Fascist håller brandtal på Sergels Torg 20/9 (Uppdaterad)

Av • 2009-09-10 • Kategoriserat under: Antisemitism, Intressant just nu, Islamism, Israel, Sverige och MÖ-konflikten

Den senaste tiden har vi sett verkliga demokrativänner samlas på Sergels Torg för att visa sitt stöd till en demokratisk utveckling i Iran. 20/9 kommer dock en annan sorts manifestation äga rum på detta torg. Dess totala motsatts, en manifestation som arrangeras av Al-qudskommittén och Mohamed Omar, en man vars hela väsen genomsyras av antisemitism, demokratiförakt, fascistvurmande, Förintelseförnekelse, en sjuklig beundran för Khomeini och ett brinnande hat för de “förrädare” av Iranskt ursprung som tar sig den skandalösa friheten att manifestera för sitt folks liv och hälsa. En “demokratisk rättighet” javisst, men det hindrar inte mig att utnyttja min demokratiska rättighet att hävda att denna manifestation symboliserar vårat lands dekadens där hat, rasism och blind fanatism är lika hippt som den senaste iPhone.

Manifestationens paroll är “Mot sionisternas ockupation av Palestina”. Den som vet hur Mohamed Omar med vänner definierar begreppet sionism vet att detta inte handlar om några bosättare på Västbanken, utan en världsomspännande judisk konspiration som Israel anses förkroppsliga. Det är inte svårt att definiera karaktärerna i åhörarskaran när Uppsalas Il Duce greppar mikrofonen, det vanliga anhanget av Islamister, ungdomar som Omar tillåts rekrytera fritt i Uppsalamoskén (“Uppsalamoskéns vänner”) medan dess ryggradslösa ledning blundar eller accepterar det, vänner från extremhögern som applåderat honom på forumet nordisk.nu sedan han sträckte ut en hand till dem i tidskriften Nationell idag, och inte allra minst
extremvänstern, vars definition av “vän” är en person som kan skjuta deras mor så länge skottet efterföljs av en cool oneliner angående västs uselhet.

Stockholms flugor får i alla fall en glad överaskning i skithögarna som kommer samlas den dagen.

Uppdatering: Mohamed Omar uppmanar nynazister att vallfärda till Sergels Torg för att sluta upp med islamisterna i “den enda antiisraeliska manifestationen i Sverige utanför vänsterjudarnas kontroll”. Enligt nazistportalen nationell.nu kommer en hel del nynazister sammanstråla med sina Islamistiska vänner på Sergels Torg 20/9 klockan 14:00. (tack JD för tipset).

Klarhet:
Listan över talare på den fascistiska manifestationen på sergels Torg 20/9 är följande:

Anders Püschel, antisionistisk aktivist
Lars Adelskogh, författare
Fahad Fadhel, Svenska Islamiska Unionen
Firooz Aghdam, Muslimska kommittén för mänskliga rättigheter
Lasse Wilhelmson, skriftställare och debattör
Leif Erlingsson, skriftställare
Mohamed Omar, författare
Syed Jarrar Jaffrey, Al-Mahdi ungdomsförening
Muhammed Moubadder, Al-Hadi ungdomsförening

Al-Hadi består av studenter vid Stockholms och Uppsalas Universitet
Svenska Islamska Unionen består mestadels av Nordsomaliska islamister

Utöver dessa förväntas en uppsjö av svenska nynazister och konservativa fascister.

PGS & Anna Wester har gått ut och uppmanat sina medlemmar att inte deltaga på manifestationen. Jag har dock väldigt svårt att tro de tänker missa detta tillfälle dock med tanke på att de inte hade några problem att marschera sida vid sida med samma klientel bestående av islamister, vänsterextremister och nynazister under DC-demonstrationerna.

Dessutom lär en hel del av PGS medlemmar redan vara aktiva i de muslimska organisationerna som annonserat sin närvaro på Sergels Torg 20/9.

Intressant?
Andra bloggar om:

49 kommentarer »

 1. Motdemo någon?

 2. Rosh Hashana då. Annars borde man faktiskt gatecrasha hans jävla demonstration. Låt oss hoppas att de många persiska demokratiförkämparna i stan göt det i.a.f.

 3. Jaha Adler. Ännu en gång visar antisemitister, judehatare och nynazister det de har gemensamt. Historien återskapas, Stormuftin av Jerusalem och Hitler. Ännu en gång visar de sitt fula tryne.

 4. Antar att AFA är där och kör en motdemo…

 5. Kanske är det på tiden att vi kritiserar bosättarna på al-hamatzav och andra prosionistiska forum innan de riktiga antisemiterna får ta plats, men icke.

