Tillbaka till vardagen

Några dagar semester kvar.

Det blev en kolumn från stranden dock:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/jenniferwegerup/article17297572.ab

Från och med onsdag 28 augusti är jag tillbaka på ”insidan” av Aftonbladet igen, istället för Sista Sidan och onsdagar istället för torsdagar.

En artikel för Gazzetta dello Sport blev det också, häromdagen.

IMG_2931

 

Ibra parla…Zlatan snackar.

IMG_2901

 

Tack och hej för den här gången…

KATEGORIER Okategoriserade| Kommentera och tyck till

Långt, långt därifrån

P1030364Rinascimento. Renässans. Pånyttfödelse.

P1030373Aperitivo…Fördrink i den italienska kvällen.

P1030379Benessere. Att må bra.

Långt, långt därifrån.

Eller ”Långt, långt härifrån”, som Nicolo’ Ammanitis fantastiska roman heter. På italienska lyder titeln: ”Ti prendo e ti porto via”. Ungefär: ”Jag tar dig och för bort dig”- Ett lite svåröversatt, romantiskt, väldigt vackert uttryck.

Ibland behöver man bara komma bort. Vart som helst ifrån. Få distans, vila, närvaro i nuet. Och bäst är de ställen där man kommer både bort och hem, på samma gång.

 

 

 

KATEGORIER Okategoriserade| Kommentera och tyck till

Vacanza

Ett gästspel inför franska ligapremiären, tillsammans med de andra tyckarna:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/frankrike/zlatan/article17267979.ab

I övrigt ägnar jag just nu inte fotbollen en tanke annat än en del samtal som kommer till min solstol. Och det känns väldigt skönt…

P1030279

Riviera del Conero. Helt okej.

 

 

KATEGORIER Okategoriserade| Kommentera och tyck till

Supersup-seger och semester

Säsongen inleddes på bästa sätt för PSG, seger i franska supercupen. De franska kollegor jag pratade med i natt, bland annat en superb reporter på fransk tv, alltid lika hjälpsam, tyckte att Zlatan gjort en godkänd match. Inte perfekt men som så ofta ”avgörande”, med sin assist som bidrog till att vända matchen.

Min matchkrönika:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/wegerup/article17240428.ab

Nu väntar seriestart mot Montpellier på fredag. För Zlatan och andra som är i tjänst. För mig väntar däremot äntligen semester, två veckor. Har bara blivit tio dagar hittills i sommar.

Nu hoppas jag innerligt att inget stort händer och när det gäller premiären…Det kommer hela tiden nya matcher.

Nu ska jag njuta en vecka sol och bad vid en italiensk sandstrand, med de bästa människorna.

Ha det fint så hörs vi mot slutet av augusti.

P1030240

Semester! Här Skrea Strand i Falkenberg, bästa stället Ocean. Snart byts den mot Adriatiska havets vågor…

KATEGORIER Okategoriserade| Kommentera och tyck till

Så fort svänger det i transerkarusellen

I all hast, mitt i serie A-skrivandet, till ligabibeln, en artikel ni måste ta del av.

För att förstå det här med transfermarknaden, hur det fungerar.

Intervju med Milan-bossen Galliani från i förrgår, i förrgår:

– Nu struntar vi i Silvestre och går på andra spelare. (PÅ italienska, Gallianis egna ord: ”Ci muoviamo su altri obiettivi”.

Granqvist var ett av dessa ”obiettivi”. Sen, ett dygn senare, går affären med Silvestre i lås och vips, det Galliani sa några timmar tidigare gäller inte längre.

Så ser det ut, hela tiden. Då blir det fel ibland, inte för att någon ljugit eller hittat på utan för att transfermarknaden består av förhandlande klubbchefer och spelare och agenter med olika viljor. Och mycket av det vi journalister vet kan vi aldrig skriva, för att inte bränna våra källor. Om jag VET genom en källa, inte spekulerar utan VET, att en affär var på gång men sen inte blir av, kan jag aldrig bevisa det.

Men vi som jobbar med det vet.

Som jag ofta skrivit, ni minns Galliani sommaren 2010: ”Vi köper aldrig Ibra, han är för dyr”. Några dagar senare var Zlatan klar för Milan…

KATEGORIER Okategoriserade| Kommentera och tyck till

Milan i motljus

Ariedo Braida, vilket proffs han är…

Allt verkade kört med Inters Silvestre, Milan gick för Granqvist – och så satte  Braida in en ny attack och allt löste sig. Det svänger fort på transfermarknaden…Trist för ”Granen” men troligen en bättre lösning för Milan.

http://bloggar.aftonbladet.se/sillyseason/

Pratade nyss med Milan-vänner som är på plats i Tyskland för matchen där och fyller sin FB-profiler med bilder på München i motljus. De flesta verkar nöjda med övergången. Själv är jag nöjd med att i morgon skriva mitt inlägg till ligabibeln, om serie A, och sen – som sagt – försöka ta semester och slippa transferskriverierna ett tag.

Fast först väntar ju PSG-Bordeaux…i Libreville, intressant.

