sina medmänniskor..!!
  Är ni ens medvetna om vad som sker i världen…?? Hur kan ni ens kalla er för journalister..? Ni borde skämmas….empatilösa..censurerande fega hundar det är vad ni är..! 19200 terrorbrott på 11 år hur många terrorbrott har EDL gjort..? Hur många har SION gjort..? Hur många har DDL gjort…? Hur många har SD gjort…?
  Jag anser att man borde sansa debatten en aning…och tänka på ett par ord som min gamle far alltid sa till mig när jag växte upp…citat ”Man ska se till vad människor gör inte vad dom säger..” slut citat.
  GandalfGrå

  Hur orkar ni…ni är till löje för er själva och alla som vet hur ni mörkar..?

  Hehe förstår ni hur mycket humor detta är för mig och alla andra som läser detta och som vet hur många gånger ni tagit bort den här kommentaren..! :)

 • http://sverigedemokratermotrasism.wordpress.com/ Elefantmannen

  Skaffa ett annat jobb täppas. Vilken smörja du skriver, våldsamma personangrepp på Vilks som använder sin yttrandefrihet. Usel nivå.

 • GandalfGra

  Ni har en sida här som ni kallar för Debatt ”yttrandefrihet” vilken humor med tanke på att ni själva censurerar det som är skrivet…hahahaha hur tänker ni..??

  Min kommentar har tagits bort flera gånger under natten…ni är pinsamma och vet inte vad ni talar om när ni talar om yttrandefrihet..förstår ni hur ni uppfattas…?? :) Jag hoppas verkligen att ni förstår att det ni gör är det värsta av hyckleri…!

  Varför har ni en sida som ska ta upp ”YTTRANDEFRIHET” när ni inte kan låta kommentarer stå kvar….?

  Ni är verkligen för roliga…jag skojar inte :)

  Nu har ni tagit bort den här kommentaren under ER egna rubrik ”YTRANDEFRIHET” hehehe

 • Karl Svensson

  Tragiskt att vi måste vi tv/radio avgiften avlöna vänster extremister och islamkramare som Tappas Fågelberg.

 • gunnarenglund

  Och Elisabeth Ohlson Wallin kan väl själv sköta sin bevakning i Belgrad i samband med Pride-festivalen?

 • Sanningskommision

  Ju langre tiden gar desto mer framtrader fascister som ClaraZ, Gunnel Gomer, Makrill och Co med sina riktiga asikter. De, tillsammans med Taeppas, onskar alltsa se Lars Vilks mordas och utlagt pa Youtube. Om Vilks eller for den delen Jimmie Akesson mordades saa skulle det firas pa EXPO, SVT, Sveriges Radio och alla svenska tidningsredaktioner och givetvis skulle ovannamnda ”debattorer” stamma in i hyllningarna till mordarna.

 • Storvesiren

  Fogelberg tror att det är upp till honom att definera demokrati och yttrandefrihet, en egenskap han delar med Ahmadinejad i Iran.

  Men de har båda fel, för inegn av dem vet vad dessa begrepp står för…

 • sech_1

  Täppas, jag brukade lyssna på ring P1 men efter att du har tagit över där finns det inget nöje längre. Du vinklar allt efter ditt eget huvud utan att låta människor med andra åsikter än dina egna komma till tals. Och med din artikel här har du än en gång visat att du är intolerant. Hur kan sr eller svt överhuvudtaget ha dig anställd? Hoppas sr elller svt avskedar dig och gör det till ett konstprojekt. Det vore värt licenspengarna.

 • Ronskij

  Jag är lite kluven i den här frågan. Lars Vilks är en underlig figur som utnyttjar samhället till den grad. Redan när han byggde Nimis så visade han att han skapade sina egna lagar. Så man undrar om inte någon kvinna skulle kunna förbarma sig över honom och flytta in i hans hus och skapa lite stabilitet och lycka. Det tror jag är den sko som klämmer. Sen är jag som sagt kluven inför den som förmedlar kritiken. En person som jag absolut ogillar och vars överlägsna ton och brist på blygsamhet får mej att stänga av varje gång prettoikonen ställer upp i Ring P1. Egentligen borde de två träffas över en öl någon kväll då jag känner att de är samma andas barn. Folk som lever med sig själva som focus och nödtorftigt accepterar andras åsikter som den här Fogelberg gör är påfrestande.

 • GandalfGra

  Täppas tror förmodligen att han kan klara sig undan våld och sådant han anser sig stå över sådant men då ska Herr Täppas förstå att även de som är utan svärd kan dö på ett..!

  Du som hoppas på en stormning av Lars Vilks hus och vill lägga ut det förloppet på Youtube kanske snart blir tvungen att se dig över axeln för att det är någon som vill dig riktigt illa och lägger ut mordet på dig på youtube..!

  Man ska var väldigt försiktig med vad man önskar sig …jag hoppas att du förstår det min käre Herr Fogelberg…!

  Den som gräver en grop åt andra..o.s.v..ja du förstår säkert du är ju en s.k ”svensk journalist” som tar ”personlig” ställning mot konstnärer och för intoleranta religiösa föreställningar så mycket står ju klart..!

 • GandalfGra

  Ni har en sida här som ni kallar för Debatt ”yttrandefrihet” vilken humor med tanke på att ni själva censurerar det som är skrivet…hahahaha hur tänker ni..??

  Min kommentar har tagits bort flera gånger under natten…ni är pinsamma och vet inte vad ni talar om när ni talar om yttrandefrihet..förstår ni hur ni uppfattas…?? :) Jag hoppas verkligen att ni förstår att det ni gör är det värsta av hyckleri…!

  Varför har ni en sida som ska ta upp ”YTTRANDEFRIHET” när ni inte kan låta kommentarer stå kvar….?

  Ni är verkligen för roliga…jag skojar inte :)

  Nu har ni tagit bort den här kommentaren under ER egna rubrik ”YTRANDEFRIHET” hehehe..!

 • GandalfGra

  Frågan Täppas är väl varför ska vi acceptera muslimers ”stingslighet” som du uttrycker det…! Är inte det frågan egentligen handlar om..hur stingslig får man vara…? Får man hota en man en konstnär i Sverige och erbjuda pengar till den som mördar honom..?
  Får man hindra denna man i Sverige att hålla föreläsningar på våra universitet..?
  Varför ska Lars Vilks i landet Sverige ens behöva tänka tanken på att det är hans eget fel att han blir mordhotad..i sitt egna land…av araber som egentligen inte har i Sverige att göra överhuvudtaget..och här i Sverige hänvisa till någon obskyr profet som aldrig profeterade och hävda att denne får man inte kritisera eller ens avbilda…för då har Muhammeds efterföljare ”RÄTT” att döda vem det vara månde…!
  Du ger dem livsluft med ditt enfaldiga försvar av deras ”rätt” att få hota människor i Sverige till tystnad..!
  Hur är du funtad Täppas..du kan på riktigt inte vara riktigt navlad som jag ser det…var har du din empati människa..??
  Du borde SKÄMMAS…!! Japp du borde skämmas ditt förbannade miffo ;)

  Jag lägger till mer och mer för varje gång kommentaren tas bort..! ;)

 • Ankdammsman

  Theo van Gogh fick ju den behandling Täppas önskar Vilks.

  Antar att han även skulle applådera om samma sak hände Elisabeth Ohlson Wallin, som också envisas med att provocera religiösa. Ja, tänk en blodig stormning av hennes hus som sänds direkt på nätet! Vilken utsökt ironi, och sen slipper vi betala för livvakterna också!

  • walborg

   PIM FORTHYN Neth ……….. mördades åxå……….av samma orsak.
   ISLAM KRITIKER!

  • M Capensis

   Hitoshi Igarashi, Ettore Capriolo, Aziz Nesin, William Nygaard…

   Fick de också skylla sig själva?

   Skäms, Täppas.

 • GandalfGra

  Varför har ni dessa sidor överhuvudtaget när ingenting som skrivs här får stå kvar… ????????????????????? ;)

 • GandalfGra

  Det är inte den som utsätts för våldshandlingar som är den onde…det är inte Lars Vilks som hotat någon till livet..det är det muslimer som har gjort..varför är det han som ska vara den som ni försöker misskreditera, förföljer och hånar och för vadå att han ritat en karikatyr av Muhammed.
  Jag tycker att ni journalister på allvar borde rannsaka er själva och varför ni tar ställning för dumheten och ondskan och mot konsten och yttrandefriheten. Det är inte muslimerna i Sverige som behöver polisskydd dygnet runt det är det en konstnär som behöver..!
  Lars Vilks mördare om någon gud förbjude skulle lyckas döda honom är garanterad att få över 1 miljon kronor och 350 000 kronor extra om han skär halsen av Vilks..ta till er vilka hot som riktas mot honom och visa lite empati med den hotade..! TA NU FÖR HELVETE OCH SKÄRP TILL ER TA STÄLLNING MOT VÅLDET OCH FÖR DE SOM DRABBAS..!!Räckte inte de vinklingar som Janne stoppade in i programmet där de som står upp för yttrandefrihet blir misskrediterade som ”hatare”…det är en stor skillnad mellan att ”hata” kritisera en religion som islam…säga saker om islam som en muslim inte kan fördraga ..och att från ord gå till handling. Ordet kan inte vara värre än handlingen..eller..?
  Jag tycker att SVT istället borde granska islam och ställa sig frågan varför det är mer OK att som muslimer runt om i världen ägna sig åt terrordåd..mer än 19200 terrorattacker har muslimer utfört EFTER 9/11-2001..ägna er åt detta våld istället för att beklaga er över att det finns människor i världen som upprörs över detta våld.
  Det BORDE väl för tusan bövlar vara en högre prioritet på att granska islam som bevisligen går till handling…för sina högst tvivelaktiga ”relgiösa värden” ta tummen ur arslet och ägna er åt lite verklig journalistik istället för att krypa för Muhammeds särkklädda skäggnissar…!!
  Ni har ta mig tusan ingen trovärdighet kvar när ska ert förbannade hyckleri kring våldsideologin islam få ett slut….för ni kan inte på allvar vara så infernaliskt korkade så att ni inte kan se skillnad på våld ond bråd död i sprängningar och skjutningar när ni beklagar er över att ”vissa” ”elaka” personer som tycker fel enligt er upprörs över islamisters och vanliga muslimers våld och övergrepp mot sina medmänniskor..!!
  Är ni ens medvetna om vad som sker i världen…?? Hur kan ni ens kalla er för journalister..? Ni borde skämmas….empatilösa..censurerande fega hundar det är vad ni är..! 19200 terrorbrott på 11 år hur många terrorbrott har EDL gjort..? Hur många har SION gjort..? Hur många har DDL gjort…? Hur många har SD gjort…?
  Jag anser att man borde sansa debatten en aning…och tänka på ett par ord som min gamle far alltid sa till mig när jag växte upp…citat ”Man ska se till vad människor gör inte vad dom säger..” slut citat.
  GandalfGrå

  Hur orkar ni…ni är till löje för er själva och alla som vet hur ni mörkar..?

  Hahaha nu har denna kommentar försvunnit på något mystiskt vis igen…!

  Gott folk jag hoppas att ni alla förstår att vi har yttrandefrihet i Sverige…och att vi alla betalar till dess beskärningar genom att vårt eget censurmedia SVT genom våra licenspengar..!

  Äkta yttrandefrihet i Sverige …joorrå bara på pappret..inte i verkligheten..!

  Det är riktig humor detta nu 11 gången jag klistrar in denna min kommentar..! ;)

 • walborg

  Visar 101 kommentarer av 254 kommentarer :) 153 är borta med vinden :) !

 • GandalfGra

  Täppas tror förmodligen att han kan klara sig undan våld och sådant han anser sig stå över sådant men då ska Herr Täppas förstå att även de som är utan svärd kan dö på ett..!

  Du som hoppas på en stormning av Lars Vilks hus och vill lägga ut det förloppet på Youtube kanske snart blir tvungen att se dig över axeln för att det är någon som vill dig riktigt illa och lägger ut mordet på dig på youtube..!

  Man ska var väldigt försiktig med vad man önskar sig …jag hoppas att du förstår det min käre Herr Fogelberg…!

  Den som gräver en grop åt andra..o.s.v..ja du förstår säkert du är ju en s.k ”svensk journalist” som tar ”personlig” ställning mot konstnärer och för intoleranta religiösa föreställningar så mycket står ju klart..!

  Våldet..!
  Snart även nära dig Täppas..! ;)

 • GandalfGra

  Ni har en sida här som ni kallar för Debatt ”yttrandefrihet” vilken humor med tanke på att ni själva censurerar det som är skrivet…hahahaha hur tänker ni..??

  Min kommentar har tagits bort flera gånger under natten…ni är pinsamma och vet inte vad ni talar om när ni talar om yttrandefrihet..förstår ni hur ni uppfattas…?? :) Jag hoppas verkligen att ni förstår att det ni gör är det värsta av hyckleri…!

  Varför har ni en sida som ska ta upp ”YTTRANDEFRIHET” när ni inte kan låta kommentarer stå kvar….?

  Ni är verkligen för roliga…jag skojar inte :)

  Nu har ni tagit bort den här kommentaren under ER egna rubrik ”YTRANDEFRIHET” hehehe

  Pinsamt alltihop..jag hoppas att allt bara kommer nerkraschande i huvudet på er som tar bort kommentarer..det är ni värda..!

 • GandalfGra

  Frågan Täppas är väl varför ska vi acceptera muslimers ”stingslighet” som du uttrycker det…! Är inte det frågan egentligen handlar om..hur stingslig får man vara…? Får man hota en man en konstnär i Sverige och erbjuda pengar till den som mördar honom..?
  Får man hindra denna man i Sverige att hålla föreläsningar på våra universitet..?
  Varför ska Lars Vilks i landet Sverige ens behöva tänka tanken på att det är hans eget fel att han blir mordhotad..i sitt egna land…av araber som egentligen inte har i Sverige att göra överhuvudtaget..och här i Sverige hänvisa till någon obskyr profet som aldrig profeterade och hävda att denne får man inte kritisera eller ens avbilda…för då har Muhammeds efterföljare ”RÄTT” att döda vem det vara månde…!
  Du ger dem livsluft med ditt enfaldiga försvar av deras ”rätt” att få hota människor i Sverige till tystnad..!
  Hur är du funtad Täppas..du kan på riktigt inte vara riktigt navlad som jag ser det…var har du din empati människa..??
  Du borde SKÄMMAS…!!

  Japp verkligen skämmas…du talar i termer av förtäckta hot..men det är fler som kan dansa den dansen..! Du har verkligen lyckats visa ditt sanna ansikte nu Täppas..och du förlorade det..!

 • GandalfGra

  Det är inte den som utsätts för våldshandlingar som är den onde…det är inte Lars Vilks som hotat någon till livet..det är det muslimer som har gjort..varför är det han som ska vara den som ni försöker misskreditera, förföljer och hånar och för vadå att han ritat en karikatyr av Muhammed.
  Jag tycker att ni journalister på allvar borde rannsaka er själva och varför ni tar ställning för dumheten och ondskan och mot konsten och yttrandefriheten. Det är inte muslimerna i Sverige som behöver polisskydd dygnet runt det är det en konstnär som behöver..!
  Lars Vilks mördare om någon gud förbjude skulle lyckas döda honom är garanterad att få över 1 miljon kronor och 350 000 kronor extra om han skär halsen av Vilks..ta till er vilka hot som riktas mot honom och visa lite empati med den hotade..! TA NU FÖR HELVETE OCH SKÄRP TILL ER TA STÄLLNING MOT VÅLDET OCH FÖR DE SOM DRABBAS..!!Räckte inte de vinklingar som Janne stoppade in i programmet där de som står upp för yttrandefrihet blir misskrediterade som ”hatare”…det är en stor skillnad mellan att ”hata” kritisera en religion som islam…säga saker om islam som en muslim inte kan fördraga ..och att från ord gå till handling. Ordet kan inte vara värre än handlingen..eller..?
  Jag tycker att SVT istället borde granska islam och ställa sig frågan varför det är mer OK att som muslimer runt om i världen ägna sig åt terrordåd..mer än 19200 terrorattacker har muslimer utfört EFTER 9/11-2001..ägna er åt detta våld istället för att beklaga er över att det finns människor i världen som upprörs över detta våld.
  Det BORDE väl för tusan bövlar vara en högre prioritet på att granska islam som bevisligen går till handling…för sina högst tvivelaktiga ”relgiösa värden” ta tummen ur arslet och ägna er åt lite verklig journalistik istället för att krypa för Muhammeds särkklädda skäggnissar…!!
  Ni har ta mig tusan ingen trovärdighet kvar när ska ert förbannade hyckleri kring våldsideologin islam få ett slut….för ni kan inte på allvar vara så infernaliskt korkade så att ni inte kan se skillnad på våld ond bråd död i sprängningar och skjutningar när ni beklagar er över att ”vissa” ”elaka” personer som tycker fel enligt er upprörs över islamisters och vanliga muslimers våld och övergrepp mot sina medmänniskor..!!
  Är ni ens medvetna om vad som sker i världen…?? Hur kan ni ens kalla er för journalister..? Ni borde skämmas….empatilösa..censurerande fega hundar det är vad ni är..! 19200 terrorbrott på 11 år hur många terrorbrott har EDL gjort..? Hur många har SION gjort..? Hur många har DDL gjort…? Hur många har SD gjort…?
  Jag anser att man borde sansa debatten en aning…och tänka på ett par ord som min gamle far alltid sa till mig när jag växte upp…citat ”Man ska se till vad människor gör inte vad dom säger..” slut citat.
  GandalfGrå

  Hur orkar ni…ni är till löje för er själva och alla som vet hur ni mörkar..?

  Hahaha nu har denna kommentar försvunnit på något mystiskt vis igen…!

  Gott folk jag hoppas att ni alla förstår att vi har yttrandefrihet i Sverige…och att vi alla betalar till dess beskärningar genom att vårt eget censurmedia SVT genom våra licenspengar..!

  Äkta yttrandefrihet i Sverige …joorrå bara på pappret..inte i verkligheten..!

  Åsiktsförtrycket på SVT debatt har ALDRIG varit större…hur mår ni egentligen…det kan inte vara så bra ni mår..?!

 • Snowflinga

  Att man kan gör satir och även håna och förlöjliga religioner har varit en självklar del av yttrandefriheten i Europa, men händelsen med Lars Vilks har visat att så är inte längre fallet, åtminstone när religionen ifråga är Islam.
  .
  Men man kan inte gör undantag för yttrandefriheten. Antingen gäller det allting och alla eller så gäller det inte alls. Den häxjakt som nu förs mot Lars Vilks är ett svek mot en av de fundamentala grundstener i demokratin.
  .
  Det är en ledsamt spektakel att se en stor del av det kulturella och litterära etablissimanget gå våldsamma religiösa galningar till mötes och spottar och hånar en människa som de borde stödja. Författaren Täppas Fogelberg visar sig vara skenhelig och hypokritisk när han kämpar med vassa armbågar för att synas i främsta ledet bland de som trampar på yttrandefriheten istället för att kämpa mot dem som vill stoppa den.
  .
  Men det finns ändå riktiga journalister kvar i Sverige som förstår vad frågan handlar om och är inte rädda att stå upp i solidaritet och säga: ”Vi är alla Lars Vilks.”:
  http://www.sydsvenskan.se/opinion/huvudledare/vi-ar-alla-lars-vilks/

 • Krutongen

  Själv är jag trött på att tvingas betala Täppas lön svt och sr borde vara betalkanaler där jag får valfrihet att välja om jag vill ha dom eller inte.

 • Tompa

  #Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop. Snälla. Glöm Lars Vilks.

  Låter slutklämmen brutal? Inte då, den är en del av mitt eget konstprojekt#

  Jag häpnar hur dum och demokrati föraktande Herr Fogelberg är.
  Man undrar ju om han är både blind och döv som inte kan förstå att ideologin islam, ingen ras vi pratar om, inte är kompatibel med västerländska ideal och demokrati.

  Med tanke på stormen som blev efter Gunnarsson spontana uttalande så förutsätter jag att Herr Fågelberg får ägna sig åt något annat i framtiden. I mina ögon sjönk karln så lågt som det går att göra. Skäms på dig

 • Ophiuchus_13

  Täppas tvår sina händer medan han häcklar mot en modig och vis man som förnekat gudarna, än en gång lyfts den Sokratiska giftbägaren, till för att släcka sanningssägarnas liv och kväsa de ungdomliga debatterna, dessa som för utvecklingen framåt.

 • monamuslim

  trött på att betala Täppas sjukvård, låt det gå åt h…..

 • GandalfGra

  Det är inte den som utsätts för våldshandlingar som är den onde…det är inte Lars Vilks som hotat någon till livet..det är det muslimer som har gjort..varför är det han som ska vara den som ni försöker misskreditera, förföljer och hånar och för vadå att han ritat en karikatyr av Muhammed.
  Jag tycker att ni journalister på allvar borde rannsaka er själva och varför ni tar ställning för dumheten och ondskan och mot konsten och yttrandefriheten. Det är inte muslimerna i Sverige som behöver polisskydd dygnet runt det är det en konstnär som behöver..!
  Lars Vilks mördare om någon gud förbjude skulle lyckas döda honom är garanterad att få över 1 miljon kronor och 350 000 kronor extra om han skär halsen av Vilks..ta till er vilka hot som riktas mot honom och visa lite empati med den hotade..! TA NU FÖR HELVETE OCH SKÄRP TILL ER TA STÄLLNING MOT VÅLDET OCH FÖR DE SOM DRABBAS..!!Räckte inte de vinklingar som Janne stoppade in i programmet där de som står upp för yttrandefrihet blir misskrediterade som ”hatare”…det är en stor skillnad mellan att ”hata” kritisera en religion som islam…säga saker om islam som en muslim inte kan fördraga ..och att från ord gå till handling. Ordet kan inte vara värre än handlingen..eller..?
  Jag tycker att SVT istället borde granska islam och ställa sig frågan varför det är mer OK att som muslimer runt om i världen ägna sig åt terrordåd..mer än 19200 terrorattacker har muslimer utfört EFTER 9/11-2001..ägna er åt detta våld istället för att beklaga er över att det finns människor i världen som upprörs över detta våld.
  Det BORDE väl för tusan bövlar vara en högre prioritet på att granska islam som bevisligen går till handling…för sina högst tvivelaktiga ”relgiösa värden” ta tummen ur arslet och ägna er åt lite verklig journalistik istället för att krypa för Muhammeds särkklädda skäggnissar…!!
  Ni har ta mig tusan ingen trovärdighet kvar när ska ert förbannade hyckleri kring våldsideologin islam få ett slut….för ni kan inte på allvar vara så infernaliskt korkade så att ni inte kan se skillnad på våld ond bråd död i sprängningar och skjutningar när ni beklagar er över att ”vissa” ”elaka” personer som tycker fel enligt er upprörs över islamisters och vanliga muslimers våld och övergrepp mot sina medmänniskor..!!
  Är ni ens medvetna om vad som sker i världen…?? Hur kan ni ens kalla er för journalister..? Ni borde skämmas….empatilösa..censurerande fega hundar det är vad ni är..! 19200 terrorbrott på 11 år hur många terrorbrott har EDL gjort..? Hur många har SION gjort..? Hur många har DDL gjort…? Hur många har SD gjort…?
  Jag anser att man borde sansa debatten en aning…och tänka på ett par ord som min gamle far alltid sa till mig när jag växte upp…citat ”Man ska se till vad människor gör inte vad dom säger..” slut citat.
  GandalfGrå

  Hur orkar ni…ni är till löje för er själva och alla som vet hur ni mörkar..?