 6. Ledare för alquds-kommittén är Mahmoud Aldebe, ordförande för Sveriges Muslimska Råd. Vågar media rapportera och kommentera?

 7. Förlåt, menade Sveriges muslimska förbund.

 8. Vid närmare eftertanke kanske det kan röra sig om en annan al quds-kommitté. Bara googlade al quds-kommittén och kom fram till en blogg som drivs av en sådan, och som Mahmoud Aldebe är ordförande för. Men det kan förstås handla om en annan kommitté med samma namn.

 9. Å tredje sidan har Mahmoud Aldebe redan låtit sig intervjuas av Mohamed Omar efter att han kom ut som radikal tokstolle, så man vet ju aldrig.

 10. # 5 “Antar att AFA är där och kör en motdemo”
  Stackars AFA. Deras politiska kompassnål måste snurra hejvilt. En demonstration mot hatad sionism genomförd av älskade islamister tillsammans med hatade nazister.
  Inte lätt att vara en politisk sekt idag.
  /BR

 11. Comitis

  Om en arabhatande rasist pratar skit om araber vid fikabordet och säger att allt de kan är att sno socialbidrag och göra barn, så är han en riktig rasist eller hur. Om en annan rasist hatar araber och därför går ut med ett basebollträ och slår sönder så många han får tag i så är han också en riktig rasist, eller hur? Riktig – fast värre.

  Det är samma sak med antisemiter. Helle Klein är en riktig antisemit. Mohammed Omar är också en riktig antisemit – fast värre.

  Ditt problem är att du tror att bara nazister är antisemiter. Du delar det problemet med Åsa Linderborg och allsköns andra kexpannor i palestinavänstern.

  Antisemitismen minskar inte av att man kritiserar bosättare. Det gör hela tiden. Svenska massmedia har aldrig sagt ett gott ord om dom.

  Den dagen araberna vill ha fred på riktigt är lösningen skitenkel – bestäm en gräns, dra linjen, låt alla jävlar som vill bo kvar där de är och låt dom som vill flytta till “sin” stat göra det. Hälften av nybyggarna blir kvar i Judeen och Samarien, den andra hälften flyttar till Israel. En del av “bosättarna” är ganska gruffiga och odiplomatiska, men de har en helvetes energi vilket är till nytta för vilken stat som helst.

 12. BR. AFA älskar inte islamister, tvärtom. Däremot vill man inte spela SD i händerna. Har du problem med det?

 13. Skulle önska att israelvännerna höll sig hemma! Låt dem skräna bäst de vill. Finns det ingen på andra sidan så blir det ju platt fall.

 14. Sierra:

  Jag hittade också en Al Quds-kommitté vars ordförande är Mahmoud Aldebe (http://al-quds-2009.blogspot.com/).

  Om det är samma kommitté, Khomeinis förlängda arm, som Omar syftar på är dock inte verifierat.

 15. Fel Sierra. AFA har vid ett flertal tillfällen demonstrerat ihop med islamister, som i Malmö och i Stockholm på Israels 60-årsdag.
  AFA har hatet mot USA och Israel gemensamt med islamismen och det kittet är mycket starkt sammanhållande.
  /BR

 16. “Däremot vill man inte spela SD i händerna”

  Va, jag trodde att AFA aggerade efter egen agenda och sket i om man spelade SD i händerna eller inte. Rasism som rasism och den borde motarbetas men det är klart, det finns ju bättre och sämre rasism. Inte lätt att vara en politisk sekt idag, sant så sant.

  Nej, nej, nej…nu kom jag på…judarna får skylla sig själva…så klart!

 17. Micke, jag hoppas du ska vara där på torget och visa ditt riktiga ansiktet, det är bara såna fegisar som du som kan sitta hemma och skriva massa dravel på olika blogg med falsk identitet, kom ur garderoben ,

 18. #12
  Ofer Maimon
  Du är the man of the people. Du verkar förstå allting så bra. Ditt intellekt är oslagbart….

  lågt..

  “Om en arabhatande rasist pratar skit om araber vid fikabordet och säger att allt de kan är att sno socialbidrag och göra barn, så är han en riktig rasist eller hur. Om en annan rasist hatar araber och därför går ut med ett basebollträ och slår sönder så många han får tag i så är han också en riktig rasist, eller hur? Riktig – fast värre.”

  Helle Klein har aldrig sagt att judar snor bidrag från det svenska samhället. Du referar aldrig till personen det gäller. Alltid ska du dra jämförelser med saker som i själva verket inte har med personen ifråga att göra eller personens artiklar. Aldrig har du pekat exakt på vad som är så antisemitiskt i Boströms text eller Åsas. Det som du skriver om är tolkningar och om diskussionen (alltså inte om artiklarnas innehåll).

