Liverpool - Blackburn 1-1 )


Anfield, Tilskuere: 44 441, Dommer: Mike Jones

Kampfakta

Mål H
Rodriguez (53)
Mål B
Adam(SM) (45)
Lagoppstilling H
Reina Keeper () ut
Johnson Høyreback () ut
Skrtel Midtstopper 1 () ut
Agger Midtstopper 2 () ut
Enrique Venstreback () ut
Rodriguez Høyre midtbane (81) ut
Henderson Sentral midtbane 1 () ut
Adam Sentral midtbane 2 (69) ut
Downing Venstre midtbane () ut
Suarez Spiss 1 () ut
Carroll Spiss 2 () ut
Lagoppstilling B
Bunn Keeper () ut
Lowe Høyreback () ut
Hanley Midtstopper 1 () ut
Samba Midtstopper 2 () ut
Pedersen Venstreback () ut
Henley Høyre midtbane () ut
N'Zonzi Sentral midtbane 1 () ut
Dunn Sentral midtbane 2 (85) ut
Formica Venstre midtbane () ut
Hoilett Spiss 1 (75) ut
Yakubu Spiss 2 (90) ut
Innbyttere H
Gerrard (69) inn () ut
Kuyt () inn () ut
Carragher () inn () ut
Kelly () inn () ut
Shelvey () inn () ut
Doni () inn () ut
Bellamy (81) inn () ut
Innbyttere B
Morris () inn () ut
Kean () inn () ut
Petrovic (85) inn () ut
Vukcevic (75) inn () ut
Rochina () inn () ut
Blackman () inn () ut
Golodwillie (90) inn () ut
Gult kort H
Agger (71)
Gult kort B
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Torbjørn Flatin

Nok en svært frustrerende ettermiddag på Anfield, med nok et uavgjort resultat i en kamp man skulle ha vunnet greit. De røde gjorde et helhjertet forsøk etter pause, men ingen kan si at mannskapet til Kenny Dalglish har vært effektivt denne sesongen. Man bokstavelig talt stanget og stanget, og fikk mange av sjansene gjennom headinger etter innlegg mot forsvarsmuren til gjestene, , Blackburn stod i mot. Gigantsjansene kom først på overtid av overtiden, da Bunn gjorde en feberredning nede ved stolperoten fra en avslutning av Carroll, og Agger så fikk sin heading fra corneren reddet på streken. Dette var definitivt to nye og dyrebare poeng tapt foran sine egne.

Andre omgang

Icon 90: SLUTT

Icon 90: Andy Carroll header på overtid av overtiden, men keeper gjør en kjemperedning. Liverpool er også svært nærme i sekundene rett etterpå.

Icon 90: Yakubu bytter med Golodwillie.

Icon 90: Fire minutter er lagt til da Liverpool får nok en corner.

Icon 89: Gerrard forserer, legger til Downing som skyter hardt og utenfor den bortre stolpen.

Icon 88: Først header Downing og Bunn redder, før Suarez blir felt og i etterkant av frisparket skyter Enrique over.

Icon 87: Blackburn prøver en kontring, men skuddet fra Yakubu går via et forsvarsbein og inn til Reina.

Icon 85: Dunn bytter med Petrovic.

Icon 84: Stewart Downing skyter fra god posisjon etter å ha blitt spilt fram av Gerrard, men keeper leser forsøket og er nede og redder..

Icon 81: Maxi Rodriguez bytter med Craig Bellamy.

Icon 80: Andy Carroll vinner i lufta og header et innlegg fra Enrique like utenfor stolperota.

Icon 79: Anfield holder pusten da David Dunn nesten er i ferd med å brodere seg gjennom forsvaret til Liverpool. En meget sjelden visit fra Blackburn.

Icon 78: Luis Suarez header like over fra god posisjon inne i feltet. Stor sjanse.

Icon 76: Det har vært bare Liverpool i 2.omgang, men de røde har nå et kvarter pluss tillegg til å få brutt ned forsvarsmuren til Blackburn en gang til.

Icon 75: Hoilett bytter med Vukcevic.

Icon 75: Gerrard skyter høyt over fra 20 meter.

Icon 73: Hoilett får behandling hos Blackburn.

Icon 71: Daniel Agger får gult kort for å prøve å filme seg til et straffespark.

Icon 70: Gerrard går rett fram og tar et frispark utenfor kanten av 16-meteren, på hodet til Maxi, men denne gang går headingen til argentineren over.

Hendelses bilde
Icon 69: Charlie Adam bytter med Steven Gerrard.

Icon 68: Jubel da Steven Gerrard begynner å ta av seg yttertøyet.

Icon 64: Andy Carroll med et bra forsøk på brassespark, etter innlegg fra Downing, men i forsvarsmuren. I trekket etter skyter Adam et langskudd over.

Icon 60: Godt angrep da Downing finner Suarez med en strøken pasning, men innlegget til corner.

Icon 59: Luis Suarez like utenfor etter en corner.

Icon 58: Luis Suarez snurrer seg fri nede ved dødlinjen, Andy Carroll kommer som et ekspresstog i lufta, men Blackburn greier å komme først på ballen.

