www.ksk.si / Izobraževanje / Predavanja
Bližnjice

Tehnološki večer: Raspberry Pi


Raspberry Pi - je lahko za dlan veliko tiskano vezje osebni računalnik?

Sreda, 7. 11. 2012 ob 19:30 v OpenLabu v Kranju
Tehnologija danes bliskovito napreduje in odgovor na vprašanje v naslovu je pritrdilno, poleg tega pa osnovni model stane le borih 25$. V predavanju bomo slišali najprej nekaj o zgodovini in nastanku fundacije Raspberry Pi. Sledila bo tema, ki verjetno zanima največ poslušalcev: "Kaj je Raspberry Pi in kaj lahko z njim naredimo?". Na koncu pa bo sledila še poglobitev znanja o strojni in programski opremi. Predhodno znanje ni obvezno, če te zanima si več lahko prebereš na spletnem naslovu http://en.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pi.

Predavatelji:
Jan Sušnik je dijak Tehniškega šolskega centra Kranj in se ukvarja s programiranjem spletnih in namiznih aplikacij. Z računalništvom se ukvarja že vrsto let, poleg njegovega zanimanja za aplikacije pa sodijo tudi mikrokrmilniki, fotografija in glasba ter pisanje člankov. Je eden izmed ustanoviteljev slovenske Raspberry Pi skupnosti Slo-Pi ter zagovornik odprtokodnih programov in uporabnik Linuxa.

Tilen Tomakič je dijak Tehniškega šolskega centra Kranj in izdeluje spletne in namizne aplikacije ter aplikacije in igre za Windows Phone naprave. Ukvarja se tudi z upravljanjem naprav s pomočjo računalnikov kot je Raspberry Pi in krmilnikom Arduino, poleg tega pa riše grafike s pomočjo grafične tablice in slika na platno. Je eden izmed ustanoviteljev slovenske Raspberry Pi skupnosti Slo-Pi.

Luka Stroj je dijak Tehniškega šolskega centra Kranj in se ukvarja s strojno opremo ter digitalnim oblikovanjem. Že mnogo let se ukvarja s 3D modeliranjem, zelo pa ga zanima tudi glasba - igra bas kitaro pri skupini Wasted Time. Je eden izmed ustanoviteljev slovenske Raspberry Pi skupnosti Slo-Pi in velik ljubitelj stare računalniške opreme.