  Hahaha nu har denna kommentar försvunnit på något mystiskt vis igen…!

  Gott folk jag hoppas att ni alla förstår att vi har yttrandefrihet i Sverige…och att vi alla betalar till dess beskärningar genom att vårt eget censurmedia SVT genom våra licenspengar..!

  Äkta yttrandefrihet i Sverige …joorrå bara på pappret..inte i verkligheten..!

  Nu är det 14:e gången denna kommentar sätts in på SVT debatt…!

 • GandalfGra

  Täppas tror förmodligen att han kan klara sig undan våld och sådant han anser sig stå över sådant men då ska Herr Täppas förstå att även de som är utan svärd kan dö på ett..!

  Du som hoppas på en stormning av Lars Vilks hus och vill lägga ut det förloppet på Youtube kanske snart blir tvungen att se dig över axeln för att det är någon som vill dig riktigt illa och lägger ut mordet på dig på youtube..!

  Man ska var väldigt försiktig med vad man önskar sig …jag hoppas att du förstår det min käre Herr Fogelberg…!

  Den som gräver en grop åt andra..o.s.v..ja du förstår säkert du är ju en s.k ”svensk journalist” som tar ”personlig” ställning mot konstnärer och för intoleranta religiösa föreställningar så mycket står ju klart..!

  ÅHÅÅ ÅÅ Täppas…han är en riktig kommunist..och han gillar inte åsiktsfrihet och inte heller tryckfrihet..!

  Den här kommentaren har jag satt in 12 gånger..!

 • GandalfGra

  Ni har en sida här som ni kallar för Debatt ”yttrandefrihet” vilken humor med tanke på att ni själva censurerar det som är skrivet…hahahaha hur tänker ni..??

  Min kommentar har tagits bort flera gånger under natten…ni är pinsamma och vet inte vad ni talar om när ni talar om yttrandefrihet..förstår ni hur ni uppfattas…?? :) Jag hoppas verkligen att ni förstår att det ni gör är det värsta av hyckleri…!

  Varför har ni en sida som ska ta upp ”YTTRANDEFRIHET” när ni inte kan låta kommentarer stå kvar….?

  Ni är verkligen för roliga…jag skojar inte :)

  Nu har ni tagit bort den här kommentaren under ER egna rubrik ”YTRANDEFRIHET” hehehe

  Den här har jag satt in 14 gånger…!

 • GandalfGra

  Frågan Täppas är väl varför ska vi acceptera muslimers ”stingslighet” som du uttrycker det…! Är inte det frågan egentligen handlar om..hur stingslig får man vara…? Får man hota en man en konstnär i Sverige och erbjuda pengar till den som mördar honom..?
  Får man hindra denna man i Sverige att hålla föreläsningar på våra universitet..?
  Varför ska Lars Vilks i landet Sverige ens behöva tänka tanken på att det är hans eget fel att han blir mordhotad..i sitt egna land…av araber som egentligen inte har i Sverige att göra överhuvudtaget..och här i Sverige hänvisa till någon obskyr profet som aldrig profeterade och hävda att denne får man inte kritisera eller ens avbilda…för då har Muhammeds efterföljare ”RÄTT” att döda vem det vara månde…!
  Du ger dem livsluft med ditt enfaldiga försvar av deras ”rätt” att få hota människor i Sverige till tystnad..!
  Hur är du funtad Täppas..du kan på riktigt inte vara riktigt navlad som jag ser det…var har du din empati människa..??
  Du borde SKÄMMAS…!!

  Du har förlorat ansiktet Täppas…du är pinsam och SVT som har en ärkekommunist som dig anställd och som censurerar allt som skrivs…under en rubrik som dom själva satt—”TRYCKFRIHET” vilken humor…! :) HAHAHA…

 • Nisse_Hult

  test

 • http://www.facebook.com/people/Johannes-Persson/549455478 Johannes Persson

  När en offentlig person och ett ansikte utåt för Sveriges Radio känner sig bekväm att uttrycka de här förskräckliga åsikterna, då känns det som att ramverket i Sveriges sekulära demokrati har börjat svaja.
  Min fråga till Täppas är om vi skall skicka tillbaka människor som flyr teokratiska diktaturer? De får kanske skylla sig själva att de inte underkuvar sig andra människors extremistiska tro?
  Gäller hans princip att man får skylla sig själv om man ”retar jordgetingar” även Salman Rushdie, Ayaan Hirshi Ali, Irshad Manji, Asia Bibi, Theo van Gogh eller Hamza Kashgari?
  Skall hbt-rörelsen hålla käft i de länder där deras blotta existens kränker den stora majoriteten som nu t.ex. i Serbien.
  Får Elisabeth Olsson Wallin också stå sitt kast och riskera sitt liv för att hon vågar trotsa religiösa tabun?

  Täppas artikel är ett föraktfullt uttryck mot demokratin och dess grundläggande fri- och rättigheter. Jag förutsätter att han nu när han tagit ställning och totalt kapitulerat inför de människor som genom hot och våld vill förändra vårt samhälle inte kommer att få fortsätta inom public service-företaget Sveriges Radio.

 • Bengtomoderat

  ”rasistkongress i USA”?
  Alla som inte tycker som pk är rasister?
  Är inte det att göra det väl lätt för sig?
  Denna fågelberg har väl aldrig gjort ett ärligt handtag i hela sitt liv och fortsätter på den banan. Skriv rasist så blir det antaget och det trillar in lite Judaspengar.
  Tänk om någon ”rasist” hotade fogelberg till livet för detta ordbajseri, skulle vi då neka beskydd. Nej, och vi skulle dessutom unisont fördömma det dödhotet. Pajas fugelberg hejar på islamisternas hot mot Vilks för det ger ju fagelberg lättvunna Judaspengar.
  Dra på dig dumstruten och ställ dig där du hör hemma, och stanna där.

 • stefan101

  Fogelberg, grundare av den sk. ”Täppastaktiken”, att få inringaren ur balans genom att ställa en helt ovidkommande fråga/påstående till vad inringaren laddat upp för och vill prata om,effektivt, men nu är det ju så att det är inringarna som skall vara i centrum i ring P1 inte programledaren….sååå vad tror du om valet i Guinea-Bissau Täppas?….

 • http://www.facebook.com/people/Staffan-Sundqvist/100000271586072 Staffan Sundqvist

  Hur länge ska en vänsterextremist som Täppas få härja ostraffat i radion? Han om någon borde få sparken. Kan han ha ens den minsta aning om vad oren opartiskhet och objektivitet betyder? Aldrig! Ut med honom!

  • swedearcane

   De media anställda som kritiserar invandringen tas heder och ära av och de får offentligt gå ut och be om ursäkt. Men att en av skattebetalarna avlönad tomte öppet hetsar till våld och till och med uttrycker att han skulle gilla det och även motarbetar yttrandefriheten som är mediernas ”område”, det är helt ok i detta absurda land.

 • http://profile.yahoo.com/BLFBCZKXGU33QP4JG67KE4RVKI Thane

  jag har tröttnat på att betala för Täppas Fogelbergs radiolön.. Mannen är ju delvis statligt anställd och betalas med Skattemedel.

 • Weiman

  Ännu ett riktigt lågvattenmärke här på SVT debatt. Personangrepp, uppmaningar till brott, ifrågasättande av demokratin och yttrandefriheten.
  Knappast förvånande för att komma från statligt avlönade rikspuckot Täppas, men man undrar ju hur redaktionen som väljer ut såna här artiklar tänker?

 • Tant_Stina

  Vad Täppas säger är att vår sekulära demokrati inte ska skyddas. Och detta gör han i Yttrandefrihetens namn.

  Blir min kommentar borttagen igen, Debatt?

 • Existensen

  Man kan inte smäda en åsikt, i detta fallet Islam.
  Yttrandefriheten är själva grundkittet i vårt samhälle.
  I Sverige är den kränkte kung och den ändamålsenliga idioten hans rådgivare.

 • Vallon_46

  Har Täppas några objektiva och sakliga belägg för att Vilks besökt en ”rasistkongress” i USA? Att vänsterjournalisterna på SVT hävdar det betyder inte att det är sant.
  Jag googlade upp möterprogramet och talarlistan, och där återfanns allt från egyptiska kopter, iranska konvertiter, en amerikansk FN-ambassadör, New Yorks guvernör, anhöriga till 11 september-offren, och en rad andra personer.
  -
  Att avfärda dessa människor som rasister bara för att de av olika skäl oroas över islams framväxt är både billigt och okunnigt.

  • Vallon_46

   Hoppas förresten Täppas (och hans chefer på public service-radion) ägnar en stund åt att läsa igenom kommentarerna nedan.

  • GandalfGra

   Hear hear…!

 • Rosemond

  Själv har jag tröttnat på att betala skatt för av avlöna Knäppas Fogelbergs. Ett blindstyre som honom borde man väl kunna skicka ut i ett minfält och filma resultatet, DET hade varit ett konstprojekt värt att stödja!

 • grymme

  Så om man använder sin rätt till yttrandefrihet så får man räkna med att få en gatsten i bakhuvudet. Speciellt om åsikterna är negativa för vissa grupper. Är det de du säger, farbror Täppas? Och detta måste vi ha förståelse för och respektera?
  För det är ju så att om jag går ut och skriker att kristendomen är skit, judendomen är skit och islam är skit så får jag en gatsten i nacken. Eftersom de kristna kommer skratta åt mig och judarna ignorera mig så är det inte svårt att lista ut vilken grupp som ansvarar för gatstenen.
  Som grädde på moset så kommer folk som du, Täppas, och säger att det är mitt eget fel att gatstenen sitter där den gör för jag har utnyttjat min rätt yttrandefrihet. Det verkar som vi alla ska vara väldigt försiktiga med att utnyttja våra ”friheter”.

  Jag tycker inte heller om att behöva betala skatt för Lars Vilks beskydd. Det är ett slöseri med resurser. Men å andra sidan tycker jag inte att han har gjort något som kräver att han måste beskyddas. Tyvärr ser ju inte verkligheten ut så med all denna berikande kompetens som vi har varit tvungna att importera för att Sverige inte ska behöva gå under.

 • moderatorn censurerar

  alla mina nya inlägg

 • Sparven86

  Då får vi de facto hädelse lagar i form av sanktionerad vigilantism mot hädare

 • sech_1

  Jag skrev bl.a. annat att jag vill se Täppas bli avskedad och att det vore ett konstverk.
  ..
  Vidare skrev jag och använde då Täppas egna ord med viss modifikation ”En gång var Täppas en rolig knasboll som retade lyssnarna med krtiska inlägg.

  Nu är han inte kul längre. ”
  ..
  Mitt inlägg togs bort. Antar att Täppas kompisar var framme. Svagt svt. Fegt.

 • swedearcane

  Du tror verkligen på demokrati du..
  Vilka fler åsikter ska man få skylla sig själv om man dödshotas för när man framför dem?!

  Detta är så oerhört dumt skrivet så man baxnar: ”Jag försvarar allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt. Men om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast.”

  Så då har vi fastställt det, demokrati och fria åsikter är ok så länge de inte riktas mot de som använder våld för att hindra det. Jag blir arg som en bålgeting över att sådana som du öppet får motarbeta yttrandefriheten på skattebetalda nyhetssidor så då är det nog bäst att du drar igen, för det var ju budskapet i din debattartikel.

  Här tänkte du nog inte efter före. Freedom of speech så länge inte det är riktat mot muslimer som blir arga som bålgetingar. Buddister är mera toleranta, låt oss kritisera deras kvinnosyn och intolerans mot andra religioner istället… fail!

 • Sven Inge Nilsson

  Ovanligt korkad artikel av Täppas men vem är förvånad. Jag är inte intresserad att betala licenst till ett vänsterstyrt svt som de har mage att kalla publik service. Täppas r enbart en ordbajsande självgod pk-tyckare….vad annars? För passar man inte in i den tyck lika sekten svt då skulle det han få sparken. Publik Service är rena rama nordkorea.

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  Borde inte Täppas göra som han sa till en som ringde in ”gå i korgen”. Enda förändringen här är att Täppas bör stanna där.

  • GandalfGra

   :) klockren…hopp i korgen bara…!

 • http://www.facebook.com/people/Christian-Olsen/100000768834999 Christian Olsen

  Täppas var ironisk i artikeln och de är ingenting som bokstavs ryttare förstår, och som misstolkar allt som skrivs för att sedan skriva spaltmeter med sina makabra åsikter. Hans förvirrade anhängare följer med Vilks ner i sandlådan och stoppar huvudet i sanden. Allt i yttrandefrihetens namn.

  • M Capensis

   ”Ironi (grekiska εἰρωνεία eironeía, bokstavligen ”omkasta”, ”förställa”) är en stilfigur som innebär att det finns en skillnad mellan vad som sägs och vad som egentligen menas.”
   -
   Så din uppfattning är att Täppas egentligen säger att han VILL betala för polisskyddet av Vilks, INTE anser SION vara en rasistisk organisation, och tycker att Vilks är en förebild som ska lyftas fram?
   -
   Och du kallar mig förvirrad?

 • manontheweb

  Jag är trött på att försörja denna P1-Lenin aka Täppas Fogelberg.

 • GandalfGra

  Det är inte den som utsätts för våldshandlingar som är den onde…det är inte Lars Vilks som hotat någon till livet..det är det muslimer som har gjort..varför är det han som ska vara den som ni försöker misskreditera, förföljer och hånar och för vadå att han ritat en karikatyr av Muhammed.Jag tycker att ni journalister på allvar borde rannsaka er själva och varför ni tar ställning för dumheten och ondskan och mot konsten och yttrandefriheten. Det är inte muslimerna i Sverige som behöver polisskydd dygnet runt det är det en konstnär som behöver..!Lars Vilks mördare om någon gud förbjude skulle lyckas döda honom är garanterad att få över 1 miljon kronor och 350 000 kronor extra om han skär halsen av Vilks..ta till er vilka hot som riktas mot honom och visa lite empati med den hotade..! TA NU FÖR HELVETE OCH SKÄRP TILL ER TA STÄLLNING MOT VÅLDET OCH FÖR DE SOM DRABBAS..!!Räckte inte de vinklingar som Janne stoppade in i programmet där de som står upp för yttrandefrihet blir misskrediterade som ”hatare”…det är en stor skillnad mellan att ”hata” kritisera en religion som islam…säga saker om islam som en muslim inte kan fördraga ..och att från ord gå till handling. Ordet kan inte vara värre än handlingen..eller..?Jag tycker att SVT istället borde granska islam och ställa sig frågan varför det är mer OK att som muslimer runt om i världen ägna sig åt terrordåd..mer än 19200 terrorattacker har muslimer utfört EFTER 9/11-2001..ägna er åt detta våld istället för att beklaga er över att det finns människor i världen som upprörs över detta våld.Det BORDE väl för tusan bövlar vara en högre prioritet på att granska islam som bevisligen går till handling…för sina högst tvivelaktiga ”relgiösa värden” ta tummen ur arslet och ägna er åt lite verklig journalistik istället för att krypa för Muhammeds särkklädda skäggnissar…!!Ni har ta mig tusan ingen trovärdighet kvar när ska ert förbannade hyckleri kring våldsideologin islam få ett slut….för ni kan inte på allvar vara så infernaliskt korkade så att ni inte kan se skillnad på våld ond bråd död i sprängningar och skjutningar när ni beklagar er över att ”vissa” ”elaka” personer som tycker fel enligt er upprörs över islamisters och vanliga muslimers våld och övergrepp mot sina medmänniskor..!!Är ni ens medvetna om vad som sker i världen…?? Hur kan ni ens kalla er för journalister..? Ni borde skämmas….empatilösa..censurerande fega hundar det är vad ni är..! 19200 terrorbrott på 11 år hur många terrorbrott har EDL gjort..? Hur många har SION gjort..? Hur många har DDL gjort…? Hur många har SD gjort…? Jag anser att man borde sansa debatten en aning…och tänka på ett par ord som min gamle far alltid sa till mig när jag växte upp…citat ”Man ska se till vad människor gör inte vad dom säger..” slut citat. GandalfGrå
  Hur orkar ni…ni är till löje för er själva och alla som vet hur ni mörkar..?

  Hahaha nu har denna kommentar försvunnit på något mystiskt vis igen…!
  Gott folk jag hoppas att ni alla förstår att vi har yttrandefrihet i Sverige…och att vi alla betalar till dess beskärningar genom att vårt eget censurmedia SVT genom våra licenspengar..!
  Äkta yttrandefrihet i Sverige …joorrå bara på pappret..inte i verkligheten..!
  DETTA BÖRJAR LIKNA EN FARS…HUR I H-TE ÄR NI MÄNNISKOR SOM TAR BORT ANDRAS DEBATTINLÄGG FUNTADE…?? :) )))))))

  Börjar föresten…det var nog inget bra ord ni på SVT är ju redan farsen…ni är pinsamma och jag hoppas att vi en dag får göra upp med detta svek mot det svenska folkets självklara rättigheter som ni har valt att besudla..! ;) Vi ses…! :)

  Den här kommentaren har jag satt in 15 gånger denna inräknad…!

  • Sanningskommision

   Mycket bra sagt. kan bara instaemma. Tyvarr saa forsvinner snart din kommentar igen i demokratins Sverige.

   • GandalfGra

    Ja det är så att man baxnar…..det är fan i mig helt otroligt…vilka knäppgökar som jobbar på SVT…DDR i miniatyr…sanningskommisionen ;)

 • http://profile.yahoo.com/DTMH4MCID52Y3LE6EYNPCRW7JM Karl

  Jag beundrar Lars Wilks sätt att driva sitt konstprojekt vidare.
  Lugn och sansad tillhandahåller han repet i förvissning om att hans belackare
  kommer att hänga sig, och det fungerar varje gång. Det är väldigt underhållande.
  Idag är det Täppas som beredvilligt exponerar sin brist på förståelse för yttrandefrihet, men det har vi anat ganska länge nu och här kom bekräftelsen.

 • frilansaren

  Täppas är nu en del av Vilks installation, även om han inte tycks begripa det själv. Hans inlägg är skäl för uppsägning från SR tycker jag. Det är ju ren uppvigling han ägnar sig åt.

  • GandalfGra

   Jag håller med..!

 • PappaThomas

  Jösses, det är inte Vilks som söker uppmärksamheten här, det är uppenbart.
  .
  Får man verkligen skriva hur mycket skitsnack, halvsanningar och spekulationer som helst och fortfarande kalla sig journalist?
  .
  ”- Jag försvarar allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt.”
  Snicksnack, det är ju precis det du inte gör. Dra nåt gammal över dig Täppas och kryp tillbaka till din håla.

  • GandalfGra

   Hopp i korgen..!

 • http://www.facebook.com/people/Johannes-Persson/549455478 Johannes Persson

  Läser man SVTs webbregler går bl.a. nedanstående regler att läsa. Funderar på hur Täppas artikel kan ha gått igenom det filtret med tanke på att moderatorn i kommentatorsfältet uppenbarligen hellre verkar fälla än fria.

  1: Kränkande uppgifter om andra personer eller grupper av personer, vare sig nu levande eller döda.
  Täppas: ”Karlen är mer narcissist än påven är katolik.”

  2: Uppmaning till våld eller annan brottslig handling
  3: Våldsskildringar
  Täppas: ”lägg ut stormningen av hans hus på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop. Snälla. Glöm Lars Vilks.”
  Möjligtvis att han klarar sig från uppmaning men tonen i hans artikel är definitivt uppviglande.

  4: Obsceniteter eller annars stötande material oförenligt med god sed
  Täppas: ” När han reser till en rasistkongress i USA” – Rasism är en allvarlig anklagelse som bör beläggas med argument. SIONs konferens kan om möjligt anklagas för att vara extremt Islam-kritisk men inte på något sätt rasistisk. Att kalla den för det borde gränsa mot förtal.
  Även citatet i punkt 1 faller inom den här kategorin.

  5: Uttryck för politisk uppfattning av icke-demokratisk natur.
  Täppas: ”Jag försvarar allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt. Men om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast.”
  I en demokrati är det statens grundläggande uppgifter att skydda sina medborgares fri- och rättigheter från våld och hot om våld. Gör man undantag i detta skydd på grund av en åsikt som kan tyckas kontroversiell har man frångått den demokratiska traditionen.

  Så SVTs moderator och debatts redaktion; Hur kan ni släppa igenom den här artikeln och samtidigt radera så många kommentarer som ni gör. Vill ni inte svara här så vet ni var ni kan hitta mig.
  Mvh
  J

  • GandalfGra

   Så bra skrivet..!

 • rmdir

  Programledare på åsiktsprogrammet ”ring P1″ och liknande bör vara neutrala. Så är inte fallet, därför har jag sagt upp TV-innehav och slutat se på eller lyssna på alla snedvridna program.

 • Stasi_ministern

  Täppas, du säger du försvarar allas rätt att få uttrycka sin åsikt, men att det är du som begränsar hur ofta och hur mycket.
  Förstår du verkligen innebörden av yttrandefrihet?
  Den kommer utan begränsningar och varken du eller någon annan ska få rubba den.
  Vem tror du kommer att bli ihågkommen, en feg moralist på radion som vill inskränka våra rättigheter eller en modig konstnär som kämpar för dem?

  • GandalfGra

   Ord och inga visor..bra jobbat..!

 • Existensen

  SVT är en propagandistisk apparatur, som kränker medborgares yttrandefrihet. SVT går i politikernas koppel och har förmodligen en dold agenda. Vi är på god väg mot diktatur.

 • Sam_the_Sham

  Tänk om det mot förmodan är så som Fogelberg påstår, att Vilks är psykiskt störd narcissist som har ett sjukligt behov av bekräftelse. Ska han då lynchas av en muslimsk mobb för detta?

  Det är en märklig människosyn.

  Även synen på muslimer är underlig. Om bevakningen av Vilks dras in så stormar de hans hus. Militanta horder.

  Framför allt har Fogelberg rört till det på det moraliska och juridiska planet. Det är inte pga Vilks beteende som bevakningen krävs utan pga muslimernas hot och överfall.

  Det är detta vilks projekt handlar om, att tydliggöra vem som gör rätt och vem som gör fel. Men vissa kommer aldrig att förstå det hur tydligt det än sägs. Fogelberg är en av dessa dårar.

 • idiotplague

  Då ska vi se vad journalisten Fogelberg tycker och tänker;
  Täppas försvarar allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt, men den som målar en streckgubbe får skylla sig själv och stå sitt kast om han blir mördad pga teckningen.

