Gebied Fukushima mogelijk decennia verboden

Laatste update:  22 augustus 2011 10:20 info

TOKIO - Sommige gebieden bij de kerncentrale Fukushima zullen mogelijk nog ''verscheidene tientallen jaren'' verboden terrein blijven. Dat zei de regeringswoordvoerder maandag.

Foto:  ANP

Premier Naoto Kan zal mogelijk eind deze week het gebied bezoeken om zijn excuses aan te bieden aan de mensen die hun huis moesten ontvluchten na de ramp in de centrale in maart.

Gebieden binnen een straal van twintig kilometer van de centrale mogen nog altijd niet betreden worden. Alleen met toestemming van de overheid mogen mensen erin.

Zij moeten dan beschermende kleding dragen. De regering overweegt volgens de krant Yomiuri Shimbun een deel van het gebied van burgers te kopen om daar radioactief afval op te slaan, zoals puin en modder dat na het ongeluk in de centrale is besmet.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

Banner NUjournaal Algemeen

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Ga naar de fotoserie (100)

Hiv

Als Zuid-Afrika doorgaat met de manier waarop mensen met hiv nu worden behandeld, is de hiv-epidemie daar over 35 jaar waarschijnlijk gestopt, zeggen onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum.

Lees verder

Zeerrechttribunaal

Nederland stapt naar het Internationaal Zeerechttribunaal voor het vrijlaten van alle dertig activisten van het Greenpeace-schip Arctic Sunrise.

Lees verder en kijk foto's

NUlab

NU.nl gaat op zoek naar de beste ideeën voor de journalistiek. NUlab is vanaf november voor iedereen toegankelijk. Interesse?

Ga naar NUlab.nl

Enorme drugsvangst

Een speciale eenheid van de Australische politie heeft zondag een enorme drugsvangst gedaan. Tweeduizend kilo aan grondstoffen waaruit driehonderd kilo crystal meth kon worden gemaakt. Er zijn tien verdachten aangehouden.

Bekijk video