  Det faktum att hon ställer sig emot sionismens idéer behöver inte betyda att hon är antisemit samma sak gäller mig.

  Jag av er alla vet DE FACTO att det finns gamla 40 åringar som heter Lars som gillar att prata om RAS och gillar att stötta oss palestinier för att de själva ogillar judar mer, men det betyder inte att Åsa, jag eller Helle Klein är antisemiter mycket mer än dig själv. Sålänge det inte finns något som uttryckligen är judehatiskt i deras texter, så kan du inte kalla de antisemiter, och om du inte håller med så gå vidare och ta det till domstol (som om du kommer med några belägg ens en gång).

  För sista gången sluta tala om för mig “vad mitt problem är”. Om du går runt och tror att du vet vad mina problem är så är det du som i själva verket har PROBLEM. Precis som du verkar veta vad problemet med “alla araber” är.

  Om du inte är en okunnig 18 åring som sitter bakom datorn och gillar att dömma människor så blir det även mer skrämmande för som äldre ska man iaf ha lärt sig att tänka på vad man säger….

 19. @ 18 Antar att du blandar ihop mig med Micke?

 20. “Fel Sierra. AFA har vid ett flertal tillfällen demonstrerat ihop med islamister, som i Malmö och i Stockholm på Israels 60-årsdag.”

  So what? Bara för att man befinner sig i samma demo så betyder det att man delar andra åsikter än just demons paroll?

  “AFA har hatet mot USA och Israel gemensamt med islamismen och det kittet är mycket starkt sammanhållande.”

  Skitsnack, du känner inte en enda ung vänsterperson. För det första är varken AFA eller islamister någon homogen grupp. För det andra har de personer jag känner som identifierar sig som afaiter inget alls till övers för varken islam eller islamism, tvärtom är de väldigt negativa. Däremot ser man ingen nytta av att stigmatisera människor genom att trasha deras religion, det orsakar ju mer skada än nytta. Tänk på samtalet mellan Napoleon och ryske tsaren. Många av dessa människor är dessutom positivt intresserade när jag berättar om resor till Israel. Så sila bullshiten, okej? Jag förstår att det är bekvämt att ha en dikotomisk världsbild, men livet blir rikare om man vågar se nyanser och individer.

 21. “Rasism som rasism och den borde motarbetas men det är klart, det finns ju bättre och sämre rasism. Inte lätt att vara en politisk sekt idag, sant så sant.”

  Om AFA eller Islamic Center i morgon lanserar en kampanj mot judisk rasism skulle du alltså tycka att det var skitbra och ett mycket hedervärt beslut? Eller skulle du kunna läsa in något annat i kampanjen? Skulle det vara möjligt att kampanjen får en effekt som är mer negativ än positiv?

 22. Sierra,

  Vad exakt är “judisk rasism?” Finns det också kristen rasism, buddhistisk rasism, Baal-dyrkar rasism etc?

 23. “Vad exakt är “judisk rasism?” Finns det också kristen rasism, buddhistisk rasism, Baal-dyrkar rasism etc?”

  Rasism utövad av judar. “Kristen rasism” vet jag inte, kristna är ju inte ett folk på det sätt judar är.

 24. Sierra

  Jag känner ingen som är muslimsk rasist och mot vem är han då rasist? Jag vet muslimer som är rasister men det är en helt annan sak. Sierra kanske menade något annat.

 25. Nu är det någon som sprider rykten om att jag skulle vara pedofil igen.
  Naturligtvis är det enbart påhitt och lögn.
  Dem använder fejkade kommentarer i mitt namn.
  Jag tänkte varna er bara om ni ser min signatur.
  Säg till mig om ni ser min signatur.

 26. Sierra #24,

  Jaha, Sierra. Du anser altså att alla judar skall bära skulden för rasism om en enskild jude hyser rasistiska åsikter. Eftersom du är svensk, så kanske vi har fått ett exempel på svensk rasism?

  Utöver det, så brukar man klassificera rasism enligt vilket folk den är riktad MOT. Rasism riktad MOT judar kallas inte “judisk rasism” utan antisemitism.

 27. “Du anser altså att alla judar skall bära skulden för rasism om en enskild jude hyser rasistiska åsikter.”

  =)
  Jag var uppenbarligen väldigt otydlig och ber om ursäkt för det. Jag gav ett exempel på en kampanj som hade varit just jävligt dålig att föra eftersom den skulle vara just stigmatiserande och dessutom skulle det med största sannolikhet ligga osunda baktankar bakom den. Precis som allehanda kampanjer riktade mot elaka muslimer. Är du med mig?

