EnglishLogo
20 oktober 2013

Voor u geselecteerd uit Energeia Energienieuws

Aardwarmte Den Haag definitief failliet, gemeente hoopt nog op doorstart


27 augustus 2013
DEN HAAG (Energeia) - Aardwarmte Den Haag is definitief failliet. De rechtbank in Den Haag heeft deze dinsdag het faillissement uitgesproken, dat eind juli is aangevraagd door Eneco en de gemeente Den Haag.

De gemeente Den Haag is de enige partij binnen de VOF Aardwarmte Den Haag die nog enige hoop heeft op een doorstart. De woningcorporaties Vestia, Staedion en Haag Wonen haakten als eersten af, omdat zij in de financiële problemen zaten en veel van hun woningbouwplannen onzeker waren geworden. Oorspronkelijk zouden de drie corporaties 3.700 woningen bouwen die op de aardwarmtecentrale konden worden aangesloten, maar het aantal nieuwe woningen in de directe omgeving van de warmtebron zal zoals het er nu uitziet veel lager uitvallen.

Daarmee viel de business case onder het project vandaan en dat was voor energiebedrijven Eon en Eneco reden om ook uit het project te stappen. Elk van de zes vennoten heeft tot nu toe ongeveer EUR 3 mln geïnvesteerd in de ontwikkeling van het project, waarvoor wel al een put is geslagen.

De aangestelde curatoren zijn Bruno Tideman van Wessel Tideman Sassen Advocaten en Emile ten Berge van EBH Elshof Advocaten. Beide zijn specialist in het insolventierecht en zij zullen zich bezig gaan houden met de afwikkeling van het faillissement en een onderzoek starten naar de oorzaken en de mogelijkheden voor een eventuele doorstart. Volgens gemeentewoordvoerder Esther Habers is met de uitspraak van het faillissement het eigen onderzoek van de gemeente Den Haag naar een doorstart stilgevallen. "Alles ligt nu bij de curatoren, wij gaan alle informatie naar hen overhevelen. Onze wens is in ieder geval nog steeds om een doorstart te maken."

David Duijnmayer
d.duijnmayer@energeia.nl
Copyright©, Energeia, 2013

Dit nieuwsartikel is afkomstig uit Energeia Energienieuws, onze dagelijkse internet-nieuwskrant die toegankelijk is voor abonnees. De Energeia-nieuwsredactie brengt elke werkdag 12-15 kwalitatief hoogwaardige nieuwsartikelen. Ga voor een gratis Energeia Energienieuws proefabonnement naar Aanmelden.

Deel dit bericht:
LinkedIn Twitter
08:19
Schaliegas Congres Understanding the German power market Small Scale LNG Ondergrondse Infrastructuur Particuliere Energienetten Nieuw van Energeia Nationale Warmte Congres 2013 CleanTech Business Day