FESTIVAL  |  INSPIRATION  |  SKOLA  |  SKRIV SJÄLV  |  OM LITTERALUND  |  KONTAKT  |  PRESS

Ungaprogram 2013

Fredag 19 april

I år valde vi att ge hela ungaprogrammet ett skräcktema. Zombier, blod och ond bråd död var högst när­ varande i allt från författarmöten till skrivartävling. 

Amanda Hellberg foto Kristina Lidell  

15.00-15.45 FÖRFATTARMÖTE: AMANDA HELLBERG
Lilla Teatern

Deckarförfattaren Amanda Hellberg ligger bland annat bakom Jag väntar under mossan, mysrysaren om Tilda som ska bo hos sin morfar i skogen en sommar. Vad finns i skogen? Sagoväsen och mystik, en obehaglig sjö, en försvunnen mormor, en häftig förälskelse, en väg mot vuxenlivet? Träffa Amanda och hör hur hon tänker när hon skapar en historia som får nackhåren att stå. Boka plats.
 

 
Zombie illustration: Jimmy Wallin

15.00-21.00 DU SOM ZOMBIE
Lilla Teatern

Hur skulle du se ut som zombie? Jimmy Wallin, tecknare och en av grundarna av Apart Förlag, som bland annat ger ut The Walking Dead och A Game of Thrones på svenska, ritar av dig med en zombie­twist… Drop in. OBS! Begränsat antal.
 

 
Omslag till Tid att dö av Anne Cassidy

16.00-16.45 FÖRFATTARMÖTE: ANNE CASSIDY
Lilla Teatern

Möt brittiska Anne Cassidy, en mästerlig thrillerförfattare som vunnit priser världen över med titlar som Oskyldiga? och En andra chans. nu aktuell med serien En mördares anteckningar. Hennes ämnen är ofta kontroversiella, porträtten psykologiskt trovärdiga, läsdrivet stort och intrigen hopsnickrad så att läsaren till slut är den enda som sitter med alla pusselbitar. På engelska. Boka plats.
 

 
Zombie illustration: Jimmy Wallin

16.00-17.30 BLI ZOMBIE FÖR EN DAG..!
Atriumgården, Stadsbiblioteket

Proffssminkare finns på plats för att förvandla just dig till en levande död… för en dag, som tur är. Med effektfull ansiktsmålning skrämmer vi slag på resten av besökarna på biblioteket och sedan resten av stan. (Se programpunkten Zombiewalk nedan.) Drop in.
 

 
Zombie illustration: Jimmy Wallin

17.00-18.00 SKRIV SKRÄCK MED MAGNUS NORDIN
Lilla Teatern

Drömmer du om att skriva blodisande texter? Mästaren på skräck, Magnus Nordin, som bland annat skrivit Prinsessan och mördaren och Skuggvandrare, ger dig övningar, tips och knep för ditt eget skrivande. Boka plats.
 

 
Zombie illustation: Jimmy Wallin

17.30-18.30 LUND ZOMBIEWALK
Start utanför Stadsbiblioteket

Stig upp från de döda och förena dig med andra likasinnade i en skräckinjagande och hasande promenad genom Lund. Behöver du hjälp med att få till den rätta halvruttnande looken? Kom då lite tidigare och bli kittad av proffsen. (Se programpunkten ovan.) Drop in.
 

 
Zombie illustration: Jimmy Wallin

18.30-19.30 SÅ ÖVERLEVER DU ZOMBIEAPOKALYPSEN
Lilla Teatern

Zombier är hetare än någonsin. Man hittar de levande döda överallt, i bokhyllan, bland tevespelen och på filmduken. Seriealbumen The Walking Dead har blivit en storsäljare världen över och gett upphov till en populär teveserie med samma namn. Men vad skulle egentligen hända om världen drabbades av en zombiesmitta på riktigt? Johan Kimrin från Apart Förlag och tecknaren Jimmy Wallin går igenom saker som kan vara bra att tänka på om världen någon gång skulle infekteras av det fruktansvärda zombieviruset. Jimmy demonstrerar dessutom hur man tecknar egna zombier. Boka plats.
 

 
Prometheus

19.00-21.00 FILM: PROMETHEUS AV RIDLEY SCOTT
Kino

Den ödesmättade historien om människans ursprung som blir till en kamp mot mänsklighetens undergång. Den här filmen är en fristående spin­off på Alien­filmerna. Har man sett dem får man svar på frågan om uppkomsten av en av filmhistoriens mest skräckinjagande varelser - Alien! Förbered dig på en filmupplevelse utöver det vanliga!
Boka plats. Ålder: 15-årsgräns.
 

 
Zombie illustration: Jimmy Wallin

20.00-20.45 VEM VINNER ÅRETS SKRIVARTÄVLING?!
Lilla Teatern

Äntligen avslöjas vem som har vunnit skrivartävlingen för 15­-18-­åringar! De tre bästa bidragen dramatiseras på scen av teaterelever från Polhemskolans estetiska program.  Passa också på att hämta ett rykande färskt exemplar av skrivartävlingsboken!
Boka plats.
 

 
Zombie illustration: Jimmy Wallin

21.00-22.00 ÖPPEN SCEN
Lilla Teatern

Har du texter i byrålådan? Kom då och ta chansen att låta dem möta en publik. Läs, sjung, dramatisera, eller vad du vill. För frågor och för att boka in dig på scen, maila zakarias.thorin@lund.se. Det går också bra att anmäla din medverkan på plats under kvällen. Drop in.


 
Webbredaktör: Kajsa Karlström  Ändrad: 2013-04-22