  Täppas intryck är att Vilks är en djupt störd person. Och därför bör inte samhället spendera pengar på livsvaktsskydd åt Vilks. Eftersom det i Täppas idealsamhälle är helt ok att mörda djupt störda personer.
  .
  Tack, Täppas. Då vet vi.
  För övrigt så retar jag mig på dig och det sättet som du använder yttrandefriheten på. Så enligt dig så är det väl helt i linje med den demokratiska ordningen om jag mordhotar dig och bränner ner ditt hus?

 • Stuffa

  Den politiskt korrekte Täppas Fogelberg känner att han inte varit i rampljuset på ett tag, så därav denna urbota korkade artikel.
  Som journalist borde yttrandefriheten och därmed skyddet av den som använder densamma vara en självklarhet.
  Och när det gäller konst, tar han sig rätten att som resten av den vänsterindoktrinerad kultureliten att bestämma vad konst är.

 • GandalfGra

  Täppas tror förmodligen att han kan klara sig undan våld och sådant han anser sig stå över sådant men då ska Herr Täppas förstå att även de som är utan svärd kan dö på ett..!

  Du som hoppas på en stormning av Lars Vilks hus och vill lägga ut det förloppet på Youtube kanske snart blir tvungen att se dig över axeln för att det är någon som vill dig riktigt illa och lägger ut mordet på dig på youtube..!

  Man ska var väldigt försiktig med vad man önskar sig …jag hoppas att du förstår det min käre Herr Fogelberg…!

  Den som gräver en grop åt andra..o.s.v..ja du förstår säkert du är ju en s.k ”svensk journalist” som tar ”personlig” ställning mot konstnärer och för intoleranta religiösa föreställningar så mycket står ju klart..!

  Nu har denna kommentar varit inne 15 gånger…det betyder att den tagits bort 14 gånger..! ;) )))))

 • Goja

  SVT låter Täppas skriva en vedervärdig artikel som strider mot forumets regler. Sedan cenureras 170 av 300 inlägg för att de är kritiska till artikeln och snart plockas säkert detta inlägg också bort för att jag kritiserat SVT.

 • GandalfGra

  Ni har en sida här som ni kallar för Debatt ”yttrandefrihet” vilken humor med tanke på att ni själva censurerar det som är skrivet…hahahaha hur tänker ni..??

  Min kommentar har tagits bort flera gånger under natten…ni är pinsamma och vet inte vad ni talar om när ni talar om yttrandefrihet..förstår ni hur ni uppfattas…?? :) Jag hoppas verkligen att ni förstår att det ni gör är det värsta av hyckleri…!

  Varför har ni en sida som ska ta upp ”YTTRANDEFRIHET” när ni inte kan låta kommentarer stå kvar….?

  Ni är verkligen för roliga…jag skojar inte :)

  Nu har ni tagit bort den här kommentaren under ER egna rubrik ”YTRANDEFRIHET” hehehe

  Den här har jag haft inne 16 gånger…vilket i sin tur betyder att den har raderats 15 gånger..! ;) ))))))))))

 • Pg50

  Här har Täppas fel i varje fall. Dra in bevakning filma stormningen och sen kan vi glömma.
  Det är då problemen verkligen börjar, då kommer vi aldrig att få chansen att glömma. Det kommer att ältas för all framtid om hur samhället fegt vek sig när demokratin verkligen prövades o.s.v. Det blir ett sår i det svenska samhället som aldrig kommer att läkas.

 • elefantter

  Täppas ger inget gott intryck på mig. Jag hade formulerat kritik om jag trott att det skulle få stå kvar.

  Jag är trött på att betala för Täppas Fogelbergs ord.

 • frilansaren

  För övrigt är det påtagligt och djupt oroande hur mediaprofiler börjar slira på principerna när det gäller yttrandefrihet och tryckfrihet så fort det har med islam att göra. Det är inte mer än 25 år sedan liknande tendenser fanns när det gällde förhållandet till Sovjetunionen och de kommunistiska diktaturerna.

 • GandalfGra

  Frågan Täppas är väl varför ska vi acceptera muslimers ”stingslighet” som du uttrycker det…! Är inte det frågan egentligen handlar om..hur stingslig får man vara…? Får man hota en man en konstnär i Sverige och erbjuda pengar till den som mördar honom..?
  Får man hindra denna man i Sverige att hålla föreläsningar på våra universitet..?
  Varför ska Lars Vilks i landet Sverige ens behöva tänka tanken på att det är hans eget fel att han blir mordhotad..i sitt egna land…av araber som egentligen inte har i Sverige att göra överhuvudtaget..och här i Sverige hänvisa till någon obskyr profet som aldrig profeterade och hävda att denne får man inte kritisera eller ens avbilda…för då har Muhammeds efterföljare ”RÄTT” att döda vem det vara månde…!
  Du ger dem livsluft med ditt enfaldiga försvar av deras ”rätt” att få hota människor i Sverige till tystnad..!
  Hur är du funtad Täppas..du kan på riktigt inte vara riktigt navlad som jag ser det…var har du din empati människa..??
  Du borde SKÄMMAS…!!

  Och den här har tagits bort 16 gånger det betyder att det är 17:e gången som jag återklistrar den…!

  Och ja täppas du ska skämmas som en hund för att du med självpåtagen stollepersattityd riktar dig till en grupp av människor som vill en svensk konstnär illa och uppmanar dessutom dessa att göra processen kort med vederbörande samt filma förloppet..!

  Du är så rökt…! Förstår du inte det..hur kan en sådan som du få sitta och sprida ditt gift i radion och dessutom vill du vara oemotsagd…! Men det är väl alla kommunisters våta dröm att aldrig få mothugg eller fritt få radera synpunkter som du med de dina gör på Sveriges radio måtte alla belsebubs alla smådjävlar få tag på dig…! Du är en ynkrygg och en sak till byt kravatt..!

 • jannesh

  Täppas har förklarat krig mot yttrandefriheten och demokratin.

 • Sanningskommision

  Nu borjar verkligen ”kultureliten” visa sitt verkliga ansikte. ClaraZ, Makrill, Gunnel Gomer, Taeppas, SVT, SR, AB, Expressen m.fl saellar sig nu till de skaggiga, standigt kraenkta, maennen som ropar efter oliktaenkandes dod. Visst, sitt ni och onska er att Vilks blir mordad och att det visas pa Youtube liksom mordet pa USA’s ambassador i Libyen. Ni har vael ocksa en flaska champagne undanstoppad ifall Jimmie Akesson skulle raka bli mordad ocksa.

 • ShowroomDummy

  ”…lägg ut stormningen av Lars Vilks hus på Youtube – se det som ett konstprojekt, skriver Täppas Fogelberg.” – Hur ska Täppas kunna se det, Du är ju blind – Din egen humor Täppas!

 • Magnus Johansson

  Om man blir hotad till livet och utsätts för återkommande fysiska angrepp är det väl självklart att man ska få polisbeskydd. Det skulle vem som helst få, inte bara konstnärer. Att Wilks har ägnat sig åt verksamhet som av vissa kan uppfattas som kränkande, rasistisk eller ”trams” spelar ingen roll. Han är en svensk medborgare lika mycket som alla andra och har rätt till samhällets resurser i de fall han har behov av dem. Behovet är det väl ingen som ifrågasätter. Inte ens om han hade ägnat sig åt olaglig verksamhet hade samhället kunnat neka honom beskydd. Om artikelförfattaren är trött på att betala polisbeskydd via skattepengar så är det inte Wilks själv utan de lättkränkta personerna som gång på gång hotar och angriper Wilks som borde kritiseras. Det är de som är orsaken till att Wilks har ett behov av polisbeskydd.

 • Slasher2

  Du tyckte om honom när han byggde ett torn på en strand? Ja, det var ju rätt oskyldigt och rubbade inte din världsbild. Men när han började påpeka det absurda att yttrandefriheten inte gäller alla så slår du bakåt. Är yttrandefriheten bara något som gäller så länge det är överensstämmande med dina åsikter?
  Du är förvisso inte ensam i mediasverige att ha den åsikten men den gör den inte rätt för det. Personligen tycker jag att världen har gått baklänges i sin utveckling när religioner upphöjs att ligga över yttrandefrihet. Att religion inte får diskuteras eller ifrågasättas. Och vem är det som bestämmer vad som får diskuteras i ett sådant samhälle? Då har vi en demokratur, inte en demokrati.

 • http://www.facebook.com/anders.leander58 Anders Leander

  Täppas ditt pucko, jag har tröttnat på att betala skatt till alla jävla kroknäsor och somalier som kör ner välfärden sverige i skorna. Jag betalar gärna skatt till Lars Vilks säpo vakter. Tyvärr får man ju inte välja själv vad man vill att ens skattepengar går till, för då hade väl inte dessa så kallade invandrare fått en spänn utav oss svenskar som har fattat vad det handlar om.

 • Bobben79

  Här är min egen variant av Muhammed.
  http://youtu.be/hQKOu2IVpFY

  Den är gjord för att visa att det alltid finns några som är ”lättkränkta”. Ungefär som att du blir kränkt om man påtalar din blindhet. Din Mentala Blindhet alltså.

  Vilks är ingen hatpredikant som du är. Han är en stillsam och gemytlig försvarare av vår yttrandefrihet. En nutida folkhjälte. Hans bilder är naturligtvis konst i samma mån som Picasso och Dali. Man behöver inte gilla konsten, men den är fri att uppskattas eller kritiseras.
  Täppas: Du har nu slutligen visat att du tillhör den mörka sidan.
  Epilog:
  Mörkermannen Täppas ger islamisterna fri lejd för att bränna ner Vilks hus och lägga ut det på Youtube. Kul där, Täppas!
  Du kan väl titta på denna konstfilm och betygsätta det konstnärliga värdet. (Hoppsan det kan du ju inte.) Hur kan du då tycka vad du tycker, din blinde stackare? Du är lika avskyvärd som Muhammed någonsin var. Du vet han som startat hela detta konstverk?
  Lika primitiv som Islamisterna som bränner ambassader för en snällare variant av filmen jag tänkte visa. Lika fantasilös och bitter som tillbedjarna av Pedofilprofeten . Hade du varit en äkta islamist hade du kanske varit farlig på riktig. Om du kunnat se alltså.
  Nu är du bara patetisk att beskåda.

  • GandalfGra

   Ja vad kan man säga…filmen är ju ett lyft från den tidigare…undrar om det var den åsnan som Muhammed flög med från Mecka till Jerusalem…?

 • OscarStigfinnare

  Vi borde avbilda Lars Vilks istället, så får han se hur det känns!

  • jannesh

   Vad tror du Vilks gör då,eldar upp ”avbildarens”hus eller kanske rent av mördar honom?

  • Barak84

   Hahaha Ja! :) Helt ok förslag.

   Nu är Vilks en förstående man och att det skulle göra till eller från när det gäller att veta ”hur det känns” tror jag inte. Jag har lyssnat på några av Vilks föreläsningar och jag har för mig han tog upp det själv på någon av dem. Att han hade fått sådana bilder skickade till sig och det verkade inte vara något han hade något emot. Men absolut. Ett ganska trevligt sätt tycker jag det vore.

   Sen är inte Vilks direkt underkastelsekrävande och jag har inte hört honom uttala något krav på att alla muslimer eller andra ska skriva in något nytt tabu sina religiösa texter gällande att gestalta Vilks på ett sätt eller annat. Men fan. Kör hårt. En stor del av konsten Vilks presenterar är det andra konstnärer som gjort (t.ex det de underkastelsekrävande våldsamma grupperna reagerade på när det gäller universitetsföreläsningarna de avbröt i Uppsala) så det är inte omöjligt att han själv skulle kunna ta upp konsten.

 • OscarStigfinnare

  Vi borde avbilda Lars Vilks istället, så får han se hur det känns!

  • Goja

   Det är ju många som har gjort nidbilder av honom och han tycker bara att det är roligt.

  • Platinaapa

   Säkerligen skulle han bränna svenska flaggan och spränga sig själv utanför riksdagshuset.
   -

   ”Vilks är stor” *boom!*

  • http://www.facebook.com/anders.leander58 Anders Leander

   För fan väx upp din idiot!

  • rotumskanoner

   han har ju t.o.m. gjort nidbilder av sig själv, bland annat genom en rondellhund med ett Vilks-ansikte…

 • Gunnar Brum

  Och så här håller svenska pressen käft och mörklägger. Allt för att ingen skall tycka illa om islamister och samtidigt blanda ihop dem med ”vanliga” muslimer. Dock borde vi ha en tydligare debatt om vad som är en islamist och hur stor del av muslimerna som de fakto är islamister:

  Islamist är ju faktiskt den som vill ha politisk islam på fredlig väg, genom att bli majoritet och demokratiskt rösta fram ett odemokratiskt statsskick, och inte enbart terrorister/revolutionärer. Det verkar ju som att runt 50% av muslimerna vill att islam skall vara politiskt och är det så är det en katastrof med den massinvandring som sker. Vi tar in en enorm potentiell fiendearmé i västvärlden i så fall och som kan kontrolleras av terroristerna/revolutionärerna. Detta borde utredas om något!! Framförallt inte tystas ner och döljas i debatten som det nu sker. Detta kan visa sig vara livsfarligt och den risken får man inte ta. Så är det i alla andra sammanhang i samhället när man bedömer faror och gör riskanalys. Varför inte i detta fall? Vi måste vara mer kritiska till det som håller på att hända.

  Journalisterna diskuterar gärna frågor som riskerar påverka våra barns framtid, som nedskräpning, utsläpp och andra miljöfrågor, men islamiseringen som verkar ske, och som innebär en mycket större påverkan av livsvillkoren för våra barn, är förbjudet att diskutera… Vad har jag missat?

  Bl a här kan man se hur stor del av muslimer som vill ha sharia. De är inte i minoritet tyvärr:
  http://wikiislam.net/wiki/Muslim_Statistics_(Shari'ah)

 • jannesh

  Om nu islamisterna lyder Täppas uppmaning att mörda Vilks ,då tror jag att det” tar hus i helvetet” bland svenska befolkningen.

  • Platinaapa

   Du har dock glömt att det inte är den svenska befolkningens åsikter som betyder något, utan den svenska journalistkårens. Deras samlade reaktion hade förmodligen varit ren samlagseufori. Risken finns att Jan Helin hade sprungit runt och visat upp sin fallos i Sergelfontänen. Vilks har trots allt trotsat deras blasfemilagar.

   • GandalfGra

    :)

 • Sam_the_Sham

  Om man kollar Vilks klädsel och sedan jämför den med Fogelbergs – då ser man mycket tydligt vem det är som är en uppmärksamhetssökande narcissist.

  Att sedan tillskriva denna egenskap till sin motståndare kallas projektion. Det är ett sätt att undvika ansvar för de egna problemen.

  Att gotta sig i sadistiska fantasier om att en ensam konstnär ska lynchas av en mobb, låter för mitt öra som sjukligt.

  Att en person av denna kaliber ska få yttra sig tycker jag är självklart, men inte att det ska finansieras av licenspengar.

 • Existensen

  Varken ironi eller sarkasm är argument.

 • s1901

  Jag vill inte betalas Täppas lön, den får han väl från Sveriges Radio.

  ”en djupt störd personlighet.”…”Jösses vilken liten rädd pojke som måtte sitta där inne någonstans.”…”Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube”.
  Ironi ? Det försvarar han sig med nu.

  Det skrivs av en journalist som har eget program på ”public service”-kanaler.

  Oavsett om det är konst, provocerande eller inte, fel forum…
  LW visar på hur samhället har påverkats av fundamentalismen.

  • http://www.facebook.com/anders.leander58 Anders Leander

   Jag vill inte heller betala Täppas lön, jag vill inte betala licens för SVT ”Public service” skit kanaler och deras PK-styrda program som dom trycker in hjärntvättade svenskars godtrogna hjärnor.

 • KPHarald

  Låt mig först deklarera att jag ogillar Fogelberg men också skatter, särskilt sådana som används för saudisk upprustning eller politikers okynnesresor till Bryssel.

  Problemet med yttrandefrihet vore dock värt en mindre ytlig behandling än vad som här sker.

  Det har t.ex. inte förklarats vad som blir konsekvensen om vi inte är EN Vilks, utan HUNDRATUSENTALS personer hävdande vår yttrandefrihet – i konst, kultur eller politik.

  Är det önskvärt eller inte att vi är många, många fler? Kan vi bära kostnaden för hundratusentals polisbeskydd? Eller behövs det snarare insikter – om invandring, rondellhundar, tro, upplysning och hot mot liv och hälsa?

 • Existensen

  Ironi är de svagas mod och de starkas feghet.

 • http://www.facebook.com/tony.sundstrom.94 Tony Sundstrom

  Är det inegn av vänstertokarna som inser det bisarra i att människor löper amok på grund av en tecknad bild??
  Om nu islam vore den ”fredens religion” man försöker påstå, skulle detta aldrig kunna inträffa.
  Självklart skall alla kunna teckna en bild, kalla den vad man önskar, utan att reskera att utsättas för våld!
  Man kan undra om herr Täppas skulle resonera på samma vis om någon vänstertok blev mordhotad av exremhögern på grund av att vänsternissen utnyttjat sin rätt att vräka ur sig vilken skit som helst i radio.

 • jannesh

  Täppas har av ren feghet lagt sig på rygg och visar strupen för islam i hopp om att få leva den dagen dom tar över.

 • http://www.facebook.com/people/Henrik-Karstens/788366099 Henrik Karstens

  Men om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast…..

  Då menar Täppas att Muslimerna är som en farlig insekt som vi bekämpar och tar avstånd ifrån, ja inte mig emot.

 • Existensen

  Det är ingen konst att vara humorist och satiriker när du har hela statsförvaltningen som arbetar för sig.

 • horn 4

  ”Festligt som att ha trampat i hundlort” Den kommentaren talar för sig själv, kan det vara en subtil ursäkt för han pratar så mycket skit.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1315212102 Martin Häggkvist

  Täppas kan inte kalla någon annan humorlös. Sedan är det helt barockt att jämföra smaklös konst med mordförsök; det rör sig om två helt olika domäner av ”humorlöshet”.

  • jannesh

   Försök att få Täppas att förstå det om du kan.

 • rotumskanoner

  Dra in skattepengarna (inkl. lönen från Sveriges Radio och allehanda handikapphjälpmedel) som läggs på Täppas. Vi vill inte betala för demokratihatande besserwissrar som kräks ut sin skit i etern!

 • gardell

  Vi är nog rätt många som inte vill betala för Täppas parasiterade på de svenska skattebetalarna. Tycker vi stormar hans hus och avslutar detta utsugande!

  Låter slutklämmen brutal? Inte då, den är en del av mitt eget konstprojekt.

 • http://profile.yahoo.com/BVB6E7FRQFTTHCSEEOADIG33XY Miriam

  Man blir ledsen när Täppas inte visar solidaritet med sin mordhotade landsman, vart är världen på väg?

 • nisju

  Rasistkongress!?
  SION verkar mot islamiseringen av världen, för yttrande- och samvetsfrihet.
  Tydligen ställer Täppas inte upp för grundläggande mänskliga rättigheter.
  Är det något väldigt tydligt Vilks rondellhund visat oss är hur mycket vi redan nu kryper för den islamska terrorn.
  Täppas Fogelberg vill att vi ska krypa ännu mer. Vämjeligt!

 • Mentat57

  Motbjudande, Täppas!

  Dessutom självmotsägande då du uppenbarligen inte försvarar allas rätt att uttrycka en åsikt, inte om denna åsikt drar till sig dödspatruller och framför allt tydligen var ”fel” åsikt enligt Täppas.

  Det verkar som om Täppas som så många andra verkar ha glömt bort (medvetet?) att Vilks ritade taffliga teckningar om alla de tre monoteistiska religionerna, islam, kristendom och judendom. Kristna och judar, som är vana vid yttrandefrihet, ryckte mest på axlarna. Endast vissa fanatiska muslimer ställde till bråk.

  Jag kan hålla med om att Vilks inte är mycket till konstnär och verkar högst mediakåt men poängen är att han har all rätt att vara det utan att bli mördad för den sakens skull.

  Intressant är dock att Täppas själv utpekar att en grupp är mer stingsliga än jordgetingar. Bevisligen är andra grupper inte det. Skall vi därför ge upp grundläggande demokratiska principer inför hotet från dessa grupper? Jag svarar absolut ”NEJ!”.

 • GandalfGra

  ”Den här webbplatsen har blockerat dig från att kommentera.”

  http://www.svt.se/ug/lars-vilks-angrar-inte-deltagandet-pa-antimuslimska-konferensen?&_suid=1349447593402024830953853285986

  ;) ))

  Trägen vinner….! Ytterligare ett bevis på att SVT är en odemokratisk statsstyrd demokraturorganisation…!

  Jag har postat en kommentar där hela natten..dom har envisatas med att ta bort den..gång på gång..tydligen föll kommentaren inte SVT i smaken..! Jag har säkert postat kommentaren 20 gånger…alltid har dessa idioter som man inte ens får veta vilka dom är helt sonika tagit bort kommentaren.

  Det blir tydligare och tydligare att vi svenskar ska vara nöjda och knipa igen käften..!

  Hoppas att omvärlden börjar förstå vad som händer i Sverige det är en verkligt oroande trend som vi har..!

  • Barak84

   Sjukt. Men kanske har du fått någon förklaring på mejlen vad som de anser vara så farligt i dina kommentarer att det måste censureras. Finns inte det och du har tid och energi kan du kanske kräva en förklaring på mejlen eller ringa…

   Trist hur som helst. Hann läsa någon av dina kommentarer som jag tyckte väckte en del intressanta tankespår.

 • Existensen

  Den kritiska journalisten tycks vara en utdöende ras. Journalister är antingen anonyma mikronfonhållare eller en slags underhållare. Täppas sällar sig till den senare.

 • tudora

  Täppas sprätter som vanligt ur sig dynga från stacken han befinner sig på.

  • makrill

   Nä den bruna sörjan står SD för

 • panoptikon

  Lars Vilks har flera gånger utsatts för olika mordförsök. Al-Quaida har utfäst en belöning på nästan en miljon svenska kronor till den som dödar honom. varför ? För att han tecknade en hund med Muhammeds huvud. Han har även ritat och drivit med andra religioner.

  Så Täppas menar att för det förtjänar lars vilks att riskera att dödas och får skylla sig själv. Det är anmärkningsvärt att en person på public services har de åsikterna och inte står upp för yttrandefrihet

 • Existensen

  Man kan inte övertala journalister till vad som helst. Men man kan köpa dom.

 • puw

  vilken taskig syn du har på the reality teppas..

 • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

  Hängde upp mig på en detalj: sedan när utgör radikala islamister en ”ras”?

  • makrill

   Enligt SD så har alla en nedärvd essens. Dvs varje nyfött muslimskt spädbarn utgör en demografisk bomb enligt SD. Det luktar raskategoriserng av människor här. Tycker du inte?

