צור קשר | הוסף למועדפים
.

אתה נמצא ב ראשי | המגזין | רפואה משלימה | זקנה - איך ניתן להאט את הקצב?

  

זקנה - איך ניתן להאט את הקצב?

מאת: מאיה איטקין | תאריך: 6/11/2008

 

למזלנו, יש אנשים שהעבודה שלהם היא לחפש את הקשר בין אורח החיים, הביולוגיה של הגוף והזדקנות. אותם אנשים מצאו שאנחנו לא יכולים לעצור את שעון הזמן, אבל אנחנו כן יכולים לעשות משהו עם איך שאנחנו מזדקנים.

 

מה בדיוק עומד מאחורי תהליך ההזדקנות, למה אנחנו צריכים לצפות, ויותר חשוב- מה עושים עם זה?

 

ההסבר הביולוגי
אז את האצבע המאשימה הראשונה אנחנו מפנים לעבר הד.נ.א שלנו, החומר שבונה אותנו. הוא דווקא חרוץ ומגיע ראשון כל בוקר לעבודה ועושה אותה כמו שצריך. אבל יש גם את הרעים, שמאיימים על כל מולקולת ד.נ.א בכל תא בגוף. חלק מהם מגיעים מהסביבה החיצונית, חלק מהגוף עצמו, אבל מאיפה שהם לא באים, מה שהם עושים זה להרוס את המולקולות האלה.

 

הבשורות הטובות הן שלכל תא בגוף יש צבא הגנה מיומן משלו, שמורכב מאנזימים שיתקנו את הפגיעות האפשריות וגם את הד.נ.א.. הבשורות הפחות טובות הן, שכאשר הנזק קורה בקצב מהיר יותר מאשר קצב התיקון, רואים את זה. ככה שאנחנו פחות או יותר תלויים באיזה יעילות מצליחים האנזימים לתקן את הנזק וכמה זמן לוקח להם לעשות את זה.

 

סוללה של אנזימים כמו ליגאז (Ligases), פולימראז (Polymerases) ואקסונוקלאז (Exonucleases) עובדים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע ועושים את הכי טוב שהם יודעים. עדיין, לא תמיד התיקון מתרחש בסמוך לזמן בו התרחש הנזק.

 

אבל במשוואה הזאת יש עוד כמה גורמים. אנחנו לא עושים חיים קלים לאנזימים האלה, ומעמיסים עליהם על בסיס יומיומי רדיקלים חופשיים, זיהום סביבתי, קרני שמש, סיגריות, שומן טראנס וסטרס.

 

בעיה אחרת שיכולה להיות, היא בעיה בד.נ.א שיכולה לעורר תהליכים לא רצויים. כבר אמרנו שהד.נ.א הוא איש של שגרה, עם קוד מאוד ספציפי של חלבונים מאוד ספציפיים. אפילו השינוי הכי קטן בו משפיע על הגוף, בדרך כלל בצורה של מחלה. כל תוספת או החסרה של חוליה אחת ברצף, יכולה לשנות את הקוד כולו. זה יכול לעורר תהליכים רדומים, או חלילה ממאירים ברמת התא.

 

אז יש אנשים שמשקיעים המון כסף כדי לראות איך אפשר לעקוף את התהליכים האלה. אבל עד שזה יקרה, אנחנו יכולים להפנות את האצבע המאשימה השניה לעצמנו. כי כמעט בכל אזור בגוף יש מה לעשות.

 

עור

העור הוא הנושה הכי עקשן, והוא רוצה את מה שמגיע לו אחרי שנים של נזקי שמש, זיהום, עישון, אלכוהול ויותר מדי קפה. אם לא, תשלמו על זה בקמטי הבעה, פיגמנטציה, יובש ועור פחות אלסטי.  אתם יכולים לעשות בדיקה. אם אתם מותחים את העור על גב כף היד והוא חוזר בחזרה למקום אתם בסדר. אם לא, תשתו כוס מים, זה יכול רק לעזור. אחרי המים תחליטו (ותקיימו) שאתם מפסיקים לעשן, מפסיקים לצאת לשמש בלי הגנה ושותים קצת פחות אלכוהול וקפה.

