Дълбоките води


Най-сетне, почти 2 години след издаването й, стигнах до втората преведена на български книга на Сет Годин – “Дълбоките води”.

За всички, които не знаят кой е той – автор на няколко маркетинг бестселъра, сред тях “Маркетингът на позволението”, “All Marketers Are Liars”, “Survival Is Not Enough”, “Purple Cow”…съвременен американски маркетьор, бивш заместник-президент на Yahoo по маркетинг, гуру на Интернет маркетинга.

За пореден път се гмурвам в неговите откровения и се възхищавам на силата на мисълта и опита… Накратко – книгата ще ви накара да се замислите защо някои стават велики, а други не. Ще се убедите, че за да изплуваш успешно, трябва дълбоко да се гмурнеш… И може би ще си обясните защо българите имаме толкова малко велики хора в която и да е област – някак си, все искаме успехът да дойде бързо и без усилия.

Няма маркетинг теории, нито високопарни бизнес термини, няма копирания и цитати  – всичко е взето директно от живота! Както пише Гьоте – “Теорията, друже мой, е сива! Зелено е дървото на живота”.

Можете и да го посетите on-line, макар че няма да можете да коментирате, защото трябва да си велик, за да можеш да си говориш с великите…

http://sethgodin.typepad.com/

http://www.sethgodin.com/sg/

Книгите на български можете да поръчате в www.book.store.bg, оригиналите – разбира се, в  www.amazon.com

От мен – приятно съботно четене!Коментари

Твоето мнение

  • Аватар

    ТИ


Comment Arrow
За автора

Поли Козарова

Маркетингов експерт с 14 годишен опит и специализация в маркетирането на IT продукти и консултантски услуги.