 28. Comitis

  -Jag har aldrig påstått att du är antisemit, låt vara att jag misstänker att ditt nick skrivs av minst två personer – men ingen verkar ha någon tydlig antisemitisk dragning. Antisemitismen skiljer sig från andra rasismer på två sätt: 1) Förintelsen gjorde öppen antisemitism mer eller mindre omöjlig 2) Antisemitismen är en konspirationsteori, som bygger på en helt vrickad föreställning om judars diaboliska överlägsenhet, grymhet, osv. Det innebär att en viss kännedom om antisemitismens tankevärld är nödvändig för att se den. Som jag har påpekat tidigare vill du inte se den, därför att du korkat nog inbillar dig att lite “antisemitism light” kan hjälpa den Palestinska saken. Inget kunde vara mer fel och inget har gjort Israeler mer övertygade om att det är meningslöst att prata med arabiska ledare än dessas flörtar med antisemtiiska budskap.

  Sjävfallet tycker du inte om att jag talar om för dig vari dina tankemässiga problem består – det hör ungdomen till att tro sig om att veta allt.

 29. “Min fiendes fiende är min vän” är en kraftfull realpolitisk princip som förklarar samaktioner av AFA och islamister, nazister och islamister och, som vid DC-demonstrationen i Malmö, alla tre rörelserna i samma demonstration. I detta fallet är de gemensamm fienderna USA och Israel.
  Det helt väntat att vänstern indignerat tillbakavisar ett sådant samband men verkligheten slår vänstern på käften.
  /BR

 30. Ska det där vara Jinge? “Dem använder…” låter inte som en av hans tabbar…Nej, att han skulle vara pedofil har aldrig snuddat mig. Men han bor ju ihop med en katt:-)) Just kidding.

 31. ““Min fiendes fiende är min vän” är en kraftfull realpolitisk princip som förklarar samaktioner av AFA och islamister, nazister och islamister och, som vid DC-demonstrationen i Malmö, alla tre rörelserna i samma demonstration. I detta fallet är de gemensamm fienderna USA och Israel.
  Det helt väntat att vänstern indignerat tillbakavisar ett sådant samband men verkligheten slår vänstern på käften.
  /BR”

  Jag förstår inte riktigt vad du vill ha sagt? Du har helt rätt i att afa och andra vänsterrörelse i stort ser islam och islamism som fiender, precis som islam i stort inte har något till övers för den radikalare vänsterns sekularism. Att det däremot skulle finns någon vänskap, utöver att man går på samma demos och så vet jag inte. Men det är väl ett retoriskt knep vissa israelvänner till höger vill använda antar jag. De som afa hade kontakt med i rosengård inför reclaimet där var uteslutande ateister och därav var det inte någon som tänkt på att ramadan inleddes på samma dag som reclaimet skulle ske. De som jagade bort dem var religiösa. Fast detta retoriska knep (afa, islamister och nazister är bästa kompisar och delar samma åsikter) är väl alldeles för värdefullt att slänga bort bara för att inget talar för att det stämmer?

 32. Så här skrivs det om manifestationen på socialism.nu, vilket är stället som bland andra afa:iter hänger på. Alla utom en person (Olle, som efter sin kommentar får mothugg från övriga) är rörande överens om att en motdemo ska hållas.

  http://www.socialism.nu/showthread.php?t=2400

  “Så kan man nog utå ifrån att denna demonstration kommer handla om jude-fientlighet maskerat som antisionism.”

  “Spöa skiten ur dem. Om man skall tro andra internetforum verkar en del nazister pigga på att få fraternisera med dessa islamistiska fascister. ”

  “Kanske ett bra tillfälle att visa att vi inte är islam-kramare?”

  “Kasta asen i österjön. Samma as som de nationella slöddret vare sig de är muslimer eller inte. Enkelt så. ”

  “Jag har ingen kunskap om vilka Al-Qudskommittén är. I]Men[/I] det är fortfarande omdömeslöst att bjuda in Lars Wilhelmsson som talar. Denne påstår t ex att USA:s krig i Irak handlar om “judisk makt”, vilket är absurt och anti-semitiskt. Han befinner sig på lika anti-semistisk, primitiv och sjuklig nivå som nationalsocialisterna. Vidare har han vid åtskilliga tillfällen försvarat Israel Shamir som mer eller mindre vill ha nationalsocialism minus rasism. (Finns en en något gammal men intressant artikel av Mikael Nyberg som diskuterar bland annat Wilhelmsson och hur han bidrar till att förvanska Marx och marxismen)

  Att den andre talaren är Mohammed Omar som mer eller mindre är en förintelseförnekare, gör inte saken bättre.”