 • aeb1

  ”Skyll dig själv”-argumentet är lika vidrigt i det här fallet som t.ex. när våldtagna kvinnor ges skulden då de gått med för korta kjolar. Om Vilks handlat rätt eller inte är en fråga på ”Magdalena Ribbing-nivå”. Graden av självcensur för att inte förolämpa kan diskuteras men inte att mordhotade skall skyddas. Mänskliga rättigheter gäller även för dem vi ogillar.

 • Sven_m_VOLVO

  Jag vill inte se eller höra täppas idiotiska vurmande att döda.
  Jag vägrar att betala skatt eller licensavgifter för dessa dödshot

 • http://profile.yahoo.com/BVB6E7FRQFTTHCSEEOADIG33XY Miriam

  Märkligt, islam kränker människor dagligen världen över och koranen uppmanar till våldsgärningar mot icke-muslimer, men islam får man aldrig kritisera, bisarrt…

 • Sven_m_VOLVO

  Fy fan rent ut sagt Täppas. Står du som journalist inte upp för tryck- och yttrandefriheten så anser jag att du omedelbart ska friställas från dina uppdrag inom public service ägda radio.

 • loggainmig

  Så narcissister som ritar täckningar ska tas ifrån sina medborgerliga rättigheter?

  Skrämmande måste jag säga.

  • ClaraZet

   ”Teckningar.”

   Att Sverigedemokrater ska ha så svårt med stavning!

 • Sanningskommision

  SVT, jag som betalar er och Taeppas loen kraever nu att Taeppas omgaende faar sparken och faar ga och staella sig i koen pa Arbetsformedlingen! Jag vill inte betala for sana som han som onskar livet ur andra och som dessutom vill se det pa Youtube. Taeppas behover professionell hjalp av psykiatriker men det ar nat han faar betala sjalv. Ni faar garna svara mig haer pa Svtdebatt direkt om ni kommer att avskeda honom.

  Mvh Arg skattebetalare

 • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

  Är ”men” ett av världens lömskaste ord? Jag tänker på att Täppas skriver ”Jag försvarar allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt. Men..”. Andra exempel (som Täppas inte har skrivit, nota bene): ”Jag har inget emot judar, men…”, ”Dödsstraff är inte bra, men…”. I Täppas fall, och i mina exempel, så fungerar ”men” snarast som en negation – ”Jag försvarar INTE allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt”, ”Jag gillar inte judar”, ”Jag är för dödsstraff, men inser att det är olämpligt att säga det”.

 • peternordquist

  Sjukt att Teppas tycker att de som ritar en bild på Muhammad förtjänar att dö, ska ha verkligen jobba på public service SR?

 • http://www.facebook.com/kristian.gronqvist.5 Kristian Grönqvist

  Kära Täppas.

  Har alltid gillat Ditt anspråkslösa men ibland roliga munväder. Tänkvärt men oförargligt. Håll Dig till den branschen. Ditt försök till allvarligare konversation resulterar bara i obetänkt ordflöde, som verkligen ifrågasätter Din tankeverksamhets legitimitet. Aldrig hade jag förväntat mig sådan dagisrealism från Dig.

 • ClaraZet

  Täppas är den verklige konstnären som med sin verbala installation här lyckats provocera fram och avslöja avgrundshögern.

  De medverkar antingen de vill det eller ej i hans konstprojekt.
  .
  Länge leve Täppas och yttrandefriheten!

  • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

   Ironi är underbart

   • ClaraZet

    Ja, täppas kan konsten.

    Ironi är allra bäst när den tas på fullt allvar.

    • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

     grattis du verkar nyfrälst, halleluja.täppas den nya messias,

     • ClaraZet

      Det är Täppas som är konstnären – i ord.

      Men jag förstår att du har svårt att förstå det.

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      nja,jag tyckte själv han var trevlig att lyssna på förr,men min natur är att ifrågasätta o vara kritisk när det gäller politik,o när man kastrerar en grundlag med liknelsen ( att se upp för getingarnas vrede)ser jag inget konstnärligt värde i det.Men jag förstår att du har svårt att förstå det.

     • jannesh

      Och alla försöker följa messias med ögonbindel för att slippa se verkligheten.

  • Huginn_Muninn

   Täppas försvarar rätten att yttra sig politiskt korrekt.

  • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

   den begränsande yttrandefriheten menar du väl,tänk på getingarna,tip tap tip tap tippetippitiptap.

 • Grimlos

  Och jag har sedan åratal tröttnat på lattemiffon som Täppas Fogelberg som bosatta i centrala Stockholm kan sitta och ”tycka till” utan att komma i kontakt med verkligheten, år efter år.

 • http://www.facebook.com/anders.lovgren.39 Anders Lövgren

  Religionskritik är oerhört viktigt, och dessutom ganska roligt. Jag förstår inte vad du menar med att Vilks saknar humor, har du sett hans framträdande på SION? Avsnittet när han berättar om fanatikerna som skulle ha ”grillfest” men råkade tända på hans kök och sedan glömde sina identitetspapper på platsen är ju stor humor! För övrigt försvarar du inte allas rätt att uttrycka sin åsikt, det bevisar du i sista stycket.
  Och, för all del. Det har du ju rätt att tycka. Men nog är det beklämmande att en journalist, av alla, tycker att någon som skall mördas för sina åsikter får ”stå sitt kast”.

  • ClaraZet

   Framträdandet på det muslimhatande SIONs konferens kan bara uppfattat som roligt av dem som ser muslimer som ”råttor”.
   .
   Så uttryckte sig också en av talarna: ”muslimer förökar sig som råttor”.
   .
   Ingen på konferensen protesterade eller visade motvilja – inte heller Vilks.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=665607762 Christer Schoultz

  Kommunistsvin

 • Sebake

  Ovärdigt av SVT att publicera en debattartikel som är så undermålig. SVT skulle inte begränsa sina värderingar om yttrandefriheten om anledningen att neka publicera en debattartikel inte är censur utan krav på att den ska vara välskriven. Dessutom, personligen, kan jag inte tolka Fogelbergs mening: ”Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop.” som något annat en hets, uppmuntran till våld. Eller kanske till och med mord ”sedan kan vi glömma alltihop”. För att Vilks dog i den stormningen som Fogelbergs vill se på Youtube? Hetsar man på det sättet har man kommit långt ifrån rättigheterna som skyddas inom ramen för yttrandefriheten. Trovärdigheten för SVT naggas i kanten med publiceringen av den här artikel. Beklagligt.

  • ClaraZet

   Undermålig definieras ”jag gillar inte”?

   Bara i din egen navelskådande värld.

   • M Capensis

    Nej, undermålig som i felstavat (”jounalist”), dålig grammatik (”något slags ambitioner”), och en grund analys med en retorik i klass med en skolgårdsmobbare.

    Och den blir inte bättre av att den tar avstamp i Fogelbergs fantasier om Vilks person och syfte, istället för i verklighetens gärningar och ord.

  • ClaraZet

   Bara i dina drömmar.

   Humor är inte din starka sida. eller är det helt enkelt så att du inte gillar dem som utsätts för Vilks hundskall?

   Tycker att de kan ha det som de har det för att de ”trots att de är muslimer” har fräckheten att komma hit undan krig och förföljelse och be om en fristad.

 • helkoll

  Ett stort antal personer på SÄPO arbetar med att kartlägga och följa islamisters rörelser i Sverige och utomlands. Fiaskoutredningen kring självmordsbombaren och alla gängkrig, gängvåldtäkter, hedersrelaterat våld och mord, rättegångsfiaskot i Södertälje, skottlossningar, anlagda bränder, stenkastning mot räddningstjänst, poliser brevbärare, sprängningar. assistansbedrägerier, åldringsrån på stan och i hemmet, ungdomsgäng som rånar banker och barn, invandringsfiaskot etc. etc.

  Täppas, jag vill inte betala för detta. Vad är din lösning? Ska vi låta dem hållas eller kasta ut pengaslukarna som inte jag och massor av svenskarna vill betala till?

  Delar dock din uppfattning om yttrandefrihet. Fast säger man som jag är man rasist.
  Säger man som du är man PK. SKRÄMMANDE Täppas!

 • helsvenne

  Man kan tycka vad man vill om Vilks och hans konst.
  Täppas tycker att det är ett enkelt sätt att få uppmärksamhet att reta stingsliga muslimer. Som radikal vänsterflummare skulle man förvänta sig att Täppas ställer sig på den utsattes sida i det här fallet,men inte då.
  Betydligt enklare att stå upp för vår tids största galenskap som islamism repressenterar. Lars Vilks har ritat en teckning.
  En teckning som dessa avskum tycker han ska mördas för och istället för att analysera denna monumentala dårskap så tycker Täppas att Vilks får skylla sig själv,därmed slipper Täppas att ta i det verkliga problemet då frågan blir för tung och kontroversiell.. Snacka om att välja den enkla vägen,snacka om intellektuell kollaps.

 • freekarelia

  Om man vill storma andra människors hem, är man då inte en sturmbahnfuhrer?

 • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

  ”När han reser till en rasistkongress i USA för att bli applåderad och klappad på axeln av crème de la crème bland västvärldens mest trångsynta och främlingsfientliga elit har det gått för långt.” Ja de klagade ju på att Vilks hade sagt att han skulle utan problem åka på en KKK-konferens också. Att trångsynen har så mycket gemensamt med de mest eftersatta är beklämmande. Fick den som den ville här skulle vi få exakt samma problem här som där. Fatwan är ju inget värd utan pengarna/belöningen. Det är väl ett budskap åt de dåliga förhållandena och orättvisorna och en bekräftelse på hur det står till. Skulle det vara mindre hundlikt att se på idrottsstjärnor som tjänar hundra gånger mer när man får nöja sig med betydligt mindre? Vad kostar reklamen dig och hur slår den på priserna tror du? Inte behövs det en religion för att befästa orättvisorna! De som förespråkar att din inkomst bara kan öka om skatten sänks spelar ett högt spel. De vill då garanterat inte höja din lön. De vill ta allt och det som blir kvar är än mer hundlika förhållanden. Inte tror du väl att de som vill sänka skatten vill ge dig något? De vill ta allt och det är ju bara möjligt om du medan det sker är tyst.
  Var inte orolig, det finns en strategi med detta spel. Medan du tror att du tittar på rätt saker försvinner mattan under dina fötter. Sedan försvinner golv och den fundamentala grunden för vår existens också och det enda som finns kvar är hat……

  • http://www.facebook.com/people/Pierre-Sternegård/100000614109262 Pierre Sternegård

   Jaha? Vad menar du???

  • ClaraZet

   Bra, en god analys!

   ”Det finns en djävulsk plan . . .”

   Vem tjänar på den?

 • jannesh

  Sturmbahnfuhrer von Fogelberg ,det låter det.

 • svtmoderator

  Testy

 • http://www.facebook.com/people/Johnny-Larsson/100000534507754 Johnny Larsson

  ”Lars Vilks får skylla sig själv. Att smäda en religion och dess utövare är rätt billigt”

  Slår vad om att han inte hade gnällt om det var kristendommen Vilks snackat strunt om.

  • http://twitter.com/hundarsomlundar Bimbo D.

   Nej för då hade han inte behövt livvakter.

  • Mentat57

   Det gjorde Vilks – han ritade en teckning av Jesus som elefant också. Det är inte många som känner till det bara, eftersom kristna är vana vid yttrandefrihet och mest ryckte på axlarna.

   Men du har rätt – Täppas har inte framfört några synpunkter på det.

 • Patrick_Nilsson

  Hmm. man kan nästan tycka att den här artikeln av Fogelberg är en ‘ironisk’ provokation ala Vilks? Får vi nånsin veta hur Fogelberg tänkte här egentligen, det kan nästan inte vara på riktigt?
  Kommentarerna här visar att många tog det på allvar och ser med oro på islam framväxt i Europa, om det nu är berättigat eller inte.
  Enligt PewResearch stiger muslimbefolkningen i Sverige till 10% om drygt 17 är, och detta oroar mig en aning också. Det låter främlingfientligt kanske, men det handlar ju om islam, inte nån fredlig religion som hinduism eller buddism, för då skulle jag inte bry mig ett dyft om dess framväxt.
  Islam kulturen har kvinnoförtryck, homofobi, medeltida shariah lagar och antidemokrati automatiskt inbyggt. Jag förstår inte varför Täppas Fogelberg, om det nu är med ironi eller inte, och många i svenska media låter islam utbreda sig i västvärlden utan kritik.

  • Barak84

   :) Ja man kan nästan tycka det. Och jag skulle vilja göra det. Tolka artikeln så. Men jag har svårigheter med det. Jag försökte ta hjälp av en annan här som var helt säker på att det handlade om ironi och fråga hur denne dragit den slutsatsen så säkert (disqus eller svt verkade dock ha någon form av störning då och vägrade att släppa fram min kommentar).

   Jag menar visst det borde vara omöjligt att en journalist och författare skulle kunna ha en sådan lättvindig syn på exempelvis yttrandefriheten eller människoliv som Täppas Fogelberg presenterar med den här, i mina ögon, obehagliga artikeln… det ser även jag. Men jag kan inte av artikeln som sådan och känner till för lite av Täppas Fogelberg som person för att kunna utgå ifrån att det faktiskt handlar om ironi. Och jag har själv flera gånger varit med om att någon säger saker som gjort att jag varit helt övertygad om att det handlar om ironi, eller att något spännande försök att förtydliga helt idiotiska och farliga resonemang… men där det visat sig att de faktiskt menar det de säger och som de säger det. Utan någon som helst ironi inblandad.

   För de finns. Alltså inte bara de som kräver att alla (precis alla… troende som icke troende) ska underkasta sig just deras intolerans och att deras religiösa tabun och fantasier ska gälla alla. Utan även de som jag tycker artikeln här representerar och som kanske Täppas är en del av eller möjligen ironiserar över. De som ursäktar och försvarar dessas krav. Som anser att flickan får skylla sig själv då hon inte hade burka på. De som anser att det är de mest intoleranta, lätt”kränkta” och våldsamma som ska styra samhället. Att det är dessa som behöver skyddas från yttrandefriheten istället för tvärtom.

   • exosse

    Det klokaste inlägget i denna debatt, Fogelbergs artikel inkluderad. Bravo.

   • Patrick_Nilsson

    Det beror väl på hur pass pigg och på gott humör man är om man kan uppfatta författarens uppsåt till satir, ironi eller bara rak på text på rätt sätt, antar jag.
    Håller med din beskrivning av vad på engelska kallas ‘apologist’, de som ursäktar och försvarar islam/muslimers krav i all oändlighet.
    Som exosse sa, ett mycket klokt inlägg, tack!

 • Huginn_Muninn

  Du är inte rolig, Täppas. Det tragiska är att du tror du står på den goda sidan–detgör du inte! Du borde tilldelas ”miners award”. Ingen har lyckats få huvudet längre upp i arslet än du.

  • jannesh

   Därav allt skitsnack.

 • http://twitter.com/KjellHenry1 Kjell Henry Svensson

  Täppas klumpar ihop Lars Vilks och våldsamma muslimer i en grupp ”dumskallar”. Skillnaden är dock enorm, Lars Vilks har inte brytit mot någon lag, eller talat illa om muslimer, han har ritat en hund…
  Våldsamma muslimer bryter mot Sveriges lag och försöker mörda Lars Vilks. Man får tycka vad man vill om Vilks teckningar men nog fan är mordförsök ett värre brott än att rita en teckning (speciellt i ett land som säger sig ha yttrandefrihet. . .)?. . .

 • Snowflinga

  Yttrandefriheten är mycket viktig. Alla för säga sin mening så länge som man inte hotar någon. Yttrandefriheten är hörnstenen i demokratin. Även Täppas Fogelberg får säga vad han vill fast han tycker att man skall storma huset på andra som utnyttjar deras rätt till yttrandefrihet.

 • sanningen_vinner

  Hej SVT, ska ni verkligen avlöna en man som uppmanar till mord? Det känns inte riktigt ‘public service’.

 • walborg

  ”Men om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast.

  Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop. Snälla. Glöm Lars Vilks.

  Låter slutklämmen brutal? Inte då, den är en del av mitt eget konstprojekt”?

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  413 kommentarer har på något underligt vis blivit 196.

  Censur finns väl inte i Sverige?

 • trimmarn

  Det är klart ATT ”journalisten författaren”INTE är ironisk,det är absolut hans åsikter som kommer fram.Han är en av alla dessa ”opartiska journalister” inom den statliga SVT och SR.

  • makrill

   Han gör ju som Vilks gör. Vilks säger att han inte delar SIONs och SD:s värderingar trots hans agerande. Men enligt dig måste ju Vilks göra det. Så dubbelt….

   • idiotplague

    Och var skriver trimmarn att Vilks delar SION´s/SD´s värderingar?
    Fogelberg skriver däremot svart på vitt att han är trött på att betala Vilks polisskydd och att han anser att det bör tas bort så att Vilks hus kan stormas av de som Fogelberg på ett aningen islamofobiskt sätt likställer med jordgetingar.
    .
    Det här handlar inte om SD, firren. Och någon ironi är det knappast frågan om. Och skulle det vara ironi är den omöjlig att upptäcka; Fogelbergs artikel har hyllats av diverse debattörer på det här forumet som tidigare har beklagat sig högljutt över att Vilks polisskydd kostar för mycket.
    .
    Yttrandefriheten är absolut och Fogelbergs mening ”Jag försvarar allas rätt att få uttrycka sig MEN Vilks får skylla sig själv (om han blir mördad för att han uttryckt sig) ” är därför inte kompatibel med en absolut och obegränsad yttrandefrihet.
    Den är att likställa med : Jag är emot dödsstraff MEN vissa brottslingar får skylla sig själva om staten avrättar dom.

    • makrill

     Nä där hållerjag inte med dig alls. Jag håller inte med täppas i denna fråga men ser ironin i slitklämmen vilket ha väldigt snyggt påpekar. Att du medvetet väljer bort ironin visar att han lyckats med sitt uppsåt, precis som Vilks har gjort med rondellhunden. Människor som har extrema åsikter är bokstavstrogna och handlar därefter.

     • idiotplague

      Du menar alltså att Täppas har skrivit en hel artikel där han driven tesen att ”Vilks livvaksskydd kostar för mycket och därför bör det avskaffas eftersom Vilks ändå bara använder yttrandefriheten till att underblåsa hat och fördomar”- men att hela artikeln bara är ironi?
      Det skulle alltså betyda att Täppas i själva verket inte har några som helst problem med att Vilks livvaktsskydd kostar pengar och inte heller några som helst problem med att Vilks ritar rondellhundar?
      .
      Frågan är då, makrill, VARFÖR har Täppas skrivit artikeln och VAD är hans UPPSÅT med den?
      Är hans uppsåt att idiotplague ska missa ironin (för jag har missat den-inte medvetet valt bort den) , eller vad menar du?

     • makrill

      Som du ser håller jag inte med honom i sakfrågan. Däremot så ser jag slutklämmen som ett ironiskt vilket han själv påpekar. Att han då får igång er där vissa vill förbjuda honom att föra fram sitt budskap visar att uppsåt fungerat. Vissa av er tycker nämligen att yttrandefrihet enbart ska gälla vissa.

     • exosse

      Nej, oätliga fisk, vissa av oss tycker att yttrandefriheten ska begränsas till ord och argumentation. Från alla sidor.
      -
      Våld, mordbränning och dödshot är inte något jag inkluderar i yttrandefrihet. Inte heller krav på blasfemilagar.

     • makrill

      Jag håller helt med dig på den punkten. Som du ser håller jag inte med Täppas i sakfrågan men ser att han är väldigt tydlig med att det sista är ett ironiskt uttalande.

     • idiotplague

      Jag har inte mycket att tillägga eftersom exosse redan har svarat dig på ett alldeles förträffligt sätt.
      .
      Men
      jag undrar bara en sak; Du , som vet vad som är ironi och vad som inte är ironi, i Täppas artikel..;
      Slutet (det om att storma Vilks hus) är alltså ironi? Men det om att avskaffa Vilks livvaktsskydd är alltså inte ironi?
      Du skriver att ”du håller med honom i sakfrågan”? Vad är ”sakfrågan”? Att Vilks livvaktsskydd kostar för mycket och därför bör avskaffas?
      .
      För övrigt har jag inte skrivit ett ord om att förbjuda Täppas att framföra sitt budskap .

     • makrill

      Jag skrev att jag inte håller med honom i sakfrågan. Läs hans slutkläm så ser du ironin

     • idiotplague

      Jag vet inte vad som är ironi och vad som är seriöst menat i Täppas artikel och därför vet jag heller inte om jag håller med honom i sakfrågan.
      Och Nej, jag ser ingen ironi. Varken i att han vill avskaffa polisskydd för mordhotade personer eller i att han vill att tidigare mordbrandsutsatta hus ska stormas- ingen av de två sakerna är vidare lustig eller någonting att ironisera över, om du frågar mig.

    • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Lite ”Alice i underlandet” av grova överdrifter och logiska grodhopp. Yttrandefrihet är ju inte att underblåsa hat och förakt, även om det kräver polisskydd är det inget bevis. Att det militärindustriella komplexet krävde en ny fiende när kommunismen la ner vapnen är inte att drömma i grumliga färger utan ett faktum. För dem som föredrar mardrömmen står många stater och makter bi… Det är ju bara möjligt att fångas av kriget som framtiden om man själv står på vacklande existentiell grund. Konstigt nog har den klingande klangande makten bara människor som tror på en trygg framtid som fiender….. Det är väl därför man underblåser hoten och föraktet med all kraft.

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      hej gunilla

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      ”hej gunilla” ? Du misstar nog mig för någon gammal kärlek…

      ”Yttrandefriheten är absolut och Fogelbergs mening ”Jag försvarar allas rätt att få uttrycka sig MEN Vilks får skylla sig själv (om han blir mördad för att han uttryckt sig) ” är därför inte kompatibel med en absolut och obegränsad yttrandefrihet.
      Den är att likställa med : Jag är emot dödsstraff MEN vissa brottslingar får skylla sig själva om staten avrättar dom.”

      Yttrandefrihet skrevs nog aldrig med tanke på att att få skyffla ur sig hat och förakt. Det är väl där de trånga skorna verkligen klämmer.. Om Vilks vill vara en företrädare för dumheten så har han väl friheten att vara det, men det har ju inget med yttrandefrihet att göra…

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Åh, jag förstår. Du tror att castoropollux o jag är en och samma person?
      .
      SÅ ovana är ni att bli bemötta från ett mer bildat, omdömesgillt nyanserat och välunderrättat kritiskt perspektiv att ni tror att JAG är den enda här i landet som har förmår upprätthålla ett sådant, av allt att döma.

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      ursäkta ,tog fel efter några dialoger med castoropollux så insåg jag det,ett lite mer bildat omdömesgillt nyanserat o ödmjukt,debattspråk från dito.något att tänka på kanske?

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Jo det ska vara en så bildad person som du att bedöma det. Du som inte ens vet vad en ”sexist” är utan tror att det är ngt som har med nymfomani att göra!

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      ha ha ha ha har du aldrig förstått sarkasmer.jag ville ju bara skoja lite,men föralldel, med intelligens borde du genomskådat ironin,men nej.har du något mer modernt feministiskt ord man kan skoja om .månne?

   • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

    man måste inte tillhöra något parti alls för att ha inkorrekta åsikter,i detta land kategoriseras folk på direkten vid oliktänkande,detta är inget nytt,var lika dant förr,sticker man upp huvet i fårskocken o har egna ideer så kommer farbror jante på besök.

    • Snowflinga

     Även tant jante

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      ja här är det mycke TANT JANTE, åsiktspolisen fick spel igår o stoppade allt inkorrekt,men jag lärde mig ingenting av det.tvärtom.

     • Snowflinga

      Ibland föstår jag inte jag vad som händer när inlägg försvinner. Är det tekniskt fel eller vad är det?

      Jag blir inte klok på det.

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      pk-polisen ser allt,aja baja

     • makrill

      Ja jag fattar inte detta heller. Jag såg dock att moderatorn försökt lägga ut texter med order testy. DE kanske har ngt tekniskt problem just nu. Jag har själv haft samma problem och tror faktiskt att det inte beror på någon åsiktspolis denna gång. Spara inlägget lägg ut det igen så vi kan slå varandra med våra argument och motargument ett hederligt argumentslagsmål. Jag daskar till dig med min makrillsfena och du svävar förbi som en snöflinga och ger igen och viceversa.

     • Snowflinga

      Det är tråkigt med censur för så som du skrev tidigare så borde inte inlägg försvinna. För i debatt måste människor kunna ha olika åsikter.

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   Har alltid uppfattat Täppas som stor humorist, varmhjärtad och genuin. Inget av det kommer för mig med Vilks. Tål man inte Täppas är det något fel på mottagaren, så mycket har hans radioröst färgat etern av hjärtats lust att det råder ingen tvekan. Omphallos var väl kul en gång. Yttrandefrihet är nog inget pathos Vilks bär utan en alldeles för stor hatt. Skulle Vilks reta nassar bleve ju resultatet detsamma. De är väl ”religiösa” de med, så våldsamma som de är…
   Det hans kritiker och motståndare egentligen saknar är väl ett riktigt liv, då finns inte särskilt mycket att skratta åt.
   Det är väl ett ödets komiska självironi att sion väljer 11 september som mötesdatum. Alla fakta om 9/11 tyder ju på att det absolut inte var ett muslimskt angrepp, det bevisas trefalt enastående fort under kortare tid än 12 sekunder. Att denna grupp bara kan se det de vill se får väl vara betecknande för den agenda de redan skrivit under. Att de är lättledda och ovetandes och har självbedrägeriet som främsta egenskap gör dem till obekymrade verktyg för helt andra krafter. Det militärindustriella komplexet har ju inget bättre för sig än att underblåsa konflikter…

   • trimmarn

    Vilket ”#¤&´%&¤svammel,skrattretande.

    • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Är du ytterligare ett exempel som inte kan skilja på sak o person?

     Svara bara på frågan. Hur kommer det sig att det tog knappt 12 sekunder för 440 meter skyskrapa att falla ihop? Det är detsamma som fritt fall.

     • s1901

      Skiljer du själv på sak och person.
      Två nlägg upp skriver du ”Det hans kritiker och motståndare egentligen saknar är väl ett riktigt liv, då finns inte särskilt mycket att skratta åt. ”

      Din humoristiska vän Täppas skriver om Vilks;
      ”Karlen är mer narcissist än påven är katolik.” ”lika korkade och humorlösa som konstnären själv. Dumskallar som retar sig på en annan dumskalle.”

      Vem kan inte skilja på sak o person ?

      F.ö vet jag inte vad attentaten mot WTC har med det här att göra, mer än möjligen i konspirationsteoretikers hjärnor, men när något faller så blir det fritt fall.

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Känner du till fd CIA-agenten och numera whistleblowern Susan Landauer?
      .
      Skriv annars in hennes namn i sökrutan på youtube och lyssna till vad hon har att säga om allt det där och lite till!
      .
      Hon har bla blivit arresterd pgra att hon anklagats för brott mot ”Patriotic Act” och suttit fängslad därför i 4 år utan rätt till laga prövning för sitt brott.

   • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

    jaså, det räcker med att man har en trevlig radioröst,det förlåter alla avsnoppningar på oliktänkande som denna man brukar ägna sig åt,det verkar pågå rekordslagning om vem som är mest pk på detta forum.o lättledd,haha detta inlägg lyser ju av en lättledd författare.

    • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Ja jag tycker att Täppas har gett skränfågeln fiskmåsen det erkännande den behöver. Jag kan oxå inse problemet med att bara en radioröst inte säger allt, men då får man bortse från otaliga timmars lyssning. Inte har då fiskmåsens svingar och kurvor i etern varit det underhållande utan allt det andra som ger Täppas den personliga prägel av att vara varmhjärtad, harmonisk, trevlig och välkommen röst i etern…

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      ja visst låter han trevlig o harmonisk,men världen utanför är inte det.mot vissa hot hjälper inte kramar o diplomati,det går helt enkelt inte att tiga ihjäl.det finns massor av exempel på det, även om gammelmedia försöker tysta o mörka.

 • Fru_Herr

  Förfäderna som byggde demokrati, yttrandefrihet och skaffade lika rättigheter åt kvinnor vänder sig i gravarna när Täppas vill avskaffa allt de kämpat så hårt för.

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   Det är ju att betraktas närmast som en cirkuskonst att få Täppas att se ut som godhetens och demokratins fiende.

  • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

   Vilka ”förfäder” som nu ligger begravda skaffade de svenska kvinnorna lika rättigheter?
   .
   Den som uttalar sig i dessa termer vet sannerligen inte mycket om sin egen västerländska/svenska kultur o historia!

 • Sockna

  Om Täppas tycker att det är jobbigt att betala för Vilks skydd så kan han ägna sig att åtgärda orsaken till problemet, vilket vi alla vet inte är vad Vilks säger eller tycker, utan de krafter som tvingar Vilks att ha polisbevakning.
  Här har du ett exempel kära Täppas.
  CNN

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   JA men varför bjuder inte Vilks in de närmast sörjande till vernissage. De kan sitta där och håna förtryckta människor hur mycket de vill. Inget kommer att hota dem och inget kommer heller besvära dem…. Ordet är fritt, så och konsten.

   • Sockna

    Ja ordet är fritt, även du får ge uttryck för (enligt min mening) vansinniga åsikter precis som Täppas men jag hotar inte att slå ihjäl dig för det. Det är där det islamister tycker och det jag tycker skiljer sig åt.

 • CoopCoor

  Kan ingen storma Täppas hus och sedan lägga ut detta på internet? Täppas är lika obehaglig som Islamisten i Frankrike som förra året mördade judiska barn samtidigt som han filmade allt.

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   Är han! De kopplingar du gör får det att låta som du är den farligaste, tom för dig själv. Är du religiös? Du får då till det på enastående ologiskt sätt. Är ”Islam” verkligen din fiende? Du gör ju demoniseringen till ett lika hemtamt attribut….

  • ClaraZet

   Vem är det nu som uppmanar till brott?

   • idiotplague

    Det var säkert bara ironi. Tror du inte det, Clara?

    • makrill

     Vad tror du? idiotplauge om du anser det vara ironi varför ser du då inte Täppas slutkläm som ironi?

 • sunniva80

  ”Glöm Lars Vilks”. Vilks, har för mig och många andra blivit en symbol för yttrande friheten som (på papper) fortfarande existerar i detta landet. En rättighet som Journalistkåren av alla, motarbetar till förmån för att kränkningsindustrin skall blomstra.

  Respekt: för alla journalister som genom tiderna gett sina liv för att i kampen mot nazismen, kommunismen, och det politiskt korrekta.

  Förakt: till nutidens svenska journalister som tar demokratin för givet, ser till sina egna karriärer, mörkar sanningen och vägrar respektera folkets åsikter.

 • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

  yttrandefriheten får aldrig det aldrig kompromissas om,lär er det på detta forum,hoppas kommentaren kommer fram.

 • audiowner

  Hela Täppas F är eller snarare VAR ett konstprojekt, satt man på TV ja, det gick inte att undvika den politiskt korrekta Fogelberg. Visst det ger jobb att hålla sig vän med de som bestämmer, genom att förstärka deras budskap.

  Den kampen som mänskligheten utkämpar just nu är mellan de som tycker att de som känner sig kränkta då deras övernaturliga föreställningar har blivit förlöjligade och därför reklamerar de rätten att mörda andra som uppmärksamma det löjliga och pekar på dumheten som bara religion kan göra sig skyldig till. Ja! jag betalar gärna för de få som trotsar dumheten, som brukar i väst lyftas av en opportunistisk skara politisk korrekta konstnärer och kulturarbetare som måste rätta sig efter överheten som har rätten till det rätta budskapet, så de kan fortfarande hoppas på att bli uppringda för ett uppdrag, en intervju, en artikel, som kommer att bekräfta den falska bilden att Gud bara skapar snälla människor. Opportunism drivs av dessa krafter, där pengarna finns, det ger jobb, rätten till den rätta åsikten.

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   Hur ser du på Israels rätt att mörda andra då? Är det ett korrekt sätt att mörda på med rätt religion? Har den bara djävulska fiender? Då är du likadan som dem du kritiserar… Demoniseringen fungerar och du är lättlurad..

   • audiowner

    Religion är det högsta uttrycket för kulturer, det innebär att ”Gud” skapar utvalda folk, problemet med detta är att det resulterar i andra folk som inte bli utvalda och mot dessa kan man beter sig hur som helst även mord eller slaveri, läs Bibeln gamla testamentet är en studie hur ”Gud” straffar egyptierna med fantasifulla genom pest, mördande av deras förstfödda mm.

    Det samma gäller för Islamister i sina tolkningar av det ”Hadith”, det variabla budskapet mot judar eller väst, man skräddarsyr det gudomliga budskapet så att även ”Gud” hatar den man själv hatar. Därför vikten att avslöja dumheten i det bedrägliga med att förtrycka den öppna dialogen genom att kväva det fria ordet genom blasfemilagar mm, aktuellt i dagens Europa.

    • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Jag har läst mycket bibel och faktisk funnit en tro. Det har tagit tid och varit en lång kamp från att ha vuxit upp i ett fullständigt oreligiöst hem. Vad som är skrämmande i många svenska kyrkor o församlingar är samma inskränkthet som finns i så många andra sammanhang. Så om miljön är trygg så har man samma konstiga inställning till åsikter som inte är i linje med den accepterade. Det är inte bara Knutby som hyser underliga strömningar, de är betydligt vanligare än så. Lyssna på något av Livets Ord eller andra deras beskrivningar om andra och svarta väsen år lika livfulla som i andra ”kyrkor”. Det är väl egentligen inget underligt att beskrivningarna av fienden demoniska egenskaper är så lika i väst som i andra ”väderstreck”. Valet av arv är fritt. Vägrar vi blodutgjutelse blir det inga krig, inget hat. Gör vi som i Norge kommer vi längre. Sedan kan man ju undra vilka krafter som vill späda på hatet mellan folk. Vapenskramlet är väl lika tomt som det är högt och garanterat lika innehållslöst.

     Håller med dig, utom i att de som inte blir utvalda förmodligen har mest problem med de som påstår sig vara de utvalda. Om inte gud finns så kanske det aldrig funnits något verkligt medel mot egoismen. eller också existerar egoismen och då kan det vara bra att det finns en gud som kan och vill göra en ände på det. Människan är ju fri att välja sitt arv, öga för öga eller förlåtelse, i det senare fallet blir det ju knepigare om inte bekännelsen är genuin. Då blir ju kristendomen snart en munnens bekännelse medan hjärtat fortsätter pumpa hat….

     Det är väl kanske lätt att ”falla” för den starkes rätt genom GT’s lödiga beskrivningar, men vem påstår att ordet där inte kan bedra, eller rättare sagt att läsaren själv går i fällan och bara bekräftar sitt hat, sin egoism och förakt. Ordet kan tolkas i det oändliga och den eventuella skönheten sitter som med motivet i betraktarens öga…

     Det är då beklagligt att de flesta som säger sig veta så mycket om Islam inte själva har några som helst personliga upplevelser av något övernaturligt än möjligtvis Twilight Zone.

     • audiowner

      Jag har läst Bibeln och Koranen och även Torahn och funnit förklaringar som leder mig till att det inte Gud som skapade människan utan människan skapade Gud, och vi eller snarare en grupp människor använder sig av begreppet ”Gud” för att komma undan med det mesta i vår mänsklighet. Inte längre kan vi i väst vara rädda för att häda som på 1500-1600 talet förutom det som händer i det fördolda, som ex våldtäkter av små barn på Katolska seminarier eller förföljerserna av HBT personer inte så långt härifrån, i länder som Ryssland, Vitryssland m fl.

      Den religiösa hjärna kan skapa samma upplevelse som monoteistiska religioner, genom ex politiska doktriner som har som mål att ge vissa individer behovet av tröst i en paket-lösning på sina problem, oavsett vad problemen handlar om, det värsta ex. där är Nordkorea. Hur vi skapar dessa ledare, Jesus-figurer som verkar ha övernaturliga krafter, men för att uppleva påståenden som levereras av överprästerna som kan även vara partiets representanter, kräver att du stänger av allt de kritiska tänkande och låter dig invagga i en sagoberättelse som inte ha som krav att vara sann. Andra individer vill inte leva i en låtsas värld bara för jag sakna min mormor eller är rädd för döden eller vill återuppleva din hund i himmelen, utan hittar värme, kärlek, vänskap mm i relationer med människor av kött o ben, musik, konst, naturen, universum kunskap mm, och genom att konstatera att vi är faktiskt empatiska individer när inte Guds partier påbjuder att vara misstänksam mot en viss grupp, de andra med andra gudar, människor eller nationer eller folkslag eller som vägrar att acceptera att kvinnor är också människor.

      Men säkerligen ”din” Gud är en snäll en, som har utvecklats tillsammans med det empatiska svenska samhället. Jag gissar på en ”vänsterkristen Gud” som värnar om Palestina men inte skulle ha något att straffa judar, har jag fel? :-)

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Det var intressant att läsa ditt senaste inlägg också. Behovet att att forma gud efter sin vilja, att höra det man vill höra kanske kan skådas exempel på i GT. Enligt pingstvännernas beskrivning är ju GT en beskrivning av människans strävan att nå gud. Att bli erkända osv men aldrig nå fram. Den vägen är ju fylld av allahanda vedervärdiga beskrivningar och andra kanske mer trösterika, allt beror ju på läsaren. Men beskrivningarna av hur man lurar varnadra på förstfödslorätt, gifter bort den fula systern osv. Lurar favorit sonen på arvet osv rymmer väl en hel del brutal fatalism och kanske humor. 10 guds bud, du skall icke stjäla kan väl bara vara allvarligt menat åt dem som inte visste bättre…

      NT däremot, då enligt Pingst, är guds initiativ till att möta, söka människan, vilket ju ger den fria viljan en helt annan dimension.

      Dina sista rader förstår jag inte. Tror på en snäll gud? Jag skulle vilja se Ekman driva månglarna ur templet! Jag menar om nu någon säger sig vara gudomlig, så sätt igång. Ordet är fritt. Varför vänta, världen är full av falska profeter och Jesus måste väl med sitt humör och sin kritik av judarna ha varit den förste och knappast den siste. Ska man tro NT hade han humor mitt i alltihop. Judarna frågade hur han botade sjuka på en Söndag osv, förlät synder, det var ju ingen hejd på karln. Varför vill ni veta det? Vill ni bli som jag? Det är stor humor, livskvalite och meninglös åt döva öron…

      ”Vänsterkristen Gud” Det låter syndigt dumt när du säger så. Har Gud sagt att det heter så? Då har du uppfunnit en själv. Va fasen är ”vänsterkristen GUD” för nåt? Jag är ju högerhänt!

      Jag har inget emot Judar eller några andra så länge de inte försöker tvinga mig eller hota mig. Eller är beväpnade, då börjar jag verkligen undra om inte judarna uppfann gud efter sitt behag. Det var vällovligt för deras syften. I avighet amen..

     • audiowner

      Hotad!? Oj nu blev du kränkt kanske, dags att avsluta dialogen. Adjö. :-)

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Det är oftast det enda sk ”argument” som fascisterna har att bemöta även mina inlägg med – att jag skulle vara kommunist.
      .
      Men även jag är faktiskt i viss mån ”troende” precis som du , om ej direkt kristen utan mer åt det mystika hållet och befinner mig ganska långt bort från politiken öht. Har faktiskt rätt svårt att engagera mig i den öht fast jag tycker att jag borde.
      .
      Och kommunist har jag definitivt aldrig varit utan ligger väl mer i så fall åt det socialliberala hållet – men verkligen inte heller åt det nyliberala, vilket i mångt o mycket sammanfaller med ren och skär korporativism på det sluttande planet mot fascism.
      .
      Vi får se nu om detta inlägg tillåts stå kvar, eftersom de flesta av dem som jag postat som öht innehåller ngt om fascismen som väsen obönhörligen censureras.
      .
      Man får gapa o gasta hur mycket som helst om kommunism och utan minsta grund tillvita sina debattmotståndare sådana sympatier men inte så mycket som knysta om fascismen.

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Jo det är ett säkert tecken att man har att göra med inskränktheten när varje argument bemöts med ”kommunist” ”vänster”. Det har aldrig varit så roligt att skåda den direkta förvåningen i att svara. ”Du vet ju inte ens vad en kommunist är”. Förvåningen var så plakat att den bara kunde vara sann. Fegheten har väl inga egentliga argument utan frsöker bara få ge luft åt något grumligt hat, ungefär som den torra veden bara väntar på bränsle. Det är mytbilden som gäller och den är ju inte mindre demonisk än i andra förtrycktas sammanhang. Det konstiga är ju att de inte känner något gemensamt med den som lever under samma inskränkta villkor och ofria val.

      Jo hatet har ju ett stort och oinskränkt utrymme men inga inlägg om motoriken bakom hatet får vara kvar… Det var likadant på Aftonbladet, man fick kalla andra vad som helst bara det hade vänsterklang och var nedsättande..

      Alla menar de sig vilja bekämpa främmande inskränkthet och så gör de samma fel och visar samma obildade förakt som de de säger sig bekämpa… Någonstans sa väl någon ”bekämpa eld med eld” och ville låta och verka riktigt klok …

      Jag har nog mer eller mindre fått erkänna mina begränsningar och min oförmåga. Det var ingen särskild förlust utan bara en resa mot något bättre. Har heller aldrig varit kommunist, ens läst ett manifest eller Marx eller något i den stilen. Under yttrandefriheten såsom den definieras i trånga utrymmen får man stå ut med en hel del skit.

      Jag har läst ”scum” och det var inget svårt att förstå bakgrunden och händelser som skapade dessa rader. Det har inte gjort mig till hatare av något annat än en låg människosyn. Det är ingen bekräftelse på hur män är inte heller på hur kvinnor är. Den som blivit illa behandlad utan tröst, blir snart bitter och besviken.

      ”Det sluttande planet åt fascismen” är en intressant bild. Ingen är så förfärande fort på väg åt fel håll som nyliberalerna. Det går fort utför, det glatta livet :)

 • durken

  Täppas får mig att kräkas!

 • Benny L ”Pursvensk”

  Ja du Täppas, jag är också trött att vara med och betala din och alla andra vänster-journalisters lön, så därför har jag slutat att betala radio/TV-licens!

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   Det är nog bra att vi har media som inte odlar förakt och hat. Jämför med den fria median i det stora framgångsrika landet… Hey Dixie Chicks….

 • s1901

  I Täppas nya samhällsordning gäller;
  misshagar du en grupp som i sin tur hotar dig eller t.o.m försökar handgripligen skada/mörda dig, får du skylla dig själv. Åtminstone i de fall du kan befara att de reagerar på det viset.
  Jag antar att det gäller den som misshagar alla slags extremistiska rörelser.

  I det samhället sätter fundamentalisterna nivån för yttrandefriheten.

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   SD-anhängare har då visat sig ha alla de egenskaper de säger sig avsky. De tar lagen i egna händer, trakasserar och snackar skit och bedriver förtal. Jag kan ge dig otaliga exempel ur verkligheten på att de är inte bättre än dem de kritiserar och fick de hållas skulle de bli etter värre och inte ett dugg bättre.. Eftersom de verkar sakna viljan och det utan religion..

   • s1901

    Va ? Svarade du mig ?

    • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Kanske det men det är disqus som har hand om systemet så klaga hos dem..

   • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

    viss skillnad på att kritisera än att mordhota.vad skulle du valt-kritik eller stening?

    • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Av mothuggen att döma är det inte jag som väljer. Det känns främmande… Närmast religiöst. De verkar inte heller tåla kritik eller påpekande om bristande förstånd. De är lika som blåbär.
     Karaktärsmord är den vanligaste agendan bland spökena, där förekommer vänster, kommunist, foliehatt och annat nedsättande. En rörelse växer i detta land som har samma attribut, samma förakt för oliktänkande och svårt för kritik som dem de anser är vår största fara…. Världen är en dubbelbottnad tom hink som skramlar hemskt mycket i vinden. ..

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      ja ,alla har rätt till sina åsikter,men varför aldrig någon kritik mot islams våldskultur,jag känner mig orolig i alla fall.

     • makrill

      Visst f-n kan du ivårt samhälle vara kritisk mot olika religiösa samfund. Det jag vänder mig emot är att man beskyller muslimer för att stå för allt ont. De ska inte behöva ta ett kollektivt ansvar för vad vissa extrema islamistiska personer gör. Glöm inte vad Cameron sa i Munchen

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      jag beskyller inte alla muslimer för att vara onda,men varför aldrig kritik mot dom extrema,tex dom som hotar vilks,min fråga blir ju aldrig besvarad,så än en gång-är det rätt att sätta pris på hans huvud för en tecknings skull?

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Alla sd-anhängare jag känner är onda. Ska jag bekräfta det efter deras politiska tillhörighet eller deras natur? Jag vet att det inte är Åkessons fel, men vem kom först. Ja inte var det Åkesson… Vem kan fö mäta sig med Åkesson ? Jesus Mohammed? Åkesson har ju alltid slips och är oljigt välkammad så det blir inte ens dött lopp om ni ens förstår vad jag menar.

     • makrill

      Problemet är att SD genom sitt principprogram gör det. De talar om en nedärvd essens och att deras syn på folkstyre är ett annat än vad som anses vara brukligt. Det är därför Kent Ekeroth kan säga att varje nyfött muslimskt spädbarn utgör en demografisk bomb. Det är att dra alla över enkam det

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      jag är ingen fanatisk sd-man snarare en fritänkare,men en sak är säker,islam hör inte hemma i sverige,tids nog blir vi medvetna om det.har inget med ras att göra,jag skulle inte heller tolerera jehovas,scientologer mormoner bli för många eller annan hjärntvätt.

