About


"Hello World" е първото упражнение, което всеки бъдещ програмист прави. Това е просто упражнение за базовите елементи на езика и методите, чрез които програмист и компютър ще си общуват от този момент нататък. С него машината за пръв път поздравява бъдещия си програмист.

През есента на 2008 г. стартира първата магистърска програма “Дигитални изкуства” към Национална художествена академия. Четири години по-късно “Hello World” ще бъде първата групова изложба на настоящи и завършили студенти от тази програма. По покана на Софийска градска художествена галерия и галерия “Васка Емануилова”, Рене Беекман прави селекция от първите три випуска на програмата за изложбата “Hello World”

Изложбата ще бъде осъществена през април 2012 г. в галерия “Васка Емануилова”, София и през май месец в Варна. Събитието ще продължи по един месец във всяка от галериите.

Откриването на изложбата в галерия “Васка Емануилова” ще  е на 5ти април, от 18 часа.

Hello World се осъществи с подкрепата на фонд "Дебюти" на Национален фонд "Култура", Национална Художествена Академия, Роботев и галерия "Васка Емануилова"