  “Rasister som rasister. Hur ser planerna ut för en motdemo? Det börjar bli kort om tid.”

  Kan man få en kommentar på detta från BR eller Ofer Maimon?

 33. Jag är en israel-ovän och även om jag inte håller med Mohammed Omar i allt det han säger så anser jag att demonstrationen har ett viktigt syfte. Det är att visa på att sionism inte är något vi accepterar.
  Israel har tydligt visat att man förhärligar apartheid på samma sätt som i Sydafrika. Detta bör hela världen demonstrera mot.
  Det kan ni israelvänner aldrig blunda för. Blundar ni för det är ni ryggradslösa och har en sjuk människosyn.
  Tack för mig.
  (ps jag är varken vänster eller högerextremist eller islamist. bara så ni vet innan ni spyr galla)

 34. Ofer
  Jag vet att du misstänkt mig som judehatare, men varför just mig? Jag vågar kritisera Israel. Med det sagt får du svaret på frågan. Sedan misstänker du också att jag är två personer egentligen. Låt mig då försäkra dig; jag är en person.

  Och låt mig nu presentera min åsikt.

  Antisemitism skiljer sig inte ett dugg från andra rasismer. Vad ger en rätten att prioritera rasism över rasism? Är vissa folkgrupper mer speciella än andra? Kanske i dina ögen men tyvärr inte i mina och aldrig heller kommer det bli så för mig. Det är i mina ögon precis lika illa när någon är rasist mot en svensk liksom när någon är rasist mot en israel. När jag väljer att behandla antisemitismen precis som jag behandlar all hat mot olika grupper så betyder det inte att jag är snällare mot antisemiter än vad jag är snällare mot antiziganister. Det är la common sence eller?

  Det är idag Israel som flörtar med korrupta ledare. Det är Israel som väljer vem som ska framstå som “ren” och vem som ska vara motpart på förhandlingsbordet. Det visade man redan under det förra palestinska valet. Israel har i en hel generation förutom det systematiskt gjort livet svårt för alla palestinier som satsar/satsat på akademisk utbildning i de ockuperade områdena (att röra sig fritt är omöjligt). Även intellektuella i Israel liksom i de ockuperade områdena har fått fly landet på grund av att de vågat höja rösten mot ett Israel som inte kan hantera kritik. Israel trycker på alla palestinska intellektuella och tvingar de att göra val, som de israeliska judarna slipper och det är RASISM. Att systematiskt bryta ner ett palestinskt samhälle och sedan ropa “det finns ingen att förhandla med”.

  “Sjävfallet tycker du inte om att jag talar om för dig vari dina tankemässiga problem består – det hör ungdomen till att tro sig om att veta allt.”

  Vem är du för att ge mig råd? Bara för man inte tar råd från behöver det inte betyda att jag tror mig veta allt. Vem är det egentligen som tror sig veta allt då?

 35. Alla som inte tar till sig Ofers råd, måste onekligen tro sig veta allting…

  Det är liksom en allmän regel.. Så ni vet.. Jag bara varnar..

 36. Sierra –

  Vakna till nu. Jag skrev en hel artikel om det här där jag påpekade att den mindre hjärndöda delen av AFA kommer att ha en motdemo mot Muhammed och han anhang. Samt att dess då kommer att bibringas möjlighet att fraternisera med packet i SD.

  AFA och den autonoma vänster i allmänhet är i dagsläget lika fokuserda som en skock nackade höns. Sist jag var på en “antirasitisk” demonstration var den fullpackad med skitungar ur den övre medelklassen utstyrda i svarta “kravallkostymer” i samma prisklass som de kostymer de komer att bära på Stureplans lunsch-serveringar om 5-10 år. De shäckaste inslaget annars var en rågblond arier iklädd kefieh och Hamas-T-shirt.

  Vad exakt ör det du har så svårt att förstå beträffande den svenska “vänstern”?

 37. Comitis-

  Ska jag säga det en gång till för att du ska begripa? Nej – jag tror inte att du är antisemit. Du tror däremot att det enda som är antisemitism är den typ man kan åka i fängelse för eller bestraffas för av domstol. Eventuellt tror du att samma sak gäller andra typer av rasism och i sådana fall lever vi uppenbarligen i ett antirastistisk paradis. Det handlar något hundratal personer sedan du föddes. Det finns alltså ingen rasism i Sverige, Grattis Comitis!