KATEGORIER Okategoriserade| Kommentera och tyck till

Milan ringde och väckte mig i morse

Blev väckt i morse av ett en mycket god vän i Milan ringde:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/italien/article17214472.ab

Sämre sätt finns att vakna på.

Nu får vi se om affären går i lås. Vissa läsare som mejlar säger att ”hur kan ni skriva att det skulle bli si och så och sen blev det inte så?”. Svaret är enkelt: för att affärer inte alltid blir av. Transfermarknaden är ett pussel. Det kan vara så att Raiola åker ut på en resa men kommer hem utan att ha fått till något. Presidenter ljuger. Folk spelas ut mot varandra. Zlatan och spelarna vet allt det där, de kan spelets regler och hur vi jobbar.

Ingen vill ha fel. Man skriver inte på spekulation. Är det så att man har en artikel är det för att mycket goda källor sagt en sak. Och jag har verkligen ingen agenda för att Zlatan ska återvända till Italien. Tvärtom. Jag vet inte om jag orkar jobba så fruktansvärt intensivt som det innebär i flera år till, vill fokusera på annat också.

Hemma på pojkrummet med datorn i knät är det lätt att ha facit på hand…

Well, nu väntar en ny arbetsdag, snart semester igen, MÅSTE få till det. Kanske en tripp till USA med gamla Milan-vännerna…

Ciao på er, ha en underbar dag.

IMG_2788O

Och i går morse vaknade jag så här: kaffe hos Gomorron Sverige. Inte fel

det heller.

 

KATEGORIER Okategoriserade| Kommentera och tyck till

TV-jobb och bra öl

Stockholm-Göteborg, tur och retur, som en liten jojk. Kom hem i måndags, ner till Göteborg igen i torsdags. Nu åter tillbaka i huvudstaden där ett milt sommarregn långsamt tar ner temperaturen utanför och fyller kvällen med väldoft.

Tyskland EM-mästare, som väntat…I morgon diskuterar vi matchen i Gomorron Sverige-soffan.

En match som bjöd på större – och dyrare – stjärnor än Tyskland-Norge var PSG-Real Madrid som bekant. Men det här gången kostade det mer än det smakade. Jag var som ni vet på plats på Ullevi och tja…vad tycker ni? Inte direkt spännande. Å andra sidan inte oväntat, med tanke på att matchen betydde nada och att båda lagen är inne i hårdträning.

Efteråt pratade jag med både Zlatan och Laurent Blanc. Ibra var lugn och avslappnad, Blanc stressad och jag fick honom att stanna bara genom att lova att ställa frågorna på franska, reportern bredvid som ville köra engelska fick nobben. Blanc sade att hans engelska är för dålig, han är rädd att bli missförstådd.

Zlatan pratar bra engelska men blev misstolkad, snarare än missförstådd, när hans korta svar till en spansk reporter, om huruvida han hälsat på Carlo Ancelotti, blev totalt förvanskat på diverse sajter världen över  i dag. Zlatan sa bara: ”Ja, vi har hälsat och pratat lite helt kort”. Hur någon fotbollsryktes-sajt kan få det till att Zlatan antytt att de pratat övergångar är ju rätt beklämmande…

Mitt hela snack med Ibra och Blanc såg ni i tidningen i dag, här är nätets kortare version:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/frankrike/article17203390.ab

Några ögonblicksbilder, från Göteborg:

P1030177

Parlez-vous français…?

P1030192

Snart drar TVZ igång igen…Kameraman ”Mimmo”/Domenico zoomar in Zlatan, Silva och gänget när de stretchar efter träningen.

P1030210

Veckan Res-tips: 7:ans ölhall vid Kungstorget i Göteborg. Den enda som finns kvar av det dryga dussin ölhallar som förut fanns i området. Bra öl, fotboll eller annan sport på tv:n, prinskorvar, ost och annat gott som tilltugg. Och framför allt atmosfär, stämning, historia. Genuint och befriande fritt från trendängslighet. Det kom fram en rad sköna personligheter och ville prata fotboll.

http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%96lhallen_7:an

P1030214

På plats på Ullevi. Matchen var ju som sagt…så där…Desto bättre snackade alltså Zlatan och en del PSG-spelare, som underbare Matuidi, efteråt, så inte jobbresan blev meningslös. Real Madrids spelare däremot, de susade rakt förbi mixade zonen, allihop.

Ni får se mer i TVZ framöver…

 

KATEGORIER Okategoriserade| Kommentera och tyck till

I väntan på ”Supermatchen”

En hälsning till er från Göteborg, i väntan på PSG-Real Madrid i kväll.

Fotboll-damerna har checkat ut, Zlatan & Co checkat in.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/wegerup/article17200841.ab

P1030189

KATEGORIER Okategoriserade| Kommentera och tyck till

Skuggan av ett leende

Tillbaka i Stockholm efter två veckor västkusten och EM-bevakning. En mycket intressant pressträff i går, med Zlatan:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/wegerup/article17177346.ab

 

KATEGORIER Okategoriserade| Kommentera och tyck till