Hakuvinkkejä

Google Maps - Uimalankatu 5, Tampere
Klikkaa kuvaa!


Katso viestintälinjan  esittely pähkinänkuoressa.

Katso kuvia koulun arjesta ja juhlista täältä.

Alla on vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin. Jos mieleesi tulee lisää kysyttävää viestintälinjalle hakemisesta tai viestinnänopetuksesta, viestintälinjan koordinaattori ja opinto-ohjaaja vastaavat mielellään esiin nouseviin kysymyksiin! Katso yhteystiedot.

Myös viestinnänopiskelijoiden ainekilta Vilkkaan edustajat kertovat mielellään, millaista opiskelu viestintälukiossa on.


Millaisia edeltäviä viestinnän taitoja opiskelijalta edellytetään?

Viestintälinjalle tullessa ei tarvitse olla valmis viestijä - kiinnostus, motivaatio ja halu uuden oppimiseen riittävät! Viestinnässä on myös mahdollista erikoistua oman painopistealueensa mukaan. Viestintälinjan valikoimasta löytyy jokaiselle oma osaamisalueensa, tunsipa itsensä sitten eniten kirjoittajaksi, valokuvaajaksi, videokuvaajaksi, koodariksi, esiintyjäksi tai vaikkapa tuottajaksi.

Entä jos haluaa kirjoittaa, muttei esiintyä?

Opinnot rakennetaan yksilöllisistä lähtökohdista käsin, ja ymmärrämme, että hyvän videokuvaajan ei välttämättä tarvitse olla huippukirjoittaja tai toisinpäin, eivätkä kaikki halua esimerkiksi esiintyä muiden edessä. Ensimmäisen vuoden peruskursseista opiskelija saa monipuolisen viestinnän osaamisen perustan, jonka jälkeen hän voi erikoistua oman kiinnostuksensa mukaan. Moni opiskelija on myös oivaltanut itsestään aivan uusia puolia ja parhaassa tapauksessa löytänyt jopa tulevaisuuden ammattihaaveen, jota ei aikaisemmin ollut osannut ajatellakaan.

Jos tulee lukioon kauempaa, miten asuminen uudessa kaupungissa järjestyy?

Viestintälinjalle tulee vuosittain opiskelijoita ympäri Suomea. Yksin asuminen edellyttää itsenäistä otetta, mutta moni lukioikäinen on kokenut itsenäistymisen pelkästään positiiviseksi asiaksi. Jotkut viestintälinjalaiset ovat saaneet huoneen opiskelijasoluasunnosta esimerkiksi Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö TOASilta. Kämppäkaveriksi voi saada jopa toisen viestintälinjan opiskelijan. Lisätietoa saa esimerkiksi Opiskelijan Tampere -sivustolta.

Miten yksilöllisyys otetaan huomioon isossa koulussa?

Valtaosa viestinnänopetuksesta toteutuu pienryhmissä, ja yksilöllisyys on viestinnänopetuksessa erityisen tärkeäksi nähty arvo. Sammon keskuslukio on suuri lukio, mikä mahdollistaa monipuolisen kurssivalikoiman ja laajat mahdollisuudet osallistua erilaisiin projekteihin. Viestintälinjan opiskelijayhteisö on tiivis, ja opiskelijoita yhteen kokoava viestinnän ainekilta Vilkas tarjoaa mahdollisuuden yhteiseen ajanviettoon sekä nuorten omaehtoisiin viestintäaiheisiin projekteihin.

Millaiset tilat viestintälinjan käytössä on?

Sammon keskuslukio toimii vuonna 2005 valmistuneessa arkkitehtonisesti näyttävässä rakennuksessa Tampereen keskustan reunamilla. Rakennuksessa sijaitsee myös kirjasto, ja koulun läheisyydessä on uimahalli. Koulun viestintätekniset valmiudet ovat modernit ja monipuoliset. Viestintälinjan käytössä on muun muassa 4-5 tietokoneluokkaa, viestinnänopiskelijoiden oma kokoontumistila, pimiö ja hyvin varusteltu auditorio. Koulu on suunniteltu esteettömäksi ja soveltuu myös liikuntarajoitteisille.