  Nu är det alltså inte så. Det är däremot så att du inte klarar av att se antisemitism därför att du inte vill, ungefär som de flesta svennebananer inte vill se rasism mot muslimer och araber. I övrigt – om du vill komma någonstans måste du lära dig att läsa innantill – ingen utanför din egen grupp kommer att imponeras av en trotsåldersmässig vägran att lyssna, eller ett infamt upprepande av samma sak. Det finns massor av litteratur om rasismens historia – läs på.

 38. “Vakna till nu. Jag skrev en hel artikel om det här där jag påpekade att den mindre hjärndöda delen av AFA kommer att ha en motdemo mot Muhammed och han anhang. Samt att dess då kommer att bibringas möjlighet att fraternisera med packet i SD.”

  Precis, du skrev att “den mindre hjärndöda delen” av afa skulle ha motdemo. Betyder det att man skulle “fraterniser” med dem man uppenbarligen hatar, nämligen sd för det? Nej, naturligtvis inte, utan det innebär en egen demo. Och det är en jävla skillnad. Det är nog du som behöver vakna till lite.

  “AFA och den autonoma vänster i allmänhet är i dagsläget lika fokuserda som en skock nackade höns. Sist jag var på en “antirasitisk” demonstration var den fullpackad med skitungar ur den övre medelklassen utstyrda i svarta “kravallkostymer” i samma prisklass som de kostymer de komer att bära på Stureplans lunsch-serveringar om 5-10 år. De shäckaste inslaget annars var en rågblond arier iklädd kefieh och Hamas-T-shirt.”

  Vilket märke var “kravallkostymerna” av, eftersom du uppenbarligen kunde bedöma vilken prisklass de hade och därmed på något för mig helt okänt sätt kunde avgöra deras klasstillhörighet? Jag kan säga att de ur svarta blocket på stoppa matchen-demon som jag känner nästan uteslutande är av arbetarklass och som även själva har arbetarjobb, dvs snickare och svetsare etc. Förlåt – krossade jag en av ditt livs viktigaste fördomar nu?

  “Vad exakt ör det du har så svårt att förstå beträffande den svenska “vänstern”?”

  Vad exakt är det du inte förstår egentligen, om du läser de åsikter som medlemmar ur afa faktiskt har? Att de inte stämmer överens med dina fördomar? Att du helt enkelt VILL att de ska ha en viss uppsättning åsikter bara för att du trivs bättre med det (att de är anisemitiska islamkramare)?

 39. Ofer, jag vill betona att jag menar allvar med att jag vill att du talar om vilket märke “kravallkostymerna” var av. Visa att du inte bara snackar dynga, utan har substans för vad du säger. Ge gärna också ett argument på hur det bevisar att de absolut inte kan tillhöra något annat än övre medelklass.

 40. Det är inte undertecknad som kallar sig “Jinge” längre upp bland kommentarerna. Jag vet vem det är och det är polisanmält. Och det är inte bara den sortens rykten som vederbörande sprider…

  / Jinge

  PS IP-numret är antagligen från en proxy, men på den här bloggen borde han ju vara säker på att inte avslöjas av lätt insedda skäl…

 41. Sierra, Sierra…

  ….du vill betona det ja. Och jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Men för all del – den sorts märken som säljs på NK:s sportavdelning, jag minns inte exakt vilka nu, jag är inte mycket till märkesbög. Vill du diskutera det vidare så ta det med blondinbella. Ja, vad mer? Vet inte . ditt inlägg är egentligen omöjligt att parodiera och dessutom orkar jag inte. Du menar att det var en snickare som sparkade en arabisk demonstrationsvakt i bröstet för att sedan sparka sönder saftblandaren på en piket, det var arbetarklassen som pysslade med det och likartat i Malmö? I sådana fall har arbetarklassen ballat ur betänkligt sedan jag stämplade ut för sista gången. Tragiskt. Det har inte förekommit en anti-Israel-demonstration utan Hamas-fanor och antijudiska slagord i Sverige på många år. Ej heller utan vänstern. Att ni sedan skiter i att ta reda på vad det står på de sjalar ni glatt sätter på er eller vad somliga araber skriker på arabiska är ert dilemma, inte mitt. Vänsterns dåliga samvete över att vara borgare har jag aldrig begripit, det har altid varit borgerskapet som dragit igång alla historiens revolutioner, så varför inte vara stolta? Ej heller begriper jag alla konstiga sätt att hantera detta usla samvete – “proletarisering”, “klasståndpunkt” och annat. Låt mig bara påpeka en sak som kanske, kanske kan få igång din tankeverksamhet: Du blir fruktansvärt irriterad över att jag påpekar att den autonoma vänstern till 80-90 % består av borgarglin – att en av dom går omkring i en Hamas-T-shirt irriterar dig inte alls och du nämner det inte. Hur tänkte du där?

