Normalt hålls konferensen i London sedan fem, sex år, men på grund av OS valde man i år att dela upp den på två ställen i stället. Haag i Nederländerna stod värd förra veckan och nu är det Stockholms tur. Andreas Nielsen, pastor i Hillsong Church Stockholm, är laddad till tänderna.

– Det är en konferens med fokus på att utrusta människor att bygga sina lokala församlingar. Vår största ambition är en förnyad kärlek till det lokala sammanhanget. Vi hoppas att konferensen ska kunna ge verktyg för detta, säger Andreas Nielsen.

Tror på fantastiska dagar

I lördags kom han själv hem från konferensen i Haag i Nederländerna. Även i Stockholm tror han att dagarna kommer att bli ”fantastiska”.

– Det kommer att bli otroligt uppmuntrande, med fantastisk lovsång, talare från runtom i världen, bra seminarier, som ledarträning och lovsångsseminarie. En församling måste inte se eller låta som en Hillsongkyrka för att det ska vara bra, konferensen handlar om att styrka, utrusta och uppmuntra den lokala kyrkan, oavsett hur den ser ut.

400 volontärer

Från Hillsong Church i Stockholm har 400 personer ställt upp som volontärer under konferensen som man alltså är värd för. Hela Filadelfiakyrkan har hyrts för dagarna. Parallellt med konferensen pågår det en barnkonferens där hundratals barn kommer att sjunga lovsång, tävla och få undervisning. Tanken är att hela familjen ska kunna delta.

– Jag har själv två döttrar, fyra och sju år, och de är helladdade. Det kommer att bli helt galet kul, som Gröna Lund i tre dygn, fast med Jesus, säger Andreas Nielsen.

Ser fram emot lovsången

Själv ser han mest fram emot ekumeniken under konferensen. För trots att det är en Hillsongkonferens är det människor från många olika sammanhang som kommer. Från Sverige är det bland annat medlemmar från Evangeliska frikyrkan, Pingst och trosrörelsen.

– Jag ser fram emot att få lovsjunga tillsammans med människor från olika sammanhang och möta detta tillsammans. Det står i psalm 133 ”Där enhet råder, dit befaller Herren sin välsignelse”. Att tillsammans vara med och bygga församlingar för vad de är tänkta att vara, Jesu händer och fötter, det ser jag fram emot. Om människor kommer hem till sina sammanhang och kan se att frukten av konferensen får komma den lokala församlingen till del - då har vi lyckats.