הסמנכ"ל היוצא של משרד ההסברה המתפרק, דני סימן, הוא אחת הדמויות היותר שנויות במחלוקת שעובדת במשרדי הממשלה שעוסקים בדיפלומטיה ציבורית ובקשר עם התקשורת הזרה. סימן, פעיל ליכוד שאף שקל להתמודד בפריימריז לרשימת המפלגה לכנסת, שימש בעבר כראש לשכת העיתונות הממשלתית והתפרסם בעיקר על רקע עימותים ותלונות נגדו מצד כתבים זרים.

בימים אלה משולב משרד ההסברה בתוך מטה ההסברה הלאומי במשרד ראש הממשלה. סימן צפוי להתמנות לתפקיד בכיר שנתפר למענו ולשמש כראש יחידת המדיה האינטראקטיבית במטה ההסברה הלאומי. היחידה אמורה לקדם את ההסברה הישראלית ברשתות חברתיות כמו פייסבוק וטוויטר. על אחד מהפרויקטים של היחידה החדשה – פתיחת "יחידות צללים" של סטודנטים באוניברסיטאות שיעסקו בהסברת מדיניות ממשלת ישראל – פורסם הבוקר ב"הארץ".

עיון בחשבון הפייסבוק הפרטי של סימן מעורר ספקות לגבי מידת שיקול הדעת של מי שצפוי להיות האחראי מטעם משרד ראש הממשלה על הסברת ישראל ברשתות חברתיות באינטרנט. שורת פוסטים שכתב סימן בחודשים האחרונים כללה אמירות פוגעניות ואף גזעניות כלפי מוסלמים בכלל, כלפי בכירים פלסטינים בפרט ואפילו כלפי מדינות שנחשבות לבנות ברית של ישראל.

כך למשל, ב-8 באוגוסט, יומיים אחרי יום הזיכרון להטלת פצצת האטום על העיר הירושימה ביפאן במלחמת העולם השנייה שממנה נהרגו למעלה מ-100 אלף בני-אדם, העלה סימן לפייסבוק את הפוסט הבא:

"אני נגעל מאירועי הזיכרון הצדקניים ש'ארגוני זכויות האדם' ו'ארגוני השלום' היפאנים מקיימים עבור קורבנות הירושימה ונגסקי…(הטלת פצצת האטום, ב"ר) היתה תוצאה של תוקפנות יפאנית. אתה קוצר מה שאתה זורע. במקום, הם צריכים לערוך טקסי זיכרון עבור 50 מיליון הסינים, הקוריאנים…ושאר הקורבנות של רצח העם והתוקפנות היפאנית. זאת בנוסף ל-120 אלף חיילי בנות הברית שנהרגו כדי להביס את היפאנים מבצעי רצח העם. אלה האנשים שאותם צריך לזכור השבוע".

ב-16 ביולי, כמה ימים לפני שהאיחוד האירופי קיבל החלטה להכניס את הזרוע הצבאית של חיזבאללה לרשימת הטרור, העלה סימן את הפוסט הבא:

"האיחוד האירופי נחרץ כשמדובר בישראל אך טרם הגדיר את החזבאללה כארגון טרור. האירוניה היא שבעוד האירופאים מנסים להגדיר את הגבולות שלנו, המוסלמים מגדירים מחדש את גבולות אירופה".  

כמה ימים לאחר מכן, ב-22 ביולי, לאחר שהזרוע הצבאית של חיזבאללה הוכנסה לרשימת ארגוני הטרור, טען סימן שהחלטת האיחוד האירופי אינה מספקת והשתמש במונחים פוגעניים למדי:

"נעשה שימוש במונח Half-Assed כדי לתאר משהו שמתבצע בצורה מרושלת או חלקית. למשל: החלטת האיחוד האירופי להכניס רק את הזרוע הצבאית של חיזבאללה לרשימת הטרור ולא גם את הזרוע המדינית שבראשה עומד אותו חסן נסראללה היא Half-Assaed"

תחילת חודש הרמדאן הוציא מסימן פרץ יצירתיות גזעני במיוחד. כך הוא כתב בפייסבוק ב-9 ביולי:

"האם תחילת חודש הרמאדאן אומר שהמוסלמים יפסיקו לאכול אחד את השני בשעות היום?"

על אף שהוא עובד מדינה לא היסס סימן לתקוף בציניות את הנשיא שמעון פרס לרגל חגיגות יום ההולדת ה-90 שנערכו עבורו. ב-18 ביוני כתב סימן בפייסבוק:

"שאלה לפרס, קלינטון ובלייר – כמה מ"קורבנות השלום" לא חגגו יום הולדת 10?"

ב-26 במאי היה זה ראש צוות המו"מ הפלסטיני, סאיב עריקאת, שהיה מטרה להתקפה בוטה בפייסבוק מצידו של סימן:

"עריקאת אמר שהצד שלו יסכים לחדש את שיחות השלום רק אם ישראל תפסיק את כל הבנייה בהתנחלויות ותכריז בפומבי שהמדינה הפלסטינית העתידית תוקם על קווי 1967. הוא אמר שאלה לא תנאים מוקדמים אלא חובה ישראלית. האם יש דרך דיפלומטית לומר 'לך תז7**ן'"?

כמה ימים קודם לכן, ב-15 במאי, שיגר סימן בפייסבוק אמירה פוגענית לכל הפלסטינים באשר הם:

"צפירה בת 65 שניות נשמעה היום ברמאללה לזכר הנקבה. זה לא מספיק זמן לעצור ולחשוב על עד כמה הם מטומטמים".

השימוש שעושה סימן בשפה נמוכה ואף בקללות הוא מוטיב חוזר בדף הפייסבוק שלו. כך למשל בפוסט שכתב ב-10 במאי נגד הדוח שחיברה

הכנסייה של סקוטלנד ובו טענה כי ליהודים אין זכות מיוחדת על ארץ ישראל:

"הכנסייה של סקוטלנד? למה אתם חושבים שאנחנו שמים ז*ן על מה שיש לכם להגיד?"

אלה היו כמה פוסטים נבחרים ובוטים במיוחד. לצידם היו עוד רבים שבהם הביע סימן את עמדותיו המדיניות הימניות, התבטא נגד תכנית ההתנתקות ופינוי גוש קטיף, תקף בבוטות כלי תקשורת בינלאומיים כמו הגרדיאן הבריטי או כלי תקשורת ישראלים כמו "הארץ" והתנגח אישית בעיתונאים כמו ערד ניר או חנוך מרמרי.

דני סימן אמר בתגובה: "איני מוכן להגיב לעיתון 'הארץ'".