Icon 55: Andy Carroll header et innlegg fra venstre like over.

Hendelses bilde
Icon 53: Maxi Rodriguez scorer etter innlegg fra Martin Skrtel. Liverpool har trykket på fra start av i 2.omgang, og i etterkant av en corner flukter Skrtel ballen mot bortre stolpe, hvor Maxi Rodriguez header ballen ned og inn i nettet.

Icon 49: The Kop roper på hands da et innlegg blir stoppet av Blackburn inne i feltet, men det blir bare en resultatløs corner.

Pausereferat

Liverpool får en skikkelig kalddusj rett før pause, da Charlie Adam treffer helt forkjært på en corner slått inn av Gamst Pederson. Inntil da hadde Liverpool hadde ballen mest, som forventet, men uten å gjøre særlig ut av det i en meget skuffende omgang. Mye av spillet til de røde konsentrerte seg ute på høyresiden, mot debutant Adam Henley, men selv om både Johnson og Downing kom til noen bra innleggsposisjoner ble det sjelden store sjanser ut av det. Luis Suarez har glimtet til på topp, men stort sett har det gått for sakte og uten rytme for hjemmelaget. Andy Carroll kommer knapt nok med i spillet, og slik det har sett ut så langt er det skrikende behov etter en type som Craig Bellamy. Kanskje ble de røde snytt for et straffespark da Maxi ble felt, men ble samtidig tvilsomt avblåst for offside. Nå gjelder det bare å brette armene opp og angripe for fullt mot The Kop i de siste 45 minuttene.

Første omgang

Hendelses bilde
Icon 45: Blackburn sjokker Liverpool med et sent ledermål i 1.omgang.

Icon 45: PAUSE

Icon 45: Charlie Adam scorer selvmål. En corner fra Gamst Pedersen blir beinet i egen mål av skotten.

Icon 44: Suarez gjør et par herlige avdriblinger nede ved dødlinjen, men overlegget mot Maxi på bakre stolpe blir for høyt.

Icon 42: Glen Johnson blir liggende nede etter en duell med Hoilett, men er snart på beina igjen.

Icon 36: Liverpool sover litt da Blackburn tar en kort corner, men gjestene sløser bort muligheten med et håpløst innlegg.

Icon 32: Maxi blir tatt av keeper helt nede ved dødlinjen. Klar straffe om ikke linjemannen hadde vinket for offside.

Icon 30: Andy Carroll har ballen i nettet, men Luis Suarez blir korrekt avblåst for offside i trekket før. Samtidig som The Kop våkner litt til liv da Steven Gerrard begynner å varme opp.

Icon 30: Nok et innlegg fra høyre, og nok en gang fra Johnson, men keeper kommer før Carroll i luftduellen.

Icon 27: Andy Carroll skyter fra kort hold, men Bunn er kjapt framme og redder. Et langt innlegg fra Enrique på venstrekanten ble spilt inn igjen av Downing, og rett i føttene til store Andy Carroll. Kampens største sjanse så langt.

Icon 23: Jordan Henderson prøver et ambisiøst langskudd i etterkant av en corner, men høyt over.

Icon 19: Luis Suarez skyter hardt i nettveggen fra kort, men skrått hold, etter innlegg fra Johnson mot nærmeste stolpe.

Icon 12: Downing får frispark nesten nede ved cornerflagget, som Adam slår hardt inn, men Bunn får bokset ut.

Icon 10: Liverpool synes å legge opp mye av sitt spill mot Johnson og Downing på høyresiden, mot Blackburns 17-årige debutant Henley på deres venstreback.

Icon 8: Downing og Johnson kombinerer på høyrekanten, sistnevnte legger inn, men Suarez skyter svakt utenfor ved bortre stolpe.

Icon 6: Yakubu prøver å kombinere seg igjennom på Liverpools høyreside, men Glen Johnson får klarert ut til innkast.

Icon 5: Et innlegg fra Luis Suarez blir klarert av Samba til returrommet, hvor Charlie Adam ikke får ordentlig klem på skuddforsøket.

Icon 2: Charlie Adam tar frispark, tror Anfield, men det blir i steden Luis Suarez som sender et heller svakt forsøk over fra 20 meter.

Icon 1: Blackburn er inne i Liverpools straffefelt før ett minutt er spilt, men Hoilett snubler i egne ben.

Icon 1: Liverpool har vunnet målvalget og angriper mot Anfield Road End før pause.

Prematch

Kenny Dalglish gir Andy Carroll sjansen fra start mot et Blackburn i store vanskeligheter, ikke minst i forsvaret hvor man har flere spillere ute med skader. Ellers er den store nyheten at Steven Gerrard sitter på benken til de røde.

Hos gjestene har heller ikke keeper Paul Robinson blitt friskmeldt, mens 17-årige Adam Henley gjør sin debut foran The Kop.

