Årets Dagstidning digitalt. Årets Nyhetssajt.

Nytt poängtapp för Häcken framför halvtom Guldfågel

Blott 4 248 såg Kalmar kryssa mot guldfavoriten

Peter Gerhardsson och Häcken har en del att fundera över.

Även om man i dag tog säsongens första poäng i 0-0-matchen borta mot Kalmar haltade Häckens anfallsspel ännu en gång.

Hisinge-laget gjorde flest mål i allsvenskan förra säsongen, men är hittills i år mållösa.

– Offensiven måste bli bättre, säger tränare Peter Gerhardsson till Cmore.

Fjolårets tvåa i allsvenskan, BK Häcken, kom till dagens match borta mot Kalmar med en tung 0-3-förlust mot lokalrivalen IFK Göteborg i bagaget. Frågan inför matchen var hur Häcken egentligen klarar av att vara en av favoriterna till det allsvenska guldet.

På andra sidan plan väntade ett Kalmar FF som stod för ett styrkebesked i premiären mot Syrianska där man städade undan Södertälje-laget med siffrorna 3-0.

Inte den enklaste av uppgifter för Peter Gerhardssons mannar med andra ord.

Kalmar farligast

Det var två försiktiga lag som kom in till en första halvlek där Kalmar hade de farligaste lägen, främst genom Jonathan McDonald medan Häcken hade stora problem att få igång det anfallsspel som var så imponerande under fjolårssäsongen. 0-0 blev halvtidsresultatet och Gerhardsson hade att fundera över.

När man sedan kom ut till andra halvlek upprepade sig scenariot. Kalmar hade de farliga lägena, främst genom Romárionhos skott i den 62:a minuten som täcktes till hörna efter att Häckens målvakt Källqvist kommit ut fel.

I slutet av matchen gick Kalmar för segermålet och lyfte upp flera spelare men matchen slutade 0-0.

– Poängen är vi nöjda med, men i det spelmässiga finns en del att göra. Det finns vissa saker i vårt passningsspel vi måste bli bättre på och vi skapar inte de heta chanserna, säger Peter Gerhardsson till Cmore.

Dålig publiksiffra

Om spelet lämnade mycket att önska gjorde så även publiksiffran. Blott 4 248 hade tagit sig till Guldfågeln Arena för att se sitt lag spela hemmapremiären. Detta trots den imponerande 3-0-segern mot Syrianska. Förra säsongen kunde klubben locka 10 079 personer till hemma premiären. Henrik Rydström var missnöjd, men förstående när det kom till dagens publiksiffra.

– Det är ju helt klart underkänt och det finns väl bara en orsak. Det är att vi var för gråa i fjol. Vi måste förtjäna publiken, det är väl den enda vägen att gå, säger Rydström till Cmore.