     • makrill

      Nä det är väl som du säger med de där sekterna som du tar upp. Islam har nog sina sekter de också. Jag tror de finns lite här och där. På 70-talet fanns om du minns Guds Barn ngn kristen sex sekt om inte jag missminner mig som hade en fruktansvärd kvinnosyn. Jag tror fortfarande att man enbart kan bekämpa dessa destruktiva extrema rörelser enbart med demokratiska metoder.

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Är inte väst våldskultur och hot mot allt som hotar avslöja dess natur en alldeles för stor vit elefant. Vem styr ditt perspektiv?

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      jodå om du menar usa o deras förbenade oljekrig,helt rätt.men det var inte det jag syftade på.mitt perspektiv styrs av instinkter till en viss del,men som sagt deras religion är skrämmande,ta o ge är vänskap.att bara kräva är något helt annat.fråga amerikas indianer.här kommer jag o är en bättre människa,du är bara en enfaldig hedning utan gudstro.har själv upplevt detta.

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Bra rutet! Kunde knappast sagt det bättre själv!
      .
      Jag har också blivit mordhotad av dessa krafter i landet, men skulle knappast tro att jag skulle erhålla ngt dygnetruntbeskydd av polisen för det.
      .
      Dessutom sextrakasserad på nätet av en SD-are som var invald i kommunalfullmäktige i Södertälje pgra hans rasistiska avsky för min afrikanskfödde sambo. Jag polisanmälde även detta fall, men det ledde naturligtvis inte till ngt åtal i brist på ”bevis”.
      .
      Därtill har jag blivit uthängd på flashback där jag tilldelats inte mindre än 5 egna sidor som en riktig monsterhäxa som äter barn och kan antas vara särskilt skum just på gra min ”neger” till sambo av folk som helt uppenbarligen tillhör det gäng som förstört debatten på Newsmill och där de jublar i kapp över att de lyckats få mig avstängd därifrån.
      .
      Ngt som de sedan tar som intäkt för att försöka få mig avstängd även här ifrån SVT/Debatt och också lyckats med två gånger utan att det funnits ngt giltigt skäl till det.
      .
      För mer info – se min blogg:
      .
      http://sangamar.tumblr.com

 • http://www.facebook.com/people/Roger-Karlsson/100000490047070 Roger Karlsson

  Håller naturligtvis med Täppas i alla delar av hans resonemang. Vill bara lägga till att Vilks `konstverk ` är så tråkigt och förutsägbart att det är tveksamt om det kan kategoriseras som konst eller estetik överhuvud taget. Många av kommentatorerna på denna lina är för övrigt fasen så bedrövliga då de saknar all uppfattning om konst och estetik samt att de synes sakna all hyfs. Men som är fallet med kamrat Durken så saknas tydligen inte sura magar. svenskhetsfundamentatlism och talibana föreställningar om allt som inte är vitt, manligt och kristet som synes vara en slags norm i detta sammanhang. För övrigt har Vilks fel då han blandar samman konst och tryckfrihet och där anser jag att Vilks själv diskvalificerar sitt verk som konst. Vilks avsikt var inte att prestera ett konstverk hans avsikt vara att provocera och med sitt verk ansluta till en rasistisk tradition av semithat att i falskeligen använda konst och estetik som en sköld mot ifrågasättanden och framför allt att undkomma ansvar. VIlks synes ha åstadkommit är just att ansvarsbefria sig själv i fråga om sin rasism och sitt rasistiska tilltag. Vilks blir därmed inte bara till en usel konstnär utan även till en feg krake helt i nivå med många av kommentatorena på denna plats som inte vågar framträda med namn och bild.

  Roger Karlsson

  Hanhals

  • http://pulse.yahoo.com/_VOTICDCHHFFZCKBGDAYLUFP7KY simon

   stenhårt! rakt på sak.

 • incontro

  Äntligen nån som talar om att kejsaren är naken. Tack Täppas !

  • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

   ja vi får se upp med getingsvärmen,men dom kanske muterar o blir snälla arbetarbin i stället.

 • ClaraZet

  Har hela SD-gänget på FB trummats ihop till ”gilla-stormen” på alla anti-Täppasinläggen på den här tråden? oavsett innehåll och språkbehandling får de ibland upp till mer än hundra tryckningar.
  .
  Bra Täppas att du sjunger ut – ta det som en framgång!
  .
  Jämför med Zolas: J’accuse . . .

  • Snowflinga

   Det var kanske människor som inte tycker att en konstnär skall få sitt hus stormat och bli dödad därför att han gjort teckningar.

   • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

    Skulle han inte vara beredd att dö för sin sak, för sin konst? För sin tro och övertygelse om demokrati?

    Om Vilks kritiserade makten istället för offren kanske han skulle få andra anhängare, men han kanske inte ens kan formulera sig? Mytbilden om ”terrorns gud” är väl Västs uppfinning! Den politik de bedriver om totalitär ekonomisk makt kräver ju medel hur ska annars deras metoder kunna praktiseras/välsignas? Tänk om attentat skedde på fel ställe där inga ekonomiska incitament skulle vara vinstrika och lönsamma för låglönesatsningar….

    Sedan kan man väl undra över varför väst i sin forskning har ägnat underligheterna så mycket pengar och resurser. MKULTRA http://wp.me/p1zCpc-7h07, Falseflag operations, den mest förskräckliga vapenarsenals abc som finns osv osv. Är det av frukten vi känner träden så råder ingen tvekan om var skuggan kommer ifrån..

    7/7 9/11 under båda dessa attentat bedrevs terrorövningar med samma tema som angreppen?…. Har ödet och turen ingått ett avtal med politiken? Ja vad ska man säga, om inte det känns bäst att något närmast djävulskt står som fiende, det helgar ju alla medel för ändamålet. Det är väl för någon en viss tröst…

    • s1901

     Herregud människa. Ska han dö för sin sak ? Att han ritade en teckning.
     Resten är bara rent virrvarr som du rapar upp, gång på gång.
     Håll dig till ämnet tack !

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Vilka vantolkningar! Jag frågade om han var villig att stå för sin sak. Det finns mindre människor än så som är större än Vilks.

      Han är ju som Täppas påpekar, ivrigt angelägen att vandra i Tigerburen det är väl som sagt var dumdristigt. Att staten vill upprätthålla en anda av att det finns ett hot gynnar en viss sorts krigisk politik. Det har absolut inget med Vilks konster att göra. han åker ju bara med och är glad för att inte bli bortglömd…

  • s1901

   Jag tycker du kan sluta med ditt tjat om SD-anhängare och ”avgrundshögern”. Det är ingen höger-vänster-fråga, inte heller en fråga om Vilks är en bra konstnär.

   Det som retar många är att Täppas budskap är det att Vilks får skylla sig själv och att han inte ska ha beskydd.
   Om hela kröikan är ironisk så fattar jag inte vad han menar, att raden om stormningen ”ursäktas” med en ”rolig” formulering ändrar inte innehållet i krönikan.

   • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

    Det är ingen konst att göra som Vilks!

    • s1901

     Jaså, tycker du det. Men det handlar inte om det, läs en gång till

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Täppas har konstfärdigheter. Det håller jag med dig om… Vad har Vilks uppnått?

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      något du känner tacksamhet för inför framtiden.även om du inte riktigt förstår det nu.

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Jag vet inte, men blir det inte billigare att inte utmana en ”fiende”, att inte vilja krig? Har du försökt att kramas lite? Det är inte så farligt som du tror…

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      krama en fiende eller va mena du? ja man kan ju alltid hoppas att man anpassar sig till den nya ordningen,värre blir det för kvinnorna,4 fruar är väl kanske inte så dumt-eller?

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Vilks skapar problem och hindrar ju andra konstnärer så vad har han vunnit på att bli sig en böld på något mörkt ställe…

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      helt fel konstnärskallet är inte ett självändamål,det överlever på grund av att idkaren förmedlar ett budskap,man kan inte kompromissa om det.om inte konsten är gränslös står den ju o faller pladask.vad anser du om ecco homo utställningen.här pratar vi riktiga provokationer.av solidaritet till yttrandefriheten stöder konst idkare varandra,inte politiska åsikter. detta är vilks problem ingen annans.

  • exosse

   Om Täppas Fogelberg är svenska vänsterns motsvarighet till Emile Zola, så känner jag mig lugn inför framtiden.
   -
   Mycket lugn.

   • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

    Ja det är skönt att Täppas är den vi ska vara minst rädda för…

  • http://pulse.yahoo.com/_VOTICDCHHFFZCKBGDAYLUFP7KY simon

   de har en hel här av tummen upp -anhängarkonton :D söta boskap :D

   • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

    Om du betraktar dina meningsmotståndare som boskap, så tycker jag att du ska tänka en gång till. Jag vill inte följa Godwins lag, men du förstår säkert hur jag menar?

    • http://pulse.yahoo.com/_VOTICDCHHFFZCKBGDAYLUFP7KY simon

     kreatur av första rang stolt och trygg med hotfulla addresserade kommentarer.. *rycker på axlarna*

    • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Det är väl en form av uppskattning att bli sedd som boskap. Någon har ju nytta den. Det kanske kvittar vem.

     Godwin var en trött debattör. Möjligtvis är hans tanke sprungen ur den tyska vanmakten att hela tiden bli kopplade till nazimen. Det är kanske något att begrunda nu när framtiden står för dörren. Vem och vad tjänade man och i vilket syfte? Vad vanns och vad gick förlorat….. Allt har ett pris, det är inte till att komma och klaga efteråt. Då blir man som de flesta en hängiven historieförfalskare eftersom det inte går att leva med sanningen.

 • Nils Nilsson

  I mitten av 80-talet bilpendlade jag till mitt jobb sju mil från hemorten. Jag vill minnas att i december sändes en adventskalender med Täppas som berättare. Jag älskade de morgonresorna i mörkret som lystes upp av rösten som spred värme och gemyt.
  Desto större blir besvikelsen av den Täppas man möter idag i Ring P1 och den här artikeln. Nu utstrålar han bara grinighet och förakt för människor med andra åsikter än hans egna.
  Det är förbluffande att en person som undertecknar med journalist och författare kan släppa ur sig något så undemåligt som den här texten. Delar av den skulle inte klarat kommentarsfiltret på Newsmill.
  Istället för att ondgöra dig över kostnaderna för Vilks livvakter borde du kritisera islamisterna.
  Ännu mer borde du ondgöra dig över vänsterfascisterna som tvingar sverigedemokrater tvingas gå med livvakt.

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   Det är synd om Sverigedemokraterna. :) Jag hade några som grannar och de fick ansvar att vattna hos mig när jag var bortrest, de bytte sina repiga lp-skivor mot mina välvårdade, de spred förtal och skitsnack och är lika oansvariga och otrevliga idag. Jag kommer aldrig respektera dessa som några medborgare..

 • idiotplague

  Yttrandefirhet är att ha rätt att måla en streckgubbe utan att för den sakens skull bli mordhotad.
  Det gäller Vilks likväl som det gäller exempelvis Elisabath Ohlsson Wallin.
  Täppas skriver att han vill avskaffa polisskyddet för mordhotade personer- och det är ingen grov överdrift eller logiskt grodhopp från mig, utan det är vad han skriver.
  .
  Dina konspirationsteorier om att ”det muslimska hotet” skulle vara uppfunnet/skapat av USAs militärindustriella komplex är lika absurda som dina teorier om att judarna/Bush låg bakom 11/9.
  Tror du att de islamister som tände eld på Vilks hus eller de som attackerade honom på föreläsningen i Uppsala i själva verket var CIA-agenter?

  • http://pulse.yahoo.com/_VOTICDCHHFFZCKBGDAYLUFP7KY simon

   ”Dina konspirationsteorier om att ”det muslimska hotet” skulle vara uppfunnet/skapat av USAs militärindustriella komplex är lika absurda som dina teorier om att judarna/Bush låg bakom 11/9.”

   –nej, se ”powers of nightmares” sök på youtube.

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   De som tände på huset var ute efter belöningen… Var de religiöst hörde hemma är väl egalt.

   Jag har inte påstått att judarna /bush låg bakom 9/11 absurditeterna står du för alldeles utmärkt själv. Klokare människor än du har då förstått problemet med det militärindustriella komplexet tom långt innan du var född http://sv.wikipedia.org/wiki/Dwight_D._Eisenhower. JFK varnade i sitt tal för secret socities innan han blev mördad…Den du tjänar tål tydligen inte begreppet ”konspirationsteorier” de praktiserar dem hellre. Farfar Bush stöttade Hitler och nazismen med medel från den bank han var styrelseordförande för ända tills amerikanska staten satte stopp för det. Detta är fakta, om det kan förstås hur det skiljer sig från något så fatalt som en åsikt.
   GW Bush är nog inte betrodd med något större ansvar i klubben, eller menar du att något av hans framträdande före under eller efter presidentskapet överglänser sin signatur? Att vem som helst kan bli president ska inte ses som ett mått på hur stor demokratin är utan hur liten den kan te sig när faktum speglar sig genom verklighetens dimmor… Sedan sitter står och klänger kockarna vid dessa grytor och resultatet är väl inte svårt att skåda, man bedriver hellre krig på falska villkor än tar hand om problemen hemma. Var inte låneskulden och krisen för den vanlige amerikanen en perfekt bomb att släppa i en populär president knä. Ett mer välplanerat sätt att bakbinda någon får du leta efter…

   • idiotplague

    Enligt de två bröderna som dömdes för mordbranden så var det väldigt väsentligt var de hörde hemma religiöst.
    Du kanske anser att det är egalt var gärningsmännen hörde hemma religiöst- men i det här fallet litar jag mer på gärningsmännen än på dig. Inte för att du skulle vara opålitlig utan helt enkelt eftersom gärningsmännen själva motiverade sin gärning med sin religiösa tro. Och gärningsmännen vet nog mer om sitt motiv än vad du gör.
    .
    GW Bush farfar har ingenting med hoten mot Vilks att göra. Inte heller den amerikanska låneskulden har något med hoten mot Vilks att göra- så det är så OT som något kan bli.

    • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Nu misslyckades deras attentat turligt nog, men för att få belöningen var de väl ändå tvungna att ge godkända motiv för att erhålla belöningen…. Ta bort pengarna och du har snart ingen efterföljd. Det är så ekonomiskt förtryck fungerar och det är ju oturligt nog lönsamt. Så det är väl inte svårt att förstå vilka som står bakom det. Det har inget med religion att göra..
     Du talade själv om konspirationsteorier som om de bara var teorier. Du kan inte ens läsa och förstå hur saker och ting hänger ihop?? Det är lätt att förstå hur enkelt det är att bli dessa krafters nyttige…

     • idiotplague

      Det var dom inte alls eftersom dom inte erhåller någon belöning för ett misslycklat brandattentat.
      Intressant teori du sitter inne med, att profeten mohamed inte har någonting med religion att göra. Får jag föreslå att du offentliggör den teorin under ditt rätta namn?
      Förslagsvis i södermalmsmoskeén.

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Du borde bli brottsutredare. Alla är ju skyldiga bara du anser det…
      Du menar på fullt allvar att motivet är borta eftersom de misslyckades. HAHA

      Jag ahr aldrig sagt att Muhammed inte har med religion att göra. Vad får du allt ifrån? Palmeutredningen eller Kwast?

      Förstå skillnaden, att förtryck kan bedrivas med religion som medel men förtrycket önskas och befäst från annat världsligt håll. De som vill utöva sin makt och tjäna ofantligt mycket pengar utan att behöva dela med sig. Om du tror att det är gudomligt så kan bara förklaringen vara att du kanske är alldeles förtappad. Det hoppas jag verkligen att du inte är…

  • http://pulse.yahoo.com/_VOTICDCHHFFZCKBGDAYLUFP7KY simon

   bbc adam curtis kan utveckla det där mer och krossa dina föreställningar om någon eventuell konspiriation mot la viks.

   • idiotplague

    Nu var mitt inlägg ett svar på costropollux påstående, men eftersom disqus fungerar lite si och så hamnade mitt inlägg här istället.
    Konspirationsteorier angående 11 sept får du ta med castropollux.
    Att det finns en konspiration mot Vilks torde vara ställt bortanför allt tvivel. Måla en bild på mohammed i ditt eget namn, Simon, så kommer det garanterat även att konspireras mot dig.

    • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Så Vilks eventuella hot står i så bjärt kontrast mot vad som faktiskt utspelade sig 9/11. Alla de offren kräver väl större respekt än så!

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   ”Uppsala i själva verket var CIA-agenter” Av beteendet att döma ligger det ju nära till hands. Vad dessa än var så hade en gud värd bara namnet inte fått dem att framstå som sådana idioter. Det var pengarna de var ute efter. Fatwan är fullständigt värdelös utan pengarna… Det är som att tala direkt till lågt stående varelser. Som Palin också gjorde….De är ju så infernaliskt lika varandra, de som sprider och underblåser hat på bägge sidor. CIA har nog flest idioter per capita. Skandalerna kring denna organisation och dess praktiska avläggare har duggat alldeles för tätt genom historiens regn.

 • Wirus78

  ”Jag försvarar allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt. Men…”

  Tycker täppas att våldtäkter är tjejers fel med?
  För korta kjolar? För mycket smink?
  De får skylla sig själva om de provocerar fram våldtäkter eller hur?
  Lagen ska inte försvara dessa som får skylla sig själva när de visar sig bland män(som man självklart måste räkna med beter sig så)

  Ganska vidriga åsikter du sitter inne med.

  • AreHumansGettingBetterAgain

   ..

 • Bengt_Johansson

  ”Jag försvarar allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt. Men om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast”.

  Den som skriver så här, har inte förstått mycket om yttrandefrihet, och är inte en riktig journalist. Journalister är de som in i ryggmärgen förstår det viktiga i att värna yttrandefriheten. Den journalisthögskola som utbildat Täppas Fogelberg bör inte ges statliga pengar.
  De som är ”stingsliga än jordgetingar” för kritik, är just de som skall utmanas, gör man inte det, så finns det snart inga fria åsikter, för då är det de som är ”stingsliga än jordgetingar” som avgör vad som får sägas, och då finns det ingen ”allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt” kvar.

 • up2north

  Även Täppas har rätt att ha en åsikt. Varför uppmanar han till våld?
  Varför är han trött på att skydda en konstnär som gjort teckningar av både kristna, judiska och islamska symboler. Det är bara en grupp som hotar med våld och som går till angrepp mot Vilks – blir Täppas inte trött på dem?

  Tänk att en enkelt teckning gjord för fem år sedan och vars tolkning ligger i betraktarens ögon – ingen vet ju hur Mohammed såg ut – fortfarande får politiska islamister att hota och vilja mörda. Det är ju därför Vilks har beskydd. De politiska islamisterna avslöjas genom en enkelt teckning som odemokratiska och våldsbejakande. Varför kan inte de ta en debatt varför angriper de?

  Kan det bero på att politiska islamister inte vill ha demokrati, inte vill tillåta religions frihet, inte låta människor själva besluta om sina liv? Al-quida och talibanerna har den grundinställningen

  Det tog lång tid att utveckla vårt samhälle till ett samhälle med friheter – religionsfrihet, mötesfrihet, yttrandefrihet – det är många friheter som vi måste vara rädda om.

  Konsten påverkar och lyfter viktiga frågor. En enkel teckning avslöjar de politiska islamisterna som odemokratiska. En parallell är den konstinstallation som ledde till politiska fängelsedomar i Ryssland. Genom att uppträdda i kyrkan avslöjas de starka band som finns mellan kyrka och stat.

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   ”Även Täppas har rätt att ha en åsikt. Varför uppmanar han till våld?” Gör han? Våldet är ju det Vilks själv ber om…

   Här släpper ju polisen ut misshandlarna ur häktena kvickt så att de kan fortsätta sina gärningar och intentioner, men du har större problem? Är det en konst att polisen kan slippa den välförtjänta uppmärksamheten? Är polisen för våld (?), av de många anmälningarna mot verksamheten kan man tro det…

   Hur många gånger nämner du ”politiska Islamister”? Förtryckets marionetter är inte desamma som förtryckaren. Om du slutade se ett religiöst problem kanske du skulle förstå vilka krafter du har att göra med och att du har mer gemensamt med de förtryckta än vad du vill tro…

   • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

    Väldigt bra formulerat! Instämmer till fullo!
    .
    Samma krafter som initierar, iscensätter och regisserar dessa upplopp i arabvärlden drar naturligtvis lika mycket nytta av att folks uppmärksamhet här i Väst styrs bort från deras egna egentliga förehavanden genom att istället ägna sig åt detta nygamla religionskrig mellan Abrahams barn.
    .
    Alla gör de sig självmant till förtryckets marionetter och sprattlar lika hjälplöst i dess trådar.
    .
    Min sambo som precis som Kerstin Berminge på Motvallsbloggen hängt med så pass länge och intensivt i dessa utrikespolitiska turer att han redan långt innan på förhand lyckats förutsäga vad Västs ingrepp kommer att leda till för konsekvenser, som tex att invasionen i Libyen skulle leda till rasförtryck och ett långvarigt inbördeskrig och att även Mali skulle komma att bli drabbat mm liknande, har tex fäst min uppmärksamhet på det faktum att i de wahabitiskt anfäktade staterna Saudiarabien, Qatar och Bahrein har det inte synts röken av sådana här muhammed-upplopp, trots att det är ju just i dessa länder som den enda form av islamsk trosutövning odlas, som utgör ett imperialistiskt hot gentemot andra.
    .
    Hur kan det komma sig tro?


    • exosse

     Man behöver inte ta makten i ett land där man redan äger den.
     -
     Det är väl rätt uppenbart?

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Förstår inte vad du menar.
      .
      Vilka är det som redan tagit makten i vilket land och apropå vaddå närmre bestämt.
      .
      Utveckla gärna dina tankegångar lite mer explicit!

     • exosse

      Du ställde en fråga.
      -
      ”… i de wahabitiskt anfäktade staterna Saudiarabien, Qatar och Bahrein har det inte synts röken av sådana här muhammed-upplopp… Hur kan det komma sig tro?
”
      -
      Den ”arabiska våren” var (och är) alldeles för strukturerad både till ordning och tempo för att vara en spontan revolution. I området finns två aktörer med muskler nog att regissera något i detta format; USA och muslimska brödraskapet. De första diktaturerna som föll befann sig på USAs planhalva, vilket gör MB till den troliga regissören.
      -
      De wahhabitiska länderna är redan renläriga, enligt MBs sätt att se på världen. Och de imamska råden har stort inflytande, och kommer att lyda husse när den tiden kommer. Ingen anledning att ställa till bråk där med andra ord.

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Du uttrycker dig inte särkilt tydligt. Jag förstår fortfarande inte riktigt hur ditt svar på min fråga egentligen ser ut. Men det kanske beror på att orken börjar ta slut.
      .
      Får ta mig en ny titt på din text i morgon, så får vi se om det klarnar då istället.

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Vad representerar tumskruvar för dig? Om maktens roll ska stärkas , om förtrycket ska öka och invändningarna och protesterna kvävas, kanske du befinner dig i Sverige? EU’s skugga faller allt längre öcver rikets ne´medborgare, varför är så få nöjda med politik och de storvulna löftena? Vilks kanske skulle ägna demokratin en tanke istället och sin konst, vi har snart inga möjligheter att behålla makten över medlen och lagarna.

    • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Tack:) Om hälsan och koncentrationen bara var lite bättre så skulle det vara riktigt roligt att förkovra mig mer i era inlägg. De verkar lovande och faktaspäckade.

     Historien upprepar sig med en envishet som inte får folk att fundera…bara känna igen sig eller hemma i ett öde de aldrig vill ta kommandot över….

     Med tanke på vilka banditgäng som också ledde invasionen av Libyen har vi all anledning att fundera över västs motiv…
     Inget är nytt under solen. :(

     Undra på att det finns så få spår av verkligt stora kulturer. Den moderna lämnar bara fler lik och större sophögar efter sig. Det är väl också en slags konst. Konsten att låta bli att bygga något bestående, berikande, betryggande och varmt. Något riktigt mänskligt helt enkelt, det kan ju bara svårt för dem som inte vill..

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Åh stort tack för respons!
      .
      Vi tänker tydligen väldigt lika och synd därför att du inte har tid att kika in på min blogg!
      .
      http://sangamar.tumblr.com
      .
      Den är inte särskilt bra ännu. Jag ska göra om alltihop genom att skaffa mig ett annat slags bloggkonto för det nuvarande har så trist design och är svårskött. Men där kan du bla läsa en del jag skrivit om allt det fruktanvärda som drabbat Libyen sedan Västs fejkade ”humanitära” invasion och om alternativa sätt att tänka och bygga samhällen än här i Väst.
      .
      De ”nya” vetenskapliga paradigm systemteoretikerna inger dessutom hopp om livet anser jag! ( Inte särskilt nytt längre dock, men lyckas ändå inte ta sig in bakom järnmurarna runt de akademiska hegemonierna! Istället delar Vof ut förvillarpriser åt dem som förestår detsamma här i landet. Den Scientistiska Vetenskapskyrkan håller ställningarna kring vakten om folkets själar!)
      .
      För närmre info – se http://www.lagerroth.com

 • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

  Den välkände bloggaren Kerstin Berminge, fil mag i vetenskapsteori, har återigen en lika utmärkt analys av denna Vilksdiskussion, som av allt annat hon rapporterar om på sin blogg: Motvallsbloggen:
  .
  http://www.alba.nu/motvallsbloggen/index.php?s=Vilks&submit=Search
  .

  Efter en noggrann redogörelse för yttrandefrihetens principer ( dem som de flesta, inklusive berörda inom mediebranchen, tycks helt okunniga om!) pekar hon på den förevarande dubbelmoralen i förhållande till reaktionerna inför tex Maja Lundgrens roman, var hon namngav och avslöjade en del kulturpersonligheter, då alla plötsligt förfasade sig och hänvisade till rent etiska skäl och den ”goda smaken” för en begränsning av yttrandefriheten. Just sådana, alltså, som absolut inte får stå i vägen för Vilks att uttrycka sitt hånfulla förakt gentemot världens alla muslimer.
  .
  Klart läsvärt!
  .
  Seriöst framförd religionskritik är en helt annan sak än föraktfullt hån maskerat till sk ”konst”
  och det finns gott om folk världen över som kunnat framföra sådan även mot islam, utan att för den skull bli mordhotade. Inte minst den sympatiske panafrikanisten professor John Henrik Clarke, trots att hans kritik knappast är av den mildare varianten.
  .
  http://sangamar.tumblr.com/post/29143420773/professor-john-henrik-clarke-om-den-patriarkalt

  • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

   Vem ska bestämma vad som är ”seriöst framförd religionskritik”, och vad som är ”föraktfullt hån maskerat till sk ”konst””? Du? Jag? På något sätt måste det ju gå att avgöra vad som är vad? Kanske en nämnd? Vi hade en sådan, för länge sedan. Censurnämnden. Och, ja, jag har läst Kerstin Berminges blogg-inlägg…

   • scepticism

    Fil.mag? Om man nu är så ”titelsjuk” (dock inte riktat till dej) så man måste skriva ut detsamma borde man åtminstone ha pejl på läget. Berminge är inte fil.mag., hen är fil.dr.

    • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

     Same, same, but different. Du förstår uppenbarligen vad ”argumentum ad verecundiam” innebär? Jag är (fiktivt) teknisk doktor i reaktorteknik (det är jag inte :) ). Därför har jag RÄTT, när jag anser att reporäntan bör sänkas.

     • scepticism

      Oh, jääz, oh jääz…det var snarare titleriet som var intressant i det här fallet. Till Berminges fördel får man väl säga att har man stått ut med att införskaffa en fil.dr. i den (akademiska) världen, har man ju åtminstone visat prov på uthållighet och självständighet. Det kanske inte direkt pekar så mycket på att man förespråkar en allmängiltig sanning.
      .
      Alla vetenskapsteoretiker vet nämligen att det inte finns någon sanning, utan bara att man anlägger olika perspektiv, typ.

     • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

      Nu får jag faktiskt hålla med dig, lite. Ett nödvändigt (men inte tillräckligt`) rekvisit för att kunna trycka ”fil.dr” på visitkortet är att man är uthållig. När det gäller ”självständigheten” håller jag inte med dig. Procentandelen idioter bland ”arbetare” och akademiker är ungefär lika stor. Men akademikerna (ja, ja, jag hör dit!!!) kan överskyla ren dumhet och brist på förnuft med citat, och inlärda intellektuella finter. Om man går ut fordonsteknisk linje eller blir socionom har mer göra med uppväxten föräldrarnas bakgrund att göra än med hur smart man är. Det här har jag kommit fram till alldeles själv. Och inte från ett ”underifrån-perspektiv”. Och jag är verkligen inte socialist. Jag har bara, under årens gång, träffat så många kloka & duktiga individer som saknar formell utbildning. Och ungefär lika många totalt hjälplösa, och obegåvade, individer med ”examen” som knappt vet hur de ska ta på sig byxorna på morgonen. Bak, eller fram? Jag har en civ.ing i Teknisk Fysik, och det säger nästan ingenting. Jag har mött människor som har suttit hemma i föräldrarnas källare och uppfunnit fantastiska saker. Jag har mött ännu fler, med visitkorten fyllda med titlar, som jag har behövt följa ut till Arlanda för att se till att de hamnar på rätt flight. Utan att fastna i rulltrappan på terminal 4 :)

     • scepticism

      Visst är det så….en titel gör inget geni. Jag träffar också människor som är hur street-smart som helst som INTE är akademiker. Det finns inget självklart samband där.

    • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

     Ärligt talat är jag inte mer intresserad av titlar än att jag riktigt orkar engagera mig om folk är fil dr. eller fil. mag och håller knappt reda på vilket som är det ena och det andra.
     .
     Det anmärkningsvärda i KB:s fall är att hon är kunnig i vetenskapsteori, vilket är en stor bristvara i detta land och därmed också väl tränad att tänka i logiskt/analytiska och väl genomreflekterade banor.

     • http://www.facebook.com/people/Camilla-Grepe/706563353 Camilla Grepe

      Tyvärr finns det stundom ett sista bäst-föredatum, även på akademiker.

     • http://pulse.yahoo.com/_VOTICDCHHFFZCKBGDAYLUFP7KY simon

      uppenbarligen kan inte DU peka på vart hon har fel i sitt resonemang?

     • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

      Har du läst artikeln skriven av Kerstin Berminge, som Gunilla Madegård refererar till? Gör det. Det finns inget ”resonemang”. GM nämner, och länkar till ”något bra hon har läst”. Mer än så är det inte.

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Ja ja. Vi vet det nu – att alla som inte tycker som ni tycker tycker något som är helt ”undermåligt” hur välgenomtänkt och mitt på kornet det än är.
      .
      Ni underkänner ju allesammans precis allt som andra skriver i sina artiklar. Det enda som är intressant att läsa är det som ni själva klottrar ner i kommentarsfälten, trots att det är så enahanda enfaldigt att man måste vara precis hjärndöd för att orka hålla på med det år ut o år in.
      .
      Det är ju inte för inte som det ena kommentarsfälten efter det andra tvingas stänga ner.

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Mot dumdristigheten kämpar man förgäves.

     • Nisse_Hult

      Nej, det är inte underligt att det ena kommentarsfälten efter det andra tvingas stänga ner. Särskilt när vissa inte kan låta bli att kalla sina motdebattörer för ”hjärndöda” och det de skriver för ”enahanda enfaldigt”. Jag har full förståelse för att du blev avstängd från Newsmill med ett sådant språkbruk.

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Ja vi vet! Det är bara ni som har rätt att per parti och minut döma ut era medmänniskor som hjärndöda och deras resonemang som svammel och kräva av dem att de låter sig uppfostras av er att inte vara så ”lättkränkta”.
      .
      Inte tvärsom, för då går ni fullkomligt i taket av kränkthet och gapar efter censur och jublar i kapp över att ni lyckats rensa banan från dem som ger er mothugg med era egna medel.

     • Nisse_Hult

      ”Ja vi vet! Det är bara ni som har rätt att per parti och minut döma ut era medmänniskor som hjärndöda och deras resonemang som svammel och kräva av dem att de låter sig uppfostras av er att inte vara så ”lättkränkta”.”

      Vilka vi? Har jag dömt ut ditt resonemang som ”hjärndött”? När har jag gjort det? Den enda som använt sådant språkbruk vad jag kan se är du.

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Du har väl alltid gjort gemensam sak med alla dem som dömer ut sina åsiktsmotståndare som totalt hjärndöda – det är väl inget du behöver hymla med.

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      I det är jag den första att instämma. Men de allra bästa blir ju bara bättre ju äldre de blir som tex denne gamle man som trots att han numera är långt över 80 är sällsynt framsynt för sin ålder och lika nyfiken på att fortsätta sitt eviga sökande som tidigare:
      .
      http://www.lagerroth.se.
      .
      Och Kerstin Berminge ligger sannerligen inte på sofflocket och vilar på sina lagrar hon heller utan ser nog till att hennes hjärnceller håller sig fräscha.
      .
      Till skillnad från alla dem som nöjer sig med att år efter år tuta ut den enahanda enfalden och aldrig någonsin vågar sig på att göra ett perspektivbyte och precis som de jesuiter som erbjöds att titta i Kopernikus kikare då vägrar göra det pgra att de inte vill riskera att få sin världsbild/självbild ifrågasatt.

     • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

      Jag vet inte vad du har för relation till KB, och det är inte viktigt i sammanhanget. Du resonerar lite tokigt, bara. Alla akademiker tränas i att tänka logiskt och analytiskt – det är ju liksom det som är meningen med övningen :) Men alla lyckas inte – man kan få examen ändå, så svårt är det inte. Du kanske missade mitt exempel på hur man svänger sig med akademiska titlar (jag har en sådan, f.ö. ..)? Fysiker uttalar sig om nationalekonomi, medicinare om sociala frågor. Nobelpristagare kan uttala sig om i stort sett vad som helst – alla lyssnar! Du får gärna förklara för mig varför någon som har doktorerat (?) i vetenskapsteori är en auktoritet på området yttrandefrihet-extremreligion. Jag väntar, men håller inte andan för då lär jag dö.

  • exosse

   Jaha, nu har jag läst inlägget du rekommenderade. Det ett väldigt ordrikt sätt att säga ”Goddag yxskaft” på.
   -
   Debatten här handlar inte om att Vilks ska få rätten att visa sina alster överallt. Den handlar om att han ska ha rätt att göra dem, andra ska ha rätt att ställa ut eller trycka dem, OM DE SÅ ÖNSKAR, utan att bli mordhotade eller attackerade. Vilket alltså inte Täppas tycker.
   -
   Sen får man hålla isär orsak och verkan. Hela mediabevakningen runt Vilks är orsakad av hoten mot honom. Inte tvärt om.
   -
   En liten undring också: Varför tyckte du att det var viktigt att berätta att bloggaren hade en fil mag i vetenskapsteori?

   • http://www.facebook.com/people/Camilla-Grepe/706563353 Camilla Grepe

    ”En liten undring också: Varför tyckte du att det var viktigt att berätta att bloggaren hade en fil mag i vetenskapsteori? ”
    Kanske för att sälja in ett budskap hon själv någonstans inser haltar? Det är alltid jobbigt när det inte räcker med fakta.

    • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

     Det är alltför vanligt, och benämns ”argumentum ad verecundiam”. Se nedan.

    • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

     Kom gärna med relevant kritik av KB:s resonemang istället för att försöka diskreditera mig för att jag presenterat hennes kvalifikationer.
     .
     Inte helt utan anledning eftersom vid det tillfälle då yttrandefrihetsfrågan i förhållande till Tintin var på tapeten många av de som nu återigen deltar i samma drev, ondgjorde sig just över att vederbörande inte ansågs ha tillräckligt höga kvalifikationer för sitt ställningstagande att flytta serien över till en annan avdelning i Serieteket.

     • http://www.facebook.com/people/Camilla-Grepe/706563353 Camilla Grepe

      En relevant kritik kan till exempel vara att KB blandar ihop begreppen censur och refusering. Lars Vilks har möjligen vid tillfälle refuserats i likhet med andra konstnärer (det vet jag ingenting om). Vad som däremot skett vid flera tillfällen är att han först bjudits in för att senare förklaras icke önskvärd, då utställningsansvariga fått kalla fötter.

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Det är väl rent konkret att slippa trubbel. Det går att klara sig utan Vilks, för nu blir ju inga alster utställda, ingen blir utställd eller sedd…. Så Vilks gör inte yttrandfriheten en tjänst utan en björntjänst minst sagt.

      Han och anhängarna kan väl gorma om att han hindras från att utöva sin ”konst” och det kanske vi ska…. Vi kanske vill slippa trubbel. Om Ni vill bekriga förtrycket så åk dit och gör det då.

     • exosse

      ”Vi kanske vill slippa trubbel…”
      - :)
      -
      Tack för detta utmärka exempel på förtryckets dynamik. Men om DU känner av detta förtryck HÄR, varför ska andra bekämpa det åt dig någon annanstans?
      -
      ”Ovis man
      tror sig alltid skola leva,
      om för vapenskifte han sig aktar,
      men ålderdomen giver
      honom ingen frid,
      fast honom spjuten spara.”

      Havamal vers 16

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Jag förstår inte varför Vilks rondellhund inte skulle kunna bli refuserad enbart av den anledningen att den inte utgör ett exempel konst öht utan enbart är att betrakta som ett rent politiskt utspel med starkt narsissistiskt fascistiska förtecken?

     • http://www.facebook.com/people/Camilla-Grepe/706563353 Camilla Grepe

      Om du syftar på Jamtli så var Vilks inbjuden. Hans inbjudan togs tillbaka när det blev känt för Jamtlis chef att Vilks skulle delta i SIONs konferens i USA. Det var alltså inget fel på utställningsobjektet som sådant, vid det tillfället.

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Det säger väl inte att Jamtlis bedömning av Vilks rondellhund måste ha varit en objektivt giltig sådan i egenskap av sk ”konst”.
      .
      Hela konstvärlden är helt ute och cyklar när de låter sig politiseras på detta vis och med så billiga uttryck – det är MIN åsikt om det hela.
      .
      Komik/satir är den svåraste konsten av alla men en första grundregel är att den aldrig blir bra när den sparkar nedåt – utan då blir den enbart plump.
      .
      Man kan gå ganska långt och vara hur elak som helst nästan, om alla känner att intentionen i grunden är godmodigt inkännande och att man med glimten i ögat erkänner att man själv är delaktig i den problematik man häcklar.
      .
      Såg ett intressant inslag från Afghanistan på TV för ngt halvår sedan där en man hade satt igång med att göra humorshower på TV vari han gjorde värsta parodin på talibanerna som blev mäkta poulära i landet. Han hade just den rätta i grunden godmodigt distanserade attacken för att lyckas med ett så synnerligen vanskligt företag, som det han hade gett sig in på.
      .
      Att ta kål på honom skulle nog inte göra talibanerna särskilt poppis hos sina egna landsmän.

 • http://www.facebook.com/people/Camilla-Grepe/706563353 Camilla Grepe

  Vad handlar det här om? En person ritar en teckning och gör ett påstående om vad den föreställer. Detta i sin tur leder till mordhot och personskydd. Har vi råd att betala för detta skydd? Ja, det har vi. Det är dessutom en mycket låg kostnad i relation till vad hela historien lär oss om den verklighet vi lever i och har att förhålla oss till. Att situationen generar Täppas Fogelberg må vara hänt. Men det är lika ointressant som hans fantasier om Vilks privatliv, med eller utan förmodade klippböcker.

 • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

  Förlåt mig om jag läser sakta, det finns många intressanta formuleringar i Täppas debatt-artikel (och sedan ska man hänga med i kommentarerna också :) )

  Täppas skriver: ”Konstens och ordets frihet är inte hans primära mål”. Punkt. Efter brasklappen att han inte har ”direkt tillgång till Lars Vilks hjärna”. Men han (Täppas) vet tydligen ändå vad Vilks primära mål är. Det är ju lite spännande, och det skulle jag gärna vilja läsa mer om! Lars Vilks kanske själv är osäker på vilka hans egna primära mål är? Men han behöver inte sväva i osäkerhet så länge till – Täppas vet!

 • http://pulse.yahoo.com/_VOTICDCHHFFZCKBGDAYLUFP7KY simon

  Lars Vik hade visat sig mer intelligent ifall han hade bara gjort rondellhunden och arbetat vidare med nästa projekt.
  _
  Han blåser upp den här motsättningen kring allmänheten antingen är man för yttrandefrihet eller så är man för islam.
  -
  varför har vik en sådan njutning av se sig själv som offer och önskan att elda på denna falska dikotomin.
  -
  Vik är nog mest bara okunnig och vill synas.. när han deltog på svt.debatt senast så var det precis så det framställdes…

  • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

   Vad menar du med ”denna falska dikotomin”? Jag är ärligt intresserad av hur du tänker.

  • http://www.facebook.com/people/Camilla-Grepe/706563353 Camilla Grepe

   Det har aldrig fallit dig in att SVT Debatt bjöd in Vilks? Och att samma förhållande gäller andra medier?

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   Intervjun i radion studio1 var det väl, i somras gav samma besked. Han var glad över den negativa uppmärksamheten, så desperat är han onekligen.

 • Mats_L

  De intressen och mekanismer som ligger bakom att vissa människor ser det som en rimlig konsekvens att vilja döda någon pga en teckning eller en amatörfilm verkar hamna allt mer i skymundan nuförtiden. Dessutom verkar en del här resonera kring att Vilks själv ber om att leva under dödshot genom sitt agerande. Gäller det även Salman Rushdie eller regimkritiker i länder där de hotas av fängelse eller dödsstraff eller är det bara när det är en vit människa som sätter sig emot kärlekens religion som man får skylla sig själv?

  • http://www.facebook.com/people/Camilla-Grepe/706563353 Camilla Grepe

   Med tanke på hur många mediekåta personer det faktiskt finns, så är det anmärkningsvärt få som anammat ”konceptet” för att få uppmärksamhet.

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   Folk gör vad som helst för pengar, det behövs ingen religion.

 • anderslilleman

  När man ser ovanstående bild på Täppas, så ser man vem som är
  narcissist.

 • LasseG

  ”En gång var Lars Vilks en rolig knasboll”, skriver ”Täppas”.
  Gäller väl i högsta grad också honom själv, undantaget att han aldrig varit rolig.

  Nog är det väl märkligt att hot mot oliktänkare alltid kommer från ett och samma håll. Eller kanske det inte är så märkligt.

  Om nu knasbollen ”Täppas” har uppfattningen att Lars Vilks får skylla sig själv, borde han i konsekvensens namn också anse samma om Salman Rushdie, varför hans lömska uppmaning till våldsbenägna islamister att fysiskt angripa Lars Vilks även innefattar Salman Rushdie.

  Det kan inte råda någon tvekan om att ”Täppas” grovt överskridit gränsen för vilka åsikter en programledare/moderator i SR kan tillåtas torgföra offentligt för att inte kompromettera Public Serivce vad gäller opartiskhet.

  Uppmanar därför likatyckare att tillskriva ledningen för SR och med hänvisning till ”Täppas” artikel på SVT:s Debattforum, och då specifikt formuleringen: ”Dra in polisbevakningen och lägg ut stormningen av Lars Vilks hus på Youtube”, vilket är en indirekt uppmaning att tysta Lars Vilks med våld som gör ”uppmanaren” delaktig i brottet om uppmaningen efterföljs, och kräva att ”Täppas” avskiljs som programledare/moderator inom Public Service-koncernen.

  • anderslilleman

   Nej, en knasboll har han aldrig varit, Vilks, däremot något så
   sällsynt som en man med integritet, en sällsynt vara i detta
   arma land, med så svaga individer.
   Jag förstår att Täppas inte tål Vilks, han är ju det han själv inte är ; en man med ryggrad.

  • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

   Det är lättare att angripa en ”visuell” konstnär (kom inte på någon bättre benämning) än en författare. Jag tvivlar på att Täppas har läst ”Satansverserna”, men jag kan ha fel. Skit samma… Om man, som mediapajas, angriper en författare så får man en massa svåra frågor. Och då gäller det att vara påläst och insatt, och kunna debattera om texten. Nu är det ju bara en ”konstnär” det rör sig om, och då är det ju genast mycket enklare. Alla kan ju se att rondellhunden ser ut ungefär som något man krafsar ner på anteckningsblocket medans man pratar i telefonen? Eller hur? Folkligt så det förslår. Alla kan se, och bli upprörda. För alla kan ju göra en streck-teckning – men alla kan inte skriva en bok. OK, då har vi fastslagit att böcker är bättre än visuell konst? Rushdie är ett offer, Vilks borde däremot (enligt Täppas) attackeras så att vi kan kolla på youtube efteråt. Sorgligt att se en (ganska) underhållande person (som har gjort flera riktigt bra barnprogram) göra bort sig så ordentligt.

   • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

    Herregud vilka amatöristiska utläggningar i etiskt/estetiskt filosofiska frågeställningar som dessa.
    .
    Jojo. Det krävs sannerligen lite mer än att vara medicinare eller ingenjör för att klara av det!
    .
    Också viss förtrogenhet med konstnärliga uttryck och hur dessa tolkas/hemeneutik.

    • exosse

     Är du alltid så här uppblåst?
     -
     När jag var yngre och argare hade jag ett ord för sådana som du:
     -
     Borgarbracka

   • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

    mediapajas – Det kan du väl inte kalla Täppas? Ingen gör sig så bra i den rollen som Vilks. Han ÄR ju desperat, det kan väl ingen undgå…

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   ”undantaget att han aldrig varit rolig.” Det var roligt att se att någon så totalt saknar humor…
   Uppmanar Täppas till våld? Det är Vilks som tror sig vara ett helt konstprojekt alledeles själv. Det är med andra ord inte mycket kvar av konsten än Vilks själv…. Det låter och ser konstigt ut. Fast talar man yttrandefrihet kan det ju se ut som skolprojekt av hur man inte gör, det är min gåva till konsten…

 • anderslilleman

  Ibland, förefaller det mig, att de enda i detta land med civilkurage,
  är skåningar.