 

Spillerbørs

Vurdert av Tor Sandø

Reina  6 Hadde en meget behagelig Boxing Day. Svært lite å henge fingrene i mot ineffektive Blackburn-angripere. Overlot kapteinbåndet til Gerrard da han kom på banen 20 minutter før slutt.
Johnson  6 Liverpools høyreside fungerer brukbart i dag. Glen er villig til å komme framover på banen.
Skrtel  6 Var våken da han kom nest sist på utlikningen. Han snek seg inn på blindsiden og fikk lagt til Maxi som headet ballen i mål fra bakerste stolpe.
Agger  6 Hadde en kjempesjanse da han headet ballen mot Blackburn-målet i sluttsekundene. Ballen ble reddet på streken. Fikk gult kort for filming da The Kop ropte på straffespark.
Enrique  6 Ledermålet til Blackbrun strøk hårtustene på Jose, som sto ved stolpen. Hadde flere gode raid på venstresiden, men hadde også mange upresise avleveringer som trekker ned poengsummen i dag.
Rodriguez  6 Scoret sitt andre mål for sesongen da han headet inn utlikningen i begynnelsen av andre omgang. Ble snytt for straffespark da han ble tatt av Samba.
Henderson  5 Var litt passiv da Blackburn tok ledelsen rett før pause. Jordan hadde ankerrollen i dag og var ikke blant de mest synlige i rødt.
Adam  5 Var uheldig som var sist på ballen på Blackburns ledermål. Prøvde seg med noen skudd for å gjøre det godt igjen, men lyktes ikke. Charlie hadde litt problem med å finne seg til rette på midten i dag og forlot banen 22 minutter før slutt for å gjøre plass til Gerrard.
Downing Liverpools beste 7 Stewart kom godt til sin rett på høyre flanke i dag. Han lyktes med flere gode innlegg. Innleggene var greie nok, det var imidlertid ikke dagen da innleggene ble tatt særlig godt vare på. Hadde også noen skudd mot mål, men uten å få uttelling.
Suarez  7 Kom seg til flere gode avslutninger, spesielt i andre omgang. Blant annet hadde han en kjempesjanse ti minutter før slutt. Mer bevegelig i denne kampen enn i de tidligere. Men igjen; marginene er ikke med Luis og rekkekameratene.
Carroll  6 Gikk i krigen med Samba og vant flere dueller. Vinner få hodedueller i forhold til høyden. Kom til flere brukbare sjanser og burde vært matchvinner da han sparket ballen i hjørnet, men der Blackburns keeper var nede og reddet på mirakuløst vis.
Bellamy  0 Fikk ti minutter før målscorer Maxi. Hadde noen bra raid ned venstresiden, uten at det fikk særlig tellende resultat.
Gerrard  0 Endelig er Captain Fantastic tilbake på fotballbanen. Bidro med mer tyngde i Liverpool-angrepet de 22 minuttene han fikk for Adam. Hadde flere gode innlegg og prøvde seg også på noen skudd, dog uten at han var i nærheten av å score.

Siste resultat

Kommentar

 • Torbjørn Flatin

  Med Kop i ryggen

  Av Torbjørn Flatin
  Det gjenstår syv hjemmekamper på Anfield i inneværende ligasesong. Flere spilles mot lag nær de røde på tabellen, og kan prege hvilken status den første sesongen med Brendan Rodgers vil få.
  Les mer 04.02.2013

Blogg

 • Transfervinduet. Og veien videre.

  Av Magnus Iversen
  Kalenderen viser februar og transfervinduet er lukket. Nå vet vi hvem og hva Brendan Rodgers har å jobbe med resten av sesongen.
  Les mer 02.02.2013 11:57
 • Tabellen

  Premier League
  1. Man Utd 25 62p
  2. Man City 26 53p
  3. Chelsea 26 49p
  4. Tottenham 26 48p
  5. Arsenal 26 44p
  6. Everton 25 42p
  7. Swansea 26 37p
  8. Liverpool 25 36p
  9. West Brom 25 34p

   

  Europa League
  1. Liverpool 6 10p
  2. Anzhi 6 10p
  3. Young Boys 6 10p
  4. Udinese 6 4p

   

  - Annen mentalitet nå

  - Annen mentalitet nå

  Brendan Rodgers opplyser at Liverpool vil fremstå annerledes på Anfield mandag enn i 0-3-tapet mot West Bromwich i sesongåpningen i august.
  Les mer 09.02.2013 12:55

   

  Ryktebørsen

  Skrtel og Borini ønsket

  Zenit vil gjerne ha Martin Skrtel tilbake, mens Fiorentina er i samtaler om å hente Borini.Les mer
   
 • SMS

 • Kopite
 • SOS
 • 23 Foundation
 • Liverpool FC Supporters Club Scandinavian Branch Postboks 43, 4551 Farsund. Telefon: 97961892.
  Epost: post@liverpool.no. Webmaster: webmaster@liverpool.no.

  Foto: Imagery © Liverpool FC & AG Ltd eller Action Images (dersom ikke annet er oppgitt)
  Bilder er tilgjengelige for kjøp fra: www.lfcpicturestore.tv

  Sitemap | RSS

  Web-utvikling av Abile AS