Get Adobe Flash player
ovcarstvo05.jpg
Oglasim

Oglasi

Vođa rok grupe EKV dobio ulicu u Zagrebu

Share Short

Milan-Mladenović

Milan Mladenović, frontmen beogradske rok grupe Ekatarina Velika (EKV), odlukom gradske skupštine dobio je svoju ulicu u Zagrebu, odnosno u naselju Јakuševac u Novom Zagrebu, izvjestila je Hrvatska televizija.

Odbornici SDP-a ocijenili su da je Mladenović kao rođeni Zagrepčanin zaslužio ulicu u Zagrebu, pogotovo zbog činjenice da je njegova grupa u Hrvatskoj bila popularna.
"Željeli smo da odamo priznanje, ne toliko ličnosti Milana Mladenovića, koliko urbanoj kulturi Zagreba i prostora ondašnje države 80-ih godina 20. vijeka", rekao je predsjednik Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova Marin Knezović.
Odluci većine u skupštini prethodio je zahtjev odbornika HDZ-a da se donošenje odluke o imenovanju ulice po Mladenoviću odloži jer, prema njima, ne udovoljava kriterijumima.
EKV nije bila toliko popularna u Hrvatskoj da bi ulice u Zagrebu bile nazivane po imenima njihovih članova, a i način života, s obzirom da su pomrli od droge, šalje pogrešnu poruku mladim generacijama, ocijenili su odbornici HDZ-a.
"Imenovanje je došlo zbog hira pojedinih odbornika", rekla je šefica odborničkog kluba HDZ-a u skupštini grada Margareta Mađerić.
Desetak metara dalje od Mladenovića svoju ulicu je dobio kompozitor Karlo Metikoš, poznat po umjetničkom imenu Met Kolins.

AGENCIJE

Izdvajamo