  • Fru_Herr

   Jag är inte emot att ge tillbaka skåne till Danmark. Klart vettigare politik där, och man slipper flytta när det brakar loss i Sverige, för braka loss kommer det att göra.

   • Per Sverige

    Please…!

   • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

    Så kommer inte muslimerna, så gör ni det? Det låter som p eller k. PK? :)

 • Snowflinga

  Hur långt har Täppas Fogelberg tänkt att man skall behöva gå för att man inte skulla behöva vara rädd för ”jordgetingarnas” vrede?

 • Vallon_46

  Jag har tröttnat på att betala för förortskravaller, stenkastning, skolbränder, maffiarättegångar i Södertälje, skottlossningar i Rosengård, våld på Kortedala torg och personrån i Malmö.

  • http://www.facebook.com/people/Roger-Karlsson/100000490047070 Roger Karlsson

   Du glömde Mangsrättegången, vården av Astonius, nedbrända moskéer och vandalisering av boenden för ensamkommande flyktingbarn o.s.v.

   • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

    ”Vandalisering av boenden för ensamkommande flyktingbarn”? Det klarar de väl av så bra själva, som det verkar? Och börja inte tjata om ”Brevik”, nu, för det verkar vara er sista utväg när argumenten tryter…

    Jag har inte helt koll på alla tusen moské-bränder i Sverige, det ska jag erkänna – men det KANSKE har med motsättningar sunni/shia/wahabiter att göra? Lite?

    Wake up, and smell the coffee.

 • proliv

  Men nu råkar det vara så att Vilks verkligen har humor.

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   Jag håller med. Det lät roligt när han sa ”petbottle” (kramdjursflaska) med bensin istället för p e t – bottle.

 • Hell0

  ”Men om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast.”

  Lars Vilka är en hjälte som vågar med risk för sitt liv, medans andra som du själv låter islam ta över.

  ”Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube”.

  Vem är det som ska storma Lars hus anser/tror du?

 • JohnGalt1969

  Täppas anser tydligen att lagen inte ska upprätthållas, att den som har rätten på sin sida får skylla sig själv eftersom Vilks haft fräckheten att kritisera islam. Anmärkningsvärt att inte ledningen för Sveriges Radio går ut och tar avstånd. Det har alltså gått så långt att SR anser att hotade personer ej ska skyddas, att brottslingar ska tillåtas mörda medborgare, ja inte i alla fall men i de fall vederbörande har en avvikande åsikt från gängse PK normer. Det känns besvärande att tvingas betala lön (licenspengar) till Täppas och för den del övriga antidemokrater inom SR. Visst är det skrämmande!

  • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

   Lugn, lugn. Mitt förtroende för SR/SVT är sedan länge i botten, men just i detta fall är det ett individuellt (och helt puckat) uttalande av en person som råkar vara medarbetare. Hans roll är väl att dyka upp var x:te vecka i ”Ring P1″, och kanske göra några enstaka inslag i lokalradion (Radio Jämtland?) som jag har missat. Ingen tungviktare, med andra ord. Det går inte, av hans förvirrade artikel, att dra slutsatsen att ”SR anser”. Hoppas jag. I varje fall är det ovanligt, och berömvärt, att det fortfarande går att skriva kommentarer här – det är man inte bortskämd med.

   • JohnGalt1969

    Lugn, lugn :) SR har inte skrivit artikeln utan det är Täppas. Hur denne mans anställningsförhållande med SR ser ut vet jag inte, men då han som du själv påpekat ibland leder Ring P1 så drar jag slutsatsen att han representerar SR. Och i detta fall skriver han en debattartikel som tydligt framhäver att han anser att det är ok att Vilks får lida och eventuellt blir mördad då Vilks har kritiserat utanför gällande norm. Om vi tar parallellen med SvT:s tennisexpert (Janne Gunnarsson) som på FB i frustration, får man anta, skrev en mindre lämplig mening så blev det ett herrans liv med offentlig avbön och kritik från arbetsgivaren och resten av ”tyckareliten”. Där gjordes uppenbarligen kopplingen att han på grund av sin roll företräder SvT och därmed ansågs hans slintande på tastaturen stå i kontrast till SvT värdegrund, något i den stilen. Ska man då vara logisk så borde samma resonemang kunna tillämpas på Täppas kan jag tycka.

    • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

     Helt off-topic: Jag har också läst ”Atlas Shrugged” av Ayn Rand!

   • LasseG

    För din info. I ”Regler för SVT, SR och UR” står under rubriken ”Opartiskhet” bl.a. följande: ”Programverksamheten ska bedrivas opartiskt, vilket innebär att en representant för programföretaget inte får ta ställning i en kontroversiell fråga.”

  • LasseG

   Enig. Av vilket skäl jag anser att Public Service SVT och SR ska bli betalkanaler så att jag själv kan avgöra vilka personers uppehälle jag vill supportera.

   Har skrivit till SR och Granskningsnämnden för att få klarlagt om ”Täppas” Fogelbergs artikel, och då speciellt: ”Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop”, är i överensstämmelse med ”Regler för SVT, SR och UR”, där det under rubriken ”Opartiskhet” bl.a. står följande: ”Programverksamheten ska bedrivas opartiskt, vilket innebär att en representant för programföretaget inte får ta ställning i en kontroversiell fråga”, och om inte skrivningen faller under brottsbalkens 23:dje kapitel ”Stämpling till brott”, paragraf 4: ”Ansvar som i denna balk är föreskrivet för viss gärning skall ådömas inte bara den som utfört gärningen utan även annan som främjat denna med råd eller dåd”.

 • http://www.facebook.com/people/Roger-Karlsson/100000490047070 Roger Karlsson

  Uppenbarligen så har Vilksfalangen en verkligt god vän hos SVT:s moderatorer.

  • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

   Visst är det jobbigt när andra åsikter än dina får uttryckas?

  • Hell0

   Att du inte gillar Vilks förstår jag av ditt inlägg, men känn förtröstan.

   Du är inte ju inte ensam om att inte gilla Vilks.
   Insha’Allah Roger Karlsson!

   För övrigt är ditt inlägg off topic och borde raderas.

  • idiotplague

   Roger Karlsson gillar olika men inte så olika som Lars Vilks?

   • http://www.facebook.com/people/Roger-Karlsson/100000490047070 Roger Karlsson

    eftersom Vilks bara gillar olika

 • Per Sverige

  Undrar vad Täppas anser om skyddet som Salman Rushdie får? Skall han också lämnas ut till den islamistiska pöbeln?

  Läs också om iranska Naeimeh Doostdar Sanaye är journalist, författare och aktivist, skall hon också utlämnas åt jihaadisterna?
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/iransk-poet-far-skydd/
  Skall skyddet för Jyllandsposten försvinna?

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   Salman Rushdie hade då ryggrad att kritisera maktens missbruk.

   • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

    Och att erkänna att Muhammed hade gjort om den ursprungliga gudinnan Allaht till Allah liksom att kvinnorna under den tiden hade haft en enormt mycket starkare ställning än vad som blev fallet efter hans ingrepp i historiens gång.
    .
    Precis på samma sätt som även i de övriga patriarkala religioner som tog över makten över kvinnornas tidigare viktiga roll i såväl de religiösa ceremonierna som kunskapande praktiker vari de dessförinnan varit mycket viktiga – om inte tom de viktigaste.
    .
    Ett faktum som männen i den västerländska civilisationen har minst lika svårt att acceptera som de muslimska och gör allt vad som står i deras makt för att sopa under mattan.

    • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

     De gnostiska Evangelierna / sanningen om Jesu lära?
     .

     Sanningen om Jesus och de patriarker som kapade hans lära
     .

     http://sangamar.tumblr.com/post/28763774182/de-gnostiska-evangelierna-sanningen-om-jesu-lara
     .

     Myten om den Aggressive mannen
     och hur var det då med kvinnosynen i islam?
     .
     ”När uppgifterna om Khomeinis dödsdom mot Salman Rushdie kablades ut över världen, framträdde i svensk TV en uppläsare som framförde det avsnitt i Satansverserna som särskilt bedömdes som en hädelse.
     .
     Jag lyssnade och hörde ord som ´kvinnor som vände sina tält när de ville skiljas från sina män.´Jag förvånades – vad var det som var en hädelse i denna text? När jag läste boken fattade jag sammanhanget. Det avsnitt som av mullorna dömts som särskilt blasfemiskt berättar om det matrilinjär samhälle som Mahund (=Mohammad) besegrar med sin patriarkala lära och sina erövringskrig.” Läs fortsättn. på Elisabeth Hermodssons text om Salman Rushdies Satansverser texten på min blogg:
     .
     http://sangamar.tumblr.com/post/28512321433/myten-om-den-aggressive-mannen

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Terry Jones ”Barbarer” http://wp.me/s1zCpc-tacitus gick på TV i fyra avsnitt och kommer kanske i repris. Vad Romarna ägnade sig åt vet ju alla. Att de anföll riken som var större demokratier än dem själva och alltså slaktade folk som levde demokratisk och där också kvinnor kunde bli ledare. Där makten var fördelad istället för koncentrerad. De kallades av romarna för Barbarer och då var det ju lätt att mörda dem utan frågor… Så historien är full av stora kulturer som fått ge vika för strömlinjeformningen och enväldets makt. Givetvis skall alla arketyper vi har i vår hand, motsvara den rådande ordningen. Så ingen börjar undra.

    • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Att lyssna på Saĺman Rushdie har alltid varit intressant. Det är ett avancerat intellekt. Tyvärr har jag av hälsoproblem inte hunnit läsa något av honom, men det är mycket annat jag missat av samma orsak.

     Att småsinte Vilks inte har något att komma med är väl att beklaga, men han blir ju inte mer intressant för att han har hatare som hotar. Han påminner ju om den riktigt otäcke pingstpastorn som menade sig mer färgad av gud ju mer hat och förföljelse han drabbades av? Där ligger ju inte Vilks i lä precis!

     Egypten var väl mycket friare för både kvinnor och män innan S….t Mubarak tog över. Som sagt det har inget med religion att göra utan blir bara medlet… Människan gjorde sig en gud…

     Kvinnan har alltid haft en obändig och mjuk makt över mannen, det ska jag villigt erkänna. Det är dock inget jag lider av utan faller för…. Subtiliteten, fantasin, den lätta beröringen, allt som lämnas åt fantasin för att få mera glöd, vem vill beskära, begränsa livets verkliga eldar och härdar annat än rädslan för att smälta… Vågar man inte dela finns väl bara allt att förlora. Det är väl synd att vara feg. Ur fegheten föds kontrollen…

 • secret secretsson

  Antar att skyddet Palme hade var helt onödigt också…. Med samma resonemang förtjänade Palme att dö.
  Tycker du det Täppas?

 • lisakt

  Orkar inte läsa alla kommentarer, som säkert är mycket intressanta. Det enda jag kan säga är att en svensk konstnär boende i Sverige ska inte behöva genomlida dödshot för en liten teckning. Jag betalar gärna med mina skattemedel för att Wilks inte ska råka illa ut. Hur står det till med Täppas Fogelberg, han gör visst allt för att bli uppmärksammad men på det här sättet hoppas jag att han bara blir avskydd!

 • Sebake

  Tanken slår mig efter att ha läst debattartikeln för tredje gången. Om någon hade skrivit samma text som en kommentar på den här sidan hade den med all säkerhet – och med all rätt – blivit borttagen av jourhavande moderatorn.

  • fafhrd2

   Så sant.

  • Per Sverige

   Jepp, det är nog det grövsta jag har läst här…

 • britas

  Ja, du Täppas………….
  Jag kanske inte vill betala för din personliga assistent eller din färdtjänst. Kan jag välja?
  Men i kommunisternas värld är det bara vissa som får tycka. Och tro sig ha rätt.

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   Det är ju rätt komiskt att de deltagit i processen som gör att du får tycka. Hur kommer ditt samhälle se ut? Så du kan inte accepetera att man tycker du har fel?

   • exosse

    Nej det har de inte. Annat än möjligen i rollen som sabotörer och orosstiftare.
    -
    Några av oss kan fortfarande vår historia.

    • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

     Alla som föregått oss i vårt historiska förflutna har varit med i den process vari vår västerländska form av demokrati successivt värkts fram!
     .
     Alla har de om och om igen fått lära sig samma läxa.
     .
     Och nu ser det alltså ut att vara dags att göra om samma misstag som alltid ytterligare en gång!
     .
     Som John Ralston Saul så väldigt väl beskriver det hela i sin ”Den omedvetna civilisationen” ligger det som ett gift rätt genom hela vårt västerländska förflutna denna dragning till absolutism och totalitarism som ständigt hotar att slå tillbaka mot oss själva.
     .
     Nu lika mycket som under kommunismen genom det enfaldiga nyliberala mandatet.

     • exosse

      ”ett gift rätt igenom vårt västerländska förflutna…”

      Förlåt, men vilket kvalificerat sk-tsnack. Demokratin föddes i ”det västerländska förflutna”. Och jag ser inga andra kulturer framstå som under av tolerans och ”en man en röst”.

      Men du kanske tillhör dem som anser att andras brister också är orsakade av ”västerlandets gift”. Inklusive, förmodar jag, Djingis Khan och kung Shaka.

      Min poäng här ovan var att kommunister historiskt bidragit mycket litet, om ens något, till en godartad samhällsutveckling. Och en hel del till en elakartad sådan.

      Och du ursäkta, men nu avslutar jag debatten med dig. Jag har inget intresse av att byta ord med människor som argumenterar med hjälp av ”anmäl”-knappen.

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Har JAG argumenterat med anmälarknappen???
      .
      Nehej du! Där tar du allt i trä. Har inte anmält ett endaste inlägg!
      .
      Tvärtom är det ju JAG som får mina egna kommentarer raderade stup i kvarten, trots att det inte finns minsta skäl till det.
      .
      Kommunister och fascister – just precis de har ju inte direkt gjort livet lättare för någon att leva. Så rätt så!
      .
      Och nog har det funnits demokrati på andra ställen än här i Väst och gör så fortfarande om än inte i exakt samma stöpform. Så nej då – demokrati är på intet sätt ett unikt västligt fenomen som enkom vi skulle kunna ståta med att ha ”uppfunnit”
      .
      Tvärtom kommer den ursprungligen från Afrika och på många sätt finns rester av denna ursprungliga form av demokrati fortfarande kvar där om än i allt mer försvinnande takt, ju mer nu även nykolonialismens bedriver sin förstörelseverksamhet på denna mer ursprunglig form av afrikansk kultur.
      .
      Du finner många exempel på det på min blogg:
      .
      http://sangamar.tumblr.com
      .
      Bla stammar min egen sambo just från ett sådan urafrikansk form av sann demokrati, vari bla kvinnorna hade en mycket framträdande roll och ledande funktion och det också dyrkades gudinnor.
      .
      Så långt hade inte ens de gamla grekerna kommit på sin tid, för c:a 2000 år sedan.
      .
      De två kvinnor från Liberia presiden Sirleaf Johnson och Leyla, som erhöll Nobels Fredspris för sina osedvanligt dådkraftiga fredsaktioner är just en utväxt av dessa urgamla traditioner i Västafrika.

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Som vanligt tillåts jag inte försvara mig när mina meningsmotståndare kommer med totalt ogrundade beskyllningar, eftersom mina motinlägg då alltid censureras.
      .
      Trots att moderatorn väl måste känna till att jag inte tryckt på anmälningsknappen en endaste gång i denna diskussion.
      .
      Det är så häxan ska bestraffas för att hon inte finner sig i den givna hackordningen!

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Har JAG argumenterat med anmälarknappen???
.
Nehej du! Där tar du allt i trä. Har inte anmält ett endaste inlägg!
.
Tvärtom är det ju JAG som får mina egna kommentarer raderade stup i kvarten, trots att det inte finns minsta skäl till det.
      
.
      
Kommunister och fascister – just precis de har ju inte direkt gjort livet lättare för någon att leva. Så rätt så!

      .
      
Och nog har det funnits demokrati på andra ställen än här i Väst och gör så fortfarande om än inte i exakt samma stöpform. Så nej då – demokrati är på intet sätt ett unikt västligt fenomen som enkom vi skulle kunna ståta med att ha ”uppfunnit”
. 
Tvärtom kommer den ursprungligen från Afrika och på många sätt finns rester av denna ursprungliga form av demokrati fortfarande kvar där om än i allt mer försvinnande takt, ju mer nu även nykolonialismens bedriver sin förstörelseverksamhet på denna mer ursprunglig form av afrikansk kultur.

      .
      
Du finner många exempel på det på min blogg:
.
http://sangamar.tumblr.com
.
      .
      
Bla stammar min egen sambo just från ett sådan urafrikansk form av sann demokrati, vari bla kvinnorna hade en mycket framträdande roll och ledande funktion och det också dyrkades gudinnor.

Så långt hade inte ens de gamla grekerna kommit på sin tid, för c:a 2000 år sedan.
      
.
      
De två kvinnor från Liberia presiden Sirleaf Johnson och Leyla, som erhöll Nobels Fredspris för sina osedvanligt dådkraftiga fredsaktioner är just en utväxt av dessa urgamla traditioner i Västafrika.
      Anmäl

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Eftersom det i ”utvecklingen” för vinstens skull också måste finnas förstörelse för att maximera vinsterna i alla lägen måste man ju motarbeta det bestående, de bästa värdena, det uppbyggliga och göra värdegrunden mer eller mindre vinstberoende. Så då är väl spelet komplett….

    • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Det verkar då rakt inte så…
     Har de saboterat demokratin? Orosstiftare? På vilket sätt då? De enda som hotat var SÄPOS infiltratör, i brist på bevis och något att sätta dit vänstern för…
     Det är ju sant att besvikelsen över det förgångna är så stor att man inte ser nuet. Varför är rollen som orosstiftare så intressant att ni iklär er den själva?

     • exosse

      Jag har vare sig lusten eller tiden att undervisa dig. Läs på om den svenska socialismens historia. Börja med Hjalmar Wång, Amalthea-attentatet, Leon Larson, Axel Fors/Johan Alfred Friberg och Hinke Berggren. Jobba dig sedan framåt…

      Och jag insåg inte att jag iklätt mig rollen som orosstiftare. Om inte din definition av termen är ”någon som inte tycker som jag”, förstås.

     • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

      Vad har Amalthea-attentatet med socialismens historia att göra? Undra på att du verkar inskränkt.. Visar de andra namnet på att din historieskrivning har samma brister? Eftersom du verkar fästa dig vid attentat så http://wp.me/p1zCpc-615B Om attentatet mot Norrskensflamman. Regelrätt mord och mordbrand med myndighetspersoner inblandade. Är historien osnygg så synd då. Som sagt historien skrivs inte på ett sätt så att man blundar för fakta det är så den förfalskas. Berätta för dina kompisar att din Messershmidt har landat….

 • Demokrat001

  Jadu, Täppas, vi är många som tröttnat på dig också. För länge sedan. Det finns inget vidrigare än journalister som använder media för att torgföra, dissekera och gråta över sina personliga problem och tillkortakommanden. Ynkligt.

 • Fjabbe

  Tänk på att det är samma skattesedel som betalar din lön, Täppas. Skulle vara intressant att se var pengarna hamnat om folk själv fått bestämma vad man ville betala skatt till. Förlåt för eventuella upprepningar av föregående kommentatorer.

 • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

  Vem ska ge mig polisskydd gentemot denne 

  SD, Reinhard Heydrich , som mordhotar mig på min blogg pgra den påstådda ”extremism” och ”subversitet” som han anklagar mig för, men som han dessvärre inte vill eller kan specificera närmre vari den i skulle bestå.
  .
  
”Passa dig, Gunilla. Reta inte herrarna på Interaktiv Säkerhet för mycket. Det begriper du väl att det är Säpofolk som sitter i knäet på CIAkonsulter där. Tror du att hemliga polisen skulle missa chansen att göra profiler på extremister och kartlägga subversiva samhällselement på ett enkelt sätt.
  .

  Vem vet, Gunilla. I en framtid av krig, svält, social oro och diktatur så kan det lätt hända att de tunnor som skramlar mest av kritik och missnöje lätt hamnar på listan för dem som ska interneras eller få ett nackskott.”
  .
  http://sangamar.tumblr.com/post/29550971962/hapnadsvackande-mailvaxling-med-lektanten-malin-pa
  .
  Och hen är ju långtifrån den enda numera som råkat ut för detsamma, enbart pgra att hen fört ut sina åsikter och ståndpunkter på nätet och hävdat att även VI ska ha samma rätt till yttrandefrihet och på samma villkor som andra.  • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

   vågar du reta bokstavstrogna islamister,eller vill du bara leka besserwisser på detta forum,nä trodde väl det.

   • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

    Jag ”retar” inte någon utan framför giltig kritik. Och det har jag gjort lika mycket mot wahhabism som gentemot västerländsk fascism utan att jag ännu blivit hotad av någon islamist.
    .
    Tvärtom har jag då blivit tackad av övriga muslimer för att äntligen någon förstått att göra åtskillnad mellan dem och de wahabiter som plågar även dem och väcker anstöt genom sitt fariséiska hyckleri.
    .
    Jag har sparat alla dessa inlägg på min blogg där du själv kan läsa dem!
    .
    http://sangamar.tumblr.com

    • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

     orkar inte plöja genom detta ordhav,men det var ju ärligt av dig att svara på frågan.

     • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

      Ärligt talat verkar inte din intellektuella uthållighet vara särskilt stor öht!

     • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

      gäsp,,zzzzzzsnarkzzzzzzz

    • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Försökte prata med en Bosnier, troende muslim, som alltså flytt sitt eget land för krigen. Att hans land nu tagits över och många föräldralösa barn hamnade i wahabistiskt styrda kyrkor betalda ev ekonomiska krafter i Saudi Arabien bekymrade inte honom alls… Så mycket för den friheten alltså.

   • http://twitter.com/GunillaMadegrd Gunilla Madegård

    Nå vad tycks då om min yttrandefrihet? Jag tillåts ju inte ens offentliggöra det mordhot som uttryckligen riktas mot mig på min blogg!
    .
    Än mindre erbjuds jag ju heller ngt polisbeskydd därför!

   • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

    Vill du dalta med tigrarna i buren? Jasså inte, vilken fegis…….

 • RalfOd

  ”Jag försvarar allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt. Men om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast.”

  De som är mer ”stingsliga” än jordgetingar kommer alltid finna en förevändning att bli uppretade. Ta i dem med bomullvantar och de kommer bli rasande över bomullens förment dåliga kvalitet.

  Artikelförfattaren försvarar inte alls allas rätt att fritt uttrycka sin åsikt. Han menar att rättsvårdande myndigheter ska arbeta efter hans eget korkade godtycke.

  En riktigt dum artikel faktiskt. När blev Täppas journalist, förresten?

 • kvällsbockenpåhugget

  Vi är många som inte gillar Täppas Fogelbergs inskränkta åsikter.

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   Vad spelar det för roll….

Svara på artikeln

Skriv själv på Debatt