Bookmark and Share

abyrvalg

 

8TALLET

Arkitekt: Bjarke Ingels Group
Opført: 2010

 8TALLET er med sine 476 lejligheder Danmarks største lejlighedskompleks – en hel landsby i sig selv. Som man også ser det i VM BJERGET, er det en udveksling mellem det urbane og det mere lokale og private, der udspiller sig i byggeriet.

8TALLET har modtaget flere priser og blev blandt andet kåret til verdens bedste boligbyggeri ved World Architecture Festival 2011.

Desuden er 8TALLET tidligere blevet udråbt til et af de ti vigtigste byggerier i dets årti i amerikanske Huffington Post, og bygningen har vundet priser for Årets Boligbyggeri 2010 af fagbladet Byggeri, Scandinavian Green Roof Award 2010 og modtaget seks af seks mulige hjerter i Politiken.

     


Se Bjarke Ingels fortælle om tilblivelsen og tankerne bag 8TALLET ved et foredrag på Dansk Arkitektur Center. Klik på den røde firkant til højre. 

LINK:

8TALLETs hjemmeside

Nyhedsbrev: VERDENS BOLIGER LIGGER IGEN I ØRESTAD

8TALLET's boliger på orestad.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8TALLETs form opfylder forskellige praktiske behov; her er beskyttelse for vinden og masser af sollys. Gårdene er relativt lukkede samtidig med, at der er passage gennem midten af byggeriet.

 

En pointe i byggeriet er den en kilometer lange gangsti, der snor sig op gennem byggeriet, og bliver bygningens ”villavej”. Her mødes man, og her leger børnene.

 

Stien snor sig op langs facaderne i en dobbelt sløjfe til toppen af huset. At bo i 8TALLET er som at bo i en bjerglandsby, hvor man bevæger sig i kuperet terræn og ind imellem kan nyde udsigten til alle fire verdenshjørner!

En del af boligerne er lavet som townhouses, der har en lille forhave ud til stien. Indvendigt er der en række forskellige planløsninger i lejlighederne, der giver spændende og varierede interiør, ligesom man også ser det i VM-HUSENE. Byggeriets skrå flader har et green roof, som blev præmieret i sommeren 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Få dine egne arkitekturfotos af 8TALLET i arkitekturguiden. Upload billederne på flickr og tag dem 'arkitektur' og '8TALLET'  

Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.

Klik her for at logge ind