Jensen vil flytte norsk ambassade til Jerusalem

VG Nett-logo

Fredag 23. august

Norsk Politikk

Annonseinfo

Diskusjon - Norsk Politikk

Klikk her for å gå til forumet

Diskusjon - Internasjonal politikk

Klikk her for å gå til forumet

Jensen vil flytte norsk ambassade til Jerusalem

Publisert 27.08.08 - 12:38, endret 27.08.08 - 13:05 (© NTB)
  • Skriv ut artikkelen

Den norske ambassaden i Tel Aviv vil bli flyttet til Jerusalem dersom Siv Jensen skulle bli statsminister etter stortingsvalget neste år.

NY POLITIKK: Siv Jensen går inn for en ny midtøstenpolitikk hvis hun blir statsminister. Foto: Scanpix
NY POLITIKK: Siv Jensen går inn for en ny midtøstenpolitikk hvis hun blir statsminister. Foto: Scanpix

VG Nett følger

Frp-formannen kom med dette løftet under et møte i organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) tirsdag.

Om Frp-formannen blir statsminister vil den norske israelpolitikken bli kraftig lagt om, skriver DagenMagazinet i sitt referat fra møtet med Siv Jensen.

- Massivt arabisk press

- Jeg vil flytte den norske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem så fort som mulig. Hvorfor skal resten av verden bøye seg for det massive arabiske presset og la være å legge ambassadene til hovedstaden i landet? Det er jo ingen andre land der det skjer. Vi må våge å stå oppreist for Israel, sa Siv Jensen til de rundt hundre fremmøtte.

Hun gikk også sterkt ut mot den norske midtøstenpolitikken som hun mener er urealistisk og israelfiendtlig.

Tror ikke på Veikartet

- Jeg tror ingenting på at konflikten løses ved det såkalte Veikartet for fred. En fremforhandlet fred med Fatah vil Hamas-grupperingene sørge for å ødelegge. De er nemlig en del av et internasjonalt tilrettelagt terrornettverk som trenes og finansieres fra Iran. Og disse kreftene dytter Israel foran seg for å holde liv i konflikten, sa Siv Jensen.

Selv om MIFF-tilhørerne var tilfreds med at Siv Jensen avviste en deling av Jerusalem, var ikke alle like glad for Frp-formannens ja til en palestinsk stat.

- Jeg synes vi må godta opprettelsen av en palestinsk stat, fordi det er viktig å bidra til at det palestinske folk også får et sted å bo, de og. Her må både araberstater og Vesten bidra, men her må også Israel bidra for å få fred i regionen, sa Siv Jensen. (©NTB)

  • Skriv ut artikkelen