Blues voitti SaiPan - tuomariratkaisu puhutti

Video latautuu, odota hetkinen. Jos video ei näy, tarkista, että selaimessasi on asennettuna Flash Playerin versio 10 tai tai uudempi ja että Javascript on käytössä.

Uusimman Flash playerin voit ladata Adoben sivuilta

Lataa uusin Flash player

Julkaistu: 13.11.2012 21:46

SaiPa säilytti SM-liigassa toisen sijan, vaikka hävisi maaottelutauon jälkeen Bluesille.

SaiPa ohitti JyPin, sillä se hävisi vasta voittomaalikisassa 3-4 ja sai pisteen. Kärpät nousi voitollaan Ilveksestä kärkeen.

JyP ei tiistaina pelannut.

Blues johti varsinaisella peliajalla vielä vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria, mutta ensimmäisen SM-liigamaalinsa tällä kaudella tehnyt Brian Salcido tasoitti hieman onnekkaasti 3-3:een.

Bluesin sankari oli vasta kahdeksannen ottelunsa tällä kaudella pelannut kanadalaisvahvistus Marco Rosa, joka oli pitkään poissa loukkaantumisen takia. Hän vetäisi avausmaalin tarkalla alanurkkaosumalla. Se oli hänen kauden ensimmäisen maalinsa. Rosa vei Bluesin 3-2 johtoon maalin edestä.

Lisäksi Rosa onnistui voittomaalikilpailun ensimmäisenä. Bluesin voitto-osuman teki Tommi Huhtala, joka harhautti SaiPan maalivahdin Jani Niemisen täysin. SaiPan ensimmäinen ja ainoa yrittäjä Ville Koho ei kyennyt ohittamaan Bluesin maalivahtia Juuso Riksmania.

SaiPa sai 1-1 tasoituksen rangaistuslaukauksesta. Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki kritisoi ankarasti erotuomarin ratkaisua.

- Jos tuollaisista laitanousuista tuomitaan rangaistuslaukaus niin jokaisessa pelissä rankkareita pitäisi viheltää vähintään kymmenen. Mutta maali mikä maali.

Blues-SaiPa vl. 4-3 (1-1, 0-1, 2-1, 0-0, 1-0)
1. erä: 2.19 Marco Rosa (Camilo Miettinen) 1-0, 6.57 Stefano Giliati 1-1.
Jäähyt: 3.43 Niko Nieminen B 2 min, 19.50 Antti Bruun S 2 min.
2. erä: 37.20 Ville Koho (Lauri Taipalus-Anssi Löfman) 1-2.
Jäähyt: 24.58 Jesper Piitulainen S 2 min, 30.37 Miro Aaltonen B 2 min, 39.44 Henri Laurila B 2 min.
3. erä: 46.22 Eetu Pöysti (Matti Järvinen-Valtteri Virkkunen) 2-2, 50.42 Rosa (Miettinen-Tommi Huhtala) 3-2, 57.10 Brian Salcido (Löfman-Koho) 3-3.
Jäähyt: 48.30 Tommi Jokinen S 2 min, 53.47 Nieminen B 2 min.
Jatkoaika: Maaliton.