2013. augusztus 7., szerda, Ibolya névnapja.

6 látnivaló Lisszabonban

Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
 • 0

  Belém-torony

  1521. óta áll mai helyén a Terre de Belém (Belém-torony), ami egy teraszos torony a Tajo folyó partján. Korábban egy kis szigeten állt, azonban ahogy a Tajo egyre inkább feltöltődött homokkal, úgy került egyre közelebb hozzá a part. 

  Az építményt I. Mánuel király emeltette Vasco de Gama felfedező útjának emlékére. Régen a hajók fogadására, valamint védelmi célokra használták, ma pedig az egyik legtöbbet látogatott műemlék a városban. 
 • 1

  Alfama

  Lisszabon legrégebbi negyede az Alfama. Hangulatát a középkorból maradt apró terek és szűk sikátorok uralják. Ezek alig változtak az elmúlt évszázadok során, ami nagyban köszönhető annak, hogy a negyed jó állapotban vészelte át az 1755-ös földrengést. 

  Az Alfama délutáni sétákra tökéletes, utcáit járva ugyanis alapos sejtéseink lehetnek arról, hogyan éltek a régi idők városainak emberei.


  Wikipédia
 • 2

  Vasco de Gama híd

  Lisszabonban található Európa leghosszabb  hídja, a Vasco de Gama híd, amely a Tajót íveli át. A 17,2 kilométer hosszú építmény elképesztő látvány akár a folyópartról, akár a vízről nézzük. 

  Az útdíjas hidat 1998-ban adták át, Vasco de Gama Indiába vezető hajóútjának 500. évfordulóján. 


  Wikipédia
 • 3

  Santa Justa felvonó

  A belvárosban találni ezt a furcsa, vasszerkezetű tornyot, amely egy közterületi lift. 

  Funkcióját tekintve a Baxia negyedet köti össze a magasabban fekvő Carmo térrel, azonban elsősorban mint látványosság keresik fel a turisták, tetejéről ugyanis gyönyörű panoráma nyílik a zsúfolt belvárosra.


  Wikipédia
 • 4

  Jeromos kolostor

  A Világörökség részét képező Jeromos kolostor a Manuel királyról elnevezett művészeti stílus, a Mánuel stílus szerint épült, amelynek egyik jellemzője, hogy földrajzi felfedezésekkel, elsősorban hajózással kapcsolatos motívumokat használ. 

  A kolostorban találni Vasco de Gama sírját, és nem messze innen áll a XV-XVI. századi hajósok előtt tisztelgő Felfedezések Emlékműve. 


  Wikipédia
 • 5

  Nemzetek Parkja

  Az 1998-as világkiállítás alkalmából rendbe hozott park ma mind a turisták, mind a helyiek körében népszerű. A rendezvény alkalmára épített pavilonok ma kulturális- és sporteseményeknek adnak otthont, de találni itt kilátótornyot és üzleteket is. 

  Az utazókat első sorban az a tekintélyes méretű akvárium vonzza ide, amely a tengerek és az óceánok élővilágát mutatja meg. Az akvárium cápák, ráják, fókák és még sok más víziállat otthona. 


  Wikipédia
  Kapcsolódó:

  6 gyönyörű szigetország, ahová alig jár turista
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

TETSZETT A CIKK?

Iratkozz fel INGYENES heti hírlevelünkre és még több hasonlót küldünk neked!

KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

HOZZÁSZÓLÁSOK