Rednic moet AA Gent uit het slop halen

di 01/10/2013 - 15:54 Mircea Rednic is de nieuwe coach van AA Gent. De Roemeen volgt Victor Fernandez op, die gisteren ontslagen werd. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen. Peter Balette wordt net als bij Standard de assistent van Rednic.

AA Gent

De 51-jarige Mircea Rednic liet zich vorig jaar in positieve zin opmerken bij Standard. De ex-verdediger van de Luikse club maakte een slechte start onder Ron Jans helemaal goed, haalde Play-off I en deed zelfs nog even mee voor de titel.

Belga

Hij dwong Europees voetbal af na een 7-0-thuiszege tegen ... AA Gent, maar kreeg dan te horen dat hij niet mocht blijven. Hij trok naar Cluj in zijn thuisland, maar een slechte seizoensstart kostte hem daar al snel de kop. Gisteren zette ook Gent zijn coach Victor Fernandez op de keien na een 13 op 27 en mager spel.

Als Mircea Rednic met Gent Play-off I haalt, wordt zijn contract automatisch verlengd. En de Roemeen weet al hoe hij dat wil verwezenlijken.

"De infrastructuur, de fans en de spelers zijn er. Maar er staat nog geen team. Tactische discipline en groepsdiscipline zijn noodzakelijk om resultaten te boeken", legt hij zijn plan uit.

De Witte: "Passie en gedrevenheid"

Voorzitter Ivan De Witte raakte onder de indruk van Rednic bij Standard. "Hij bracht toen voetbal met veel vuur. Die 7-0 tegen ons zijn we ook nog niet vergeten. Toen was Standard losgebroken. Ik hoop dat we diezelfde passie en gedrevenheid ook bij ons terugvinden."

Belga

"Rednic heeft aangekondigd dat hij 4-4-2 zal spelen. Ik denk dat hij dat er vrij vlug zal inslijpen. Het is belangrijk dat het laterale uit ons spel gaat."

De Witte kwam ook nog terug op het ontslag van Victor Fernandez. "Er was uiteraard de druk van de rangschikking. Als we tegen OH Leuven hadden gewonnen, hadden we Fernandez niet ontslagen."

"Maar de onvrede van het publiek heeft ook een rol gespeeld. Het fluitconcert tegen KV Oostende heeft pijn gedaan. Je werkt 12 jaar aan een nieuw stadion, dan ga je ervan uit dat je voetbal krijgt dat evenwaardig is aan de kwaliteit en schoonheid van dat stadion."