Paradijsplekjes – Laat je inspireren!

De Paradijsplekjes zetten je op weg naar verrassende natuurgebieden, rustplaatsen en uitzichten van Eden, heden en morgen. Het zijn de plekken waar akkervogels broeden en krekels zingen!

Geniet van uitgestippelde Paradijs-fietslussen (50 en 75 km) of zet 10 000 stappen in Paradijsplekjes.

Laat je onderweg inspireren en bezorg ons een foto, film, gedicht, schilderij, kijkdoos, haiku… over jouw beleving van de plekjes.
 

10 000 stappen in Paradijsplekjes

Zet elke dag 10 000 stappen want dat is de ‘aanbevolen dagelijkse hoeveelheid lichaamsbeweging’. Terwijl je ontspannen geniet van de mooie natuur in de Paradijsplekjes, houd je dus tegelijk je gezondheid op peil.


 

Liedjes in de wolken van Pajottenland

Zing samen met Le Vélo Vert en andere paradijsvogels mee op de tonen van het zoete paradijslied ‘Liedjes in de wolken van ’t Pajottenland’. Klik hieronder voor de videoclip of download als MP3.


Fietsparadijs Pajottenland

Ontdek de Paradijsplekjes met onze uitgestippelde Paradijs-fietslussen (50 en 75 km).

Geniet van glooiende landschappen, vruchtbare akkers, ambrozijnen vergezichten en groene valleien met hoogstambloesems, hagen, knotwilgen en poelen vol leven.


Paradijsbuurten

We nodigen buurtbewoners en verenigingen uit om stevig te genieten van ‘hun’ paradijsplekje en er een concert, barbecue, buurtfeest… of andere buurtactiviteit te organiseren (2010-2011).

Laat ons iets weten en we trakteren op een paradijspakket met o.a. Tongsneyder heidebier van de Kesterheide, ook een paradijsplekje. 

Contactpersoon: Alwin Loeckx, alwin.loeckx@rlzzz.be, 02 452 60 45
Regionaal Landschap ZZZ, Donkerstraat 21, 1750 Gaasbeek (Lennik)