Like Bomb

Likebomb

В предишната си тема ви споменах за проблемa със събирането на персонални данни от Фейсбук и за последвалите съдебни дела и рестрикции от страна на германското правителство във връзка с използването на Like бутона. Сега, обаче, е време да ви запозная с решението на проблема от гледна точка на един съвременен художник.

Всички бихме се съгласили, че ограниченията и рестрикциите не са най-желателния начин за излизане от подобни ситуации. Аз предлагам да обърнем проблема с наопаки и вместо да се забрани, всъщност да се поoщри употребата на Like бутона! Ако потребителската база данни в случая е най-скъпата разменна единица, какво ще стане ако изведъж тя изгуби своята стойност? Как? Просто генерираме огромно количество случайни Likes, докато в един момент резултатите от статистическите данни станат напълно безполезни. Препълнете Фейсбук профила си с произволни 'Харесвания' и се наслаждавайте гордно на приноса си за националната сигурност!

По време на изложбата ни през месец април в галерия Васка Емануилова ще можете да изпробвате моят специално разработен прототип на устройство, което служи само и единствено да харесва случайни интернет страници и да ги публикува във Фейсбук профила ви. Защо да не оставите компютъра си да избира вашите предпочитания, а Фейсбук нека си ги колекционира и препродава както си иска! Заповядайте в галерията да изпробвате Like Bomb!