Hvis du bruger et olie- eller gasfyr til at varme boligen op, eller du generelt bare er træt af en høj varmeregning – så skal du læse mere med her. I dette indlæg kan du finde fem nemme tips til at spare på varmeregningen.

Skru ned for termostaten. En god tommelfingerregel er, at du kan spare ca. 3 % på din varmeregning, for hver grad du sænker termostaten. Hvis du skuer ned for termostaten mens du er på arbejde, og mens du sover – så har du ca. 14-16 timer hver dag, hvor du kan spare lidt ekstra på din varmeregning.

Åbn gardinerne. Hvis du har sydvendte vinduer, så åbn dine gardiner eller persienner. Når du har åbne vinduer eller gardiner, så har solen fri adgang til dine rum – og den kan bidrage til at varme dine rum op.

Lad gæsterne varme rummet op. Hvis du får gæster eller familie på besøg, så er der ingen grund til at skrue op for termostaten – men du kan med rette skrue ned for termostaten. Når du laver mad, har mange gæster og levende lys, så bliver der produceret meget varme i din bolig.

Skru ned når du bader. Det kan være en god ide, at skrue ned for termostaten på dit badeværelse om morgenen – især hvis I er mange i husstanden. Når du går i bad om morgenen, så varmes badeværelset op.

Hold afstand. Sørg for at dine møbler, dit fjernsyn, gardiner eller lignende har god afstand til din radiator. Hvis disse ting står for tæt på radiatoren, så blokerer de for varmen – og termostaten kan have problemer med at fungere optimalt.