  Eftersom jag vet att du avser att inte fatta det heller så får jag säga som jag sade till signaturen “Dannie”, emedan det finns gränser för hur mycket jag orkar irra runt med kreti och pleti i ovidkommande stickspår: Finito la Commedia – jag avslutar härmed min medverkan i detta meningsutbyte och föreslår att du fortsätter eventuell debatt om kravallmode eller socialismens lierande eller icke med islamismen, i för ändamålet lämpliga fora. Jag ska fira nyår och därefter återgå till ämnet för portalen. Adjö yxskaft.

 42. Men Andreas lille… Släpper du inte fram min kommentar…? :-)

 43. Jinge: jag har inte befogenheter att approva kommentarer, gamle man.

  Men är det mig du syftar på har använt din signatur och polisanmält? Isf är det bäst du kan backa upp det med bevis, annars har du en motanmälan om förtal att vänta dig. Du har ju min mail (du vet den du skickade hotet om att du skulle skicka araber på mig som skulle skära halsen av mig) Till den mailen får du gärna skicka Namn och kontaktinformation till personen som har hand om ditt fantastiska polisärende så ska jag ringa denne och ta ett snack med den personen om dig, och även fråga om denne kanske är intresserad av att du mailar hot om dekapiteringar via mail efter du fått det klart för dig att personen är av judisk härkomst.

  Så fram med kontaktinformationen nu då, Jan-Inge, eller ska jag skicka dig en karta viagra så du får stake nog att konfronteras med detta?

  annars, piss off.

 44. Och när vi ändå är inne på förtal vill jag gärna se bevisen för följande allvarliga påstående du har gjort:

  * att jag skulle ha kallat Rawia Morra “arabfitta”
  * att jag, tillsammans med Roy Alterman mordhotat dig ifrån ett Internetcafé i Tel Aviv via proxy i form av en person du kallar “Shimon”.

  Bevis tack, om du inte vet innebörden av ordet bevis, slå upp det i ordboken.

 45. Ofer
  “Nu är det alltså inte så. Det är däremot så att du inte klarar av att se antisemitism därför att du inte vill, ungefär som de flesta svennebananer inte vill se rasism mot muslimer och araber. I övrigt – om du vill komma någonstans måste du lära dig att läsa innantill – ingen utanför din egen grupp kommer att imponeras av en trotsåldersmässig vägran att lyssna, eller ett infamt upprepande av samma sak. Det finns massor av litteratur om rasismens historia – läs på.”

  Innan jag går in på ämnet det gäller. Bara för att jag inte håller med dig i mycket betyder det fortfarande inte att jag har problem med att lyssna. Det är snarare så att våra olika åsikter leder till missförstånd, som så ofta sker på internet eller överallt idag. En sak som är säker; du kan inte veta vem, hur jag är. Det är bara en svartmålning. Låt mig förklara för dig och var god LÄS ordentligt:

  Att du äntligen insett att jag inte är antisemit bryr jag mig mindre om. Vad som dock är relevant i detta, är att du gått runt och grunnat på om jag faktiskt är det – eller inte, sedan innan. Förstår du inte det problematiska i tänkandet du har? Vad är värdefullt i din värdering av mig i att du riktar den misstanken just emot mig och inte mot t.ex. Adler? Varför är det mer relevant mot mig (och inte mot någon av högersionisterna som skriver om Israel dag in och dag ut)?

  Att våga kritisera Israel är inte en kriterier som går under “antisemit”. Det är en sak du måste förstå. Om du inte förstår det så kommer du ofta vara en person som ropar: “antisemitism” där det inte finns någon.

  Förstå att de som i själva verket inte vågar kritisera Israel idag, anser jag vara den största faran för Israels framtid. Det pro israeliska perspektivet för mig är att kritisera Israel så landet kan gå framåt. Det pro israeliska perspektivet för dig är något helt annat kanske. Men att vara mild i sin kritik mot Israel kommer inte hjälpa tror jag (dessutom tycker jag inte att det är ett perspektiv mer än vad det kan vara en lömsk taktik).

  Om landet ändå fortsätter med sina olagliga handlingar i allt större utsträckning. Om den olagliga utvecklingen fortgår. Då måste skarp kritik riktas. Men hos dig är den slags kritiken mot Israel bara en början på din värdering; är han en antisemit eller inte, eller hur Ofer??

  Det finns något som heter omvänd rasism. Du kan läsa på om det istället för att spy din rasistiska galla över andra personer och ge de råd på vad de behöver läsa på.

