Friske input til arbejdsglæden

Travle medarbejdere til aktivitetsdag med hjernevridere og høj puls i Hasle Bakker.

Der blæste en frisk brise over picnicbase Alfa, da 110 medarbejdere fra Århus Kommunes fire Cykelparade Alfa 1.jpgvisitationskontorer i Sundhed og Omsorg mødtes under åben himmel til aktivitetsdag i Hasle Bakker.

Dagens sædvanlige travle arbejdsprogram med sagsbehandling, møder, planlægning og telefoner var torsdag den 6. maj afløst af udfordringer i det fri i form af orienteringsløb, mountainbike, gps-løb, gamle lege, matematikopgaver og samarbejdsøvelser i skovbrynet.

Begejstringen for den alternative udearbejdsdag var på forhånd behersket blandt en del af medarbejderne, der følte dårlig samvittighed over at skulle forlade deres vante arbejde og en presset kalender for at dyrke kollegialt samvær i naturen - oven i købet i en turbulent periode med omfattende omstruktureringer internt på visitationskontorerne.

Men skepsisen fortog sig i takt med stigende puls, røde kinder og løsningen af de finurlige gruppeopgaver.

Fra skepsis til glæde

"Dagen har lært os, at når man går man til opgaverne med godt humør, så klarer man dem meget bedre, og det er bestemt noget, vi kan bruge i vores arbejde," lød det begejstret fra Edith Mann og Tina Poulsen, der i frokostpausen gjorde status over formiddagens oplevelser, hvor de i en gruppe på otte bl.a. blev udsat for hjernevridere som at samle Pandoras æske af store træklodser og stable tennisbolde til en pyramide.

Afgang 1.jpgDe to, der til dagligt arbejder på Visitationskontor Nord, havde ikke på forhånd haft sprudlende forventninger.

"Vi orkede det næsten ikke, for vi har så mange opgaver, der ligger og venter, samtidig med at der skal ske store ændringer internt på vores arbejdsplads, så vi syntes slet ikke, vi havde tid. Men ledelsen holdt fast i, at arrangementet her i bakkerne skulle gennemføres - og heldigvis!" lød det samstemmigt og med store smil fra de to visitatorer, der ligesom de øvrige i deres gruppe lod sig rive med af dagens udfordringer.

"Alle har bidraget positivt, engageret sig og givet hvad de kunne, det har virkelig været en god oplevelse," fastslog Edith Mann med opbakning fra Tina Poulsen:

"Under øvelserne fandt vi jo hurtigt ud af, at hvis alle råber i munden på hinanden, så mislykkes det, menSamarbejdsøvelse - 1.jpg når vi lytter til hinanden, så kan man pludselig ved fælles hjælp løse ting, man ikke troede, var muligt. Det er erfaringer, vi bestemt kan tage med os og bruge fremover i arbejdet."

Eftermiddagens program for de to bestod af en smuk tur på mountainbike, hvor de ved hjælp af orienteringskort og luftfoto skulle finde poster i det vidtstrakte naturområde.

Både nyt og gammeldags

Hver deltager kunne vælge to aktiviteter i løbet af dagen, som blev ledet af medarbejdere fra UNO- Friluftscenter, Idrætssamvirket og driftschef for Den Selvejende Institution Hasle Bakker, Helge Meyer.

For mange var det deres første besøg i det rekreative område, og der blev både varslet snarligt gensyn og udtrykt begejstring over naturen og terrænets muligheder for oplevelser. Blandt aktiviteterne var 3 og 10 km løbeture, hvor en løbetræner via gps-telefon guider deltagerne igennem et program med øvelser. Også matematikopgaver blev løst ved hjælp af gps og med naturen og områdets installationer som måleobjekter.

Gamle lege 2.jpgMen ikke alt var nyt. For foden af Grimhøj kom der liv i gammeldags fælleslege, og som "kongens efterfølger" kunne man udforske en række aktivitetspladser med forhindringer i skoven og bestige de græsklædte højdepunkter Spiralen og Bakkekammen.

Vigtigt at give slip

Dagens program var dog ikke mere presset, end at der også var tid til at få snakket med både nære og mere perifere kolleger. Og det var absolut også et væsentligt formål med dagen, understreger Tove Norre, afdelingsleder ved Visitationskontor Nord og en af initiativtagerne til aktivitetsdagen.

"Det er meget lettere at gå til hinanden i en arbejdssituation, når man har mødt hinanden før og talt sammen på en god måde. I forbindelse med omstruktureringen, hvor mange medarbejdere skal indgå i nye relationer, er det særligt vigtigt at skabe kontakter, og det, at man mødes i en anden kontekst end den rent arbejdsmæssige, er god måde at åbne sig op for hinanden på. Selv om man føler stress og har travlt, er det vigtigt at turde give slip og tage et afbræk for at få friske input," forklarer Tove Norre.

Sport og hygge

At dømme efter humøret og den gejst, der blev udvist, så turde de fleste. Der blev hevet mange skjulte talenter frem, og for nogen gik der så meget sport i dagen, at de tog spisepausen i brug for at finde samtlige orienteringsløbsposter.

Godt brugte i kroppen og med forblæst hår sluttede medarbejderne den utraditionelle arbejdsdag, da denMTB 2.jpg sidste cyklist trillede ind på Alfa midt på eftermiddagen.

Målrettede tilbud

Hasle Bakker har forskellige tilbud til arbejdspladser, både i form af endagsarrangementer og som længerevarende forløb i forbindelse med ledelseskurser og firmaudvikling. Man kan kontakte driftschef Helge Meier for at høre nærmere.Nyheder » Målgrupper » For virksomheder » Frisk input til arbejdsglæden
"Hasle Bakker" is powered by CMIS.