Liput: +358 (9) 6162 1411 • Ryhmät: +358 (9) 6162 1433

"Menneiden aikojen varietee- ja elokuvamaailma imee puoleensa niin vastustamattomalla voimalla, että tekijöiden taitoa tiivistää Chaplinin pitkä elämä runsaaseen pariin tuntiin voi vain ihailla." Helsingin Sanomat/Lauri Meri

 

"Kaikki on tehty huolella ja hienosti valoja, pukuja ja maskeja myöten. Varieteeväki liikkuu notkeasti, tutut melodiat hivelevät herkkyydellään ja mukaan on mahdutettu mainioita kollaaseja Chaplinin elokuvista. uurin ansio kuuluu loistaville näyttelijöille, jotka osaavat ottaa näppeihinsä lähietäisyydellä istuvan yleisön ja mitoittaa latautuneen ilmaisunsa tarkasti joka tilanteeseen....esitys ei missään vaiheessa vaivu synkistelyyn. Lopussa yleisölle annetaan loistava mahdollisuus hymyn kautta kostua kyyneliin." Helsingin Sanomat/Lauri Meri

 

Kevään ensi-iltatapaus AMOS-näyttämöllä

›› Sano ”Charlie Chaplin”, ja kaikkialla maailmassa ihmisten mieliin piirtyy hänen unohtumaton hahmonsa: pieni kulkuri, jolla on liian suuret kengät, hattu, kävelykeppi ja viikset. Mutta kuka oli ihminen näiden tuttujen piirteiden takana?

Charles Chaplinin tarina on vähintäänkin yhtä suuren-moinen, kuin kaikki hänen valkokankaalla henkiin herättämänsä tarinat. 1800–1900-lukujen vaihteessa Lontoon slummin niukoissa oloissa varttunut mies sai maailman polvilleen lahjakkuutensa, sinnikkään työnsä ja monien onnekkaiden sattumien myötä. Hänestä tuli yksi maailman tunnetuimmista ja rakastetuimmista henkilöistä. Hänen elämänsä on klassinen tarina siitä, miten joku, jolla ei ole mitään, saa kaiken. Mutta se on myös kertomus ihmisestä, jonka on vakaumuksensa vuoksi pantava kaikkensa peliin. Ja se on tarina siitä, mitä julkisuudella ja rahalla ei voi ostaa – rakkaudesta ja kodin kaipuusta.

Lähes sata vuotta läpimurtonsa ja 35 vuotta kuolemansa jälkeen, Charlie Chaplin herää jälleen henkiin Svenska Teaternin näyttämöllä. Henkiin herättäjänä toimii eräs kaikkein harjaantuneimmista teatterintekijöistämme – Sven Sid. Omien sanojensa mukaan tämä näytelmä tulee olemaan hänen viimeinen työnsä teatteriohjaajana. Hän päättää uransa todellisen unelmaprojektin myötä: Hänen omaa idoliaan käsittelevällä esityksellä, jossa on iloa mutta yhtä paljon myös surua, hullunkurista huumoria, kaunista kaihoa ja polttavaa politiikka.
Kerromme elokuvan legendasta keinolla, johon vain teatteri pystyy. Tervetuloa!   ‹‹

Kuuntele Radio Nostalgian haastattelu Sven Sidin kans Chaplinista.

LÄS INTERVJU MED REGISSÖREN SVEN SID (ruotsiks, ohjaajan haastattelu)

Näytökset

KLIKKAA


Chaplin

Ensi-ilta 23.1.2013

Näyttämö: AMOS (III krs)

Liput:
27€ / 24€ / 21€


Aikaa: c. 2 h tauon mukaan


Käsikirjoittajat: Christoffer Mellgren
ja Johan Storgård

Ohjaus:
Sven Sid

Lavastus ja puvut:
Hanne Horte

Valot ja video:
Mia Erlin

Ääni:
Andreas "Stanley" Lönnquist

Muusikko:

Peter Achrén

Rooleissa:

Kristofer Möller (Chaplin den äldre)
Patrick Henriksen (Chaplin den yngre)
Thomas Backlund
Nina Hukkinen
Simon Häger

Josefin Reinhard

 
Huvudsamarbetspartners

 

 

 Beställ pausservering:


Följ oss på Facebook / YouTube