 46. Ofer

  Jag behöver inte en lektion i antisemitism och judehat bara för jag vågar disktuera Israel för det staten faktiskt gör.
  Det är snarare du som då behöver en lektion om Israel. Jag ska inte behöva ta emot den skiten av dig. Du ska inte försöka svartmåla mig som om jag är någon slags person som inte har lärt sig att läsa mellan raderna. Jag förstår mer än vad du tror. Det är bara så i denna vuxna världen att man måste TÄNKA PÅ VAD MAN SÄGER.

  Det gör inte du. Din cred sjunker.

 47. “….du vill betona det ja. Och jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Men för all del – den sorts märken som säljs på NK:s sportavdelning, jag minns inte exakt vilka nu, jag är inte mycket till märkesbög.”

  Inte jag heller. Du har nu pinsamt nog avslöjat att du i själva verket inte har någon aning alls om vad det var för kläder de hade på sig, vilket du tidigare lögnaktigt påstått. Och du vet inte hur de införskaffats. Men du VET alltså ändå att kläderna var svindyra och du VET därför att de tillhörde övre medelklass. Du pratar med andra ord bara dynga. Människor som vill diskutera seriöst göre sig icke besvär.

  “Du menar att det var en snickare som sparkade en arabisk demonstrationsvakt i bröstet för att sedan sparka sönder saftblandaren på en piket, det var arbetarklassen som pysslade med det och likartat i Malmö? I sådana fall har arbetarklassen ballat ur betänkligt sedan jag stämplade ut för sista gången.”

  Öh? Du tror att det inte förekommer brottslighet bland människor i socialt utsatta grupper? Har du verkligen högskoleutbildning?

  “Det har inte förekommit en anti-Israel-demonstration utan Hamas-fanor och antijudiska slagord i Sverige på många år. Ej heller utan vänstern.”

  Inget som någon har förnekat. Vi är också överens om:

  1. Sverigedemokrater fraterniserar på pro-Israeldemonstrationer.

  2. AFA:iter är, på det forum de använder, överens om att det inte spelar någon roll om antisemiter är muslimer eller nazister, de ska slängas i östersjön ändå =)

  “Att ni sedan skiter i att ta reda på vad det står på de sjalar ni glatt sätter på er eller vad somliga araber skriker på arabiska är ert dilemma, inte mitt.”

  Vilka vi? Jag går aldrig på antiisraeliska demonstrationer. Jag är fredsvän, men skulle inte gå i nån fredsdemonstration arrangerad i Sverige eller Europa, just för att de så ofta inte har koll på vad de snackar om. Har däremot gått på fredsdemosar i Tel Aviv.

  “Du blir fruktansvärt irriterad över att jag påpekar att den autonoma vänstern till 80-90 % består av borgarglin ”

  Av anledningen att det för det första inte stämmer, och för det andra för att jag vet att det är ditt sätt att vilja misskreditera dem, med den gamla klyschan: “De är bortskämda överklassbarn som gör uppror mot sina föräldrar.”. Om du som jag hade haft insikt i vilka personer det handlar om och därmed deras bakgrund så hade du vetat om att det inte stämmer. Men vem bryr sig om sånt, när den felaktiga klyschan är så bekväm att leva med?


  Shana tova.

 48. JIF #42,

  Ha, ha, det var ett bra skämt att polisanmäla kommentaren. Jag vet att det är olagligt att utge sig för att vara polis, eller att utge sig för att vara läkare. Men jag har aldrig hört talas om att det skulle vara kriminellt att utge sig för att vara en antisemitisk fjant.

  Hur som helst, om du anser att kommentaren inte kommer från dig så erbjuder jag att ta bort den. Det är bara att säga till om du så önskar. al-hamatzav.org slår vakt om den personliga integriteten vare sig det gäller vanliga människor eller sådana som lyckats med bedriften att antisemit-stämplas av Vänsterpartiet.

 49. Sierra – svårt att läsa innantill nu igen? Jaha.

  Comitis – nä, nu gör du samma grej igen.

  Båda två: Vill ni lära er ABC i logik så föreslår jag Dag Prawits introduktionsbok, bör finnas på akademibokhandeln. Där får ni även tag på nybörjarböcker i argumentationsanalys.

  Ett alternativ är att ni noggrant studerar Roys försök att upplysa Comitis på dessa sidor. Roy har både pedagogisk förmåga och tålamod. Emellertid – jag har varken eller så tills dess ni har hyfsat både argumentation och tankeskärpa får ni klara er utan min inblandning, jag har annat att pyssla med än att kommentera rena idiotier. God natt yxskaft,

Lämna en kommentar