 

עיניים

איפשהו בסביבות גיל 40 אנחנו מגלים שלזהות חפץ ממש קרוב, זה מאבק לא קטן. קוראים לזה זוקן ראיה (Presbyopia), קוצר ראיה שקשור בגיל וגורם להיחלשות השריר שעוזר לעין להתמקד (Ciliary). התדרדרות טבעית היא באמת הסיבה העיקרית, אבל אנחנו די עוזרים לה בזה שאנחנו מנהלים מערכת יחסים קרובה ואינטימית עם הטלוויזיה, המחשב והסלולארי. מה עושים? תרגילי עיניים לחיזוק שרירי המיקוד (שיטת בייטס), מפסיקים לעשן, בודקים את רמות הכולסטרול ומתחילים לקחת אבץ.

 

שיער

גם עם השערות הלבנות אתם לא לבד. בערך לחצי מהאוכלוסייה יש שערות לבנות לפני גיל 40. באופן בסיסי מה שקורה זה שנגמרים לכם הפיגמנטים, וזה קורה בגילאים שונים לאנשים אחרים. הגיל האפור נקבע בעיקר על ידי הגנים. החלק שלנו בזה הוא מתח ותזונה.

 

עצמות

באופן טבעי, מסת העצם (צפיפות עצם שנמדדת על ידי תכולת הסידן) מתחילה לרדת ב -1% בכל שנה אחרי גיל 35 ועד גיל 65. אחרי זה הקצב יורד בערך ל- 2/3 מההספק הקודם שלו. אז כן, ברמה מסוימת אפשר להגיד שאוסטיאופורוזיס מתרחש אצל כל הנשים. כמו עם הבעיות האחרות, גם כאן תעשו לעצמכם טובה ענקית אם תפסיקו לעשן ותגדילו את צריכת הסידן (דגים, אגוזים, מוצרי חלב, ירקות ירוקים עליים וכן, אפילו תוספים). חוץ מזה, תהיו עדינים עם המלח. הוא יכול למנוע ספיגת סידן.

 

ראש

אם אתם לא זוכרים איפה שמתם את המפתחות זה לא בעיה. בסוף תמצאו אותם. אבל אם אתם לא זוכרים מה עושים עם המפתחות ברגע שמצאתם אותם, יש לנו בעיה. מגיל 35 ואילך, תאי המוח הולכים לאיבוד. אלצהיימר (הצורה השכיחה ביותר של דמנציה) היא לא מצב בלתי נמנע שבהכרח קורה לכל האנשים שמזדקנים. לפי מחקרים, למרות שהסיכון לפתח סוג של דמנציה עולה בצורה דרמטית עם הגיל, רוב האנשים לא מפתחים אותו. רק אחד מתוך חמישה בגיל 80 נפגע. לפי מחקר שפורסם בכתב העת (The New England Journal of Medicine), כל מה שאנחנו צריכים לעשות הוא להישאר פעילים. פיסית ומנטאלית. אותו מחקר מצא שפעילויות פנאי כמו ריקוד, קריאה ונגינה נמצאו קשורות להפחתה בסיכון.  

 

שלח לחבר Print
תגובות הוסף תגובה הוסף
מה בדיוק עומד מאחורי תהליך ההזדקנות, למה אנחנו צריכים לצפות, ויותר חשוב- מה עושים עם זה?
אז את האצבע המאשימה הראשונה אנחנו מפנים לעבר הד.נ.א שלנו, החומר שבונה אותנו.
בערך לחצי מהאוכלוסייה יש שערות לבנות לפני גיל ארבעים. מה שקורה זה שנגמרים לכם הפיגמנטים

שלח לחבר Print
  • רדיקלים חופשיים, אנטי אייג'ינג...
  • זקנים אבל אופטימים...
  • הורמון הגדילה כמעכב הזדקנות...
  • אלצהיימר - מאיפה באתי ולאן אני...
  • רפואה משלימה באינטרנט זה דוקטור יאנג. מאגר של מטפלים ברפואה משלימה, חנות מוצרים לעוסקים בתחום ומידע על קורסים והשתלמויות בנושא רפואה משלימה נושאים פופולאריים: רפואה משלימה , דיקור סיני , עיסוי שוודי , עיסוי רפואי , תזונה , צמחי מרפא
    חנויות באתר: חנות למטפלים , מוצרי טבע , מיטת טיפולים , מתנות , מוצרי שיקום , כיסא גלגלים , קידום אתרים
    אודות | תנאי שימוש | פרסום באתר | אבטחה באתר | מועדון לקוחות | צור קשר |
    להזמנות: 1-700-700-795

    Copyright © כל הזכויות שמורות לד"ר יאנג בע"מ

     Site developed by